Tuesday, July 04, 2006

thank you america

...Το να κατεβαίνω την Madison Avenue κρατώντας τους New York Times και να νιώθω πολίτης της πρωτεύουσας του κόσμου, ο Phillip Roth, το Six Feet Under, η Νέα Υόρκη, το blogger.com, τα ρούχα Gap, το περιοδικό Wired, το Manhattan, το The Sopranos, το That 70s Show, το album Ray Of Light, το πάρκο στο κέντρο της Βοστώνης, ο Spiderman, τα παντελόνια chinos, το Angles in America, ο Edward Hopper, η θέα από το Battery Park, η Billie Holiday, τα “Off the wall” και “Thriller” του Michael Jackson, η ευγένεια που έχουν κατά κανόνα οι ξένοι μεταξύ τους, ο Bruce Springsteen, ο Harrison Ford, η Katharine Hepburn, η διαφημιστική εταιρία Wieden+Kennedy, η Ground Zero, επίσης διαφημιστική, όλες οι ταινίες Alien, οι gays, οι ιστορίες του Poe, o Nathaniel Hawthorne, η Dorothy Parker, το περιοδικό New Yorker, ο David Sedaris, η Toni Morrison, λίγες από τις ταινίες του Woody Allen, οι σεναριογράφοι, τα μιούζικαλ στο Broadway, το E – Channel με τις φοβερές λίστες του, το MIT, το Harvard, τo Bacon mushroom melt, η coca cola light με τόνους παγάκια, τα stock centers που βρίσκεις γαμάτα παντελόνια Levis και Gap με 15 δολλάρια, ο νωρίς ύπνος και το πρωινό ξύπνημα, το πολυαγαπημένο Amazon, το Google, η γειτονιά της αδελφής μου, η Boston Public Library, οι στιγμές που έχω περάσει εκεί με το ρεμαλάκι μου το πολυαγαπημένο, το ανιψάκι μου που είναι ήδη εκεί και η ανιψιά μου που θα έρθει και την περιμένω γεμάτος χαρά, η ζωή που θα κάνω (… … …) εκεί.

Ευχαριστώ Αμερική για όλα όσα μου έχεις δώσει και έχουν ομορφύνει την ζωή μου λιγότερο ή περισσότερο!
Ευτυχισμένη 4η Ιουλίου!

17 comments:

enteka said...

τι ωραία...
(αν ήθελες να ζηλέψουμε, ζηλέψαμε!)
:)

cobden said...

Ντροπή, laughing_sheep!Τί πράγματα είναι αυτά που λές!Οι επαγγελματίες αντι-αμερικάνοι-ξέρεις, αυτοί που θεωρούν συλλήβδην τους Αμερικάνους, ένα έθνος ηλιθίων- θα σε περάσουν από λαϊκό δικαστήριο στην Πλατεία Συντάγματος!Ιμπεριαλιστικο γουρούνι!:)

sikia said...

Προβατούκο, ξέχασες να αναφέρεις ότι στην Αμερική είμαι και εγώ. (Καταλαβαίνω βέβαια ότι δεν ήθελες να ζηλέψουν οι αναγνώστες σου διαβάζοντας ότι έρχεσαι στην Αμερική για να κάνεις κολασμένο σεξ μαζί μου)...
Happy 4th of July!

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

δηλαδή εγώ που παραιτήθηκα κι έφυγα είμαι μαλάκας? (ρητορικη είναι η ερώτηση....αμέσως ναι,ορίστε μας!)

mortaki said...

I'm jealous too... σνιφ!

Afrikanos said...

I'm not jealous at all!!!

Να τα χαίρεστε, παϊδάκια (ναι,καλά το έγραψα!)

Ήθελα να'ξερα πόσες φορές θα αλλάξεις ακόμα την σημείωση στα μπεεεεκόμεντς!

Cobben-> δεν είναι συλλήβδην, μόνο το 99,95%! Καλά είναι...!

Anonymous said...

Βεβαίως τα καλύτερα είναι η αδελφή σου και τ ανιψάκια, αλλά επίτρεψέ μου να πιστεύω ότι θα υπήρχαν και χωρίς...την συμβολή της Αμερικής.

Για τα άλλα τι να σου πω βρε προβατάκο, δεν έχω πάει, δεν ξέρω.

Ως χώρα-σύβολο, ως αυτοκρατορία, στο δικό μου μυαλό ταυτίζεται περισσότερο με τις έννοιες της παρακμής και της ανθρώπινης έκπτωσης. Παραλληλα πιστεύω πως αν είναι να συμβεί κάτι στον πλανήτη, μια κάποιου είδους επανάσταση δηλαδή, μόνο απ την Αμερική μπορεί να ξεκινήσει.

Συμπαθώ τους καλόκαρδους επαρχιώτες αμερικάνους.

Θέλω πολύ να επισκεφτώ τη Νέα Υόρκη.

Ο ανώνυμος

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

μου 'χεις κάνει τα νευρα μου κορδέλλες με το κειμενάκι των comments. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ.
(Το τελευταίο είναι πολυ καλό)

Διαφωνω στους "καλόκαρδους επαρχιώτες αμερικάνους" Δεν υπάρχουν. Πιριοντ. Σκατόβλαχοι, αμορφωτοι και επαρμένοι είναι.
Αν για κάτι αξίζει η Αμέρικα είναι για κάνα δυο πόλεις, να ψωνίσεις τίποτα φτηνό και να φας όσο βοδι θες.
Επίσης οι ταινίες τους, οι παραγωγές τους και οι πλαστικές επεμβάσεις τους.
(Μπορούσα να είμαι και πιο αρνητικούρα.... το ελέγχω, το ελέγχω)

sikia said...

Φίλτατη δεσποινίς/κυρία μικρή Ολλανδέζα, δε σας γνωρίζω και μη το λάβετε ως προσωπική επίθεση, (άλλωστε δε θα ήταν σωστό να ξεμαλλιαστούμε στο μπλογκ του εραστή μου) αλλά το statement "Σκατόβλαχοι, αμορφωτοι και επαρμένοι είναι. Αν για κάτι αξίζει η Αμέρικα είναι για κάνα δυο πόλεις, να ψωνίσεις τίποτα φτηνό και να φας όσο βοδι θες." με αφήνει άφωνη. Πάντα με εξέπλητε που στην Ελλάδα ακούω συχνά τέτοια συμπεράσματα για σχεδόν 300 εκατομμύρια ανθρώπους και πάντα ανατριχιάζω. Κάποιοι λοιπόν στην Αμερική είναι αμόρφωτοι, και κάποιοι άλλοι πολύ μορφωμένοι, κάποιο έξυπνοι και άλλοι χαζοί. Ίσως σοκάρει αυτό που θα πω, αλλά οι Αμερικάνοι είναι άνθρωποι. Και έχει απ'όλα ο μπαξές με 300 millions.

Anonymous said...

Αγαπητέ μπεεε,
Το ήξερα ότι λατρεύεις την Αμερική αλλά βρε αδερφάκι μου τι λύσσα είναι τούτη!
θα συμφωνήσω επίσης με την sikia. Ναι, υπάρχουν καλοί και κακοί αμερικανοί, μορφωμένοι και αμόρφωτοι. Οπως και να το κάνουμε είναι ένας άλλος κόσμος που για να τον καταλάβεις (όσο μπορείς) δεν πρέπει να τον αντιμετωπίσεις με τον σνομπισμό ενός ευρωπαίου.

me said...

Άσε μας ρε Βαγκ.

Εγώ έχω συγγενείς που ζήσαν Αμερική και αποβλακώθηκαν τελείως.

Μην εξυμνείς τη γοητεία της κενότητάς τους.

Anonymous said...

Ναι ρε συ Βαγκ, να'ουμ, είδες τι πάθανε οι συγγενείς του παιδιού-καλά σου λέει, κενότητα μωρέ-έχουν αυτοί να επιδείξουν την πληρότητα που έχουμε εμείς οι Νεοέλληνες; με τα δείγματα νεοελληνικού πολιτισμού, όπως το.... εε... έλα πεστο, .... ή το άλλο μωρέ, το....ααα... ε... έλα μωρέ-Έλληνες είμαστε και γαμάμε και δέρνουμε-άστους τους άλλους με τη γοητεία της κενότητας ναουμ.

Annabooklover said...

Πολύ τρυφερό, σε νιώθω και δεν απολογούμαι σε κανένα!

Provato said...

όχι αγαπημένο enteka δεν ήθελα να ζηλέψει κανείς... απλά την αγαπάψ αυτή τη χώρα και αυτό ήθελα να πω... μπεεεε

by the way, τα posts σου για μαλβίνα και One Hit wonders είναι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!!! να τα διαβάσετε παιδιά!!!! μπεεε

codben όχι και ιμπεριαλιστικό γουρούνι... ιμπεριαλιστικό πρόβατο, ναι!!! φιλί μπεγάλο!!!!

sikia πρόσχεχε τι λες για το κολασμένο sex... ξέρεις τι λένε: Μην τάξεις του άγιου κερί και του παιδιού παιχνίδι... χιχιχιχιχ... και, ναι. ήταν μαλακία που σε ξέχασα να σε αναφέρω... μπεεεε

όχι μικρή ολλανδέζα δεν ήταν μαλακία... άμα δεν γούσταρες, γιατί να ταλαιπωριέσαι;

Mortaki να μην ζηλεύεις καθόλου!! να πας κι εσύ και να περάσεις τέλεια! ή, ακόμα καλύτερα να απολαμβάνεις από εδώ αυτά που προσφέρει η αμερική!!! μπεεεε :-))

afrikane καταλαβαίνω το μένος σου εναντίον της Αμερικής, εξάλλου η ήπειρος σου έχει τραβήξει πολλά από τους Δυτικούς... και μη με λές παϊδάκι, τρομάζω - όσο για την σημείωση για τα μπεεεεcomments θα την αλλάζω όσο συχνά θέλω... ΕΓΩΕΓΩΕΓΩΕΓΩ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΕΓΩΕΓΩ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ! :-))

anonymous, η αλήθεια είναι ότι η Αμερική έχει και πολύ κακές πλευρές, δεν το συζητώ. είναι αυτό που λέμε ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Συμφωνώ μαζί σου στο θέμα της επανάστασης πάντως. μπεεεεε!

μικρή ολλανδέζα κι εγώ τους επαρχιώτες δεν μπρορώ να πω ότι τους πολυσυμπαθώ... αλλά διαφωνώ τελείως στο ότι η Αμερική είναι μόνο για ψώνια... είναι βέβαια να σου πάνε και σαν άνθρωποι και σαν νοοτροπία ώστε να έχει την διάθεση να απολάυσεις αυτά που μπορείς να χαρείς εκεί... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα... μπεεεε


SIKIA ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ μην μαλώνετε!!!! sikia δώσε πίσω το κονπινεζόν στην ολλανδέζα!!! ΤΩΡΑ! κι εσύ ολλανδέζα, μην ξανακρύψεις τον δονητή της sikia... λοιπόν, στιο θέμα μας. Συμφωνώ με τη sikia έχει δίκιο ΑΠΟΛΥΤΟ! ΕΓΩ έχω γνωρίσει φωτισμένους ανθρώπους στην αμερική... αλλά βρίσκω πολύ καλά στοιχεία ακόμα και στους "μέτριους" αν μου συγχωρείτε τον όρο... μπεεεεε!:-)))

lacerta αυτό που λες περί σνομπισμού είναι πολύ σημαντικό κλειδί... αν είσαι σνομπάκιας το έχασες αυτό που μπορεί να σου δώσει η Αμερική... έχεις απόλυτο τρίκιο! μπεεεε


me ανοίγεις πονεμένο και μεγάλο κεφάλαιο. Νομίζω χωρίς να θέλω να φανώ προσβλητικός ότι το να αποβλακώνεται κάποιος έχει να κάνει πρωτίστως με τον ίδιο και όχι με το περιβάλλον του. δυστυχώς έχω υπόψη μου πολλούς έλληνες που αποβλακώθηκαν όταν πήγαν έξω, αλλά και πολλούς άλλους μετανάστες που καθόλου δεν αποβλακώθηκαν. δυστυχώς αυτοί οι τλελευταίοι κατά κανόνα δεν είναι έλληνες... μήπως λοιπόν είναι κάτι στο ελληνικό γονίδιο που μας αποβλακώνει; λέω τώρα... μπεεε!

ανώνυμε, μπορεί να μην έχουμε πολλά δείγματα νεοελληνικού πολιτισμού αλλά κάτι έχουμε ρε παιδί μου κι εμείς.... πάντως επί της ουσίας νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο να τα βλέπουμε όλα συγκριτικά. εγώ και την ελλάδα αγαπάω και τη θεωρώ άξια. αλλά και την αμερική! (αλήθεια, γιατί ανώνυμο το σχόλιο; μπεεεεε;) φιλί!

Provato said...

anna ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν απολογούμαστε σε κανένα! μπε μπεεε μπεεεεε

καλημέρα!!!

me said...

anonyme αυτό κατάλαβες εσύ;

Και το "να' ουμ" που κόλλαγε;

Πρέπει να γουστάρεις πολύ Κοέλιο έτσι;

Τον αναλύεις με τον Michel τον κομμωτή σου συχνά;

Afrikanos said...

.... μα για πια ήπειρό μου μιλάς? μήπως με μπερδεύεις με κάποια άλλη?
:-)ΡΡΡ