Sunday, January 13, 2008

Μερικές παρατηρήσεις από μία παράσταση που ήμουν σίγουρος ότι θα είναι ό,τι χειρότερο έχω δει ποτέ!

Εχτές πήγα και είδα το "Παρακαλώ ας μείνει μεταξύ μας" στο Θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη.

Μερικές παρατηρήσεις:

• Εντάξει, δεν το περίμενα ότι θα εκπλαγώ τόσο πολύ και τόσο ευχάριστα από το έργο. Είναι σούπερ έξυπνο, σούπερ! Η πλοκή, οι ανατροπές, οι μη-ανατροπές (είναι φοβερό πως καταφέρνει και σε εκπλήσσει ακόμα και στα σημεία που γίνεται αυτό ακριβώς που περιμένεις), ο ρυθμός και βέβαια… οι απίστευτες ατάκες αποδεικνύουν ότι οι Ρήγας Αποστόλου δεν είναι καθόλου τυχαίοι!

• Από την άλλη, μην περιμένεις να δεις και έργο που θα μείνει στην παγκόσμια εργογραφία ως «ανατομία της ανθρώπινης ψυχής». Να είσαι ρεαλιστής όταν πας σε εμπορικό θέατρο.

• Πάντως φαίνεται ότι το έχουν κεντήσει πολύ το κείμενο. Το βρήκα σπουδαίο και αντρίκιο και αρχιδάτο αυτό – ας πούμε, η Δήμητρα Παπαδοπούλου στο «Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου» δεν έκανε το ίδιο, και αυτό είναι πασιφανέστατο.

• Σκηνοθεσία: γαμώ! Μου αρέσει που χρησιμοποιούνται διάφορα τεχνάσματα όπως video προβολές, και προηχογραφημένα, και συμμετοχές γνωστών τηλεοπτικών προσώπων σαν τον Καμπουράκη και την Μενεγάκη (έεεελα έεεελα και την Μενεγάτση!) γιατί κάνουν την παράσταση τόσο «συμβαίνει τώρα» και της δίνουν ωραίο ρυθμό.

• Ο Γιώργος Μαρίνος είναι Θεά! Ο Γιώργος Μαρίνος είναι Θεός! Ο Γιώργος Μαρίνος είναι Θεό (το, ουδέτερο γένος)! Ο Γιώργος Μαρίνος είναι τα πάντα και τίποτα. Respect. Nuff Said!

• Η παράσταση μαζεύει απίστευτα άσχημο κόσμο. Απίστευτα όμως! Απίστευτα! Σκιάχτηκα μαλάκα. ...Εντάξει, ίσως να φταίει που πήγαμε και Σάββατο, αλλά το crowd εχτές ήταν τόσο άσχημο που κάνει τις βραδιές Σκατόφατσας που οργανώνει το Hoxton να μοιάζουν τρελός παράδεισος του Modeling. Ειλικρινά. Η πιο όμορφη γριά από αυτές που ήταν συνθεατές μας χτες απλά είχε λιώσει το πρόσωπό της με οξύ πριν βγει από το σπίτι. Όσο για το μέσο όρο ηλικίας… τριψήφιο νούμερο, χωρίς κόμμα. Και χωρίς πλάκα.

• Ηθοποιοί - ευχάριστες εκπλήξεις: O Κώστας Σπυρόπουλος (ναι, ναι ο Αλέξης από την Λάμψη τα λέει) – η Κατιάνα Ρησπέκτογλου Μπαλανίκα (αλλά έχει πολύ αβανταδόρικο ρόλο είναι η αλήθεια) – και τα πιτσιρίκια που παίζουν δεύτεροτρίτους. Δυσάρεστη έκπληξη… δεν το γράφω με ελαφρά καρδιά, αλλά η Κάτια Δ. σε μερικά σημεία σου δίνει την αίσθηση ότι παράηταν σίγουρη για το ταλέντο της και δεν εργάστηκε αρκετά πάνω στην ερμηνεία της! Χμφ χμφ χμφ.

• Τέλεια η σκηνογραφία του Παντελιδάκη. Γεμάτη έξυπνα κόλπα που αναβαθμίζουν την παράσταση συνολικά. Μπράβο αγόρι!

• Τέλεια η μουσική του Κράου. Αλλά αυτά στα έχω ξαναγράψει.

• Σου είπα για το πόσο αξιολάτρευτος είναι ο Γιώργος Μαρίνος; ναι στο είπα, αλλά θέλω να στο ξαναπώ: o Γιώργος Μαρίνος είναι από μόνος του ένα υπέροχο... έργο μέσα στο έργο.

• Οι φωτογραφήσεις των ηθοποιών από τις αφίσες και τις φωτογραφίες στους χώρους υποδοχής είναι απαράδεκτες. Σου δίνουν την εντύπωση ότι θα δεις μία παράσταση με δυσκοίλια ζόμπι με κίτρινα δόντια. Καλά, στις φωτογραφήσεις βρήκαν να κάνουν οικονομία; Μπλιάξ.

• Να πας. Θα γελάσεις, θα περάσεις καλά, και κυρίως δεν θα νοιώσεις υποτιμημένος. Και αυτό είναι κάτι που ως θεατές όλοι πρέπει να το επιβραβεύουμε. Μπεεεεε

• Γκομενάκι της παράστασης ανακυρρήσεται ο Γρηγόρης Σταμούλης (φαίνεται σκατά στην φωτό που σου προσφέρω αλλά στην παράσταση είναι πολύ ομορφόαυρός!). Γιάμη Γιάμη, Γρηγοράκη θέλω να γίνουμε φίλοι στενοί. Δυστυχώς σε όλη την διάρκεια της παράστασης δεν βγάζει μπλούζα, δεν βγάζει πανταλόνη, τίποτα δεν βγάζει μα τον τουτάτη.
κλαψ λυγμ. ευτυχώς σε αποζημιώνει η υπόλοιπη παράσταση γενικά.

13 comments:

Jimmy Rose said...

έχει και fan club ο κούκλος. Μήπως να γραφτώ μέλος για να ελπίζω σε σύσφιξη σχέσεων?

cobden said...

Χμμμ, λες να πάω να το δώ?
Μετα το απαισιότατο "Μπαμπα μην ξαναπεθάνεις Παρασκεύη" το έχω φοβηθεί το δίδυμο Ρήγας-Αποστόλου!Πάλι ουρλιάζουν, προβατάκο,ή μιλάνε σαν κανονικοί άνθρωποι?
Όσο για τον Σταμούλη, μπορώ να το επιβεβαίωσω πως είναι πολύ ωραίο γκομενάκι!Πριν λίγο καιρό καθόταν στο διπλανό μου τραπέζι σε ενα ωραίο εστιατόριο και ήταν κούκλος!Καλώς τον είχα σταμπάρει από το "Βέρα στο Δεξί" :)

revqueer said...

Λατρεύω Μαρίνο!! Δε το έχω δει ακόμα, χαίρομαι που ξεχωρίζει.

chaos_onion said...

Εμένα πάλι μου'χει κάτσει στραβά το παλικάρι από το 2002 που'χα κλείσει το πρώτο μου (πονηρό) ραντεβού στου (πρώην) Μπακάκου και ο τύπος πήγε σε 30" απ'το "Έφτασα και σε περιμένω" στο "Ο συνδρομητής που καλέσατε έχει πιθανώς το τηλέφωνό του απενεργοποιημένο" (με τα χρόνια τα συνήθισα αυτά - no hard feelings - λέμε τώρα). Εκεί λοιπόν είδα και τον Γρηγόρη με τη μηχανή του. Ανέβηκε ένας τύπος πάνω κι έφυγαν (λες να'ταν αυτός; χμμμ). Μέχρι κάτι καλόγριες που περίμεναν, ήρθε το ραντεβού τους. Εγω κατέληξα στα McDonald's για comfort food. Ανάθεμα τη μνήμη μου... :P

Anonymous said...

paidia to ergo, itan poly xalia! kai den sozete apo kapies problepomenes erminies! einai toso kako pou mprosta tou to "mpampa min ksanapethaneis" to les mexri kai... ok!!!

Anonymous said...

...kai ksexasa na pw! to ergo itan toso kako pou o stamoulis pou ston ipalilo tou xourmouzi sto ethniko paliotera itan syglonistikos, twra itan to ligotero... metrios! krima pou statalaei to talento toy se tetoia ergakia!

Anonymous said...

egw to apolausa, kai pempth meta thn prwtoxronia eixe wraio kosmo (emena k thn parea mou katarxas, tsk!). THEA o Marinos, agapw balanika, agapw rouxa Katias (ax, Katia, ax, tosh dimetrh skhnikh parousia, giati na mhn ta les) kai..hello? i love spyro? kai omws! kateplhxa ton eauto mou! DonnaBella

Provato said...

jimmy ασφαλώς και να γραφτείς αν όχι για την σύσφιξη για να κάνεις ρεπορτάζ αν αξίζει να γραφτούμε και εμείς. χαίρομαι που τον βρίσκεις κι εσύ κούκλο. μπεε

codbenάκο να πας, να πας. εντάξει δεν θα δεις Σαικσπηρ αλλά ...να πας. Και γενικά η παράσταση έχει μία μικρή υστερία αλλά όχι αυτή του "Μην ξαναπεθάνεις" η οποία απλά είναι ανυπερβλητη! μπεεε

revάκο και να τον δεις στο έργο θα λατρέψεις ακόμη περισσότερο. (και σιγά μη δεν ξεχώριζε ρε συ).

chaos τέλεια ιστορία. χεχεχε. αλλά κι εσύ ρε παιδί μου blind date στου Μπακάκου;;;;;; !!!!! ...θα μου πεις αν δεν το έκανες εκεί δεν θα έβλεπες τον Γρηγόρη... τεσπά! :-)

Provato said...

έλα ρε ανώνυμε 1, δεν ήταν τόσο χάλια. καταλαβαίνω να μην σου ταιριάζει το χιούμορ του ή να έχεις άλλες αντιρρήσεις, αλλά τόσο απαράδεκτο δεν ήταν... θα μου πεις, περί ορέξεως. thanx πάντως για το σχόλιο! μπεεε

DonnaBellίτσα πολύ χαίρομαι που συνφωνούμε! :-))

Anonymous said...

"Τον λατρεύω τον Μαρίνο": μ, έτσι κι έτσι.
"Λατρεύω τον Μαρίνο": Καλό.
"Λατρεύω Μαρίνο" (τύπου -που λέει κι ο Λάκης- "λατρεύω Κώστα", "πρόβατο λατρεύει Κράου" κ.λπ.): πίκρααα...
Άσχετο, θα μου πεις. Ε, αφού δεν έχω δει την παράσταση, τι θες να κάνω; Σχόλια βλέπω, σχόλια σχολιάζω. Ντεν κάνει καλά;

Anonymous said...

κατέβηκα από Θεσ/νικη για την παράσταση και οφείλω να ομολογήσω ότι εαν έγραφα κριτική ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΝΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΓΜΑ. Ειδικά αυτό για τις γριές ισχύει απόλυτα. Διαφωνώ μόνο για τον Σταμούλη, τον οποίο, πριν δω την παράσταση ...ε...να.....πως να το πω...ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΝ!

Stylianee said...

Όχι και γριές...Λαϊκό κοινό το λες, αλλά κάθε ηλικίας, τουλάχιστον όταν πήγα εγώ. Αλλά, εντάξει, τι κοινό περιμέναμε ότι θα φέρει η Μπαλανίκα; Πάντως γέλασα απρόσμενα, αν έπαιζε δε και κάποια άλλη το ρόλο της Κάτιας...:P

ΠΑΥΛΟΣ said...

Για να δεις βρε τι παιδιά βγάζει το τιμημένο χωριό μου!!!!!!!!!!

χιχιχιχι