Tuesday, March 13, 2007

Πάντως βρίσκω πραγματικά λυπηρό και καταθλιπτικό το γεγονός...

...ότι η ταινία 300 είναι το "πολιτιστικό" νέο που από όλα έχει προκαλέσει τις περισσότερες συζητήσεις στην blogόσφαιρα.

Αναρωτιέμαι: Aπό όλα τα έργα, βιβλία, δισκάκια, άρθρα κ.ο.κ. που έχουν υποπέσει στην αντίληψη του (κατά γενική ομολογία) πιο κωλοπετσομένου και ανοιχτού σε νέες ιδέες κομματιού της ελληνικής κοινωνίας, αυτή η ταινία είναι που τους "συγκίνησε" περισσότερο ώστε να σπάσουν τόσα πολλά πληκτρολόγια για πάρτυ της;

...εντάξει ρε παιδί μου, δεν είπα να γίνουμε σαν τους μαλάκες πορωμένους που θέλουν να την απαγορεύσουν την ταινία επειδή δεν "σέβεται" my ass την ιστορία

...αλλά μην φτάνουμε πια και στο άλλο άκρο. Ας μην την αντιμετωπίζουμε σαν να είναι και το αριστούργημα της τέχνης που πρέπει να προστατεύσουμε, και που θα αλλάξει την πορεία όλων των τεχνών...

(αμάν πια - ή του ύψους ή του βάθους είμαστε, εντελώς. γιατί είναι τόσο δύσκολο να δούμε ένα πράγμα τόσο μεγάλο ή μικρό όσο πραγματικά είναι... χμ χμ χμ...)

neeeeeeext!

8 comments:

JustAnotherGoneOff said...

Προκαλεί συζητήσεις διότι είναι ένα "πολιτιστικό" προϊόν εξ Αμερικής - ξεχάσαμε τον αντιαμερικανισμό μας... - που κολακεύει τον εθνικισμό μας. Κάτσε να δεις που όσο θα περνάνε οι μέρες, θα αρχίσουν οι αντίθετες και ελπίζω νηφάλιες φωνές να δίνουν τις σωστές διαστάσεις (κοινώς ξεφούσκωμα) στην ταινία. Ακόμη στην αρχή είμαστε.

Anonymous said...

Οπως παρατηρω η ταινια εχει διχασει και τους μπλογκερς.Οι μισοι τη θεωρουν αριστουργημα οι αλλοι μισοι εκτρωμα ενω ειναι και καποιοι που απλα τη θεωρουν μια καλη ταινια και τιποτα αλλο.Εγω παντως περιμενα ολους τους μπλογκερς να γραφουν αρνητικα γι' αυτη.
Μην ξεχνας παντως οτι οι μπλογκερς ακολουθουν τη μοδα και εχουν πολλα στοιχεια ως προς αυτο με τους δημοσιογραφους.Γραφουν ο,τι ειναι στην επικαιροτητα και προκαλει συζητησεις και θεωρειται hot.Δεν ξεφευγουμε και εμεις απο το γενικο κανονα.Ειμαστε τρεντι!

Anonymous said...

Βαρέθηκα πολύ παρακολουθώντας την ταινία. Και σε όσους νοιώθουν εθνική υπερηφάνεια από αυτό το κατασκεύασμα, ας μου επιτρέψουν να νοιώθω περισσότερη από το γεγονός ότι ο Καβάφης (που έγραψε σχετικό ποιήμα) θεωρείται παγκοσμίως (συμπεριλαμβανομένων των Αγγλοσαξόνων) από τους μεγαλύτερους ποιητές του 20ου αιώνα. Επίσης με ενόχλησε το γεγονός ότι το ελληνικό τοπίο έφερνε κάπου σε σκοτεινή ορεινή Μογγολία ή στην Αλμπέρτα του Καναδά. Αν ως Έλληνες χαρίσαμε στον κόσμο την ηρωική κληρονομιά της Σπάρτης, δώσαμε επίσης και αυτό το φωτεινό που συμβολίζει η ελιά. Πρόσεξες ότι από το τοπίο έλειπαν οι ελαιώνες;

Για όσους θέλουν σινε-κόμικ με σύγχρονη αλληγορία ας δούνε την τριλογία των X-men. Πολύ πιο ευχάριστη και σέξυ.

Yorgos

Anonymous said...

προσωπικά μου άρεσε, όχι σαν μάθημα ιστορίας φυσικά, αλλά ήταν σωστά σκηνοθετημένη, υποβλητική, με ταιριαστό σάουντρακ-λίγο το στυλ-σαρμπέλ-συρτάκι-μπουζούκι στους τίτλους τέλους με χάλασε, αλλά δεν ξέρουν, τους συγχωρώ.
για το είδος της, δηλαδή ως μεταφορά κόμικ στη μεγάλη οθόνη, τη βρήκα πολύ καλή, οπωσδήποτε αξιοπρεπή.
και θα διαφωνήσω με τον προλαλήσαντα, καλοί και οι Χ-ΜΕΝ, πολύ, αλλά προσωπικά 300 καλογυμνασμένοι, γυμνόστηθοι Σπαρτιάτες μου φανήκανε πολυυυυυυυυυυυυυυυ σέξυ. (μην ξεχνιόμαστε..)

irrelevant

Provato said...

just ενδιαφέρον που άφησες σχόλιο - ομολογώ ότι η δική αναφορά στην ταινία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πάντως, ναι είναι αρκετά λογική η εξήγηση που δίνεις. Μπεε!

anisixe μακάρι να ήταν λίγο διαφορετικοί οι bloggers. Μακάρι! (πάντως την ταινία δεν την έχω δει... αλλά μάλλον θα πάω...)

Yorgo η τριάδα των Xmen Μου άρεσε πάρα πολύ! η πρώτη ταινία περισσότερο από όλες! μπεεεε

irrelevant συμφωνώ μαζί σου για τούς 300 sexy. αυτός είναι και ο βασικός λόγος που θέλω να δω την ταινία. Μπεεεε :-)))

s_k said...

μη νομιζεις...
και η μπλογκοσφαιρα μια μικρογραφια της κοινωνιας ειναι,σε βελτιωμενη μορφη

Anonymous said...

βελτιωμένη χαρά μου κατά ποία έννοια? θα μας τρελάνεις? εσύ είσαι βελτιωμένος σε σχεση με την κοινωνία? θα φάω το μπόξερ μου δηλαδή, πιστεύεις ότι η "μπλογκοσφαιρα" είναι εκτός κοινωνίας? σιγά μην είναι και η γη της επαγγελίας! αι σιχτιρ δηλαδή (με συγχωρείτε κύριε πρόβατο αλλά με έφερε μέχρι εδώ μετά συγχωρήσεως!)

Provato said...

fyzzy μπεεεεε!

συμφωνώ με τον ανώνυμο. όχι και βελτιωμένη!!! (αλλά δεν θα το έλεγα έτσι βέβαια...)

ανώνυμε όταν φας το μπόξερ σου σε περικαλώ να με καλέσεις - θέλω να το δω το θέαμα! και θέλω να σε δω και γυμνό! μπεεεεε :-)))