Thursday, June 28, 2007

χαλάλι του αφού με ενθουσιάζει



Μερικές παρατηρήσεις από την χτεσινή συναυλία του Κότσιρα στο Λυκαβητό (τον γουστάρω πολύ, το ξέρεις. και αντικειμενικά τώρα έχει φωνάρα καμπανάρα).

Ο Κότσιρας κατάφερε και μάζεψε πολύπολύπολύπολύ κόσμο. Δεν το περίμενα σε τέτοιο βαθμό να σου πω την αλήθεια, αν και ξέρω ότι είναι πολύ δημοφιλής. Το θέατρο γέμισε πήχτρα και απ' ότι φαίνεται πολλοί έμειναν απ' εξώ. Ένας φίλος μου που είχε πάει και στην μαλάκω από τους cranberries που τραγουδάει σαν ευνούχος κουνάβι μου είπε πως χτες είχε πολύ περισσότερο κόσμο από ότι στην ηλίθια.

Ο κόσμος που μαζεύτηκε ήταν ως επί το πλείστων upper λάικες. Αν ήταν λίγο περισσότερο καλλιεργημένοι αισθητικά θα μπορούσαν να ελπίζουν σε είσοδο στην κατηγορία μεταλάικα. Δεν μπορώ να πω πάντως ότι εξεπλάγην από το level τους. Ο Κότσιρας είναι λαϊκός τραγουδιστής, ακόμα και όταν τραγουδά Μαχαιρίτσα. Πάντως στο πλήθος των upper λάικες υπήρχαν και μερικές εξαιρέσεις. ηλικίες: απροσδιόριστο κα΄θε καρυδιάς καρύδι. νιοι και γέροι, νιες και γριές, παιδάκια και ζευγάρια... you get the picture!

Ο Κότσιρας Ε ΛΑ ΜΠΕ. Μου άρεσε πολύ. Χόρευε (λίγο) έκανε μερικές ωραίες σεξουαλικές κινήσεις με τον γοφό του σε κάποια σημεία τραγουδιών, γελούσε, γελούσε, γελούσε. Του άρεσε, φαίνεται, που είχε μαζέψει τόσο πολύ κόσμο, ένοιωσε ασφάλεια και ψιλοαφέθηκε. (βέβαια το αφέθηκε του Κότσιρα είναι το "σφιχτό" κάποιου άνθρώπου με κανονικό ταπεραμέντο...). Επίσης γουστάρω το νέο μαλλί το κουρεμένο που είναι, επιτέλους, αντρικό και ανεπιτήδευτο.

Πέρασα καλά. Φτάσαμε στο θέατρο γύρω στις 8 και μισή, με δύο φίλους μου, τον prosopa - αγάπιο και τον Π. Μέχρι να ξεκινήσει η συναυλία καθόμασταν - αισθανόμουν ασφαλής και ευχαριστημένους που ήμουν μέσα σε πολύ κόσμο και μαζί με δύο γλυκούς φίλους και χαλάρωνα και παρατηρούσα. Όταν ο Κότσιρας ξεκίνησε να τραγουδά, σηκώθηκα από την θέση και πήγα μπροστά από όπου είχα πολύ καλή θέα της σκηνής. (από τις θέσεις ο Κότσιρας είχε το μέγεθος του Τζων Τζων). Την πρώτη ώρα της συναυλίας (...μην με καταδικάσεις...) χόρεψα κιόλας, τραγούδησα κ.λπ. κ.λπ. Είχε αφήσει και τους φίλους μου στις θέσεις τους και δεν ντρεπόμουν ότι θα με δουν να χορεύω. Μετά που ήρθαν και με βρήκαν είχα κουραστεί και το χαλάρωσα λίγο το πράγμα.

Στα θετικά της συναυλίας οι καλεσμένοι της. Το concept ήταν ότι ο καλεσμένος έλεγε ένα τραγούδι μαζί με τον Κότσιρα και μετά ένα του Κότσιρα μόνος του. Ο Πορτοκάλογλου ήταν θεός του sex, ο Μπάσης μου άρεσε, η Ραλία Χρηστίδου έχει ωραία βυζιά, ο Φάμελος είχε πλάκα (...με την καλή έννοια...). Ωραίες στιγμές της συναυλίας: Ο Κότσιρας και ο Πόρτο να τραγουδάνε το "αχ, θάλασσα μου σκοτεινή" ντυοέτο, και όλοι μαζί στο τέλος να λένε το "τσιγάρο". Επίσης μου άρεσε ο χαμός που έγινε στο "λέει λέει" αλλά και το πως είπε ο Φάμελος το "ένας έρωτας φτηνός" (τους στίχους και στα δύο αυτά έχει γράψει ο φίλος μου ο αγάπιος).

Το αρνητικό της συναυλίας... το playlist της. Νομίζω ότι η λογική "μερικά ξεσηκωτικά να ακολουθούνται από μερικά blues και μετά ξανά ξεσηκωτικά και μετά blues πάλι " δεν λειτουργεί καλά στις συναυλίες. Πάνω που πας να κάνεις κεφάλι με μία κατηγορία έρχεται το αντίθετο και σε αποσυντονίζει. Έπρεπε να υπάρχει μία άλλη λογική - κάπως όπως κάνουν οι Pet Shop Boys που έχουν πρώτο μέρος τα pop (ας πούμε) και δεύτερο μέρος τα art κομμάτια τους.

Τον Κότσιρα τον πάω. Όπως πάω οποιοδήποτε μπορεί να με ενθουσιάζει και να με κάνει να χαμογελάω. Είναι πολύ ταλαντούχος, είναι καλόαυρος, αλλάζει, εξελίσσεται, το ψάχνει... μπράβο του. Πέρασα ωραία. Πάντα τέτοια!

α, γκομενάκια γενικά δεν είχε. Αν εξαιρέσεις τον Π. από την παρέα μου και έναν από τους μουσικούς, όλοι οι άλλοι άντρες ήταν ως επί το πλείστον αδιάφοροι.

15 comments:

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

xixixixi
είδες που πας σε συναυλίες;;;

Nikos said...

Πρέπει να ήταν ωραία..Μου αρέσουν τα τραγούδια του. Με κάνουν χάλια όταν είμαι χάλια..Δηλαδή πιο χάλια.

Επίσης θέλω πάλι windows με κούρασαν τα linux. Όλο κολλάει ο firefox.

Adsurd said...

Kalimera, eheis KUDOS! gia to prediction check them out

Anonymous said...

Δεν μου αρεσει ο Κοτσιρας καθολου. Λυπαμαι που σε πληγωνω!!

Provato said...

Μικρή, όντως... αλλά είναι προς τιμήν μου ότι δεν πάω συχνά! μπεεεε μπεεε!

mr F. ήταν ωραία πολύ! μπεεεε έπρεπε να έρθεις!

christos έχω υπόψη μου. Θα σου κάνω επίσκεψη σύντομα. μπεεε φίλε!

billzouk να είσαι σίγουρος, δεν με πληγώνεις ΚΑ ΘΟ ΛΟΥ όμως. όλα καλά, όλα ανθηρά! μπεεε as usual!

g for george said...

Ο Κότσιρας μου αρέσει πάρα πολύ αν και για το μαλλί δεν είμαι τόσο σίγουρος... τον είχα συνηθίσει με το μακρύ. θα του δώσω λίγο χρόνο!

Provato said...

G for George σου απαγορεύω να διαφωνήσεις στο θέμα αυτό. ο Κότσιρας είναι πολύ ομορφότερος με κοντό. Δεν δέχομαι κουβέντα. Άντε μη τα πάρω!

μπεεεε γκρ!

€lisavet said...

O Κότσιρας μου άρεζε τόσο πολύ, (μέχρι που έβγαλε το διπλό cd live κι έγινε σούπα), που δεν μπορούσα καν να τον ακούσω, γιατί έκοβα φλέβα, μεταφορικώς. Έχω ένα αυτόγραφο-ανάμνηση από τότε και λεπτομέρειες-παρατηρήσεις για τη γούνα του, που δε χωράν στο φτωχό μου commentάκι!

ps:Η ξανθιά απ'τους cranberries δεν ήταν καλή ε; Ανακουφίστηκα τώρα, γιατί πολύ είχα στεναχωρεθεί που δεν κατάφερα να πάω.

alienlover said...

makru malli for the win!!! ti les twra, polu apogoiteutika pou to ekopse. episis polu apogoiteutika pou den piga ki ego, alla 3i sunaulia sto kapaki den paleuotan, eidika me 6wri orthostasia pou paei paketo me kathe sunaulia (3 wres prin ap ekso na perimeno na mai prwti sta kagkela sti skini, ki alles toses i sunaulia..) ki etsi afisa to plasma me ti theiki foni gia otan tha tragouda monos tou kai tha hei pio polu tzertzelo.... dld an pigena tha imoun sto idio meros me sena kai den tha to ksera? polu spooky!!!!

Anonymous said...

Eimai o P kai dilono oti den eimai katholou sexy (apeho 10 pontous pio kato kai 10 kila pio pano from what can be seen as the average sexy boy), aplos to provato, opos alloste ehei kikloforisei stin Athina, ehei ipervoliki libido, ektos apo kali kardia kai talento sta logia. Na poume akoma oti o Likavitos itan htes ena aperanto "straightadiko" kai malista me 60-40 ginaikes - antres (girls love Kotsira). Kata t' alla simfono apolita me tin absolutely spot on kritiki provatou gia ti sinavlia. Prostheto oti o Kotsiras ehei laiko metalo fonis pou koubonei fovera me ta palia kala laika - plessas kai etsi, aporo pou den leei perissotera.

fevis said...

Και εμένα μου αρέσει πολύ ο Κότσιρας, και το καινούριο κούρεμα και η παρέα σου.. Ειδικά ο Άρης.. Μια χαρά περάσατε δηλαδή, και αν ήμουν Αθήνα θα ερχόμουν τρέχοντας και εγώ... Δεν ήμουν όμως... :-(

Neverlandean said...

Το πικρόχολο σχόλιο για τη Dolores με πλήγωσε βαθύτατα. :(
Φυσικά και είχε περισσότερο κόσμο.
Και αν όλα τα "αστέρια" του je t'aime κάνανε συναυλία θα είχε περισσότερο κόσμο από τον Κότσιρα. So what?

ΗarryTsopanos said...

Mhn tsakwneste vro egw symfwnw me olous sas

Provato said...

elisavet μπεεεεεννοείται ότι περιμένουμε με αγωνία post με λεπτομέρειες για το κόλλημα σου και τα γεγονότα σου με τον Κότσιρα! κανόνισε το συντομότερο! (αυτή την μαλάκω από τους cranberries γιατί την λες ξανθιά; μου φαίνεται σαν μελαχροινή στην αφίσα για την συναυλία...)

alienlover δεν υπάρχει περίπτωση. αν είχες έρθει στην συναυλία κάπως θα είχαμε βρεθεί. κρίμα πάντως που δεν ήρθες, ήταν στα καλλίτερά του ο Γιάννης! μπεεεε (σε μισώ που μισείς κοντό μαλλί. σταδγιάλα).

Π. δεν σε ρώτησε κανένας αν θεωρείς σέκση τον εαυτό σου ή όχι. άντε μην τα πάρω στην κράνα.

fevis δεν σε πιστεύω ότι ΤΟΛΜΑΣ και παραπονιέσαι. βάλε και τα κλάματα κιόλας κακόμοιρο κοριτσάκι που δυστυχείς στην απαίσια Μύκονο.... τι να πω πια, εσύ θα με τρελάνεις! μπεεεέελος!

neverlandean να μην πληγώνεσαι από τις διαφορές στα γούστα. δεν υπάρχει λόγος! όσο για την σοφιστία περί Je t' aime... ε, σε έχω ικανό για καλλίτερα επιχειρήματα! μπεεε :-)

χάρη μπεεεε! :-)

Neverlandean said...

:PPPPPPP
Ήμουν ντεφορμέ, εντάξει;