Sunday, March 30, 2008

Μια γουρούνα στον κινηματογράφο

Σάββατο βράδυ.

Βρίσκομαι στο Αττικόν, το πιο ανοργάνωτο σινεμά της Αθήνας με τους πιο ανειδίκευτους υπαλλήλους (τώρα, πως καταφέρνουν να είναι ανειδίκευτοι σε κάτι στο οποίο δεν γίνεται να ειδικευτείς - το κόψιμο εισιτηρίων για κινηματογραφικό έργο - είναι κάτι πέρα από την φαντασία μου).

Έχω πάει να δω αυτή την μαλακία με τον Phillip Seymour Hoffman - ποτέ σε μία ταινία δεν είναι τόσο πολλά κλισέ μαζεμένα και μπουρδουκλωμένα μεταξύ τους με τόσο κακό τρόπο - που φυσικά σε μή τριτοκοσμικές κινηματογραφικά χώρες δεν έτυχε καν πλατειάς διανομής. Αλλά εδώ σε μας, όπως και στην Γαλλία, άλλη χώρα που λατρεύει τα φεστιβάλ καλλιτεχνικής ανοησίας, σκίζει.

Πριν την αρχή της ταινίας πάω να πάρω μεταλλαγμένο ποπ κορν να φάω γιατί την υποψιάζομαι την όλη φάση ότι θα είναι τρελή μούφα και τουλάχιστον να έχουμε κάτι να απασχολούμε τα χέρια μας.

Περιμένω στην τεράστια ουρά αρκετή ώρα και ξαφνικά εμφανίζεται χοντρή, άσχημη, κοντή 40άρα με μωβ μπλούζα μαύρη φούστα, κωλάρα φεστιβάλ κυταρρίτιδας, και λιγδερό μαλλί που πάει στην αρχή της ουράς με δόλιο σκοπό να την παρακάμψει. Εγώ την επισημαίνω και επειδή η παράκαμψη ουράς είναι ότι χειρότερο μπορώ να βιώσω, είμαι έτοιμος αν τολμήσει να κάνει μαλακία να μου φάει την σειρά, να της βγάλω το δεξί μάτι με τον αριστερό μου κυνόδοντα.

Περνάνε μερικά δευτερόλεπτα και κάποια στιγμή η γελοία που στέκεται αμίλητη μπροστά στο ταμείο μέχρι να βρει ευκαιρία να χτυπήσει, λέει στο υπάλληλο τι θέλει. Αυτός, μπράβο το παλικάρι, της απαντά ότι η ουρά είναι από κει και ότι πρέπει να πάει να κάτσει στο τέλος της. και τι γυρίζει και του λέει η μαλάκω;

"μα τόση ώρα είμαι εδώ, τώρα θα είχα φτάσει αν περίμενα...". Δεν φτάνει που είναι λίγδα, δεν φτάνει που δεν σέβεται τον συνάνθρωπο, δεν φτάνει που τολμά να περνά όλον το κόσμο για ηλίθιο, λέει και κακά ψέματα από πάνω η γουρούνα. Που τι φταίνε τα γουρουνάκια τα καημένα.

Ο υπάλληλος ευτυχώς δεν μάσησε, τυχερός είμαι γιατί αν δεν την έστελνε σταδγιάλα είναι στάνταρ ότι θα ήμουν φυλακή τώρα με δύο φόνους στο ενεργητικό μου. (άσχετο αλλά όταν σκοτώνεις κάποιον το βάζεις στο "ενεργητικό" σου ή στο "παθητικό" σου; - κάποιος γλωσσολόγος να βοηθήσει).

Ηλίθια χοντρή αν διαβάζεις ξέρε το εξής: Ο λόγος που είσαι τόσο άσχημη είναι απλά γιατί είσαι χυδαία μέσα σου. να πας να γαμηθείς. τι πας σινεμά αφού συνεχίζεις να είσαι υπανθρώπα και σιχαμένη; Α, και σταμάτα να κάνεις δίαιτα ή να αγοράζεις καλλυντικά ή ρούχα για να δείχνεις όμορφη. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ όσο είσαι τόσο χυδαία όσο φέρθηκες εχτές. Φτιάξε το μέσα σου και τότε θα δεις διαφορά και έξω. μπητς.

Το χειρότερο είναι ότι άνθρωποι σαν και αυτήν ψηφίζουν στις εκλογές, απαντάνε σε δημοψηφίσματα και γενικά συμμετέχουν έστω και έμμεσα σε λήψεις αποφάσεων που αφορούν και εμένα που δεν είμαι (ή προσπαθώ να μην είμαι, τουλάχιστον) τόσο χυδαίος όσο εκείνη.

Τελικά μήπως κάτι πάει λάθος με την Δημοκρατία; Μήπως πρέπει πριν αρχίσουμε να ψηφίζουμε να περνάμε εξετάσεις μη-χυδαιότητας και ευαισθησίας;

Και, σε πιο προσωπικό επίπεδο: τι είναι αυτή η τσατίλα που έχω μέσα μου, και για ποιον λόγο, ώστε να με στέλνει τόσο αδιάβαστο και να μου ανατρέπει την όλη μη νιρβάνα μου ένα γεγονός που, ναι μεν, με τσατίζει αλλά αν μη τα άλλο θα έπρεπε να έχω συνηθίσει; Γιατί βεβαία τα νεύρα δεν είναι για την μαλάκω. Απλά η μαλάκω είναι καλή αφορμή για να βγουν τα νεύρα. ...που άραγε για ποιο λόγο τα έχω; discuss!

20 comments:

Anonymous said...

Η τσατίλα ίσως εξηγείται από το γεγονός ότι κάτι δεν πάει καλά με τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Morpheus : I know..._exactly_ what you mean. Let me tell you why you're here. You're here because you know something. What you know,
you can't explain. But you feel it. You've felt it your entire life. That there's something _wrong_ with the world. You don't know what it is, but it's there...like a splinter in you're mind, driving you mad. It is this feeling that has brought you to me. Do you _know_ what I'm talking about?

Neo : The Matrix?

Morpheus : Do you want to know...._what_ _it_ is....?

Neo nods

Morpheus : The Matrix is everywhere. It's all around us, even in this very room. You can see it when you look out your window or when you turn on your television. You can feel it when you go to work, when you go to work, when you pay your taxes.

The Matrix is the world that has been pulled over your eyes, to blind you from the truth.

Neo : What truth?

Morpheus : That you are a slave, Neo. Like everyone else, you were born into bondage, born into a prison that you cannot smell or
taste or touch. A prison...for your mind....Unfortunatly, no one can be..._told_ what the Matrix is...you have to see it for yourself.

Αμφισβητίας

vales-koupa said...

θέλω να διαφωνήσω πολύ έντονα μαζί σου για τη ταινία ( σε σημείο να τσακωθούμε ) , αλλά φοβάμαι ότι με τα νεύρα που έχεις , μπορεί να προσθέσουμε φόνο στο ενεργητικό μας και δε λέει ( by the way , θα τον πρόσθετες στο παθητικό σου γιατί θα ήσουν το θύμα ). η ταινία είναι απλά αριστούργημα. μήπως μπήκες στην αίθουσα προκατειλημμένος μετά τα παρολίγον επεισόδια με τη κα κυταρίτιδα και τη πλήρωσε τελικά ο κος Lumet?!! όπως και να έχει, ελπίζω τα νεύρα να περάσουν σύντομα. βγες μια βόλτα στα λειβάδια σου ....( η ικανότητα που έχεις να ανάγεις το ''μικρό'' γεγονός σε μείζον πολιτικό - κοινωνικό - υπαρξιακό είναι απίστευτη ;-)
e-kisses

Anonymous said...

έχεις νεύρα γιατί έχεις καιρό να ακούσεις νέα από τον αγαπημένο φανατικό θαυμαστή πάπιο σου...:-)

roula karamitrou said...

Αν και έξτρα αφράτη, εγώ η Ρούλα, υποκλίνομαι στην περιγραφή σου! Όσο για τα νεύρα, εμένα τέτοιες ώρες με πειράζει η σιγή των υπολοίπων της ουράς.Άστο να πάει σταδγιάλα!

b|a|s|n\i/a said...

με κάλυψε ο βαλές ο κούπα, στο ενεργητικό σου βέβαια, άμα σε φόνευε η λίγδα θα ήταν στο παθητικό σου, όσο για την λίγδα την ιδία και τις υπόλοιπες τις λίγδες ε δεν τινάζεις και συ το φρεσκολουσμένο σου μαλλί στην μούρη της μέσα;

revqueer said...

Παιδί μου ηρέμησε!! Μου 'χουν φάει εμένα σειρά..ουουουουουου... άπειρες φορές! Σόρρυ, αλλά η ταινία ήταν αριστούργημα!

b|a|s|n\i/a said...

υστερόγραφο για τον φόνο: αν πέφτατε και οι νεκροί είναι αυτό που λέμε βερς

One Big DJ said...

Θες να ξεκινήσουμε μαζί πιλάτες? Και μετά θα σε πηγαίνω για Ρεϊκι θα δεις την υγειά σου..! Mpeeeeee

mahler76 said...

@b|a|s|n\i/a
Το υστερόγραφό σου έγραψε!!!!

Προβατε, πρέπει να πάμε σινεμά μαζί σε ώρα αίχμής. Το θέλω πολύ!!!

BLUEPRINTS said...

λες να περνάς κλιμακτήριο?
μπεεε ρε, μη χαλιέσαι,
α και λολ

Pastaflora said...

Πω, πω, κάτι τέτοιες πατσαβούρες συναντάει κανείς και αναρωτιέται γιατί να έχει καταργηθεί η ποινή του λιθοβολισμού. Τι ντεκαντάνς, μον Ντιε!

Tanila said...

Εγώ ήμουν!
Απλά κόπηκε το νερό σπίτι μου και δεν είχα να πλυθώ και έχω και μια κατάσταση που έπρεπε να φάω επιγόντως! Αλλιώς το στομάχι μου αρχίζει να αυτοχωνεύεται!
Και δεν κατάλαβα!
Καλό σας έκανα! που προσπαθείτε να αδυνατίσετε και αντί να κάνετε μια δίαιτα μου πάτε και μου μασαμπουκιάζετε τον αγλέορα!
Σε είδα εσένα, σιγά μην έπαιρνες μόνο ποπκορν. ΚΑΙ νάτσος με τυρί πήρες τελικά ΚΑι μεγάλη κοκακόλα ΚΑΙ γλυκά.!!!!

Anonymous said...

την επομενη φορα, ρωτας την παρεα σου( εχοντας υπολογισει την αποσταση απο την...ακατονομαστη και ρυθμιζοντας αναλογα την ενταση της φωνης σου για ν' ακουει) :
-Ειπανε τιποτα στις ειδησεις για κεινο τον τυπο που δολοφονει κατα τη διαρκεια της ταινιας, γυναικες που κλεβουν τη σειρα στις ουρες για τα εισητηρια;

anorymous

tsok said...

Μια ιστορία που μου είπανε πρόσφατα για να σου φτιάξει το κέφι (και, ενδεχομένως, να σου δώσει ιδέες) καλέ μου πρόβατε.
Ακυρώνεται πτήση Λονδίνο-Φρκαφούρτη διότι το αερόπλανο το χτύπησε κεραυνος (του Δία ή όχι θα σε γελάσω). ΌΟΟΟλοι οι επιβάτες που έχουν 634 διαφορετικούς προορισμούς (είναι κόμβος η ρημάδα η Φρανκφούρτη) αναγκάζονται να περιμένουν σε μία τεράαααστια ουρά και να αλλάξουν τα εισιτήριά τους, να τους βρουν οι υπάλληλοι της Lufthansa (=efficiency) άλλες πτήσεις κλπ. Φίλη μου που πετάει για Αθήνα μέσω Φρακφούρτης είναι τυχερή διότι δεν έχει αποσευές και είναι η 12η στη σειρά των 150, τουλάχιστον, ατόμων. Αφού έχουν εξυπηρετηθεί κανά δυο επιβάτες, σκάει Ελληνάρας ωραιότατος με λιγδωμένο τσουλούφι στην καράφλα, καδενίτσα, ανοιχτο πουκαμισάκι μπουρδελέ και, βέβαια, attitude "γαμώ και δέρνω". Πάει ο δικός σου μπροστά μπροστά, κύριος και κάθεται ΔΙΠΛΑ στον τύπο που είναι πρώτος στη σειρά. Χλιαρές διαμαρτυρίες από τον υπόλοιπο κόσμο και ο τύπος του λέει στα αγγλικά "συγγνώμη κύριε είναι η δική μου σειρά, εσείς μόλις τώρα ήρθατε". Και τί κάνει ο δικός μας? το άξιο τέκνο της πατρίδος μας? Τσαμπουκαλεύεται, σωστά απαντήσατε, α-μπα-ρά-βο σας. "Αού" και "ξέρεις ποιός είμαι εγώ" και "κοίτα τη δουλειά σου" και τέτοια. Το βουλώνει, λοιπόν, ο τύπος και τον αφήνει να κάθεται δίπλα του.
Τώρα, εσύ καλέ μου πρόβατε και λοιποί σύντροφοι είμαι σίγουρη ότι έχετε αγανακτήσει διότι πιστεύετε ότι οι δυνάμεις του σκότους, της λίγδας, της απλυσιάς και της αγένειας νίκησαν....
Ε όχι λοιπόν! Διότι το τυπάκι ναι μεν έσκασε ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, αλλά όταν ήρθε η σειρά του λέει στον υπάλληλο (σας θυμίζω της Lufthansa) "εγώ είμαι τώρα, ο κύριος μόλις ήρθε", ο δικός μας ξαναμανατσαμπουκαλέυεται και.....
μερικά δευτερόλεπτα αργότερα σκάνε κάτι δίμιτρα παλουκάρια, με κάτι όπλα ωσάν το πέος του καλού μας πρόβατου, τον αρπάγουν από τις μασχάλες, τονε σούρνουνε εκτός σειράς και, υποθέτω, του κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα συμπεριφοράς homo sapiens.
Ένα έχω να σας πώ πάντως: στην πτήση της φίλης μου δεν ήτανε....

Ηθικόν δίδαγμα: Τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που περιμένουν. Στην περιπτώσή σου: Έπρεπε να την παραμονεύσεις τη σκατιάρα και να της βάλεις τρικλοποδιά στην έξοδο από το σινεμά. Ή να της τα φτιάξεις με το λιδγωμένο καράφλα της ιστορίας να μην πλένονται παρέα.

billzouk said...

Με προλαβε η κουφαλα! Κι ερχομουν να γραψω οτι ηταν η τανιλα η χοντρη αγενης. Την βλεπεις! Κι εδω πεταχτηκε σαν την τσουτσου και μου εφαγε την σειρα!
Αισχος!

Tanila said...

Βασίλη, δε φταίω εγώ που είσαι τεμπελάκος και χουζουρεύεις ως το μεσημερι.

Aphrodite said...

Τς τς τς...

Λοιπόν, έπρεπε να είχες μαζί σου κάποιο λουλούδι (θυμήσου Smiths, τριαντάφυλλο-κωλότσεπη, ρημέμπερ?), και την ώρα που ξεστομίζει το αμίμητο, να βγεις από την ουρά (έχοντας τον φίλο/φίλη σου να σου κρατάει τη θέση) και να της κολλήσεις κανονικά από πίσω (μια λακ μεσαίου μεγέθους στην μπροστινή αριστερή σου τσέπη θα βοηθούσε επίσης).

Μετά με λιγωμένο (προσοχή: όχι ξελιγωμένο, έχει διαφορά) ύφος θα της προσέφερες το λουλούδι, λέγοντας ένα ξεψυχισμένο: "δεν το περίμενα να σας ξαναδώ, σας είχα δει τότε που... αλλά ας τ'αφήσουμε αυτά, αφήστε με να σας βάλω στη θέση VIP στον εξώστη, ελάτε μαζί μου!"

Οπότε θα την μασχάλιαζες δυνατά (κατάλαβες, όπως είναι και τάπα θα τα κατάφερνες πολύ εύκολα), θα την πήγαινες σηκωτή έξω από το σινεμά, θα την κρατούσες σφιχτά (έλα, έχεις κανει και χειρότερα, σε ξέρω), και θα την παραμύθιαζες με ακατάσχετη αρλουμπολογία για το πόσο ξεχωριστός χαρακτήρας είναι, πόσο εκτιμάς τον τσαμπουκά της, πόσο σέξυ είναι μια γυναίκα όταν μπλαμπλαμπλα...

Και μετά με του που θα περνούσε ταξί στην Σταδίου, θα της έριχνες μια περιποιημένη ζ-μπρωξιά να πέσει στις ρόδες του, λέγοντας με σαρδόνιο χαμόγελο "Ladies first!".

Αυτά.


:)))))))

Provato said...

αμφισβητία μα μη μου πεις ότι βγήκες στον κόσμο έχοντας κατά νου συγκεκριμένα τι είναι το "καλά";;; χμ χμ χμ....

valeδάκο η αλήθεια είναι ότι τώρα, μερικές μέρες μετά το γαμωγεγονός με την χοντρή η ταινία δεν μου φαίνεται ΤΟΣΟ χάλια. αλλά και πάλι, δικαιλογώ απόλυτα που δεν διανεμήθηκε στην Αμερική και σε μερικές ακόμα χώρες. ήταν σαν disney από την ανάποδη. όλοι οι χαρακτήρες ήταν μόνο κακοί. sorry αλλά i am not buying it. xxxx babe!

ρε daffy χαθήκαμε! τέλεια που μαθαίνω νέα σου. ελπίζω να είσαι καλά! λολ. xxxx

roula αυτό το ότι σε πειράζει η σιωπή μου έκανε 100% ταύτιση φάκτορ! αστ να πάει σταδγιάλα indeed! λολ.

basnia άμα την πλησίαζα θα την σκότωνα, δεν είναι να το ρισκάρεις με προσεγγίσεις. λολ

revάκο δευτέρα με κηδεμόνα. λολ. χάλια η ταινία, επιμένω. σχηματικοί χαρκατήρες, κλισέ τρελά, άψυχη. μπλιαξ. εσένα όμως σ αγαπώ ένηγουέη! λολ

Provato said...

basnia το υστεριόγραφο ήταν ότι πιο ρεσπέκτ έχω διαβάσει εδώ και καιρό σε σχόλια. λολ.

one δέχομαι! το έχω ανάγκη πολύ, το θέλω! xxxx

mahlerάκο κι εγώ το θέλω - και μετά κάνουμε κι ένα σεξάκοι. λολ ή ίσως όζι λολ.

blue κλιμακτήριο πέρασα πριν 12 χρόνια. λολ

παστα τρελό ντέκι σου λέω! τα νεύρα μου σταδγιάλα! :-)

Provato said...

tanila πήρα μόνο ποπ κορν. τα υπόλοιπα τα ήθελα για μία έρευνα που έκανα, πόσα αντικείμενα μπορώ να κρατήσω ταυτόχρονα. λολ δεν τα έφαγα. (ο βασίλης κοιμάται καθημερινά μέχρι το μεσημέρι είναι αλήτης).

anorymous υπόσχομαι ότι θα ακολουθήσω το συμβουλή και θα βάλω και αιμοβόρικες λεπτομέρειες. λολ

tsok ελπίζω ο τύπος να είναι ακόμα σε κανένα γερμανικό γκούλαγκ. το παρήγορο στην φάση με την μαλακισμένη είναι ότι δεν έφαγε κανενός σειρά γιατί έφυγε και καλά θιγμένη που δεν την εξυπηρέτησε ο τύπος στο μπαρ. κούντος στο παιδί.

billzouk αίσχος δεν θα πει τίποτε, δεν την ξέρω τι απαίσια είναι, εδώ πήγε να πηδηχτεί με τον sikia.

aphro i ll pass... σιγά μην την άγγιζα κιόλας την βλαμένη. λολ. :-))