Saturday, November 04, 2006

babel - insider - santaolalla

εχτές το βράδυ πήγαμε με το ρεμάλι και είδαμε το babel. είναι υπέροχη ταινία, από αυτές που επιβεβαιώνουν την δύναμη του κινηματογράφου.

Χάρηκα που η αίθουσα ήταν γεμάτη και είδα στις φάτσες των ανθρώπων καθώς έβγαιναν από τον κινηματογράφο ότι τους άρεσε πολύ το έργο.

όσο για την γνώμη μου; Ήταν καλύτερο από όσο το περίμενα

θα είσαι πολύ κλαψ λυγμ άτομο άν την χάσεις.

Σε μία από τις πιο αβανταδόρικες σκηνές του έργου, εκεί που ο Brad Pitt και η Cate Blanchett κάνουν.... και τα δύο τραγικά πιτσιρίκια στο Μαρόκο πηγαίνουν... ακόυγεται ένα φοβερό ορχηστρικό κομμάτι του Gustavo Santaolalla, το Iguazu. είναι φοβερό τραγούδι, κάνε τον κόπο να το κατεβάσεις.

μου έκανε εντύπωση ότι το έχουμε ξανακούσει σε ταινία - ήταν στο Insider σε μία επίσης πολύ αβανταδόρικη σκηνή. όταν το ακούσεις θα το θυμηθείς.

χαίρομαι όταν δανείζονται τα έργα τέχνης κάτι από κάποιο άλλο για να φτιάξουν την κατάστασή τους. Το κομμάτι είναι πολύ ταιριαστό με την σκηνή που ακούγεται στο babel όπως ήταν και στην σκηνή που ακουγόταν στο Insider.

(να πας να δεις το babel, ναι; Μην το ξεχάσεις!!)

5 comments:

Anonymous said...

μα τι πρόβατο είσαι εσύ τελικά ?! χαίρομαι που έκανες αυτή την επισήμανση για το μουσικό κομμάτι. Είναι θεϊκό , σαν κυματιστή βροχή που σε ψηλαφίζει και σε ξεπλένει. Το είχα ξεχωρίσει ήδη από το insider μαζί με το rites του jan garbarek και το meltdown ( αν μπορεί να πει κανείς ότι ξεχωρίζει κάτι από αυτό το θεόπνευστο soundtrack - σημειωτέον ότι εκτός από την music composer lisa gerrard συμμετέχει και ο greamme revell που μας έδωσε αργότερα το απίστευτο soundtrack της ταινίας sin city !- επιτέλους έκλεισε η παρένθεση - ντοιννν !) και χαίρομαι που άρεσε και σε σένα ειδικά αυτό το κομμάτι .
Δεν είμαι , όμως , σίγουρος ότι θα ήθελα να το ξανακούσω σε άλλη ταινία . Στις καλές ταινίες η καλή μουσική είναι οργανικό κομμάτι τους - ανήκει στη ταινία ! Βέβαια ο santaolalla το έγραψε και εν μέρει έχει δικαίωμα να το κάνει ό,τι θέλει . Άλλωστε δεν έχω δει ακόμα τη ταινία και ίσως να έχεις δίκιο ότι λειτουργεί κι εκεί .

Παρεπιτόντως , προβατάκο , λες ότι είδες τη ταινία με το ρεμάλι σου. Να υποθέσω ότι είναι το ρεμάλι που χωρίσατε πριν ενα μήνα ? Χαίρομαι αν τα ξαναβρήκατε . Ήθελα και τότε να σου γράψω να μην ανυσηχείς , διότι δε νοείται χωρισμός αν δε περάσουν 3 - 6 μήνες ( αναλόγως της έντασης της σχέσης ) -θα το ξέρεις άλλωστε - αλλά δεν ήμουν κι εγώ στα καλύτερά μου τότε . Συμβαίνουν κάτι ωραίες υποτροπές στις ''φιλικές ΄΄ συναντήσεις μ.χ ( μετά χωρίσμού ) που σε ξαναστέλνουν από κει που το άφησες !!!

e- kisses προβατάκο

Anonymous said...

Είδα κι εγώ το Volver. Ήταν Αλμοδόβαρ 100%, αλλά δυστυχώς μάλλον στέρεψε από ιδέες ο Πετράκης, γιατί το σενάριο ήταν αρκετά προβλέψιμο :(

Είχα σκοπό να δω το Βabel, αφού εγκρίνεις κι επαυξάνεις κι εσύ, θα πάω σίγουρα.

Υ.Γ. Χαιρετίσματα στο ρεμάλι :P

Anonymous said...

Άψογη ταινία, καταπληκτικό μουσικό θέμα (thanks για τη δυνατότητα κατεβάσματος, το ήθελα και στο γραφείο να το ακούω), κι όσον αφορά αν το ίδιο θέμα μπορεί να ταιριάξει σε παραπάνω από μια ταινίες, φυσικά και μπορεί, κι η εικόνα και ο ήχος δεν είναι κάτι εξ ορισμού πρωτότυπο, το θέμα είναι να ταιριάζουν. Καλή τύχη στη ζωή σου...

Provato said...

maestria εμένα μου άρεσε πιο πολύ το volver από το mala education Και το μίλα της. (Αλλά όχι όσο το "ολα για την μητέρα μου").

Βρήκα φοβερό το εύρημα ότι τελικά δεν ήταν νεκρή η μαμά.... tespa, γούστα είναι αυτά!!!. Babel Μην χάσεις!
Ευχαριστώ για τα χαιρετίσματα
:-)))) xxxxx


Y μπεεεεεε! χαίρομαι που σου άρεσε η ταινία ι εσένα!

Provato said...

Lacerta Και vales-koupa ναι, ναι, ναι!!! (... ... ...)

φιλί μπεεεε!