Thursday, November 01, 2007

Απορία ενός φιλόπατρη αλλά λίγο ...αφελή blogger



πολύ θα ήθελα να μάθω το εξής:

γιατί να μας ενοχλεί τόσο πολύ και να γίνεται τόσο θέμα που μία χώρα θέλει να χρησιμοποιήσει ως επίσημη ονόμασία της το όνομα μίας ελληνικής περιοχής...

και δεν μας ενοχλεί το γεγονός ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, υπάρχουν καμία δεκαριά πόλεις με το όνομα Αθήνα;

εεεε;

24 comments:

Anonymous said...

έλα ντε?
γιατι μωρέ φοβούντε μη μας κάνουν κανα ντου τα σκοπια μόλις θα χουν μεγαλώσει και θα χουν γινει γερά παιδια

Anonymous said...

μόνο μην αρχίσουν να μπαίνουν τώρα τίποτα ελληναράδες ζήτω ο παοκ και ο ανθιμος και αρχίσουν τα επειχηρήματα. τις βαρέθηκα όλες αυτές τις πίπες.

bill g. said...

Γιατί μάλλον, άλλο μια ασταθής χώρα, right next to us, που μπορεί κάποια στιγμή να αποκτήσει επεκτατικές διαθέσεις (και η ονομασία μπορεί να γίνει το πρώτο σκαλοπάτι) και άλλο καμιά 10αριά towns σε μια άλλη ήπειρο, που ονομάστηκαν Athens από ομογενείς, και που προφανώς ουδεμία βλέψη δεν έχουν να ανακατευτούν με τα εν οίκω μας. Dontcha think?

BLUEPRINTS said...

έλα τώρα, δεν μπορώ να θεωρήσω ότι είσαι τόσο αφελής που δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά, μήπως απλά που και που πετάς καμιά μπανανόφλουδα για να ξυπνήσουν τα αίματα;

Provato said...

ammos τι θα μας κάνουν λέει; Ντού; χαχαχαχαχα!!!!!! ....αχ, είσαι μεγάλος μάστορας της ειρωνίας! μεγάλος!!! χεχεχε!

bill καθόλου δεν νομίζω.... καθόλου όμως. ΚΑΘΟΛΟΥ. και δεν υπάρχει τρόπος να τονίσω πόσο πολύ καθόλου...

blueprints καμία μπανανόφλουδα δεν πετάω. για μένα δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά. λυπάμαι αν δεν συμφωνείς ή αν σε "απογοητεύω" αλλά όλη αυτή η υπόθεση είναι ό,τι πιο ανόητο έχουμε ασχοληθεί ποτέ...

etalon said...

Γιατι ειμαστε βλαχαδεροι κι αγραμματοι.
Αν ειμασταν πραγματικα κοσμοπολιτες και... διαβασμένοι , αν δηλαδη δεν ειμασταν τοσο πολυ "Ελληνες" ,ισως τωρα να ειχαμε ολα τα Βαλκανια στα ποδια μας, να μας γλείφουν και να ειμασταν η μεγαλυτερη δυναμη στην περιοχή.

Αλλα εμεις θέλουμε να ειμαστε ακομα πολιτιστικα, πολιτικα και παιδαγωγικα υποδουλοι μιας παλιας κομπλεξικης νοοτροπίας που θελει την Ελλάδα δημιουργημα της φαντασιας των Δυτικών.
Τρομαρα μας και το πιστευουμε και μας αρέσει και τωρα το διεκδικούμε απο τους ανυπαρκτους.
Αντι να σκυψουμε να αναζητησουμε την ταυτοτητα μας, μπλοκαρουμε την ανακαλυψη της ταυτοτητας των αλλων.

Για τα πανηγυρια κανονικα!

Equilibrium said...

Με βάση ποια κριτήρια κάποιος αποκαλείται Μακεδόνας? Την καταγωγη? χεχε ναι οκ ολοι οι θεσσαλονικεις ειναι Μακεδονες.. Την γεωγραφία? Ναι ok η Μακεδονια του Μεγαλου Αλεξανδρου σταματούσε στα σημερινα ελληνικα συνορα.. Την παιδεια?.. Ναι οκ, ειμαστε γεματη (αρχαιο)ελληνικη παιδεια.. Συμφωνω μαζι σου μπεεεε, η θεμα της ονομασιας είναι τοσο σημαντικο όσο οι 10 Αθηνες στην Αμερική..

Anonymous said...

Μακεδόνας αποκαλείται κάποιος με γεωγραφικά κριτήρια. Όσο έχει το δικαίωμα ο Σκοπιανός να αποκαλείται Μακεδόνας, άλλο τόσο το έχει και ο Θεσσαλονικιός. Πού είναι το πρόβλημα?
Και ποιος Έλληνας είπε ποτέ ότι η αρχαία Μακεδονία περιοριζόταν στα σύνορα της σημερινής Ελληνικής?

Η διαφορά είναι ότι ο Σκοπιανός δεν ορίζεται ως Μακεδόνας μόνο γεωγραφικά αλλά και εθνικά. Γι' αυτό και ονομάζει τη χώρα του συλλήβδην Μακεδονία, αρνούμενος πεισματικά να την προσδιορίσει γεωγραφικά. Που θα πει ότι ΟΛΗ τη Μακεδονία τη θεωρεί κληρονομιά του και διατηρεί το δικαίωμα να τη διεκδικήσει στο μέλλον, με τις ανάλογες "πλάτες" βεβαίως (αλύτρωτοι αδερφοί οι Έλληνες Μακεδόνες, αστέρι της Βεργίνας στη σημαία μας, Μεγαλέξανδρος το αεροδρόμιό μας, μέγας δάσκαλος του έθνους μας ο Αριστοτέλης(!!!!) ως δάσκαλος του γενάρχη μας Αλεξάνδρου, αστερίσκοι στο σύνταγμά μας για να κάνουμε μερικές... μετατροπούλες ΑΦΟΥ προηγουμένως έχουμε δέσει το γάιδαρό μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, και πάει λέγοντας).
Κι αυτά δεν είναι Λιακοπουλιές, τα λένε φωναχτά οι άνθρωποι, δεν κρύβονται. Όποιος έχει πάει Σκόπια κι έχει δει τα αμέτρητα πανώ στους δρόμους με τους χάρτες της μελλοντικής Μακεδονίας και τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσά της, ξέρουν πολύ καλά τι λέω και αν υπερβάλλω.
Κουλ, ε? Ναι μωρέ, μην τους στερήσουμε το δικαίωμα να αναζητήσουν την ταυτότητά τους οι άνθρωποι. Η δικιά μας ταυτότητα ας υποστεί (ακόμα) μια έκπτωση, δεν χάλασε ο κόσμος, έχουμε κι άλλη ιστορία να επιδείξουμε στον κόσμο.
Σωστά? Σωστά! Πείτε με τώρα πατριδοκάπηλο και επίγονο του Καρατζαφέρη, είναι πολύ βολικό να κολλάς ταμπέλες όταν δεν έχεις επιχειρήματα.

Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι το όνομα. Κι εγώ παραδέχομαι ότι πράγματι ζουν σε κομμάτι της αρχαίας Μακεδονίας, άρα μπορούν να αποκαλούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες, αλλά μόνο γεωγραφικά. Το πρόβλημα είναι ο αλυτρωτισμός που κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά, και το δούλεμα που μας ρίχνουν μπροστά στα μούτρα μας.
Ο παραλληλισμός με τις Αθήνες της Αμερικής είναι το λιγότερο ατυχής, ισοπεδωτικός και ανιστόρητος, σόρρυ Πρόβατε.
Ακόμα και οι Τούρκοι "σεβάστηκαν" την Κύπρο, και ονόμασαν το κομμάτι που κατέλαβαν Βόρεια Κύπρο. Για φανταστείτε να το ονόμαζαν Τουρκία. Πού θα ήμασταν τώρα και τι θα είχε γίνει? Πού θα ήταν η ελεύθερη Κύπρος?
Καλή η έκφραση γνώμης, αλλά να ξέρουμε και τι γίνεται στη γειτονιά μας πριν επιτρατεύσουμε το εύκολο τσιτάτο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ας κάνουμε μια τραβηγμένη υπόθεση εργασίας για να το καταλάβουμε: Ας πούμε ότι η Ελλάδα γίνεται κάποτε Γιουγκοσλαβία, και χωρίζεται σε πολλά αυτόνομα κρατίδια. Η Θράκη, λόγω Πομάκων και παλαιών Βουλγαρικών καταλοίπων, αποφασίζει με το έτσι θέλω να ονομαστεί Δημοκρατία του Σμόλιαν (νότια επαρχία της Βουλγαρίας). Τι πρέπει να κάνουν οι Βούλγαροι? Να βαρέσουν παλαμάκια που ξαφνικά ένα υπό σύσταση κρατίδιο θα πάρει το όνομα μιας από τις πιο δυναμικές επαρχίες τους? Να επαινέσουν την ανάγκη των... καημένων των Θρακιωτών να βρουν μια ταυτότητα, ασχέτως αν αυτή η ταυτότητα είναι κληρονομιά άλλων? Έτσι γίνεται η πολιτική? Παιδιά συγγνώμη, κάνουμε πλάκα εδώ μέσα?

etalon said...

Ναι πλακα κανουμε! Γιατι μια χωρα που κανει ΑΥΤΟ το μουσειο της Ακρόπολης ειναι μια χωρα της πλάκας. Που εχει πολιτιστικο στοχο την Γιουροβιζιον ειναι μια χωρα της πλακας. Που το κεντρο της Αθηνας ειναι πιτα στα πρεζόνια, πεφτουν τα παιδια κατω, ειναι μια χωρα της πλάκας. Ειναι μια χωρα που δεν υπαρχει ανωνυμε φιλε. Καιρος να το παρουμε ειδηση. Να σκεφτουμε ΠΡΩΤΑ εμεις ποιοι ειμαστε και μετα δικαιούμαστε να λέμε ποιοι ειναι κι αλλοι. Αυτο ειπα εγω.
Αν δεν το καταλαβες, αυτο.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ... ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ (ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΥΤΗ.)

Anonymous said...

Μια χαρά σε κατάλαβα φίλε μου και σέβομαι τη γνώμη σου, απλώς δεν νομίζω πως έχει σχέση με το θέμα. Αν οι παθογένειες μιας χώρας είναι λόγος για να διαπραγματεύεται ακόμα και κομμάτια της ιστορίας της, πάω πάσσο.
Τα φαινόμενα που περιγράφεις συμβαίνουν παντού, ακόμα και σε πιο πολιτισμένες χώρες από εμάς, απλώς δεν καταλαβαίνω πώς συνδέονται με την εθνική τους υποστασή.
Αν το θέμα είναι τόσο απλό, τότε πρέπει να αλλάξει και η ιστορία της διπλωματίας.
Πχ οι Άγγλοι να λένε "είμαστε κυνικοί, φτιάξαμε μια καραμαλακία Μιλλένιουμ Ντομ, τα παιδιά μας στις εργατικές συνοικίες τρυπιούνται με ενέσεις στη μέση του δρόμου, άρα, ελάτε όσοι θέλετε, να μας διεκδικήσετε την Κορνουάλη".
ΟΚ, δεκτόν! ;-)

Provato said...

ανώνυμε με συγκίνησε που κάθησες και έγραψες όλο αυτό το κατεβατό και το εκτιμώ ειλικρινά γιατί πρέπει να σου πήρε ώρα.

Το μόνο που έχω να σου απαντήσω σε όσα λες είναι ότι το να μην "επιτρέψουμε" στους Σκοπιανούς να λέγονται όπως θέλουν, δεν πρόκειται να προλάβει την επεκτατικότητα που πιθανώς θα επιδείξουν στο μέλλον.

Λυπάμαι, αλλά ο καθένας μπορεί να αποκαλείται όπως θέλει. Έτσι είναι αυτά, σκληρά και άδικα. Εγώ δεν είπα σε καμία περίπτωση να χειροκροτήσω αλλά δεν μπορώ να γίνεται τόση πολλή συζήτηση όταν άλλα θέματα πολύ πιο σημαντικά μένουν άλυτα.

Αν θέλουμε να υπερασπιστούμε την χώρα στο τώρα αλλά και στο μέλλον ας φροντίσουμε την παιδεία, ας φορντίσουμε την παραγωγικότητα της, ας φροντίσουμε τόσα άλλα για τα οποία δεν χύνουμε ούτε ένα δάκρυ.

(αλήθεια, ανώνυμε, γιατί ανώνυμος;)

Provato said...

να προσθέσω απλά ότι ασφαλώς και αναγνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επιδείξουν επεκτατικότητα οι γειτονές μας... αλλά αυτή δεν αντιμετωπίζεται με το να τους "απαγορεύουμε" να ονομάζονται Μακεδονία. Όπως και δεν κάνει επεκτατικούς τους Αμερικάνους το ότι έχουν 10 πόλεις που τις λένε Αθήνα.

:-)

Anonymous said...

Πρόβατε συμφωνώ με το συλλογισμό σου. Όσο είμαστε εμείς εντάξει με τους εαυτούς μας και κοιτάμε την προκοπή μας, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Ακόμα και στη (δύσκολη) περίπτωση που κάποτε διεκδικήσουν τη Μακεδονία, έστω και με με τη μορφή απειλής, το ξέρουν και οι πέτρες πως μπορούμε να ξεμπερδέψουμε με δαύτους μέσα σε 48 ώρες. Αλλά ΓΙΑΤΙ να φτάσουμε εκεί? Ποιος το θέλει αυτό το πράγμα? Σίγουρα όχι τα παιδιά μας που σε μια-δυο γενιές θα μας φασκελώνουν με χέρια και πόδια επειδή τότε που μπορούσαμε δεν κάναμε κάτι για να λύσουμε το πρόβλημα εν τη γενέσει του.

Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι το Μακεδονικό είναι ένα θέμα τόσο σύνθετο που δεν χρειάζεται στρατόπεδα και διαιρέσεις. Όποιος διαφωνεί πχ με τον κ. Αλαβάνο, δεν σημαίνει ότι είναι οπαδός του Πλεύρη ή του Άνθιμου. Με πληγώνει ότι ακόμα και σε σοβαρά θέματα εμείς οι Έλληνες νιώθουμε την ανάγκη να επιστρατεύσουμε τις θεωρίες περί άσπρου-μαύρου.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σου, και κυρίως για το γεγονός ότι δεν πήρες προσωπικά την αποστροφή μου περί "ατυχούς και ανιστόρητου σχολίου για τις Αθήνες". Είναι προφανές πως αν θεωρήσω ότι κάποιος κάνει ένα ατυχές σχόλιο, δεν σημαίνει πως κι ο ίδιος είναι γενικά κι αόριστα μια ατυχής περίπτωση ανθρώπου, προς Θεού. Άσε που στο φινάλε μπορεί να έχω εγώ το λάθος. Πάντως, εκτιμώ ιδιαίτερα ότι το κατάλαβες. :-)

Όσο για το "ανώνυμος" έχεις δίκιο. Απλώς δεν έχω μπλογκ, δεν έχω ξαναφήσει ούτε σε σένα σχόλιο, οπότε το έκανα χωρίς να το πολυσκεφτώ. Θοδωρή με λένε.
Να' σαι καλά, χαιρετώ!

Provato said...

Θοδωρή ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση, για την ευγένειά σου που ξεχυλίζει από τα μπατζάκια σου και για το χρόνο που διαθέτεις να απαντήσεις.

Στο θέμα μας τώρα: Η φράση σου "Όσο είμαστε εμείς εντάξει με τους εαυτούς μας και κοιτάμε την προκοπή μας, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα" με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και έτσι ωραία που την έφτιαξες με κέρδισες για πάντα.

δεν θέλω να με παρεξηγήσεις, δεν μπαίνω στην λογική του άσπρου μαύρου. Καθόλου όμως. Απλά με φοβίζει που το θέμα Μακεδονία έχει γίνει ένα εργαλείο χειραγώγησης του λαού, και αντιπερισπασμού!

Από την οργή για αυτό το δεδομένο ξεκίνησε και η αποστροφή μου που, δεν θα το αρνηθώ, καταλαβαίνω ότι μπάζει από ένα δύο σημειάκια! :-)

Αυτά, χαίρομαι για την "κουβέντα" μας και να σε διαβάζουμε πότε πότε στο πρόβατο! θα χαρώ πολύ.

Καλό ξημέρωμα, Βαγγέλης!

billzouk said...

Συμφωνω με τον Θοδωρη, 100%. Δεν θα μπορουσα να γραψω τις σκεψεις μου, τοσο τελεια.

amvro said...

καλά προβ. λατρεύω αμερικανιές, τύπου petersburg στη φλόριντα, petersburg στη virginia, venice στο ιλλινόις αν δεν κάνω λάθος, always looking up to europe

[καλό σου κου x x x]

Anonymous said...

To kako einai oti oi Skopianoi (idika oi neoteres geneies) megalwnoun didaskomenoi oti einai i alithini Makedoniki fili (tis opoias o simantikoteros igetis itan o Alexandros). Kai san ennoia "Macedonia" osoi exoun asxolithei kseroun oti auto itan propaganda tou Tito me skopo meta apo kapoies dekaetties na exoun aksiwseis kai na mporesoun na katevoun sto Aigaio me logikes aksiwseis: eimaste Macedones, stin ellada iparxoun Macedones (ara alli mia meionotita) kai einai anagki na paroume pisw ta patria edafi mas (dil. boreia ellada mexri tin Larisa)... kai den milaw me polemo alla me diplwmatia. Distixws i diplwmatia einai to pio epikindino oplo

Σερσέμης said...

Ας τους αφήσουμε να ονομάζονται Μακεδονία και εμείς ας λέμε τη δικιά μας ''Παλιά Μακεδονία'' ή κάτι τέτοιο. Και ας το βάλουμε παντού να το βλέπουν όλοι οι ξένοι. Θα είναι πασιφανές και στον πιο άσχετο τί είναι τί.

Neverlandean said...

Κι εμένα με κάλυψε 100% ο Θοδωρής. Και πέραν όλων των ιστορικών και πολιτικών λόγων, θέλω για ΜΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορά η Ελλάδα να πετύχει μια νίκη στην εξωτερική πολιτική, να γίνει μια φορά το δικό μας! Δεν θέλω να ακουστώ εγωιστής αλλά έλεος, δε μπορούμε να επιβάλουμε (δεν το λέω με αντιδημοκρατικό τρόπο) την άποψή μας σε μια χώρα-πορδή στην οποία κατέχουμε το 60% της οικονομίας ή δε ξέρω γω πόσο; 'Ετσι θα γίνουμε η πρώτη χώρα στα Βαλκάνια-μη-χε;

Το ότι δεν είναι η Ελλάδα κοινωνικό κράτος δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να την ενδιαφέρει κανένα άλλο θέμα παρά μόνο η κοινωνική πρόνοια. Φαντάσου να τους λέγαμε "do not disturb λίγο ρε παιδιά καθήστε πρώτα να φτιάξουμε τα εσωτερικά μας και μετά να ασχολήθούμε με τη θέση μας στον κόσμο και την παγκόσμια ιστορία"!! Ζντόινγκ!

Σόρι στο συγκεκριμένο θέμα δεξιάζω λίγο και γίνομαι βλαχαδερός κι αγράμματος. :P

:***
(ΟΜΓ, οι πλειοψηφία των άνωθι σχολιαστών είναι Αθηναίοι! Αχ εσείς οι Παλιοελλαδίτες, σας αρκεί να μείνουν ελληνικά το The Mall και το Hoxton-πώς-το-λέτε και είστε ευχαριστημένοι! ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ!!!)

Provato said...

shush καλό σουκού μπεμπεεε! xxxx

ακραίε χασίστα τα ξέρουμε ρε όλα αυτά. αλλά ΔΕΝ αντιμετωπίζονται με την απαγόρευση χρήσης του ονόματος που είναι ελληνικό.

quadalquivir και billzouk μπεεεευχαριστώ για τα σχόλια, :-))

neverάκο μου σταμάτα ρε, δεν γίνεσαι βλαχαδερός και αγράμματος, συζητάμε (ούτως ειπείν..) - αυτό που είπες για το Mall και το Hoxton ήταν χτύπημα κάτω από τη ζώνη πάντως να το ξέρεις. xxx!

Μεγαλοκοπέλα said...

Μάλλον αργά σας ανακάλυψα και μπορεί να 'χετε κλείσει στο μεταξύ.

Το Δημοκρατία του Σμόλιαν αγαπητέ ανώνυμε - Θεόδωρε, είναι ντιπ άσχετο. Διότι η περιοχή ΔΕΝ ονομάζεται ήδη έτσι. Ενώ η Μακεδονία...
Το ερώτημα είναι τι θα συνέβαινε σε περίπτωση απόσχισης του ελ. τμήματος της Μακεδονίας. Δεν είναι προφανές ότι οι κάτοικοί του θα ονόμαζαν τη νέα χώρα τους Μακεδονία και όχι Πρώην Γεωγραφικό Διαμέρισμα της Ελλάδας ονόματι Μακεδονία;

Μια νηφάλια προσέγγιση, για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει στο dimitrisdoctor.blogspot.com

Anonymous said...

Μεγαλοκοπέλα, δεν μπορώ να ξέρω, ούτε και με ενδιαφέρουν τα νυν ονόματα των επαρχιών της Βουλγαρίας. Μόνος μου είπα ότι το παράδειγμα είναι σκόπιμα τραβηγμένο, ακριβώς για να διαπιστώσουμε την παράνοια τού να οικειοποιείσαι την κληρονομιά άλλων με λειψά ιστορικά ερείσματα, τα οποία ψάχνεις απεγνωσμένα να στηρίξεις σε δημογραφικούς ή δεν ξέρω εγώ ποιους άλλους παράγοντες.
Από κει και πέρα, στο ρητορικό ερώτημα τυχόν απόσχισης του ελληνικού τμήματος της Μακεδονίας, φαντάζομαι πως θα αναγνωρίζεις το αυταπόδεικτον του πράγματος:
Ακόμα και αν είχαν το δικαίωμα να ονομάζονται Μακεδονία, προσωπικά ΔΕΝ θα το ενέκρινα, ακριβώς για τους ίδιους λόγους που δεν εγκρίνω την απόπειρα των Σκοπιανών: Διότι δεν θα με έπειθαν πως δεν θα επιχειρούσαν να προσαρτήσουν στο μέλλον το Γιουγκοσλαβικό ή το Βουλγάρικο τμήμα της Μακεδονίας.
Ηθικά όμως, αν είναι να κουβεντιάζουμε ακόμα κι εμείς για το αν οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες ή όχι, ε τότε τι να πω...

Θοδωρής

etalon said...

Ρωτηστε λοιπον τους Καστοριανους, τους Φλωρινιωτες που πανε οταν χρειαζονται γιατρο, τροφιμα, ειδη για το σπιτι κτλ. Πανε στην πρωτευουσα της Μακεδονιας τη Θεσσαλονικη η στην FYROM. Αυτο για οποιον ακομα πιστευει οτι ΔΕΝ ειναι σημαντικο να υπατχει κοινωνικο κρατος. Τέλος η συναυλια του David Sylvian στα Σκοπια ειχε τα 2/5 απο Ελλάδα και κυριως Θεσσαλονικη κτλ. Λοιπον οταν ο κοσμος προχωράει, κι οταν η χωρα που διεκδικει να ειναι η απογονος η ορίτζιναλ των αρχαίων μακεδόνων, αφήνει τους βόθρους να καλύπτουν τον αρχαιολογικο χωρο του Διον και κανεις δεν νοιαζεται, ομολογω πως τοση υποκρισία εθνικιτιδα και αγνοια το λιγότερο που μπορει να μας στοιχεισει εναι να συμορεύουμε απο το 2008 με τη...ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. και να λεμε ευχαριστω που δεν πλακψσανε τιποτε "κακοι" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΡΩΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΝΘΕΝ ΚΑΚΕΙΘΕΝ ΤΙΠΟΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΙΑ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΕΣΑ) GREECE (εξω)
ΠΟΛΥ ΨΙΛΆ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

Τέλος για πους πλέον εμπαθεις Ελληνας ειναι ο την Ελληνικην παιδειαν κατεχων.

Αναρωτιεμαι με συντριβη, ποσοι ΕΛΛΗΝΕΣ κατοικουν στην΅ΕΛΛΑΔΑ σήμερα?


Θερμες ευχαριστιες στο προβατο για την φιλοξενεια.
Συγγμώμη για την σεντονιαδα αλλα μονο αν ζησετε στο εξωτερικο θα καταλάβετε ποσο για τα πανηγυρια ειμαστε.
Το να το διαπιστωνουμε ειναι ενα πρωτο βημα.
Το δευτερο ειναι να μορφωθουμε ουσιαστικα
και μετα νοιαζομαστε και για τα τεχνητα θεματα των πολλων μακεδονιων.
Αυτη ειναι η θέση μου.

Neverlandean said...

"Αυτο για οποιον ακομα πιστευει οτι ΔΕΝ ειναι σημαντικο να υπαρχει κοινωνικο κρατος"

Υπάρχει άνθρωπος που το πιστεύει αυτό;