Thursday, February 08, 2007

Αποκλειστικόφσκι: Ο Ρασκόλνικοφ του Ντοστογιέφσκι σε διαφήμιστικόφσκι!

Για να διαβάζεις το www.provato.gr θα ξέρεις βέβαια ότι ο Ρασκόλνικοφ είναι ο πρωταγωνιστής του μεγάλου σουξέ του Ντοστογιέφσκι "έγκλημα και τιμωρία".

Αυτός ο τύπος λοιπόν, που λέγεται ότι ήταν ο αγαπημένος ήρωας του Ντοστογιέφσκι από όλους όσους είχε επινοήσει, πρωταγωνιστεί σε ένα διαφημιστικό spot που φτιάχτηκε στην Ρωσία .

Η διαφήμιση αφορά καφέ φίλτρου. Το σενάριο απλό. Το διαφημιστικό ξεκινά με πλάνα που θυμίζουν την θρυλική σκηνή από το ¨Έγκλημα και Τιμωρία" όπου ο Ρασκόλνικοφ κρατώντας το τσεκούρι στα χέρια του πλησιάζει την πόρτα της γριάς τοκογλύφας. Αυτή του ανοίγει.... αλλά τελικά αντί να συνεχίσουμε με το χτύπημα δολοφονία, η γιαγιά καλεί τον νεαρό για καφεδάκι.

Το "sloganόφσκι" είναι ότι αν ο καφές τάδε είχε ανακαλυφτεί νωρίτερα, θα υπήρχε λιγότερη τραγωδία στην ζωή μας! Ωραίο το λες κι έξυπνο!

Μου αρέσει πολύ το μήνυμα στην σκηνή που η γριά και ο νεαρός πίνουν καφέ στο τραπέζι: "ούτε έγκλημα, ούτε τιμωρία!". Αστείο!

εδώ βλέπεις, και όσο καταλάβεις θα καταλάβεις:

4 comments:

Lex_Luthor06 said...

Να το κάνουμε κι εμεις με τον παίκτη.
Αντί ο Αλεξέι Ιβάνοβιτς να τριγυρνάει στα καζίνα του Βισμπάντεν θα επιλέξει να παίζει Β' Σκωτίας από το σπίτι του στο sportingbet.gr με πολύ καλύτερες αποδόσεις.

Τον ρόλο της Πωλίνας μπορεί κάλλιστα να πάρει η Πωλίνα και την σκηνοθεσία ο Μεγακλής Βιντιάδης.

Anonymous said...

Καλλιεργημένε πρόβατε,
γνώστη του ensemble της κλασσικής ρωσικής λογοτεχνίας,
θέλω βοήθεια.
...

ps. α, και γράψτο με τον πολύ σπαρταριστό μα συνάμα βαθή τρόπο με τον οποίο μας έχεις συνηθίσει...
ps.2. thanx in advance που λέμε κι εδώ στην αγγλία

billzouk said...

Το αγαπημενο μου βιβλιο ειναι το "Εγκλημα & τιμωρια". Η διαφημιση δεν μ' ενθουσιασε!

Provato said...

Lex_luthor είσαι o θεός του showbiz!!! respect man! you have my respect!!! μπεεεεε! :-))

..... φοβάμαι δεν έχω καταλάβει τι είδους βοήθεια θέλεις. Επειδή το τελευταίο διάστημα βρέχει ηλιθιότητα στην ζωή και το μυαλό μου (τα τελευταία 14 χρόνια) να ζητήσω μία μεγάλη χάρη με όλο το θάρρος; να γίνεις λίγο πιο σαφής; εεεεεεε; Μπεεεεεε; :-))

billzouk προτιμώ τον ηλίθιο να σου πω την αλήθεια! (μεταξύ μας και μένα η διαφήμιση δεν είναι ότι με τρέλανε!) μπεεεε μπεεεε