Monday, November 26, 2007

Η Δήμητρα είπε: "Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου" - θα έπρεπε όμως, της απάντησα εγώ


...αν μη τι άλλο για να δουλέψεις λίγο περισσότερο το καινούργιο έργο.

ας τα πάρουμε όμως από την αρχή:

Ήπανε του τρελού να κάνει κακάκια και αυτός...

Πήγα θέατρο και την Κυριακή το βράδι, δεύτερη φορά σε ένα Σαββατοκύριακο. Έκανα στροφή στο εμπορικό ρεπερτόριο και πήγα στην καινούργια παράσταση της Δήμητρας Παπαδοπούλου, το "δεν μπορώ να μείνω μόνη μου" που ανεβαίνει στο θέατρο Κιβωτός.

τι να πω για αυτήν την παράσταση; μόνο μερικές παρατηρήσεις, σκόρπιες και ασύνδετες.
  • ο κόσος σε μερικά σημεία γελά πολύ. αλλά γελά πάρα πολύ χυδαία. τους παρατήρησα.... και "χυδαίο" γέλοιο θα πει "χυδαίο αστείο". στεναχώρια με έπιασε κάποια στιγμή. ήθελα να βγω να πάρω αέρα.
  • ...εντάξει, Δήμητρα Παπαδοπούλου πήγαμε να δούμε, δεν πήγαμε να δούμε Stoppard ούτε Kushner οπότε δεν είχα και τις φοβερές απαιτήσεις- αλλά ρε παιδί μου σε μερικά σημεία η πλοκή και το κείμενο ήθελε λίγο κέντημα παραπάνω... ακόμα και εγώ σκεφτόμουν πως κάποια σημεία θα μπορούσα πανεύκολα να τα κάνω καλλίτερα, πιο στρωτά, και λεκτικά αλλά και σε ότι αφορά την πλοκή.
  • το τελευταίο 15λεπτο του έργου σώζει την παράσταση όλη. αλλιώς θα κλαίγαμε το 24ευρω. αλλά μην φανταστείς ότι είναι και καμία σωτηρία άξια λόγου. Απλά φεύγεις με μια ευχάριστη αίσθηση που όμως ξεπλένει η πρώτη ρουφηξιά καθαρού αέρα που παίρνεις όταν βγεις από το θέατρο.
  • Κοντολογίς η παράσταση είναι το αντίστοιχο σε θέατρο ενός σήριαλ του Antenna.
  • ο ηθοποιός Κώστας Αποστολάκης (αυτός με το μουστάκι στην φωτό) είναι όλα τα λεφτά. αυτή η παράσταση είναι η ευκαιρία του να πιάσει την καλή που λένε. έχει τον καλύτερο ρόλο, είναι κούκλος, και παίζει και πολύ καλά. του εύχομαι τα καλλίτερα.
  • η θεατρική πιάτσα διψάει για τωρινά, καλογραμένα, ευαίσθητα, έξυπνα έργα. το ¨δεν μπορώ να μείνω μόνη μου" απλά τονίζει την ένταση του προβλήματος. Πολύ παλιακούρα. πολύ.
  • τίποτα. και από το τίποτα, τίποτα βγαίνει. μόνο. και τίποτε άλλο.

6 comments:

revqueer said...

Καλά αυτές τις παραστάσεις με τηλεοπτικούς ηθοποιούς που νομίζουν πως όσο πιο δυνατά τσιρίζουν και υστεριάζουν τόσο πιο καλοί κωμικοί είναι, τις αποφεύγω επιμελώς!

Anonymous said...

krima...

Anonymous said...

το λαθος μας σε αυτη τη χωρα ξερετε ποιο ειναι? οτι θεωρουμε καλο ηθοποιο οποιον τζιριζει απο στενοχωρια και μας πασαρει ο,τι πιο καταθλιπτικο υπαρχει... δεν νομιζει οτι η δημητρα παπαδοπουλου ειναι εμπορικη, απλα ειναι κωμικη ηθοποιος, ειναι πρωτοποριακη... τελος παντων, το θεμα το αντιμετωπισετε πολυ σοβαρα και καλυτερα να χαλαρωσουμε λιγο τους ρυθμους. η δημητρα παπαδοπουλου ειναι η πιο κορυφαια κωμικη ηθοποιος και σεναριογραφος αυτη τη στιγμη... την παρασταση δεν την εχω δει, αλλα θελω πολυ(ειμαι εκτος αθηνας) και ελπιζω να εχω εντελως αρνητικη αποψη απο οτι εσυ και να βγω απο το θεατρο κατενθουσιασμενη... φιλια καλα να περνατε!

Anonymous said...

diafwnw me thn kritikh ayth!eida thn parastash kai exei trelo gelio! den einai katholou palia, einai olofreskh. den einai katholou xydaia apla xrhsimopoiei th glwssa thn kathhmerinh xwris na thn kanei plastikh. eimai entousiasmenos me thn parastash kai tis wraies ermhnies! exw polla na pw alla dystyxws ayth th stigmh den exw xrono alla pisteyw pws yth thn parastash den prepei na thn xasei kaneis!!!!

Alopix said...
This comment has been removed by the author.
Alopix said...

Δεν μου άρεσε η παράσταση,
θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του συντάκτη.

Καλή συνέχεια