Tuesday, May 08, 2007

Alter Ego: Ο ποπός του Σάκη, the artist formerly known as Δέσποινα Βανδή και το πρόβατο

Εχτές πήγα στην πρεμιέρα της ταινίας του Σάκη Ρουβά του Alter Ego. Είμαι πλήρης εντυπώσεων, δεν ξέρω τι να πρωτογράψω...

Λοιπόν... πέρασα πολύ ωραία! Πήγα με τον φίλο μου τον www.prosopa.com ο οποίος έχει γράψει ένα τραγούδι της ταινίας...

καλά, δεν μπορώ να μην υπερηφανευτώ: ο φίλος ΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥ ΕΓΩΜΟΥΜΟΥ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΜΟΝΑΔΙΚΟΣΥΠΟΕΡΧΟΣΜΟΥΜΟΥΜΟΥ έχει γράψει ΤΟ τραγούδι της ταινίας, αυτό που τραγουδά ο Σάκης όταν δίνεται "λύση" στο "δράμα", το οποίο μάλιστα είναι και το μόνο ελληνικό τραγούδι που ακούγεται στο έργο.

Η βραδιά ήταν οργανωμένη α λα E Channel (όπως αμερική...) με κόκκινο χαλί, τηλεοπτικά συνεργεία στην είσοδο του Παλλάς, δηλώσεις, φωτογράφους και τα λοιπά μούμπλε μούμπλε μούμπλε. Εντάξει, Village RoadShow είναι αυτή - έχει παραδάκι και το ξοδεύει για την προώθηση των ταινιών της.

Ήταν ωραία. Καταχάρηκα με την όλη φάση και το καταδιασκέδασα. Εντάξει, δεν θα με κάνει καλλίτερο άνθρωπο ούτε μου έδωσε ευτυχία ζωής, αλλά το όλο πράγμα το χάρηκα πάρα πολύ.

Νομίζω ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς! Το Παλλάς ήταν γεμάτο, γεμάτο γεμάτο γεμάτο. είχε διασημότητες, προδιασημότητες, ασημότητες, μεταασημότητες... [Ξέρεις γιατί; Γιατί όταν σε καλεί η Village Roadshow ...απλά δεν τολμάς να μην πας. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ταινία του Σάκη...]

Πρόσεξε μερικούς που είδα από απόσταση δύο μέτρων, (και πολύ λέω - μερικούς τους είδα και από πιο κοντά...)

The artist formerly known as Δέσποινα Βανδή που ήταν έγκυος και καλοντυμένη (έχει γίνει μία άλλη... πρέπει να κάνουμε κάτι να φέρουμε πίσω από τους εξωγήινους πλαστικούς χειρούργους την παλιά μας γνώριμη)

Τάμτα (πρέπει να αλλάξει τώρα αυτούς που την ντύνουν), τον Λάκη με τα ψηλά Ρεβέρ (τι έκανε αυτός εκεί;...δεν είναι της κουλτούρας και της πχιότητας;),

τον Μανούσο Μανουσάκη, τον Μουρατίδη με την Βαλέρια Χριστοδουλίδου (...νόμιζα ότι αυτή είχε εξαφανιστεί...), την Όλγα Παυλάτου... και βέβαια τον Σάκη Ρουβά, την Κάτια Ζυγούλη, και πολλούς πολλούς άλλους.

Φάση είχε το όλο πράγμα.

Αλλά με έπιασε μία απελπισία όταν είδα στην οθόνη του Παλλάς (στην οποία όσοι είμασταν στην αίθουσα βλέπαμε τι γινόταν στην είσοδο...) την πανέμορφη Κάτια Ζυγούλη και είπα "πο πο τι ωραία γυναίκα... και καθόλου καχεκτική..." και μετά από 10 λεπτά την είδα από κοντά και ήταν σαν μικρό αθώο κλαράκι ανορέκτικ and καχέκτικ!... Τελικά έχω δίκιο που δεν έχω γίνει διάσημος ηθοποιός, αν και με παρακαλάνε. Η κάμερα ΠΑΧΑΙΝΕΙ τρελά! εγώ λογικά δηλαδή θα πρέπει να φαίνομαι σαν τον Λάλα, αν η Ζηγούλη που είναι 11 κιλά από κοντά, στην κάμερα βγαίνεικαι φαίνεται κανονική!

Η ταινία: η ταινία είναι ...περίεργη... όχι απαραίτητα με καλό τρόπο, αλλά αν μη τι άλλο δεν είναι βαρετή. Το σενάριο είναι χαζομαρούλα, έχει όμως κάποια ευρήματα που λειτουργούν καλά... Μεγάλο πρόβλημα είναι οι διάλογοι που σε πολλά σημεία είναι εντελώς βγαλμένοι από τα πρώτα τεύχη της Πάττυ...

Το απίστευτα μη αναμενόμενο είναι ότι ο Σάκης παίζει καλά. Όχι καλά για μοντέλο (όλοι όταν αξιολογούμε μοντέλα ή τραγουδιστές γινόμαστε πολύ χαλαροί, το ξέρεις). Ο Σάκης παίζει καλά για... ηθοποιός! εκπληκτικό. Λες να ανοίγεται μία καινούργια καριέρα μπροστά του; Πάντως σε έναν άνθρωπο που καταφέρνει να λέει πειστικά την ατάκα "αυτή η σχέση πια μας πληγώνει και τους δγιό" - ναι, δγιό με γάμα... - χωρίς να με κάνει να γελάσω δεν μπορώ παρά να βγάλω το καπέλο.

Μπράβο και στους υπόλοιπους ηθοποιούς που επίσης παίζαν καλά. είναι πολύ γλυκιά η κοπέλα που παίζει τον έρωτα του Σάκη, έχει αυθεντικό χαμόγελο (does that make sense?). Η σκηνοθεσία είναι "φρέσκια" αρκετά, και έχει ωραίο ρυθμό...

το μεγάλο ατού της ταινίας.... γιάμιιιιι! σε ερωτική σκηνή του Σάκη με την uber κούκλα Ντορέτα Παπαδημητρίου.... βλέπεις τον κώλο του! όχι εντελώς, αλλά μία χαρά μεζεδάκι είναι. Και μόνο αυτό, αξίζει τα 7 ευρώ! yes baby

(...έλα τώρα που θες να βάλω και αστεράκια.... ή να σου πω αν θα πας... επίσης θέλω να καταγείλω ότι θέμα αυτού του post είναι η πρεμιέρα και όχι η ταινία αυτή καθ' αυτή!)

Τελειώνω με ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα. Ο κύριος πρόεδρος της Village που μας μίλησε πριν την έναρξη της προβολής μας υποσχέθηκε ότι η Village θέλει να χρηματοδοτεί 2 με 3 ελληνικές ταινίες το χρόνο... και ότι θέλει να στηρίξει τα νέα ταλέντα.... και ότι ψάχνει νέους σεναριογράφους, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, πήξες, δείξες....

μούμπλε μούμπλε σε αφήνω τώρα παώ να ξεκινήσω να γράφω το σενάριο ΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥ...

(στρώσου κι εσύ - αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος ευκαιρίες να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις...)

22 comments:

enteka said...

έχω να καταγγείλω ότι είχα δει τον Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ στη θεσσαλονίκη στη συναυλία της Sporty Spice (Mel C) το 2001. Ήταν μπροστά μας και "χόρευε".

για να προλάβω το σούσουρο και το σκάνδαλο, εγώ, που φυσικά είμαι της ποιότητας, συνόδευα ένα δεκάχρονο κοριτσάκι (που έπαιζε το ρόλο του Άλλοθι).

το θέμα μας όμως είναι ο Λάκης και τα ρεβέρ του που πάνε όπου να 'ναι.

:)

P. said...

Προβατάκο, πόσο καλύτερα μ'έκανες να νιώσω με το ότι ο Σάκης παίζει καλά. Θα τον καμαρώνουμε άλλη μια 15ετία δηλαδή σαν ηθοποιό; Με κάνεις να θέλω να τρέξω μακρυά!!!

Attalanti said...

"Μεγάλο πρόβλημα είναι οι διάλογοι που σε πολλά σημεία είναι εντελώς βγαλμένοι από τα πρώτα τεύχη της Πάττυ..." lol, προβατάκι!

ΕΔΩ είναι ένα καλό σημείο που μπορείς να ξεδιπλώσεις το μοναδικό σου ταλέντο. Go, provate, go!

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

Παττυ... αχ τι μου θύμισες!
Το αγαπημένο μου!!! ―ΡΡΡ

neutrino said...

επισης, το εργο επιτελει και αλλο σπουδαιο κοινωνικο εργο. διδασκει στις Ρουβιτσες του κοσμου οτι για να διωξουν την 11κιλη (LOL) την Κατια (για να τα φτιαξουν με τον Σακη, ντε!), πρεπει να ειναι κοριτσια απο σπιτι και να ξερουν να ξεχωριζουν (και να καθαριζουν) το ψαρι το σωστο.
αφου το ειδες, εδιωξε την τραγουδιαρα που την κρισιμη στιγμη ηθελε να του παραγγειλει πιτσα απ' εξω και κρατησε την πουλμαναντζου που ηξερε να καθαριζει τσιπουρες.
εμ, ετσι ειναι αυτα..
στα υπολοιπα ψιλοσυμφωνω (εισαι βεβαια αρκετα επιεικης, αλλα ποση σκληροτητα να περιμενουμε απο ενα προβατο)

Good As You said...

γεια σου προβατεεε...

Ωραία η περιγραφή... πάρε κ ένα φιλι.
χ

Aντώνης said...

Λες ξαφνικά η Village να μας δείξει το alter ego της; Ο κώλος του Σάκη πρωτοεμφανιζόμενος βεβαίως είναι κι ενδεχομένως και λατρεμένος, αλλά κι ο Σάκης είναι ο Σάκης, ας μην ξεχνιόμαστε.

etalon said...

ολα καλα λοιπον
το στυλιστικο καρναβαλι με το ροκ τσουλουφι του sakis ασχολιαστο
η εκδικηση της Μανινας του 70 (δεν εννοω την λατρεμενη Ζουμπουλακη φυσικα, αλλα την αλλη την περιοδικη)στο 2007 θριαμβευσε.
Κι οσο για τα νεα ταλεντα, ειδαμε το ενδιαφερον και του προεδρου και των αλλων και του Τυπου στο 2ο Φεστιβαλ Σπουδαστικων και Νεανικων Ταινιων στη Σαλονικη. Μονο ο Λακης Λαζοπουλος τα στηριξε και ενδιαφερθηκε να γνωσισει τα νεα ταλεντα.
Καλο το Alter Ego καλα ολα αυτα, απο πολιτισμο χωρις ημερομηνια ληξης, θα γινει τιποτε εδω?
Μεταγλωτισμενο στα Βραζιλιανικα παντως θα σκισει στις φαβέλλες. Θυμηθείτε το.
Πρόβατο ευχαριστω για την ελευθερια εκφρασης.
Εκτιμω την θετικη σου διάθεση.
Ο κος Αρης σαφως στο απυροβλητο.

Disposition21 said...

Βρε τον Σάκη... πρόβατε σίγουρα έπαιξε καλά ή μας κάνεις πλάκα; :)
Εγώ δεν είχα καμία διάθεση να το δω, αλλά αφου το προτείνεις μπορεί να το κατεβάσω όταν βγει στο ιντερνετ. Σημαντική ερώτηση: από την Ντορέτα φαίνεται τίποτα ή μόνο ο Σάκης ...δείχνει;

Μαράκι said...

Στη Ντορέττα θα συμφωνήσω μου α΄ρεσει πολύ, ο Σακης εκεινο το τσουλούφι φράντζα να μην είχε και ισως να μπορούσα να δώ την ταινία χωρίς να γελάω σπαστικά αν 10λεπτο, τώρα να πάω για τον κώλο του...τι να το κάνεις αν το βλέπεις και δεν μπορεις να το χουφτώσεις κιολλας...ξέρω είμαι πλεονέκτρα αλλά τι να κάνουμε ή όλα ή τίποτα!!!

Πάω να γράψω κανα σενάριο με Σάκη πρωταγωνιστή και μένα guest εμφάνιση απλά για μια σκηνή σεξ βρε παιδί μου!!!

Nick D said...

Probate, se zhleyw!!!

Na kanw kai egw thn trelh mou xara MOYMOYMOYMOY?????

O Filipos sthn tainia legetai Kwsths Kalibretakis, kai einai o (monos) 3aderfos mou! Genika o Kwsths epaize 8eatro (teleytaio htan twra mazi me thn Danah Skiadh, thn odhgo tou leoforiou), kai dyo treis seires, to Feuga (den to exw dei), to Monh E3 Amelias (tou kwlou, alla family gar to eblepa), kai ena allo.

Fantazesai ti xara ekana otan mou eipe ton Octobrio oti 8a pai3ei se mia tainia me to Sakh. Egw bebaia den eixa kai pollh epafh me ton Rouba ektos apo oti akouga apo tis mikres files tou anipsiou mou.

Ta Xristougenna pou katebhka Ellada, o Kwsths mou eipe na paw sta gyrismata, kai bebaia trexontas phga :) Mou tous gnwrise olous, kai thn Danah kai thn Ntoretta (gamw ta paidia :) ton Sakh, to Nick pou einai o (3os kai teleutaios) skhno8eths ths tainias, thn paragwgo ths Village, klp klp.

Enoiwsa ta 15 minutes mou ekei, kai akoma kalytera otan o Sakhs mas eipe olous an 8eloume na pame sta genne8leia tou ekeinh thn Paraskeuh. Kai bebaia phga (allo happiness).

ZHLEYW loipon, giati eixa pei sthn paragwgo ths Village na mou brei eishthria gia thn premiera, kai h kopella htan more than happy, alla den h3era dystyxws oti 8a eskage mesobdomada :( Kai telika exasa olo to xabale.

8a to dw omws to Sabbato giati katebainw Athens gia SK, kai 8a mou fygei to apothimeno.

Katalabainw to pws noiw8eis gia ton filo sou pou egrapse to kommati (poio apo ta dyp, to grhgoro rock h thn mpalanta?), giati etsi akribws noiw8w kai egw gia ton Kwsth. San na pernaei kai se mena ligo apo thn do3a tous (pssssssonaaaaraaaaaa).

Xairetw.

alienlover said...

ουδέποτε υπήρξα Ρουβίτσα, αλλά ρε παιδιά,τι θεότατο πλάσμα έχει γίνει; Χάθηκε να ήταν ΟΛΟΣ ο κόσμος γεμάτος με παιδιά σαν τον Ρουβά, το Σεμπάστιαν (αποθημένο μη το ψάχνεις) και τον Johnny Depp?Θα τους εκτιμούσαμε, μη νομίζεις, δεν θα βαριόμασταν!
Καλά εντάξει, αν τον έβλεπα από κοντά (τον Ρουβά) θα πάθαινα ένα σοκ διαρκείας... οπότε πολύ χάρηκα που δεν ήμουν εκεί!
Φιλάκιααα!!!

Anonymous said...

Πω πω τι μεγαλεία. Μα εσύ έχεις ανέβει όλα τα σκαλιά της κοινωνίας.

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

θα έρθω να συμφωνήσω με την Αλιεν!
πολυ όμως θα έρθω! ΠΟΛΥ

Provato said...

enteka δεν εκπλήσομαι που βρέθηκες να συνοδεύεις το 10χρονο Άλλοθι σε συναυλία της Sporty... νομίζω σου έχουν συμβεί ακόμα πιο σουρεαλιστικά σε αυτή τη ζωή. Μπεεεε :-))

holden απορώ μαζί σου. πως μπορείς να εξαντλείς την αυστηρότητά σου στον Σάκη. πως πως πως; Μπεεεεε...

attalanti Μπεεεεε μωρό μου! :-))

Μικρή αγαπημένη Ολλανδέζα εγώ προτιμούσα την Μανίνα να πω την αλήθεια. είχε κοσμικά βασικά, για αυτό! μπεεε μωρό μου :-) xxxxxxx

neutrino υποθέτω ότι πήγες ι εσύ στην πρεμιέρα. Γιατί βρε δεν είπες τίποτις να πούμε ένα γειά; εεεεε; Μπεεεεε; ...όσο για την επιείκια... χμ χμ χμ... είμαι λίγο αλλά η πρεμιέρα με παρέσυρε γιατί περασα πολύ ωραία! xxxx

Provato said...

good ανταποδίδω φίλε το φιλί μπεεεε... :-)) xxx :-)))

αντώνης μπεεεεε φίλε 2 u 2. (νομίζω ότι η Village to εννοεί πάντως το ότι θέλει να επενδύσει... με την έννοια ότι θέλει να βγάλει λεφτά...) μπεεεε xxxxx

etalon ελευθερία έκφρασης είναι το middle name μου.... μπεεεεε φίλε. (εννοείται ότι ο Άρης μπαίνει στο απυρόβλητο.... αλλά όχι ότι το χρειάζεται... χεχεχε χοχοχο χιχιχι).

disposition21 η Ντορέτα είναι ΜΟΥΝΑΡΑ και βλέπεις πολύ πράγμα από εκείνη στο έργο. Εξάλλου μαζί της πηδιέται ο Σάκης στην σκηνή που βλέπουμε το πισινάκι του. μπεεεεε φίλε. και άντε, περιμένω ποστ από την Ρωσία! μπεεε :-))

μαράκι το σενάριο θα το γράψω ΕΓΨ ΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥ... εσύ όμως μπορείς να παίξεις όσο θέλεις. μπεεεε!

Provato said...

Nick είσαι ο Θεός μου! μπεεεεε φίλε. Έχω να σου πω ότι ο ξάδελφος σου παίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ, ειδικά στην σκηνή του Ονείρου που είναι και πολύ δύσκολη... να του πεις συγχ από μένα! ok;

συγγνώμη.... πήγες στα γενέθλια του Σάκη; πό πο ζήλια που διέτρεξε όλο το πανελλήνιο.... είσαι σούπερ τυχερός.

α, το τραγούδι του Άρη είναι το αργό, στο τέλος της ταινίας...

δεν μου λες, τώρα που θα είσαι Αθήνα Ελλάδα, δεν στέλνεις κανένα Mail για να πιούμε καφέ στο Κολωνάκι; εεεε; Μπεεεε;

φιλί μπεεεε φίλε! μπεεεε

Provato said...

alienlover αγαπημένη μου.... να σου πω την αλήθεια ο Σάκης δεν είναι το στιλ μου... αλλά ψιλοκαταλαβαίνω όσες είναι! μπεεεεεεε

φιλάκια μωρό μου! μπεεεε

Provato said...

σκαλιά της κοινωνίας ανώνυμε; Ποιο μαγαζί είναι η "κοινωνία"; ...ή μήπως είναι θέατρο; εγώ πάντως ανέβηκα τα σκαλιά του Παλλάς...

(χαχαχα γελάσαμε και σήμερα. Να θυμηθώ να γίνω stuff writer στο επόμενο σήριαλ του Σεφερλή... μπλιαχ δηλαδή.!)

Ιφιμέδεια said...

Μα ποστ γιά τον Σάκη χωρίς φωτό;;;

How could you???
YOUYOUYOU!

P. said...

Πρόβατέ μου, δεν είμαι καθόλου αυστηρός. Βαρέθηκα το κάθε Sakis. Δεν εννοώ το συγκεκριμένο υπέρτατο καλλιτέχνη Sakis ντε και καλά. Συγνώμη αν σε στεναχώρεσα.

Provato said...

Ιφιμέδεια μου όοοοομορφη! ...όταν έχεις δει τον κώλο του Σάκη στην οθόνη... καμία φωτό δεν σου φαίνεται άξια... μπεεεεε! xxxxx

holdenάκο μου δεν με στεναχώρησες αγαπημένε μου! μη μου ζητά συγγνώμη, προς θεού. (και φυσικά δεν θεωρώ τον Sakis Ούτε υπέρτατο ούτε καλλιτέχνη... απλά η ουσία αυτού που σου είπα ήταν ότι κάποια πράγματα, εγώ τουλάχιστον δεν τα κρίνω με αυστηρότητα, γιατί δεν έχει νόημα..)φιλί μπεεεεε!