Wednesday, August 29, 2007

Επιτέλους ρε γμτ ασταδγιάλα να πάρουμε και μία βαθιά ανάσα...

παραθέτω ένα άρθρο χωρίς κανένα σχόλιο. όταν το διάβασα ένα δάκρυ ανέβηκε στο μάτι... για πρώτη φορά, ένα δάκρυ που δεν ήταν από θλίψη:

2341103053. Αυτός είναι ο αριθμός του Ειδικού λογαριασμού που ανοίχθηκε για τους πυροπαθείς από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και στον οποίο μπορούν να κατατίθενται χρήματα από ιδιώτες και φορείς σε όλες τις τράπεζες της χώρας και του εξωτερικού.
Ήδη ορισμένες επιχειρήσεις έχουν ανακοινώσει βοήθεια προς τους χιλιάδες πληγέντες από την πύρινα λαίλαπα και αναμένεται ανάλογη συνέχεια τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα:


Το ποσό των 500.000 ευρώ θα καταθέσει η ΕΥΔΑΠ στο συσταθέν Ειδικό Ταμείο Αρωγής γιια την ενίσχυση των πολιτών, οι οποίοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, που πλήττουν τη χώρα, μετά από σημερινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετέβη χθες στο δήμο Αλιφείρας του νομού Ηλείας τεχνικό προσωπικό της ΕΥΔΑΠ, το οποίο μεταφέρει, θα εγκαταστήσει και θα λειτουργήσει δύο ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες), προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν οι εγκαταστάσεις του δικτύου ύδρευσης του Δήμου και να αποκατασταθεί η ομαλή υδροδότηση της περιοχής.

Tο ποσό των 2.000.000 ευρώ θα διαθέσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως ελάχιστη συνεισφορά για την ενίσχυση των πυροπλήκτων, αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Το ποσό αυτό θα κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στην ΤτΕ για την "Αρωγή των Πυρόπληκτων". Σημειώνεται ότι το ΤΤ συμμετέχει στην καταβολή της άμεσης βοήθειας του υπουργείου Οικονομίας προς όλους τους πληγέντες προκειμένου να καλυφθούν άμεσα και κατά νοικοκυριό οι πρώτες ανάγκες τους.

Η ΔΕΗ δεν θα απαιτήσει οφειλές για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από κτίρια που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στους νομούς Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και στην Εύβοια, σύμφωνα με σχετική απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Αυτό γίνεται πέραν των δαπανών τις οποίες θα καλύψει η ΔΕΗ για την επανακατασκευή των δικτύων που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η διοίκηση της Geniki Bank μέλος του ομίλου της Société Générale, αποφάσισε να προσφέρει το 1% της αξίας των αγορών όλων των πιστωτικών καρτών της GENIKI Bank από 29/08 έως 30/09 για τη χρηματοδότηση ενεργειών που θα συμβάλουν στην ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν και στην υποστήριξη των πληγεισών οικογενειών. Σημειώνετα ακόμη ότι η τράπεζα θα δέχεται καταθέσεις σε όλα της τα καταστήματα του δικτύου της, προς το λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στη Τράπεζα της Ελλάδος για την ενίσχυση των πυρόπαθών (οι καταθέσεις αυτές δεν επιβαρύνονται με κανένα έξοδο)


Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), παρέχουν στους πληγέντες από τις πυρκαγιές τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν εθνικών κλήσεων διάρκειας 10 ωρών, κάθε μήνα, για τους επόμενους δύο μήνες.

Η διοίκηση του Συγκροτήματος της Τραπέζης Κύπρου, προβαίνει στις ακόλουθες ενέργειες και πρωτοβουλίες για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών:
1) Την εισφορά του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ στο Ειδικό Ταμείο Στήριξης των πληττόμενων από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (αρ. Λογ. 2341103053) για την κάλυψη άμεσων αναγκών των πυροπαθών.
2) Την εισφορά του ποσού του 1 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί στους πληγέντες δήμους του νομού Ηλείας.
3)Τη δωρεά 3 πυροσβεστικών οχημάτων δασών ταχείας επέμβασης στους Δήμους Βυτίνας, Λεβιδίου και Φαλάνθου για την υποστήριξη των υποδομών προστασίας και πυρασφάλειας των συγκεκριμένων δήμων που περιβάλουν το όρος Μαίναλον.
Τη δωρεά 2 πυροσβεστικών οχημάτων δασών ταχείας επέμβασης στους δήμους Ξυλοκάστρου και Φενεού για την υποστήριξη των υποδομών προστασίας και πυρασφάλειας των συγκεκριμένων δήμων που περιβάλλουν το όρος Ζήρια.
Την δωρεά 1 πυροσβεστικού οχήματος δασών ταχείας επέμβασης στο δήμο Μυστρά για την υποστήριξη των υποδομών προστασίας και πυρασφάλειας του δήμου που περιβάλλει το όρος Ταϋγετος.
Την δωρεά 2 πυροσβεστικών οχημάτων δασών ταχείας επέμβασης στους δήμους Διρφίων και Κύμης για την υποστήριξη των υποδομών προστασίας και πυρασφάλειας των συγκεκριμένων δήμων που περιβάλλουν τα όρη Δίρφη και Σέτα.
4) Την ενίσχυση του ΕΔΑΣΑ (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) με την αγορά εξοπλισμού για τις άμεσες ανάγκες τους.
5) Την αναγνώριση της υπέρτατης θυσίας των πυροσβεστών, που έχασαν τη ζωή τους στην άνιση μάχη τόσο στις πρόσφατες πυρκαγιές όσο και στις πυρκαγιές της Κρήτης, με την εισφορά του ποσού των 20.000 ευρώ στην οικογένεια κάθε εκλιπόντος.
6) Την αναστολή της πληρωμής δόσεων των δανείων για ένα χρόνο των οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Ο Όμιλος Λάτση ανακοίνωσε οικονομική βοήθεια-ρεκόρ ύψους 60.000.000 ευρώ. Ειδικότερα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ο Όμιλος Λάτση και η EFG Eurobank αποφάσισαν να διαθέσουν το ποσό των 20.000.000 ευρώ έκαστος προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που δημιούργησαν οι πυρκαγιές του 2007 στη χώρα μας , αλλά και να ενισχύσουν τους μηχανισμούς πρόληψης ανάλογων καταστροφών και να συμβάλουν στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Η υλοποίηση του προγράμματος των τριών φορέων θα εξελίσσεται και θα εναρμονίζεται σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θα θέτει η Ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου ανασυγκρότησης που θα εκπονήσει για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τρεις δέσμες πρωτοβουλιών .

Η Εθνική Τράπεζα αποφάσισε τη διάθεση συνολικού ποσού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ ως ακολούθως:
α) την κατάθεση ποσού 25.000.000 ευρώ στο Ειδικό Ταμείο Στήριξης των πληττόμενων από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (αρ. λογ. 2341103053) για την κάλυψη άμεσων αναγκών των πυροπαθών.
β) τη διάθεση επιπλέον ποσού 25.000.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση συμπληρωματικών πρωτοβουλιών σε αυτές που θα αναπτύξει η Πολιτεία, οι οποίες θα στοχεύουν στην υποστήριξη των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας, την ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν και τη γενικότερη ανάπλαση του περιβάλλοντος. Από το ποσό αυτό εκταμιεύεται άμεσα συνολικό ποσό ύψους 1.000.000 ευρώ προς 20 πληγέντες δήμους για την αντιμετώπιση άμεσων ταμειακών αναγκών.
Ακόμη, η Εθνική Τράπεζα μελετά τη λήψη άμεσων μέτρων για την αναστολή εκπλήρωσης οφειλών των πληγέντων στο πλαίσιο των μέτρων που θα λάβει ο τραπεζικός κλάδος γενικότερα

Η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να καταθέσει 5 εκατ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό αρωγής για τις πυροπαθείς οικογένειες, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τη δωρεά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, 30 υπερσύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων, με όλο τον εξοπλισμό τους, συνολικής αξίας 6,5 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς θα προσφέρει 20 πυροσβεστικά οχήματα Mercedes, των 8.000 λίτρων, 4χ4 off road, επίσης 5 πυροσβεστικά οχήματα της ίδιας μάρκας των 12.000 λίτρων 6χ4 off road, καθώς και 5 οχήματα των 14.000 λίτρων, 6χ6 βαρέων επιχειρήσεων.
Τέλος αποφάσισε την αναστολή της πληρωμής των δόσεων των δανείων για ένα χρόνο, για τις οικογένειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στους νομούς Ηλείας, Ευβοίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε τη διάθεση ποσού 5.000.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που ανοίχθηκε για τους πυρόπληκτους από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ως συνεισφορά της Τράπεζας στο έργο αποκατάστασης των ζημιών και ενίσχυσης των πληγέντων. Στον λογαριασμό αυτό κατατέθηκε η συνεισφορά της Τράπεζας και θα μεταφέρονται τα ποσά τα οποία κατατίθενται από ιδιώτες και φορείς σε όλες τις τράπεζες της χώρας και του εξωτερικού.

Ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια συνεισφέρει στην προσπάθεια αντιμετώπισης των καταστροφικών πυρκαγιών διαθέτοντας στο Ειδικό Ταμείο για τις πληγείσες περιοχές το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οικονομική βοήθεια ύψους 3,5 εκ. Ευρώ δίνεται από τον Όμιλο της ΑΤΕ bank για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την καταστροφική φωτιά που έπληξε την χώρα μας. Ειδικότερα, ο Όμιλος της ΑΤΕbank καταθέτει 3 εκ. Ευρώ στο Ειδικό Ταμείο που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό, ενώ θα δοθούν μέχρι 500.000 Ευρώ από την ΑΤΕbank στους φορείς της Αυτοδιοίκησης των Νομών Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Εύβοιας για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πληγέντων από τις καταστροφές.

Το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank αποφάσισε να προσφέρει το ποσό των 500.000 ευρώ για την ενίσχυση των πληγεισών οικογενειών. Το ποσό αυτό να κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ακόμη αποφάσισε να λάβει άμεσα μέτρα για την αναστολή δόσεων δανείων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων σύμφωνα και με τις σχετικές αποφάσεις της πολιτείας. Τέλος, η διοίκηση της Attica Bank άνοιξε ειδικό λογαριασμό στον οποίο στελέχη και εργαζόμενοι μπορούν να καταθέτουν χρηματική βοήθεια υπέρ των οικογενειών με θύματα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στις πυρόπληκτες περιοχές.

Η Εμπορική Τράπεζα άνοιξε από χθες έναν ειδικό λογαριασμό υπέρ του «Ελληνικού Δημοσίου-Λογαριασμός Αρωγής Πυροπλήκτων» (Αρ. λογαριασμού: 86181428) για τη βοήθεια των πληγέντων από την πρόσφατη εθνική καταστροφή. Στον εν λόγω λογαριασμό θα μπορούν να καταθέτουν Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα, επώνυμα ή ανώνυμα, εάν το επιθυμούν.

Η hellas on line αποφάσισε την κατάθεση 80.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό αρωγής για τους πυροπαθείς που άνοιξε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Με αυτή την κίνηση, η εταιρεία αποσκοπεί στην ανακούφιση των παθόντων, και ελπίζει στην περαιτέρω κινητοποίηση για την αποκατάσταση της τεράστιας οικολογικής καταστροφής.

Στη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ύψους 30.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό για την ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές προχωρά η ΕΥΑΘ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΥΑΘ θα αποστείλει επίσης 5.000 εμφιαλωμένων νερών (1,5 λίτρου) της ΕΥΑΘ στους πληγέντες του δήμου Ζαχάρως

Η Lannet Communications με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, ως ελάχιστη μορφή στήριξης για τις δύσκολες αυτές ώρες τις οποίες περνούν οι κάτοικοι των νομών Ηλείας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Ευβοίας , η Lannet προσφέρει δωρεάν όλες τις αστικές και υπεραστικές κλήσεις που θα πραγματοποιούν οι οικιακοί χρήστες – κάτοικοι των ανωτέρω νομών μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2007.

Η εταιρεία Club Hotel Casino Loutraki προσφέρει 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να συμβάλλει στην επούλωση των πληγών από τις πυρκαγιές. Από το ποσό αυτό 700.000 ευρώ θα διατεθούν στο Ειδικό Ταμείο, ενώ 300.000 ευρώ θα διατεθούν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας, για τη χρηματοδότηση υποδομών πυροπροστασίας στον Νομό, που επλήγη σοβαρά από τις πυρκαγιές αυτού του καλοκαιριού.

Ο όμιλος Aldemar διαθέτει τα ξενοδοχεία σε Ηλεία και Μεσσηνία (Olympian Village, Ξενώνας Εποχές) για να στεγαστούν οι πληγέντες της περιοχής του Πύργου, ενώ προσφέρουν επισιτισμό καθημερινά στους κατοίκους, πληγέντες και διασώστες στον δήμο Ζαχάρως.

Η διοίκηση του ΟΤΕ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ), συμπαραστεκόμενοι στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, ανακοίνωσαν ότι θα φιλοξενήσουν παιδιά από τις πληγείσες περιοχές στο παραθεριστικό κέντρο των εργαζομένων του ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου. Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ και η ΟΜΕ – ΟΤΕ θα διαθέσουν τις εγκαταστάσεις του παραθεριστικού κέντρου εργαζομένων του ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου για τη φιλοξενία παιδιών, ηλικίας 6-12 ετών, μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν με συνοδεία δασκάλου και θα καλυφθεί πλήρως η διαμονή, η διατροφή και η δημιουργική απασχόλησή τους.
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς από τις πληγείσες περιοχές μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τον Οργανισμό Παραθεριστικών Κέντρων Εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ (ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ) στα τηλ. 26910- 51275 (από τις 08:00 έως τις 22:00), 210-6111333 (από τις 08:00 έως τις 15:00) και fax. 210-6118794.

Εις αναμονήν και άλλων τέτοιων πρωτοβουλιών…


το βρήκα εδώ - δόξα τω Θεώ που το βρήκα!

12 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Μία ερώτηση γλυκό μου μου μπεεεεεεε
θα φτάσουν τα χρήματα στα χέρια τους, ή πάλι θα χαθούν στον δρόμο μόλις σβύσουν τα φώτα....

Anonymous said...

Ναι, και η ένδοξη Εκκλησία της Ελλάδος 500 ΟΛΟΚΛΗΡΑ χιλιάρικα, οι γαμημένοι τραγόπαπαες.
Ενώ η οικογένεια Αγγλόπουλου 10 ή 12 εκατομμύρια.....

Tanila said...

Είμαι συγχισμένη και κάνω ορθογραφικά.
*τραγόπαπες
**Αγγελόπουλου
Εγώ κανένα δάκρυ, μάλλον για κωλοδάχτυλο με βλέπω.

ΠΡΕΖΑ TV said...

Θα...θα...θα...
Αν δωσουν ολα αυτα...τοτε οι ανθρωποι αυτοι...θα γινουν πιο πλουσιοι απ'οτι ηταν....

Provato said...

έλεος ρε παιδιά.... μπέεεελεος. τι στείρα γκρίνια είναι αυτή;;; Πάτε καλά;

τι μαύρα πουλιά της συμφοράς είστε εσείς; δηλαδή τι να κάνανε; να μην δίνανε τίποτα για να μην τους αμφισβητήσετε και να μην γκρινιάξετε;

για συνέλθετε λίγο και αφήστε τις μαλακίες. ό,τι θέλει και ό,τι μπορεί ο καθένας δίνει.

μπέεεεελεος!

bill g. said...

Πραγματικά, τουλάχιστον τυπικές ευχαριστίες αξίζουν όλοι τους. Και ιδιαίτερο ευχαριστώ στους ιδιώτες που ξεπέρασαν ακόμη και το κράτος με τις προσφορές τους

*λοξή ματιά όλο έκπληξη στον όμιλο Λάτση*

έχω μια απορία όμως, λεπτομέρεια: πώς ξεχωρίζουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε ποιους θα χαρίσουν τις κλήσεις; και καλά οι συμβάσεις, που έχεις τα στοιχεία του κατόχου του αριθμού, με τα καρτοκινητά πώς βγάζουν άκρη;

Μικρή, ασήμαντη απορία...

fevis said...

Έδωσε και το Ίδρυμα Ωνάση 1.000.000 ευρώ και η οικογένεια Αγγελόπουλου 15.000.000. Α! Και η εκκλησία, 500.000... Αυτοί δεν έχουνε και πολλά, θα πάει και ακριβά η θεραπεία του Χριστόδουλου και πρέπει να κάνουν τα κουμάντα τους....

Anonymous said...

"Η ΔΕΗ δεν θα απαιτήσει οφειλές για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από κτίρια που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στους νομούς Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και στην Εύβοια, σύμφωνα με σχετική απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας."

Αυτό χρειαζόταν δηλαδή να διευκρινιστεί;

alienlover said...

pali kala...
kala kanane, apla ksereis, zoume stin ellada kai ola auta einai ligo upopta.
makari na ftasoune sta heria autwn pou ta hreiazontai, kai eho mia elpida oti auti ti fora tha piasoune kopo.
mpeeeeeeee

alienlover said...

*topo

Anonymous said...

Με μία πρόχειρη πρόσθεση, 8α προσφερθούν περί τα 100 υπερσύχρονα πυροσβεστικά οχήματα. Μα, δεν μας έλειπαν τόσο αυτά. Εχουν πολλά τα οποία ειναι παρκαρισμένα και μερικά ήδη χαλασμένα από την απραξία γιατί δεν έχουν προσωπικό να ανέβει να τα λειτουργήσει. Η Μάνη, που κάηκε περσυ, παρακαλούσε απο τον Μάρτιο γιά προσωπικό αφου έμεινε μόνο 1 (ολογράφως ένας) πυροσβέστης. Και είναι νέος κι έγινε και Διοικητης (one man band) να απαντάει στα τηλέφωνα 7.30-2. Οι Ολυμπιακόι άφησαν μεγάλη προίκα και σ'αυτον τον τομέα (μαζι με κάτι υπερσυχρονους αξονικούς που καααααθονται, syper dooper συστήματα πληροφορίων κλπ κλπ) αλλά οι μίζες δεν είναι στις προσλήψεις προσωπικού πυροσβεστικής. Είναι στην αγορα του hardwear.

Provato said...

bill g. συμφωνώ... τυπικές αλλά και ουσιαστικές ευχαριστίες αξίζουν σε όλους όσους δίνουν έστω και το παραμικρό... μην τα ισοπεδώνουμε και όλα τελικά. Όσον αφορά στην απορία σου, έχω δουλέψει σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας για 2 χρόνια και ξέρω ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιύν είναι σούπερ προχώ και τους επιτρέπει να κάνουν τα ΠΑΝΤΑ (αλλά και τα κοάλα).

...έτσι είναι fevis. η θεραπεία κοστίζει... αλλά και πάλι, αυτήν από ότι ξέρω δεν την πληρώνει η εκκλησία αλλά το κράτος... τι να πω... περίεργα πράγματα. :-)

...pornostar ναι είναι λίγο κουλό αυτό που επισημαίνεις. αλλά ok συγχωρείται τέτοιες στιγμές. μπεεε φίλε.

alienlover αγαπημένη από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί.... μπεεε μωρό μου xxxxxx

ανώνυμε συο χρωστάω ένα μεγάλο μπεεεευχαριστώ. αυτό το "οι μίζες δεν είναι στις προσλήψεις προσωπικού πυροσβεστικής. Είναι στην αγορα του hardwear" μου άνοιξε τα μάτια. Γμτ σκατοκατάσταση.