Wednesday, April 25, 2007

How to be a bitch… μάθημα 1.

Συζητώ με έναν γνωστό μου στο γυμναστήριο. Περί γκομενικών.

Του λέω κάτι χαζοκαθημερινά προβλήματα που έχω με το ρεμάλι. Ξέρεις, τα χαζά που έχουν όλοι οι έρωτες και που είναι κομμάτι της συνύπαρξης.

Λέω τον πόνο μου: Μούμπλε μούμπλε, ο πείξας ο δείξας, μούμπλε, που ο έτσι, που ο γιουβέτσι, που ο ρεμάλις που μούμπλε μούμπλε!

Ο γνωστός αποφασίζει να μου δώσει «μάθημα» ερωτικών συμπεριφορών. και μου λέει κάτι τόσο μεγάλες παπαριές και τόσο απόλυτες... Βγαλμένες λες από ερωτικό μυθιστόρημα της Λαίδης Αγαμήτερλυ!

«α, εγώ αυτά τα πράγματα δεν τα ανέχομαι καθόλου… όποιος μου λέει ότι δεν με πήρε τηλέφωνο γιατί ήταν κουρασμένος σημαίνει ότι δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου και να πάει να γαμηθεί… και αν με πάρει υποκριτικά και όχι επειδή το νιώθει πραγματικά, επίσης τον παρατάω και να πάει να γαμηθεί».

Όπως βλέπει ο ρεαλισμός περισσεύει μέσα στον γνωστό μου. Εγώ κάνω μια φιλότιμη προσπάθεια να του εξηγήσω ότι δεν είναι όλα άσπρο μαύρο. Ότι μπορεί μία μέρα ένας ερωτευμένος να έχει τόσο κακή διάθεση ή τόση κούραση που απλά να μην αντέχει παρά μόνο να χωθεί σε ένα κρεβάτι και να μην μιλήσει σε κανένα.

Αυτός ανένδοτος – «τι είναι αυτά που λες… όχι, όχι, όχι… σε μία σχέση, στην σχέση μου αυτά δεν παίζουν… κάνεις λάθος που ανέχεσαι κάποια πράγματα. Λάθος λάθος λάθος» (ηχητικό εφέ: χτύπημα τακουνιού στο πάτωμα...)

Κάνω υπομονή. Κι άλλη υπομονή. Κι άλλη υπομονή – αλλά κάποια στιγμή αρχίζω και τα παίρνω στην κράνα. Το ξέρεις το στυλάκι και το μισείς όσο και εγώ.

Εν τω μεταξύ σου θυμίζω ότι δεν τον ξέρω καλά για να του πω στην μούρη «τι μαλάκας είσαι»…

είναι όμως απαραίτητο για την ψυχική μου υγεία να τον βρίσω, να τον ταπεινώσω και να του δείξω ότι δεν κάνεις χαΐρι με τέτοια μυαλά…

Και μου έρχεται η φαεινή ιδέα. Και του σκάω την ερώτηση:

«Να σου πω… έχεις σχέση;»

«Όχι» μου απαντά με την άγνοια και το θράσος του. "εδώ και πολύ καιρό... θέλω να βρω τον κατάλληλο που να μην κάνει τέτοια...δεν έχω σχέση!"

Μετά από ολιγοδευτερόλεπτη παύση ώστε να κάνω εντυπωσιακή είσοδο λέω...

«Εγώ έχω όμως! Εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια… άρα, δεν κάνω κανένα λάθος… αντίθετα εγώ κάνω κάτι σωστά και εσύ μάλλον κάνεις κάτι λάθος!!».

απομακρύνομαι από κοντά του... αλλά όχι πριν προλάβω να διαπιστώσω ότι... χμ χμ χμ το πουλάκι μου θίχτηκε - άρα μάλλον ο σπόρος θα πιάσει...


...Μάντεψε... είσαι πολύ ηλίθια αδελφή...

6 comments:

Lina said...

:>>> χιχιχιχι

τι ηδονικό που είναι να τη λες σε τέτοιες περιπτώσεις!!

Anonymous said...

αναγνωρίζω ότι δεν είναι αυτό το θέμα του ποστ, αλλά σημειώνω πως όταν κάποιος ΕΧΕΙ μία ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ σχέση, δεν κάνει απαραίτητα κάτι σωστά συγκριτικά με κάποιον που ΔΕΝ ΕΧΕΙ σχέση.
σκέφτομαι κάτι γνωστές μου που αν δεν υπήρχε το άσμα "και με χτυπάει, και μ'απατάει και μου τα παίρνει, γιατί? μα είναι βλέπεις ο άνθρωπός μου, κι όταν λείπει χάνω το φως μου", θα το είχαν γράψει αυτές.

και εξαρτάται τι εννοούμε "ανέχομαι". όπως λέω πάντα,

τα βίτσια είναι πιο πολλά απ'τους ανθρώπους.

ελπίζω να είστε οκ με το ρεμάλι σου.

όχι δεν έχω σχέση ;-). for now.


irrelevant

Aphrodite said...

H αγάπη ΔΕΝ κρατιέται.

Τελεία και παύλα.

Και αν μπορείς να ζεις χωρίς τον άλλον στη ζωή σου, ΤΟΤΕ σημαίνει πως δεν υπάρχει τελικά.

Απλώς δε μετριέται με τον ίδιο τρόπο σε όλους, ούτε χρονικά ούτε ποιοτικά...

Μια χαρά είσαι πρόβατε. Συνέχαααα.... μπεεεεε....
ΧΧΧΧ

ΥΓ- τι περίμενες βρε από γνωριμία γυμναστηρίου? αλλά κράτα τες ως το ζωντανό σου ενυδρείο/zoo, να παρατηρείς και να μαθαίνεις τζάμπα σαν σε field trip! χεχεχε :))))

Provato said...

Πολύ ηδονικό Lina... Πάρα πολύ! μπεεεε :-)


Irrelevant έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι γράφεις... απλά ήθελα να την πω στον παπάρα για την απολυτότητά του... αυτά. ομολογώ την αμαρτία μου... μπεεεε :-)

aphrodite πήγα να τρομάξω στην αρχή με το σχόλιο αλλά μετά το έσωσες - πάντως έχεις δίκιο. είναι όλα τόσο σχετικά... μπεεεε μωρό μου. xxxx

Anonymous said...

Μπορώ να φανταστώ την συζήτηση :)))
Παρόλα αυτά για την ουσία της κουβέντας θα ήθελα να προσθέσω το εξής: Ο.Κ. ο τύπος είπε κάτι με τρόπο απόλυτο: "αν δεν με πάρει τηλ. χωρίζω". Αυτό όμως που είπες και σύ δεν είναι το ίδιο απόλυτο; Εννοώ ότι αντί να εξαφανισθείς και κουκουλωθείς σε ένα πάπλωμα επειδή είσαι πτώμα δεν θα ήταν καλλίτερο να πάρεις ένα τηλ. και να πεις "σόρρυ επειδή είμαι πτώμα δεν έχω όρεξη για κουβέντα και πέφτω για ύπνο" Ενα τηλέφωνο με μια καληνύχτα λέει πολλά, πιο πολλά από τις δηλώσεις του στυλ "δεν με παίρνεις τηλ. άρα σε χωρίζω" ή "είμαι πτώμα και αξαφανίζομαι". Ολα τα άλλα για μετρήσεις αγάπης και ανάλογα καντάρια νομίζω ότι είναι περισσότερο θεωρητικά.
ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΠΛΑ

Provato said...

αγαπητέ Lacerta την έδωσα αυτή την επιλογή.... αλλά ακόμα και αυτή θεωρήθηκε μάταιη. αυτό ήταν που με τσάτισε... μπεεεε μπεεε μπεεεε....

μπεεεε λέω.