Monday, June 04, 2007

Μετανάστες σαν κι εμάς



Σήμερα το πρωί, περνώντας από ένα καφενείο στο Κολωνάκι στην πλατεία, από αυτά που κάθονται οι αργόσχολοι losers άκουσα από ένα τραπέζι που κάθονταν δύο μεγαλομαλάκες καλοντυμένοι μία φράση που έλεγε ο ένας στον άλλο του τύπου: "κωλοξένοι, έχουμε γεμίσει Ρώσους, Αλβανούς και Πολωνούς και μούμπλε μούμπλε μούμπλε μούμπλε...".

Δεν είναι και κάτι που δεν συμβαίνει συχνά να ακούω κάποιον να αναφέρεται υποτιμητικά στους μη-Έλληνες και πρέπει να πω ότι έχω πάθει μία ανοσία με το όλο θέμα.

[αν και μου φαίνεται τόσο παλιακό και ρηχό να υπολογίζεις ακόμα την εθνότητα ενός ανθρώπου για να τον αξιολογήσεις... για την ακρίβεια μου φαίνεται παλιακό και το concpept του έθνους γενικότερα... για μένα, συμπατριώτης είναι όποιος μπορώ να συννενοηθώ και είναι καλοπροαίρετος και άνθρωπένιος, ανεξάρτητα από το που, πότε, πως και γιατί γεννήθηκε, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ...]

..παρά την ανοσία που έχω πάθει λοιπόν στους κάγκουρες σαν αυτούς που άκουσα το πρωί, δεν μπόρεσα να μη σκεφτώ το εξής συναίσθημα ("σκεφτώ το εξής συναίσθημα"!!!!!! what was I thinking???).

...από όλα τα πράγματα που πολύ με στεναχωρούν σε σχέση με τον ρατσισμό της Ελληνικής κοινωνίας προς τους οικονομικούς μετανάστες

...το πιο μαύρο στην ψυχή μου είναι που αντί να κάνουμε τον σταυρό μας και να λέμε Δόξα Τω Θεώ που η χώρα μας έχει προοδεύσει και έχει φτάσει στο σημείο να επιλέγεται από κάποιους ως πεδίο που μπορούν να φτιάξουν τη ζωή τους (σημάδι ότι μία γαμημένη ευημερία την έχουμε ρε πούστη μου ασταδγιάλα...)

...αντί λοιπόν να πούμε Δόξα Τω Θεώ, καθόμαστε και διαμαρτυρόμαστε και λέμε "όχι" "α γαμήσου" "αυτόν τον πλούτο αυτή την ευημερία δεν θέλω να την μοιραστώ με κανένα"

Μεγάλη ξεφτίλα από μέρους μας. Και μεγάλη αμαρτία από το Θεό.

16 comments:

Lina said...

εμένα μου τη δίνει το παράδοξο του ότι οι μισοί έλληνες είναι μετανάστες στο εξωτερικό. Κι εκτός αυτού, μικρασια΄τες, πόντιοι, από ανατολική ρωμυλία..... μετανάστες είναι.

Όσο για τη χρησιμότητα αυτ΄βν των "ξένων"πολύ θα ήθελα μια βδομάδα, για δοκιμή, να φύγουν όλοι και να α΄φησουν τις τράπεζές μας γεμάτες χρέη (γιατί μόνο τέτοια έχουμε) και τα εργατικά τους πόστα άδεια. Και τ΄ρεχα ελληναρά στη φυλάκα.

Επίσης, με τόσα χρέη, δνε θα έβριζα τους μετανάστες. Γιατί αν δεν πάω φυλακή, σίγουρα θα φύγω μετανάστρια.

Αλλά... ZZZzzzzzz

amvro said...

ναι...

sikia said...

Είναι ντροπή και κρίμα να κατηγορούν τους μετανάστες και να δείχνουν αυτή τη συμπεριφορά. Και εμένα με στεναχωρεί και ντρέπομαι να τους ακούω-να και κάτι στο οποίο συμφωνουμε, ποταπέ πρώην εραστή.

Neverlandean said...

Μου έχει τύχει στη στάση του λεωφορείου. Είναι μαζεμένα περίπου 6-7 άτομα, ανάμεσα στα οποία και 2 Αλβανοί και μια κοπέλα Αλβανίδα ή Ρωσίδα με το παιδάκι της. Είναι επίσης και δύο μπατζόγριες που είναι βλαμμένες, το ξέρω δηλαδή, τις έχω μάθει τόσα χρόνια, το μυαλό τους είναι λειψό. Αυτές μιλάνε περί ανέμων και υδάτων μέχρι που η μία, η πιο άπλυτη, αντιλαμβάνεται τον "υπόκοσμο" που την περιτριγυρίζει και αρχίζει: "Πω πω καλέ γεμίσαμε ξένους, τι είναι αυτά; Κλέφτες και βρωμιάρηδες" (το μαλλί της btw αν το έστυβες θα έβγαζε σησαμέλαιο)

Στην αρχή δε μιλάνε οι άλλοι, τι να κάνουν τα έχουν φάει στη μάπα τόσα χρόνια, δίνουν τόπο στην οργή. Η γριά όμως γίνεται πιο επιθετική και "μας κλέβουν τις δουλειές" (που ο Έλληνας θέση κατώτερη του executive δε δέχεται, θα μου πάει και στο γιαπί), "φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε" κλπ

Ώσπου ένας από τους δύο Αλβανούς της ζητάει το λόγο που τα λέει αυτά. Ε, αυτό ήταν! Η γριά goes berserk! Αρχίζει τότε να του φωνάζει και να του χειρονομεί "να φύγετε από την Ελλάδα βρωμιάρηδες, δε φτάνει που σας φέρνουμε πάτε και μας κλέβετε κιόλας (ναι με το κλέψιμο είχε ένα κόλλημα), να σας στείλουν όλους πίσω" και άλλα πολλά.

Ευτυχώς που είχαν έρθει κι άλλοι στη στάση και μπορέσαμε να την κάνουμε να σκάσει την ηλίθια.

Και δε σκέφτομαι τίποτα άλλο, εκείνο το έρμο το παιδάκι σκέφτομαι που αναγκάστηκε να τα ακούσει όλα αυτά.

ΒΤW, εμείς που διακηρύττουμε την ανεκτικότητά μας άραγε δε σκεφτόμαστε ΠΟΤΕ έτσι; Ούτε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου;

Anonymous said...

η ξεφτίλα μας είναι όντως μεγάλη, αλλά κι η δικιά μου προσωπικά επίσης: γιατί σταδγιάλα δεν μπορώ να βρω το μέηλ σου να σου στείλω μια τρυφερή-ερωτ(ηματ)ική-
μηρ(εικ)αστική-σεχουαλική πρόσκληση, με σκοπό να συνευρεθώμεν, όχι αποκλειστικά για κατά μόνας ηδονάς αλλά και για άλλας πλέον βαθυτέρας;
γιατί γμτή μου;;; χεεεεεεεελπ!!!!!

sos(ε) με! και μη μου δώσεις δηλητήριο, είναι ήδη η ζωή μου ένα μαρτύριο... (καλά, το παρατράβηξα, ο πούστης...)

repeatable said...

Το ύψος και το ήθος ενός λαού φαίνεται από το πώς φέρεται στους ξένους και σε αυτούς που διαφέρουν. Ε, λοιπόν οι έλληνες έχουν δειξεί πολλές φορές ότι είναι πολύ μικρός λαός.
Και το λέω αυτό με όση ντροπή μπορεί να με καταβάλει, μια και είμαι κι εγώ ένας από αυτούς τους βρωμιάριδες ξένους που παίρνουν τις δουλειές από τους άλλους και που ανεβάζουν την εγκληματικότητα στα ύψη. Μόνο που δεν είμαι κάποιος ξένος στην Έλλαδα, αλλά κάποιος έλληνας στο εξωτερικό. Είμαι η δεύτερη όψη του νομίσματος.

Αλήθεια αυτοί οι ανθρώποι έχουν ακούσει τίποτα για την "παγκοσμιοποίηση" ή δεν την πήραν ακόμα χαμπάρι;

fevis said...

"για μένα, συμπατριώτης είναι όποιος μπορώ να συννενοηθώ και είναι καλοπροαίρετος και άνθρωπένιος, ανεξάρτητα από το που, πότε, πως και γιατί γεννήθηκε, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.." Δεν θα μπορούσες να το πεις καλύτερα... Και να με βρεις πιο σύμφωνη... Μπράβο προβατάκι μας... Respect...

etalon said...

...ποσο συμφωνω
και τι περιεργο
την Κυριακη εγραψα ενα παρεξηγημενο τελικα post
πανω σ'αυτο το θεμα
με κεντρικη ιδεα :
ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΥΜΑΡΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ.
(ε ενταξυ τοκανα λιγο ποιητικοτερο..)

Unknown said...

Η πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι έχουμε συγγενείς που έφυγαν στα εξωτερικά ως μετανάστες. Μια Ελλάδα ακόμη είναι εκτός χώρας και παρόλα αυτά μυαλό δεν βάζουμε.

APSOY said...

Τεράστια ξεφτίλα...
Άνθρωποι είμαστε όλοι! Πότε θα το συνειδητοποιήσουμε αυτό;
(βάζω κι εμένα μέσα... παρ' όλα αυτά)!

Μπεεεε;
Με κομμάτιασες λιγάκι!Ξύπνησε η Κανέλλη μέσα μου!!!! (χεχε)
Αλλά χαλάλι...;)
έμαθα τώρα...
...θα βάλω το γυαλί!;)

Dastardly Kinkajou said...

Καλά έχω ακούσει το εξής αμίμητο σε λεωφορείο. Κυρία άλλης εθνικότητας έχει μαζί της το αγοράκι της που είναι δεν είναι 5 χρονών και χαριεντίζεται στο κάθισμά του. το χαζεύουμε όλοι και ψιλοχαμογελάμε. απέναντί τους ακριβώς κάθεται γηραλέος Έλλην πατριώτης που γυρνάει και λέει στο παιδάκι: "Μαχαίρι έχεις ή όχι ακόμα; Γιατί μια μέρα θα πάρεις ένα μαχαίρι και θα μας σφάξεις όλους εμάς". !!!!!!!

hotel iris said...

συμφωνώ προβατένιε !

les_boi said...

κι εγω συμφωνώ, τι να διαφωνώ; φτάνει όμως να αγαπάμε απλά τους ξένους και να τους ευγνωμονούμε που μας υπηρετούν;γιατι αυτό το " είναι τα εργατικά χέρια και κάνουν καλό" λίγο βόλεμα μου μυρίζει , το να εκμεταλλέυεσαι την ανυμπορια των ανθρώπων δεν μου φαίνεται να εκφράζει και πολύ αγάπη;γιατι κι ο ελληνάρας τη χοντράδα του τη ρατσιστική την πετάει και χέστηκε κι εμείς το ανθρωπιστικό μας το διαχέουμε άπλετο στα μπλόγκς και χεστήκαμε(;)

nikisot said...

egw pou ezhsa sth germania, eniwsa ti shmainei na mh se xwnoun s ena tsoubali.Auslander
mia le3h pou akouga synexws ekei pou hmoun.
Kai eimai prosegmenh, de moiazw gia kakomoiroglou ennow kai tous afhna kai tou kosmou ta lefta.To 8ema einai oti akoma kai sto panepisthmio, pou upoti8etai oti einai anoixtomyaloi, mou leei sumfoithths mou, pou tou ekana mia erwthsh, de sou milaw eisai 3enh..,..
Opote katalabainete,pws ais8anomai otan akouw tetoiou eidous sxolia na ginontai se mia xwra, me toso megalh e3wterikh metanasteysh...
Kai den katalabaineis to ratsismo, an de to niwseis sto petsi sou...

Provato said...

ανώνυμε το mail μου είναι provias@gmail.com ...σόρη αλλά δεν υπήρχε στο προφήλ πριν. τώρα υπάρχει.

μπεεεεε :-)

les_boi νομίζω ότι γίνεσαι λίγο σχετικιστής. Εγώ αυτό που γράφω στο blog μου φροντίζω να καθορίζει και την καθημερινή συμπεριφορά μου! ...και νομίζω ότι οι περισσότεροι από τους sexy εστέτ αναγνώστες του www.provato.gr λειτουργούν έτσι! μπεεεε!

Provato said...

Moodygirl και repeatble πολύ χαίρομαι που μας φέρνετε κάτα κάποιο τρόπο κοντά στην άλλη όψη του νομίσματος. ...αν γινόταν όλοι να είχαμε αυτή τη δυνατότητα, να δούμε το πράγμα από την άλλη όψη θα είχαμε λιγότερα φαινόμενα "ρατσισμού".

πολλά μπεεεε φιλιά σε όλους τους υπόλοιπους σχολιαστές. μπεεε :-))