Tuesday, June 06, 2006

ΠΕΛΩΡΙΟ ερωτικό ωροσκόπιο

(η Λώρα έχει κέφια και μας δίνει info για επιτυχημένα γκομενικά δια παντός! είναι σεντόνι αλλά το ξέρω ότι θα το διαβάσεις μονορούφι. Ξέρεις τι κάνεις: τυπώνεις, μελετάς, τοιχοκολάς πάνω από κρεβάτι σου για καλό φέγκ σούη...

για εβδομαδιαίες προβλέψεις, μας διαβάζεις αλλού - ξέρεις εσύ που...)

Aγαπημένοι μου φίλοι, είναι τέτοιος ο καιρός και οι διαθέσεις μας που αποφάσισα να σας προετοιμάσω για την ελευθερία του καλοκαιριού και τα ποικίλλα ερωτικά καλέσματα της εποχής, προσπαθώντας να σας θυμίσω πως συμπεριφέρεται το κάθε ζώδιο στον έρωτα. Για χάριν ευκολίας θα γενικεύσω, μην ξεχνάτε όμως ποτέ πως ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός και το ατομικό ωροσκόπιο λαμβάνει υπ’ όψιν του πολλούς παράγοντες όταν είναι να σκιαγραφηθεί η ερωτική συμπεριφορά.

ΚΡΙΟΙ Πολύ δυναμικοί, με αστείρευτο εφηβικό ενθουσιασμό είστε αυθόρμητοι εραστές. Ο Κριός είναι στο στοιχείο του και λάμπει στην αρχή μιάς σχέσης καθώς είναι στον δρόμο προς την κατάκτηση. Όταν ο μήνας του μέλιτος ολοκληρωθεί, μαζί πέφτει και το πάθος. Ο δυνατός αυτός εραστής πίσω από το προσωπείο του κρύβει μια τέτοιου είδους ανασφάλεια που αν ενδιαφέρεστε πραγματικά, καλό είναι να του τονώνετε το εγώ και να του δείχνετε πόσο εξαιρετικός είναι σε κάθε εκδήλωση του ερωτά του. Ένας Κριός θέλει να του εκφράζετε συχνά με λόγια όλα όσα θαυμάζετε σε αυτόν. Ακόμα ένας Κριός χαίρεται μ’ έναν εραστή ή ερωμένη που έχει αυθόρμητα ένστικτά και φαντασία και όσο πιο απρόβλεπτο το ερωτικό σκηνικό τόσο το καλύτερο. Η γυναίκα Κριός, λένε οι αστρολόγοι, είναι έτοιμη να δοκιμάσει πολλά στο κρεβάτι. Επίσης δεν υπάρχει καμία γυναίκα Κριός που να ζητάει έναν υποταγμένο άνδρα ( η εξαίρεση είναι μόνο ως προς τα ζητήματα του κρεβατιού) γι’ αυτό, όσοι ενδιαφέρεστε μην συμβιβάζετε τα πιστεύω σας. Θα σας σεβαστεί μόνο αν είστε έτοιμοι να σταθείτε απέναντί της σαν ίσος προς ίσον. Καμιά φορά και αυτό αφορά τους ανώριμους του ζωδίου, επειδή βαριούνται εύκολα, μια παράσταση με δύο ηθοποιούς δεν τους είναι αρκετή- ζητάνε και τους θεατές για το αλατοπίπερο. Αντίθετα ένας ώριμος Κριός γνωρίζει να αναζητάει την νοστιμιά στην ποικιλία με έναν μόνο σύντροφο. Ο Κριός επίσης εκτιμάει πολύ την ειλικρίνεια. Αν συμβεί κάτι απογοητευτικό στη σχέση σας θα σας παραδεχτεί αν μιλήσετε από την καρδιά σας. Ακόμα δεν τους αρέσει να τους ελέγχετε, αν τυχόν μυριστούν ότι πάει να γίνει κάτι τέτοιο θα αντιδράσουν πολύ δυνατά. Τα καλά νέα είναι ότι θυμώνουν μεν εύκολα αλλά δεν κρατούν κακία και ξεχνούν εξίσου εύκολα τον θυμό τους. Εδώ θα τολμήσω να πω πως όταν μπαίνετε σε μία σχέση μαζί τους είστε εσείς, ο Κριός και το εγώ του Κριού. Το εγώ ενός Κριού είναι πολύ ισχυρό κάπου νιώθουν ανώτερα όντα και θέλουν οι σύντροφοί τους να ασπάζονται εξ’ ολοκλήρου τις απόψεις τους. Η συμβουλή μου? Μην αισθάνεστε καθόλου υποτιμητικά όποτε είναι να σας βγει από πάνω, απλά να είστε ευέλικτοι, εν ανάγκη αντιμετωπίστε τους με χιούμορ και εκει που χρειάζεται, έχετε υπομονή και επιμονή! Του Κριού του αρέσουν οι προκλήσεις και καλύτερα να σας δει έτσι παρά να σας θεωρήσει δεδομένον/η.

ΤΑΥΡΟΙ Οι Ταύροι αποζητούν πολύ την συναισθηματική ασφάλεια αλλά και μαζί συχνά και την υλική. Είναι γνώστες των αισθήσεων και μαζί και του αισθησιακού έρωτα και μπορούν να διανύουν εποχές άφθονης αγάπης και έρωτα αλλά συχνά όταν αναπαυτικά εγκαθίστανται σε μία σχέση βιώνουν και πιο στεγνές εποχές. Βλέπετε οι ανώριμοι Ταύροι αντιμετωπίζουν τις σχέσεις τους ως κτήσεις τους και συχνά τις θεωρούν δεδομένες. Επίσης οι Ταύροι αντιστέκονται στις αλλαγές γιατί είναι άνθρωποι της συνήθειας. Το να ακολουθούν αυτό που θεωρούν δοκιμασμένο τους είναι μεγάλη πηγή ασφάλειας, όπως είπα και παραπάνω οι Ταύροι γυρεύουν πάνω από όλα την ασφάλεια. Γι’ αυτό και η σεξουαλική τους ζωή μέσα από τη συνήθεια μπορεί να γίνει βαρετή για τον σύντροφό τους. Μην διστάζετε, λοιπόν ποτέ να προτείνετε στον Ταύρο σας με μια δόση χιούμορ την ποικιλία και να τον/την ενθαρρύνετε σε νέες δοκιμές. Το να εκφράσεις σ’ έναν Ταύρο τυχόν ζητήματα του κρεβατιού θέλει ειδική τέχνη. Το ζώδιο αυτό, φοβάται συχνά την απόρριψη γι’ αυτό να βάλετε πολύ αγάπη και τρυφερότητα σε ότι είναι να του πείτε. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα οι Ταύροι να καταπιέσουν τα συναισθήματά τους και να μην τα εκφράσουν στον/στην καλό/η τους και τότε πέφτουν σε περιόδους μεγάλης σιγής γι’ αυτό να είστε πάντα σε εγρήγορση και να τον/την ενθαρρύνετε να τα εκφράζει τη στιγμή που τα βιώνει. Υπάρχει η περίπτωση τα καταπιεσμένα συναισθήματα να γίνουν κατάθλιψη, γι’ αυτό μιλάτε, μιλάτε και πάλι μιλάτε μονάχα έτσι θα μαλακώσετε τον πόνο ενός Ταύρου. Επίσης μετά τον Σκορπιό, ο Ταύρος θεωρείται πως είναι το ζώδιο με την μεγαλύτερη ζήλια. Ένας Ταύρος είναι 100% μονογαμικό ζώδιο (υπάρχουν σίγουρα και οι εξαιρέσεις) και δεν καταλαβαίνει εύκολα την απιστία. Για να υπερπηδήσετε το εμπόδιο όποτε ένας Ταύρος απογοητεύεται, απλά απλώστε τα χέρια σας και αγκαλιάστε τον/την με όλη σας την αγάπη και μην ξεχνάτε ως τόσο αισθησιακό ζώδιο η ζεστασιά της αγκαλιάς είναι αρκετή ώστε να σπάσει το φράγμα της σιγής.

ΔΙΔΥΜΟΙ Ο αιώνιος έφηβος του ζωδιακού είναι σε διαρκής αναζήτηση ερωτικής ποικιλίας και εκπλήξεων. Το περίεργο μυαλό του συχνά κυβερνάει τις πράξεις του και είναι ανοιχτός σε όλα τα είδη ερωτικών σεναρίων. Το φλερτ είναι μέσα στο DNA του και όποτε σας ενοχλεί η «άτακτη» συμπεριφορά του καλό είναι να του δείχνετε ότι μπορεί και να σας χάσει, μόνο έτσι κάπως συμμορφώνεται. Χαρακτηριστικό του Διδύμου είναι η εξυπνάδα και η γρήγορη σκέψη του, γι’ αυτό ξέρει πολύ καλά να ελίσσεται. Έλκεται από εξίσου δυνατά μυαλά που μπορούν να τον έχουν σε εγρήγορση. Είναι ζώδιο που πλήττει εύκολα με την ρουτίνα, αναζητάει συχνά και πειραματίζεται με το καινούργιο γι’ αυτό και από τον σύντροφό του θέλει την ενθάρρυνση, την έμπνευση και την αποδοχή σε ότι καταπιάνεται. Ο Δίδυμος δεν είναι από τα μονογαμικά ζώδια γι’ αυτό αν ενδιαφέρεστε, θα σας έλεγα να μάθετε να τον συντροφεύετε στις περιπετειώδεις εξόδους τους, να σέβεστε την ελευθερία του και να μην τον καταπιέζετε ζητώντας να μάθετε τις κινήσεις του κάθε ώρα και στιγμή.

ΚΑΡΚΙΝΟΙ Οι Καρκίνοι και των δύο φύλων νιώθουν πολύ καλά όταν η σχέση τους μπορεί να τους παρέχει ασφάλεια. Όταν ένας Καρκίνος αποφασίζει να αφοσιωθεί, και αυτό το κάνει απλόχερα με ανευ όρων προσφορά, ζητάει και την απόλυτη πίστη. Συνήθως ο έρωτας εκφράζεται με μεγάλη φροντίδα προς τον αγαπημένο τους (μασάζ, μαγείρεμα, ρομαντισμός και κανακεύματα όλων των ειδών), τέτοια φροντίδα, σχεδόν στα όρια υπερβολής. Μια γυναίκα Καρκίνος όταν βρίσκεται σε μια σχέση ανθίζει σαν το πιο όμορφο λουλούδι, και ο άνδρας Καρκίνος είτε σαν δάσκαλος είτε σαν εραστής μυεί το ταίρι του σε ότι του προστάζει η φαντασία του. Όλα αυτά μέχρι να έρθει το πρώτο καυγαδάκι που θυμίζει σεισμό 9 ρίχτερ!! Όπως είπα και πριν, προσδωκούν την απόλυτη αφοσίωση από τον/την εκλεκτό/η της καρδιάς τους, και αυτό σημαίνει να ανέχεται όλα του τα ταμπεραμέντα και τα σκαμπανεβάσματα. Οι Καρκίνοι, άνδρες και γυναίκες ως πολύ συναισθηματικοί και μαζί ανασφαλείς δεν αντέχουν καθόλου την αδιαφορία από τον σύντροφό τους και όσο διαισθητικοί και να είναι, κατά την διαρκεια των στιγμών που νιώθουν παραμελημένοι κλείνονται για τα καλά στο καβούκι τους δίχως να κάνουν την προσπάθεια να δουν το γιατί. Οι άνδρες Καρκίνοι έχουν συνήθως πολύ δυνατή σχέση με την μητέρα τους και οι γυναίκες Καρκίνοι έχουν την τάση να γίνονται μητέρες με οποιονδήποτε τρόπο. Απ’ την άλλη η ανώριμη γυναίκα Καρκίνος μπορεί να έχει τέτοιες ανασφάλειες που ζητάει επιβεβαίωση απ’ τον αγαπημένο της και θέλει να νιώθει ότι την έχει συνέχεια στο μυαλό του. ¨Ένα κλειδί για μία στέρεη σχέση με μία Καρκίνο είναι να χτίζεις την αυτοεκτίμησή της. Όσο περισσότερη εμπιστοσύνη έχει στην αγάπη σας και στον εαυτό της τόσο λιγώτερο κτητική γίνεται.

ΛΕΟΝΤΕΣ Τα υπερήφανα, σχεδόν αυτοκρατορικά λιοντάρια μας, δίνουν τεράστια σημασία στην ρομαντική πλευρά μίας σχέσης και τους αρέσει να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του/της εκλεκτού/της του. Όταν εκδηλώνουν τον έρωτά τους είναι σαν να μπαίνουν στο πετσί ενός ηθοποιού που εκτελεί έναν ρόλο. Σαν όλο το σκηνικό να εκτυλίσσεται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, έτσι και λάμπουν πολύ εύκολα όταν λάβουν ένα ωραίο κομπλιμέντο ως προς την επίδοσή τους. Σύμφωνα με την Ιατρική Αστρολογία η καρδιά είναι το σημείο του σώματος που αντιπροσωπεύει το λιοντάρι και αυτό σημαίνει ότι η συμπεριφορά τους καθοδηγείται πολύ συχνά από πολύ γενναιόδωρα συναισθήματα που πηγάζουν από εκεί. Γι’ αυτό κιόλας έχει πολύ σημασία τι ποιότητες κουβαλούν αυτά τα ζώδια και μαζί τι διαπαιδαγώγηση έχουν λάβει. Το λιοντάρι θέλει να νιώθει μοναδικό και πολύ ιδιαίτερο και, προς θεού, μην τους θεωρήσετε ποτέ δεδομένους. Με τέτοια υπερηφάνεια και αίσθημα αξιοπρέπειας (και μεγάλο εγώ? –ναι) δεν το ξεπερνούν καθόλου εύκολα αν τους υποτιμήσετε ή τους περιφρονήσετε. Είναι γνωστό ότι ζητούν απόλυτη πίστη από τον σύντροφό τους και είναι πολύ κτητικοί με τον εκλεκτό της καρδιάς τους. Κάποιες φορές αυτό δεν ισχύει για την συμπεριφορά του ιδίου, μην ξεχνούμε ότι αγαπούν πολύ την ελευθερία τους και δεν τους αρέσει διόλου ο περιορισμός τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΙ Δεν είναι τυχαίο καθόλου το σύμβολο του παρθένου στον ζωδιακό κύκλο. Κάπου κρύβουν μεγάλη αγνότητα και γυρεύουν το ιδανικό και το τέλειο σε όλους και σε όλα. Ως αισθησιακά ζώδια οι Παρθένοι, μην τους καταπιέσετε την σεξουαλικότητά τους, είναι μεγάλη απελευθέρωση για αυτούς ένας εραστής με τόλμη και πειραματισμούς. Με έντονη κριτική διάθεση και συχνά με κάποια δόση ανασφάλειας ασκούν με μεγάλη φυσικότητα κριτική στον σύντροφό τους ξεχνόντας ότι οι ίδιοι κάθε άλλο παρα τέλειοι είναι. Όταν ένας Παρθένος ενδιαφέρεται για κάποιον άλλον με ειλικρινή φροντίδα θα θελήσει να προσφέρει ότι μπορεί και να δώσει την πιο χρήσιμη συμβουλή για το καλό του. Να είστε λοιπόν έτοιμοι να ακούτε με ανοιχτά αυτιά τις συμβουλές ενός Παρθένου και αυτές δεν εισακούονται πολύ συχνά καταλήγουν σε σαρκασμό. ¨Οσοι λοιπόν από εσάς συναναστρέφεστε κάποιον Παρθένο, να βάζετε οπωσδήποτε τα όριά σας γιατί αυτή τους η έμφυτη τάση προς τον σαρκασμό μπορεί πολύ γρήγορα να δηλητηριάσει τη σχέση σας. Είναι μυαλά που εύκολα μπαίνουν στην υπερανάλυση, έχουν ροπή προς το άγχος και για τα πράγματα που ελέγχουν αλλά και για εκείνα που δεν μπορούν να ελέγξουν, με δυό λόγια τρώγωνται με τα ρούχα τους! Ένα από τα μυστικά για να ανακουφήσετε έναν Παρθένο είναι να τον οδηγείτε στην θετική σκέψη και να τον γεμίζετε διαρκώς με αισιοδοξία. Μια ανάλαφρη, θετική συμπεριφορά απελευθερώνει έναν Παρθένο και τον κάνει πολύ πιο χαρουμενο.

ΖΥΓΟΙ Οι ζυγοί γνωρίζουν εξ’ ενστίκτου την τέχνη του εμείς και το τι χρειάζεται ώστε να κάνουν το ταίρι τους ευτυχισμένο. Κάπου βαθειά μέσα τους επιθυμούν την τελείως αρμονική σχέση γι’ αυτό και κάποιοι από αυτούς παντρεύονται ή δεσμεύονται πολύ νωρίς. Το ερώτημα που θα ήθελα να θέσω σ’ έναν Ζυγό που αποτυγχάνει η σχέση του είναι πως μπορεί να χτιστεί ένα ισχυρό ‘εμείς’ αν προηγουμένως δεν έχει υπάρξει ένα ισχυρό ‘εγώ’? Ο Ζυγός δίνει πολύ σημασία στην αισθητική εικόνα του συντρόφου του και θέλει διαρκώς να νιώθει γοητευμένος από τον άλλον- σαν να θέλει να βυθιστεί σ’ ένα ατέλειωτο ρομάντζο παραμυθιού. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για έναν Ζυγό από το να συνεπαίρνεται από τις χαρές του έρωτα. Ένας από τους κυρίαρχους στόχους στη ζωή τους είναι να ευχαριστούν τον σύντροφό τους, τους είναι πάρα πολύ δύσκολες οι συγκρούσεις και γι’ αυτό δεν ρισκάρουν εύκολα να χάσουν την αγάπη του συντρόφου τους με το να πληγώσουν στο παραμικρό τα συναισθήματά του. Ίσως να γνωρίζουν με τέτοια φυσικότητα την τέχνη της διπλωματίας, των διαπραγματεύσεων και του συμβιβασμού. Ίσως η Σκάρλετ Ο Χάρα στη περίφημη φράση της «Θα το αφήσω να το σκεφτώ αύριο. Στο κάτω-κάτω αύριο είναι μία άλλη μέρα…» μας κάνει να την ταυτίσουμε με μία Ζυγό. Όταν ο Ζυγός καταφέρει να ξεπεράσει τον φόβο της απόρριψης από τον αγαπημένο του τότε ξέρει να αγαπάει πραγματικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΙ Αγαπούν με ένταση, μισούν με ένταση και θέλουν να νιώθουν το πάθος της στιγμής. Αυτή τους η υπερκατανάλωση σε όλα τους τα συναισθήματα τους κάνει αφάνταστα γοητευτικούς με μια παρουσία και ένα διεισδυτικότατο βλέμμα που αδύνατον να μείνουν απαρατήρητα. Μια χαρακτηριστικά αντιπροσωπευτική φράση ενός Σκορπιού προς εκείνον για τον οποίον ενδιαφέρεται είναι ‘Επιθυμώ να κατέχω το σώμα σου και την ψυχή σου. Θέλω να διεισδύσω στο πιο απόκρυφο σημείο σου, φοβάμαι όμως μήπως χάσω τον έλεγχο και έρθω αντιμέτωπος με τα βαθύτερα συναισθήματά μου.’ Ο Σκορπιός έχει μια ερωτική αύρα πολύ δυνατή και ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στην δίνη της γοητείας του πολύ φυσικά. Ζητάει την απόλυτη ένωση με τον άλλον και αυτό υποστηρίζεται από μία ισχυρότατη σεξουαλικότητα. Αυτό όμως που διστάζει να ομολογήσει ο Σκορπιός είναι ‘Θα ήθελα να σε προειδοποιήσω πως εάν εσύ προσπαθήσεις να διεισδύσεις στα δικά μου έγκατα, εγώ θα γίνω καχύποπτος, θα γίνω δύσπιστος και θα βρω κάθε τρόπο ώστε να αμυνθώ και να προστατευτώ.’ Η παγίδα μ’ έναν Σκορπιό είναι πως ενώ ζητάει την σχέση ως μέσο για να καταλάβει καλύτερα την περίπλοκη ψυχή του, ο ίδιος κάπου ας το πω ‘κωλώνει’, διστάζει δηλαδή να αφήσει τον άλλον να έρθει πάρα πολύ κοντά κι έτσι να εκτεθεί. Δυστυχώς ο Σκορπιός ενώ επιθυμεί την ιδανική πνευματική και σωματική ένωση τρέμει στην ιδέα ότι χρειάζεται να θυσιάσει κάτι από τον βαθύτερο ενδοκοσμό του ώστε να το έχει. Δεν είναι εύκολη λοιπόν μια σχέση με έναν Σκορπιό. Ακόμα η κτητικότητά του είναι μοναδική και η διαίσθησή του είναι τέτοια που δεν μπορεί κανείς εύκολα να παραποιήσει ή να του κρύψει την αλήθεια. Εάν προσβάλλετε τα συναισθήματα ενός Σκορπιού με ταπεινότητα και ειλικρίνια να πάρετε την ευθύνη και να είστε έτοιμοι να μετανοήσετε. Εάν συνεχίσετε με τις προσβολές δεν θα το ξεχάσει ποτέ και μπορεί να σας κάνει να υποφέρετε με διάφορους τρόπους. Μην απορρίπτετε έναν Σκορπιό έτσι απλά γιατί έχουν μεγάλη εξυπνάδα και δύναμη αναγέννησης και προόδου, γι’ αυτό και όποτε είστε βαθειά ερωτευμένοι μαζί τους να τους το δείχνετε δίνοντας τους την κατάλληλη έμπνευση και υποστήριξη στον δρόμο τους.

ΤΟΞΟΤΕΣ Τα παιδιά του Δία με την έμφυτή τους αισιοδοξία, το πρωτοπόρο πνεύμα τους και το μεγάλο θάρρος τους για την ζωή είναι πάντα έτοιμοι για νέες περιπέτειες. Αγαπούν την ανεξαρτησία τους και την ελευθερία τους και ακόμα τον πολύ προσωπικό τους χώρο. Με αυτά τα δεδομένα όσοι ενδιαφέρεστε για έναν Τοξότη, καλό είναι πρώτα να γίνετε καλοί τους φίλοι και μετά να προχωρήσετε στο ειδύλλιο. Οι τοξότες γοητεύονται βαθειά από έναν σύντροφο με υψηλά ιδανικά, έχουν ανάγκη να μοιράζονται κοινές απόψεις για την ζωή, να έχουν κοινά γούστα και κοινά όνειρα (θα τολμούσα να πω και κοινή στάση προς την πνευματικότητα και τα θρησκευτικά ζητήματα), εν ολίγοις να έχουν σύμπνοια νου. Ο Τοξότης όταν ερωτευτεί δεν είναι εναντίον της μακροχρόνιας δέσμευσης, απλά χρειάζεται τον χρόνο του μέχρι να καταλάβει ότι ό άλλος είναι παρα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Έχει ακόμα συχνά την ανάγκη να περνάει χρόνο με τον εαυτό του ώστε να ξαναγεμίζει τις μπαταρίες του νου του, γι’ αυτό μην τον παρεξηγείτε, να τον ενθαρρύνετε γιατί έτσι θέλει και ο ίδιος. Τα μόνα ελαττώματα ενός Τοξότη είναι η ματαιοδοξία του και οι υπερβολές του.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ Από τα σημαντικά γνωρίσματα ενός Αιγωκέρου είναι ο αυτοέλεγχος και η αυτοκυριαρχία τους. Ακόμα και να ερωτευτούν θέλουν τον χρόνο τους, θέλουν δηλαδή αρκετό χρόνο μέχρι να δεσμευτούν και να ‘παραδωθούν’ στον/ στην εκλεκτό/η τους, ψυχή και σώματι. Ανασφαλείς αρκετά και τελειομανείς μπορεί να γοητευτούν πάρα πολύ όταν κάποιος ισχυρός, επώνυμος ή καταξιωμένος τους δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι πολύ υπεύθυνοι και συνεπείς στον γάμο τους και στην οικογένειά τους και γνωρίζουν καλά τι σημαίνει μακροχρόνια δέσμευση. Ακόμα ως πολύ συντηρητικοί με λογιών ανασφάλειες δεν λένε εύκολα ‘σαγαπώ’ και φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους γενναιόδωρα γιατί νιώθουν ότι ρισκάρουν έτσι την απόρριψη. Είναι ζώδιο πιστό εκ φύσεως και έχει ανάγκη από έναν σύντροφο που θα του διδάξει την συντροφικότητα, θα του μάθει τον διάλογο και θα τον ενθαρρύνει να κάνει τις απαραίτητες αποδράσεις κατά την διάρκεια της καθημερινότητάς του ώστε να έρθει έτσι σε επαφή και με την ανάλαφρη πλευρά της ζωής.

ΥΔΡΟΧΟΟΙ Θα έλεγα ότι υπάρχουν δύο τύποι Υδροχόων, ο ένας ο συντηρητικός και ο συγκρατημένος και ο άλλος ο πρωτοπόρος, ο αναμορφωτής και ο πολύ πολύ απρόβλεπτος. Όταν ένας υδροχόος ερωτεύεται δεν το κάνει από ανάγκη (όπως αυτό συμβαίνει με τα περισσότερα από τα άλλα ζώδια) πολύ απλά το κάνει επειδή τον θέλει τον άλλον που έχει διαλέξει. Για τους Υδροχόους ο έρωτας περνάει πρώτα από τον εγκέφαλο και όσοι ενδιαφέρεστε για έναν Υδροχόο θα πρέπει να ξέρετε να του ερεθίζετε το μυαλό. Το σεξ για το σεξ δεν ισχύει, και δεν είναι τυχαία η φήμη που έχουν, της αποχής για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις’κρεπάλες του κρεβατιού’. Παρ’ όλα αυτά επειδή έχουν ένα μυαλό που συνέχεια δουλεύει και δεν έχει όρια και φραγμούς τους αρέσει να πειραματίζονται και όποτε βουτήξουν στα νερά του έρωτα είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν τα… πάντα. Όσο περισσότερο συμμετέχετε στον μη κονφορμισμό ενός Υδροχόου τόσο περισσότερο κερδίζετε άξια θέση στην καρδιά τους. Μην προσπαθήσετε να ασκήσετε έλεγχο σ’ έναν Υδροχόο αλλά και μην κάνετε κριτική στην προσωπικότητά του, έχει ένα πολύ ανεξάρτητο ταμπεραμέντο που αγαπάει πολύ την ελευθερία του που δεν θα αλλάξει καθόλου εύκολα τις συνήθειες και τις ανάγκες του για χάρη του άλλου και πάντα θα αναζητάει τον πολύ προσωπικό του χώρο. Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να του κάνετε είναι να του επιτρέπετε να είναι ο εαυτός του, και να τον αγαπάτε για αυτό που είναι. Γι’ αυτό και η επικοινωνία και ο αληθινός διάλογος είναι τα μόνα εφόδια για να βρείτε τον δρόμο σας στην συνύπαρξη μαζί του.

ΙΧΘΥΕΣ Δεν είναι τυχαίο το σύμβολο των Ιχθύων που είναι τα ψάρια με τις αντίθετες κατευθύνσεις. Πράγματι, απ’ τη μια οι Ιχθύες δείχνουν αυτάρκεις και καλόβολοι, απ’ την άλλη χωρίς καμία προειδοποίηση πέφτουν σε μελαγχολίες και αποσύρονται. Απ’ την μια μπορούν να είναι οι εξαιρετικοί εραστές που σας μεταφέρουν στους πιο ειδυλλιακούς κόσμους που μπορούν να νιώθουν το παραμικρό σκίρτισμα του σώματός σας, απ’ την άλλη αλλάζουν διάθεση και αποδεσμεύονται σε χρόνο dt. Ως αθεράπευτα ρομαντική φύση ένας Ιχθύς θέλει να υποταχτεί πλήρως στο ιδανικό της αγάπης και διψάει να ξεπεράσει τα σύνορα της πραγματικότητας για να μπει στον κόσμο των ονείρων, της ουτοπίας και του φανταστικού. Ως γνήσιοι αλτρουιστές που συμπάσχουν με τον πόνο του άλλου βάζουν το εγώ τους σε δεύτερη μοίρα και αυτό με σιγουριά τους ρίχνει σε σχέσεις που τελικά τους αφαιρούν όλη τους την ενέργεια και την όρεξη. Γνωστές είναι οι σχέσεις τους με ανθρώπους-θύματα και γνωστό είναι το σχήμα να πέφτουν οι ίδιοι στον ρόλο του θύματος. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των Ιχθύων είναι ότι κρατούν το όνειρο στον κόσμο της φαντασίας τους, δεν το εκδηλώνουν, δεν κάνουν προσπάθειες να ζήσουν όπως προστάζει ο εσωτερικός τους κόσμος και προσαρμόζονται σε μία στεγνή πραγματικότητα με ανούσιες συναναστροφές και σχέσεις. Για να μην γίνονται αυτοκαταστροφικά τα ψαράκια μας χρειάζονται πλήρως την υποστήριξή σας, την αμέριστη αγάπη σας και την δυναμική ενθάρρυνσή σας ώστε να ανθίσουν και να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

17 comments:

Mirandolina said...

Κύριε Μπε μου, είσαι η μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο των ειδήσεων που μας περικυκλώνουν κι αν κατέβεις θα σε ψηφίσω κι ας παραβώ τις αρχές μου!

Xilaren said...

ok, το τύπωσα. τι είπες ότι το κάνουμε τώρα;
:-)

(με τα προηγούμενα ποστ μας κούφανες!!! αλλά είχες κλειστά σχόλια... είσαι τελικά προβατάκι με πολλές πλευρές!)

bisous!

Provato said...

μία νύχτα με πανσέληνο φοράς ΛΕΡΩΜΕΝΟ μποξεράκι παλιού γκόμενου (σημαντικό: να τον έχεις παρατήσει εσύ... όχι αυτός...) και παίρνεις τέσσερις μπλε πινέζες και το κρεμάς πάνω από την παστάδα σου... κάνει καταπληκτικό φεγκ σούη, δεν θα προλαβαίνεις να κλείνεις ραντεβού - μία με brad pitt Μία με clooney Μία με russel crow Μία με σταμάτη γαρδέλη Μία με Jeremy irons Μία με Νίκο Χατζηνικολάου σετ με Κακαουνάκη.... συγκλονιστική επιτυχία σου λέω...


μπεεεεεεε (καμία φορά και εγώ κουφαίνω τον εαυτό σου...)

Provato said...

Mirandolina Μου μία ψήφος από σένα είναι πολυτιμότερη και από όλους τους θησαυρούς του κόσμου...


μπεε μπεεεεε μπεεεεε (τι ζώδιο είσαι παρεμπιπτόντως;)

enteka said...

δεν ξέρω για τα άλλα, το ωροσκόπιο πάντως για το Ταύρο χτύπησε διάνα με την μονογαμικότητα (και δεν το λέω ειρωνικά!)
:)

Sadie said...

Wow! Me parakoloutheite? Einai toso problepsimoi telika oi Skorpioi? Eimai egw to antiproswpeytikotero paradeigma? Skiaxtika ligaki, to tell the truth...

<3

Anonymous said...

Οντως το Λωράκι είχε κέφια!!
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Σας ευχαριστούμε και τους δύο!

Provato said...

enteka , sadie Και Lacerta (αμάν πια παλιοανθέλληνες ελληνικό ψευδόνυμ δεν μπορούσατε να διαλέξετε; :-))) )

ωρές ώρες νομίζω ότι η Λώρα έχει βάλει κάμερες στα σπίτια των φίλων μου και κάνει καταγραφή των δεδομένων της ζωής τους. Όσο πάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερη... καρασπούκι!!!


μπεεεε και ματς μουτς!!!

(sadie που είσαι εσύ;)

Mirandolina said...

Να το πω, άντε. Δίδυμος με ωροσκόπο λέοντα. Τι λες; με συμπαθεις ακόμη; ;-)

Provato said...

what, are you nuts of something?

δεν υπάρχει ζώδιο που να μην συμπαθώ...

βέβαια σε κάποια έχω ιδιαίτερη αδυναμία - στους Δίδυμους ας πούμε (ο ωροσκόπος μου, εξάλλου...) αλλά και στους Λέοντες! (είναι η αδελφή μου Λέων αλλά και ο πιο καλός μου φίλος...)

διάνα έπεσες πάλι! μπεεε και φιλί!

Anonymous said...

Φίλοι μου εσείς όλοι...

παίρνω πάντως δύναμη και ώθηση με όλα όσα αισθάνεστε να μου πείτε.

Ευχαριστώ και μην διστάζετε.

Και ας μην ξεχνάμε ότι πολύ συχνά η ζωή έχει τα γυρίσματά της και τίποτα δεν μένει στάσιμο...

Φιλιά, Λώρα!

vina said...

Παιδιά μου καλημέρα!
ο φίλος πρόβατος είπε τις προάλλες 'ξέρετε πού θα τα βρείτε' σχετικά με τα ωροσκόπια της Λώρας. Πού μπορώ να τα βρώ?
'Η τη Λώρα?
΄Η την τύχη μου?
Φιλιά

Provato said...

jane την τύχη σου θα την βρεις μέσα στο βρακάκι σου... συγγνώμη για το θάρρος, στο λέω με όλο το θάρρος...


μπε μπεεε μπεεε

όσο για Λώρα και προβλέψεις ζωδιακές θα τις βρεις (και μαζί με αυτές και εμένα...) κάθε βδομάδα στην τελευταία σελίδα της Lifo...

Μπεεεε μπεεε

Anonymous said...

pws ta katafere etsi h mana m..?!

eimai to mono zwdio gennhmeno "erwtiko koroido"!??!!?...kai ta exw kai me skorpio..!..e oxi re poysth m!

pws allazoyme zwdioOOOO?

pwpw ekneyristhka
pragmatika
twra 8a skeytomai synexeia pws eimai koroido kai pws prepei na "empnew ton skorpio"..? na empnew?! kaaAAaatse reee...k poios einai aytos?!..8a m faei ta kalytera moy xronia!.. mhpws na stamathsw na pisteyw sta zwdia? den me symferei. kai ok ok..oti eimai synais8hmatikos parahtan eykolo ka Lwra..mexri kai ta dentra to kseroyn....

gamwto m
giati se mena?
8elw k egw na eimai skorpios astodialo

LwraaaAaaa!? .. kane kati eeeee

oriste snif snif me piasane ta klammata

Anonymous said...

pws ta katafere etsi h mana m..?!

eimai to mono zwdio gennhmeno "erwtiko koroido"!??!!?...kai ta exw kai me skorpio..!..e oxi re poysth m!

pws allazoyme zwdioOOOO?

pwpw ekneyristhka
pragmatika
twra 8a skeytomai synexeia pws eimai koroido kai pws prepei na "empnew ton skorpio"..? na empnew?! kaaAAaatse reee...k poios einai aytos?!..8a m faei ta kalytera moy xronia!.. mhpws na stamathsw na pisteyw sta zwdia? den me symferei. kai ok ok..oti eimai synais8hmatikos parahtan eykolo ka Lwra..mexri kai ta dentra to kseroyn....

gamwto m
giati se mena?
8elw k egw na eimai skorpios astodialo

LwraaaAaaa!? .. kane kati eeeee

oriste snif snif me piasane ta klammata

Anonymous said...

provatako mou apanthse mou se kati. ta psarakia me tous taurous tairiazoun?

Yochimqdcm said...

provatako mou apanthse mou se kati. ta psarakia me tous taurous tairiazoun?