Tuesday, May 13, 2008

Μερικές παρατηρήσεις από μία βραδιά που έγινε σπουδαία χάρη σε μία μόνο φράση.

Χτες το βράδυ το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα του τον Vangelis, συνονόματο του αγαπημένου σου μπλόγκερ, sexy viewer, και συνθέτη του Blade Runner, του Antarctica και μερικών ακόμα uber αριστουργημάτων.

Πήγα στην τελετή και έχω να σου πω παρατηρήσεις.

Το ειβέντ έγινε στο κτίριο στην Πανεπιστημίου απέναντι από την πλατεία Κοράη που πάντα αναρωτιόμουνα τι ήταν. Πίστευα (...ήλπιζα είναι καλύτερη λέξη) ότι στα υπόγειά του γίνονται σεξουαλικά πορνοπειράματα με παρθένους πυροσβέστες και βιτσιόζους πυρομανείς… αλλά σήμερα λύθηκε το μυστήριο λυγμ.

Στο κτίριο λοιπόν βρίσκεται η Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Καποδιστριακού, η οποία είναι ακριβώς όπως περιμένεις να είναι μία μεγάλη αίθουσα τελετών: μέσα στην πορφύρα, το ξύλο, τα λάβαρα, την μεγαλοπρέπεια, τα παλιομοδιτικέ καθίσματα.

Σαν Hollywood είναι δηλαδή. Με την σχετικά καλή έννοια.

Υπήρχαν αρκετοί διάσημοι στην εκδήλωση: Ο Λαλιώτης. Ο Σμαραγδής, σκηνοθέτης του El Greco. Εγώ. Ο Κώστας Καρράς - ναι, ναι, αυτός που βασάνιζε την Βουγιουκλάκη στο Υπολοχαγός Νατάσα (πως κρατήθηκα και δεν πήγα να του κλωτσήσω το καλάμι ένας θεός το ξέρει). Ο Τέρενζ Κουίκ! (how tv moment/claim to fame is that)! Η Γουλανδρή. Και ο Γιωργός Βογιατζής ο ηθοποιός που είναι σούπερ χάνκ, σχεδόν με παρέβγαινε σε ομορφάδα.

Οι ομιλίες των πανεπιστημιακών ήταν… βαρετές με πολύ ενδιαφέρον τρόπο. Μία κυρία που εκθείασε το τιμώμενο πρόσωπο τον Vangeli τα είπε πάρα πολύ ωραία, είχε μία ποιητικότητα και μία ευχάριστη υπερβολή η προσφώνησή της. Όμως μετά ανέβηκε ένας ο οποίος ήταν πολύ σεντόνι αδελφάκι μου κοντέψαμε να πεθάνουμε από την βαρεμάρα, σαν ποστ αγάμητης Θεσσαλονικιάς από την Αθήνα ήταν. Άσε που έκανε και λάθη, είπε ότι το Blade runner είναι του 94!

…και μετά, αφού γίναν όλα τα τυπικά και οι ομιλίες ανέβηκε ο Vangelis στην πίστα. Στο πόντιουμ λολ. Είπε μόνο δύο κουβέντες αλλά μέσα σε αυτές ήταν και η φράση που σπουδαίωσε την βραδιά. Αφού είπε πολλά πολλά ευχαριστώ μετά είπε ότι πρέπει το Πανεπιστήμιο να κάνει ένα ερευνητικό κέντρο το οποίο να ερευνά την μουσική σε σχέση με τα μαθηματικά, «την μουσική… πριν γίνει ήχος»!!!!

εεεε;

μουσική πριν γίνει ήχος; υπάρχει τέτοιο πράγμα; πως; που; ....γκασπ γκασπ!

όμαγκοντ.

…και βρέθηκα να προσπαθώ να φανταστώ την μουσική πριν γίνει ήχος και ξαφνικά άνοιξε μία τεράστια πόρτα μέσα στο μυαλό μου, γιατί είναι μερικές φράσεις που σε κάνουν και βλέπεις αλλιώς τον κόσμο και την πραγματικότητα και φαντάζομαι αν εκείνη την στιγμή έβλεπε κανένας την φάτσα μου θα έλεγε «πάει αυτός, είναι για το Δαφνί». Τέτοιο θαυμασμό και απορία και σκεψ σκεψ εντατίκ είχα. Αυτά παθαίνεις άμα πηγαίνεις εκεί που πάνε ιδιοφυΐες!

..γυρίζοντας στο σπίτι, με τα πόδια αφού πρόκειται για μερικά τετράγωνα απόσταση, πρέπει να ήμουν πολύ αστείο θέαμα. Βλέπεις έχω ένα περίεργο: όταν φοράω κουστουμογραβάτα επειδή δεν είμαι συνηθισμένος, περπατάω πάρα πολύ αργά λες και άμα πάω λίγο πιο γρήγορα θα σκιστεί το κοστούμι. Αυτό το κάνω από αμηχανία και μπαστουνίαση αλλά έλα που όσοι με βλέπουν νομίζουν ότι είμαι ένας σούπερ κουλ τύπος που απλά περπατά πολύ αργά γιατί τα έχει όλα λυμένα στην ζωή του και είναι σούπερ σίγουρος και με αυτοπεποίθηση! λολ...

Φαντάσου λοιπόν σήμερα να πηγαίνω με ταχύτητα ένα μέτρο την ώρα, και ταυτόχρονα να είμαι και βυθισμένος μέσα στον προβληματισμό μπας και καταλάβω τι είναι η μουσική πριν τον ήχο.

όμαγκόντ! θα τους τρέλανα τους περαστικούς. λολ

α, έχουμε νέο διαγωνισμό σουπιέρα γιαγιάς με αφορμή την βράβευση.

Αν θες να κερδίσεις ΚΑΙ τριπλό Blade Runner, ΚΑΙ το soundtrack του El Greco ΚΑΙ το Chariots of Fire, την remastered επανέκδοση με αφορμή τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία, δεν έχεις παρά να απαντήσεις σε τρεις ερωτήσεις:

α - ποιο μεγάλο βραβείο πήρε το 1982 ο Vangelis για το Chariots of Fire: Βραβείο Μάκη Δελαπόρτα, Βραβείο Όσκαρ, βραβείο Μπρούτζινο Βατόμουρο.
βου - συμπλήρωσε την μαντινάδα: Τον Μανωλιό τον τσάκωσα με ένα κοντό σορτσάκι, έλα έλα μ΄ ένα κοντό σορτσάκι, και πίσω από μία ελιά εκάναμε... τι; σεξάκοι, φιλάκι ή αγκαλίτσα;
γου - τι είναι όποιος δεν έχει ακούσει το Antarctica, την μουσική που έγραψε στα 80ζ ο Vangelis για ένα uber τέλειο γιαπωνέζικο ντοκυμοντέρ: χαζός, βλάκας, τενεκές!

άντε άντε παίξε! :-)

Δεν ξέρω πόσοι νικητές θα είναι, σίγουρα 3 ίσως και περισσότεροι. Ο κάθε ένας θα πάρει από τρία cd και ίσως ο ένας από αυτούς να κερδίσει και κάτι πολύ σπουδαίο. ΠΟΛΥ όμως.

στα σχόλια απαντάς όπως πάντα με την σουπιέρα της γιαγιάς.

Πάντως για μένα η χτεσινή βραδιά θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου ως η βραδιά που έμαθα ότι η μουσική υπάρχει και πριν τον ήχο, και χωρίς αυτόν...

πραγματικά ομαγκόντ.

32 comments:

Dr_MAD said...

Καλά θα το έκανες το Καρρά! Είναι κακός! Και όχι μόνο τότε με την Αλίκη

(γκουχου)
Λοιπόν, 1) φυσικά οσκαράκι, 2) σεξάκοι probably, 3) τενεκές ξεγάνωτος -το ξέρω από ιδία εμπειρία

Μπορώ να παίξω μόνο για το ΠΟΛΥ σπουδαίο? Μυρίζομαι χοτ κατάσταση γι'αυτό και ποντάρω

Dr_MAD said...

Αντε στο βρήκα να το κατεβάσεις κιόλας κι εσένα ανώνυμε σέξυ βιούερ που το αγνοούσες

Antarctica Hope [OST] - Vangelis

sikia said...

Αν και ο διαγωνισμός με τη σουπιέρα της γιαγιάς είναι στημένος και την απάτη αποκάλυψε πρόσφατα ο Ευαγγελάτος, θα συμμετάσχω και εγώ
με
1) όσκαρ
2) σεξάκι
3) τενεκές

Πότε μπορώ να παραλάβω το δώρο μου, θα ήθελα το κάτι πολύ σπουδαίο περικαλώ.

Ευχαριστώ.

Tanila said...

Xaχαχαχαα
Σοβαρά τέτοια σκεφτόσουν για το κτίριο της ορκωμοσίας μου;
Ας με ρωταγες.... Εκεί ορκίστηκα!
Εδώ που τα λέμε, τις ώρες που δε γίνονται ορκομωσίες, μπορεί να γίνοντα και όργια.... δε ξέρω
α) Γκράμμι
Β) παραγαδάκι
γ)τανίλα

Anonymous said...

"θεσσαλονικιά αγάμητη απο την αθήνα?" τωρα εινα καλο αυτο για μένα , που ειμαι απο την θεσσαλονική και αγάμητη απο την αθήνα???
τωρα σοβαρά, αυτο δεν διαπραγματεύτηκε κι ο ιαννησ ξενάκης που εκανε τα μαθηματικά μουσική η καπως ετσι? ειμαι απο χωριό και δεν ξερω καλα και πολλα.

tsok said...

Στα υπόγεια του κεντρικού κτιρίου του ΕΚΠΑ (aka "Προπύλαια") εκτός από σούπερ βαρετά συνέδρια (σε μερικά από τα οποία έχω παρεβρεθεί) γίνονται ΕΝΑ ΣΩΡΟ μυστικά και απόρρητα τύπου CIA, S&M, H&M, Marcs & Spencers κλπ. Λυπάμαι που δεν μπορώ να επεκταθώ, ίσως αν κερδίσω τη δοκιμασία (και ένα διπλό κουπόνι για σεξάκοι) να μπορέσω να σου παραπάνω. Και απαντώ:
α)Academy Award για το
Original Music Score της ταινίας Chariots of Fire (1981)
β)εκάναμε σεξάκοι, έα, έα, εκάναμε σεξάκοι (στην υγειά σου σύντεκνε!)
γ)τενεκές και μάλιστα μεγάλος, από αυτούς που βάζουμε το λάδι ή εναλλακτικά τη φέτα (you get the picture, εννοώ άλτιμετ ξεφτίλα...)

celsius33 said...

πολύ γέλασα, αν δω σούπερ κουλ τύπο με κουστούμι να περπατάει σιγά, θα ξέρω πλέον τι σκέφτεται:) ναι, είναι αναγκαιότητα στην ελλάδα να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή να μάθουμε τι είναι η μούσικ πριν τον ήχο. Για το σπίτι του ρώτησες? Θα του το γκρεμίσουν τελικά? είναι θέμα κ αυτό:)

Ερμής said...

Εγω αντίθετα με τον mad μπορώ να παίξω μόνο για τα ψιδιά;Μυρίζομαι οτι το πολύ μεγάλο θα είναι καμιά συνάντηση με τον Vangelis αυτοπροσώπως (ειναι τρελά αυτά τα πρόβατα) και δεν ειμαι να περνάω τέτοιες συγκινήσεις μεγάλη γυναίκα.(αν και θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπώ στο μάτι του πρώην μου που τον είχε τον Vangelis σαν θεό!)Άσε που είμαι και στην Θεσσαλονίκη-ερωτική πόλη.
Λοιπόν απαντήσεις Ερμού του Σκυλιού
α)Oscar
β)σεξάκΟΙ
γ)τενεκές (τενεκεδούποληηη τενεκεδούποληηη άσχετο)
Επίσης κλείνοντας θα ήθελα να υπογραμμίσω πόσο σημαντικό είναι τη σήμερον ημέρα να αλληλοστηρίζονται τα ζώα και να δείχνουν τη δέουσα αλληλέγυα συμπεριφορά και εμπράκτως (ήτοι να χαρίζουν ψδ το ένα στο άλλο) σε μια κοινωνία απο την οποία τα μεγάλα συμφέροντα προσπαθούν να τα αποκλείσουν απο εχμ..εχμ..απο τις διαδικασίες παραγωγής τέχνης εν γένει.
Hermes for president!

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα! Είχα δει Χαρδαβέλα την προηγούμενη εβδομάδα που έλεγε για τη μουσική και τα φυτά... και τις αντιδράσεις γενικά των φυτών... εξεπλάγην...

PN said...

Σώπα βρε...έγινε και ο Vangelis επίτιμος διδάκτορας; Καλά βρε πρόβατο (λαϊκιστί ζώον) δεν ήξερες τι έκαναν μέσα στο κεντρικό του Πανεπιστημίου; Άκου όργια!! Ναι φαντάσου τον Μπαμπινιώτη στα τέσσερα με 4 πυροσβέστες!! Απαίσιο θέαμα από κάθε άποψη.

Λοιπόν αφού σε κατσάδιασα επαρκώς και μιας το γλύψιμο των άλλων φορών δεν έπιασε (ξέρεις τώρα ποντάρω στο μαζοχισμό σου), θα συμμετάσχω σε αυτό το διαγωνισμό. Ένεκα τη δεξιάς, για να μην ξεχνιόμαστε. Άπονη ζωή, μας πέταξες στου δρόμου την άκρη και τα τοιάυτα...

Έχουμε και λέμε:
α. Πήρε Όσκαρ, αν και το βραβείο Μάκης Δελαπόρτας θα ήταν πολύ πιο μεγάλη καταξίωση.
β. Σεξάκοι κατ'ευθείαν. Που καιρός για αγκαλιά και φιλιές...
γ. Τυχερός;;;; Εννοώ τενεκές και μάλιστα ξεγάνωτος!!!!

Που και πότε τα παραλαμβάνω; Ψυγείο έχετε;

Marvin said...

ευολα βαζεις...
πρωτον οσκαρ
δευτερον σεξακοι (και παρακαλουνται η απο πανω να το γραφουν σωστα γιατι θα παρω το βραβειο και θα φυγω

τριτον τενεκες, (οπως κι εγω πριν απο λιγο, χαρχαρχαρ)

ΕΙνια η πρωτη μου συμμετοχη σε κομπετισιον. Εχω καποια προτεραιοτητα?

blue piccadilly said...

οσκαρ, σεκσακοι, τενεκες και το εξτρα δωρο με ενδιαφερει μονο αν εχει σχεση με σενα...
Το ποστ αυτο το εγραψες σαν παραδειγμα για οσους δεν καταλαβαν το προηγουμενο, νεσκαφε?(σορρυ n'est-ce-pas ηθελα να πω)

Tanila said...

Ennoeitai oti kai εμένα δε με πολυενδιαφέρουν τα σιντιά διότι είμαι μαι απαίδευτη κι αμόρφωτη βλαχάρα χωρίς παιδεία και ενδιαφέροντα. Χώρια που ακούω μόνο new kids on the block.
Θέλω όμως κάτι πολύ σπουδαίο, ΠΟΛΥ όμως, στη ζωή μου.

Patrick said...

Θα συμμετάσχω αλλά να ξέρεις ότι θέλω και τα τρία cd-ιά,να έχω να συναλλάζω...
Το super δώρο είναι η αλήθεια με τρομάζει...
Λοιπόν,θείος όσκαρ,σεξάκοι,ντενεκές!

Ο επόμενος διαγωνισμός να είναι με δωράκια από sex-shop,με την υπογραφή του πρόβατου.Μας έφαγε η κουλτούρα.
:)

30aris said...

Α. Βραβείο Όσκαρ φυσικά, για Ορίτζιναλ Μιούζικ Σκόρ. Ποιος ξεχνάει το τρομερό κομμάτι που παίζει στους τίτλους τέλους την ώρα που οι αθλητές τρέχουν στην παραλία με τα κύματα;;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτή η ταινία. Είναι ΥΠΕΡΤΑΙΝΙΑΡΑ!

Β. σεξάκοι (τι άλλο θα μπορούσε να κάνατε πίσω από την ελιά; Έπρεπε με κάποιο τρόπο να κουνήσετε το δέντρο για να μαζέψετε μετά τον καρπό!!! Επίσης είμαι ο μόνος που το έγραψε και με σωστή ορθογραφία και με πλάγια φοντς, όπως στη μαντινάδα)

Γ. Τενεκές, σαν εμένα που δεν το ήξερα, αλλά ούτε βλάκας, ούτε χαζός δεν είμαι!!!!!!! Αμ πως!

(εννοείται ότι έχω κερδίσει)

tovenito said...

δεν ήξερες ότι υφίσταται μουσική προ ήχου; χάνω πάσα ιδέα! στο παιχνίδι δεν παίζω, ας σε χαρούν οι απλοί θνητοί!

BLUEPRINTS said...

κι εγώ δεν παίζω, ειδικά αφού γνωρίζω ότι οι νικητές είναι ήδη αποφασισμένοι, ορ νοτ;
υ.γ.:λατρεύω μουσική υπόκρουση blade runner, από τις καλύτερες έβερ...

snikolas said...

Ήμουν και ΄γω καλεσμένος αλλά έχασα το αεροπλάνο.

ΗarryTsopanos said...

a- kερδισε την ΑΕΚ και πηρε τον τιτλο.
β-δεν ξερω απο ποιηση το αγκαλιτσα ομως με εκφραζει.
γ-κουφος ισως?
Τι κερδιζω?

Κακίστρω said...

Το παίζω και κουλτουριάρα πανάθεμά με και ποτέ δεν έχω ακούσει μουσική by Bagelis.

Παρόλαυτά επειδή έχω δίψα για μάθηση και η αντιγραφή ποτέ δε μου άρεσε σε περικαλώ να με ανακηρύξεις εδώ και τώρα νικήτρια του διαγωνισμού.
Και όταν λέμε νικήτρια εννοούμε Σεκσάκη μάι φρέντ. Τι να το κάμνω το σι ντι χωρίς το φιλήδονο κορμί σου στα σεντόνια μου? ε?

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κακίστρω

jg said...

egw to pianw pantws. mousiki prin ginei ixos einai i en dinami mousiki. :P
san ta entos8ia prin ginoun magiritsa

tsok said...

@ Χάρης: κανείς δεν κερδίζει την ΑΕΚ. Ενίοτε χάνει μόνη της όχι γιατί οι άλλοι είναι καλύτερη, αλλά γιατί η ίδια είναι χειρότερη.

Equilibrium said...

...και είσαι και πολύ σεξύ προβατάκι με κουστουμογραβάτα, σας διαβεβαιώνω αγαπητοί online viewers...

α. Όσκαρ -τη χρονιά που γεννήθηκα
β. αγκα(υ)λίτσα, φιλουάκι, σεκσάκοι (με αυτή τη σειρά)
γ. και τα τρία μαζί!

ξέρω ότι κέρδισα αλλά δε παραχωρώ τα δώρα στους υπολοίπους καθώς ο Vangelis κατάγεται από το χωριό μου, και ξέρω την οικογένειά του, οπότε καταλαβαίνεις ότι έχω όλη τη συλλογή.

κατά σύμπτωση ανέφερα κι εγώ σήμερα τον vangelis στο ποστμου, πέρνα να δεις που έχω ακόμη ένα αφιέρωμα στον τόπο μας, συντοπίτη!

Όσο για το ρητό μεγάλων ανδρών "την μουσική… πριν γίνει ήχος" την έχω ξανακούσει από τον πιανίστα που τα είχα. Εκείνος εννοούσε τη μουσική σύνθεση που έχει στο μυαλό του κάθε φορά πριν την συνθέσει και την αναπαράγει ως ήχο.

Αχ, εγώ έλειπα χτες από εκεί με εσάς τις ιδιοφυϊες! :PPPP

σε περιμένω, από κει!

Marina said...

Απίθανο πόστ που με ενέπνευσε να σου συνεχίσω τη μαντινάδα..
"Τον Μανωλιό τον τσάκωσα με ένα στενό σορτσάκι
ελα μ' ελα μ' ένα στενό σορτσάκι
Και πίσω απο μιά ελιά εκάναμε ένα πηγαδάκι
ελα μ' ελα μ' ενα πηγαδάκι
για τον Vangelis λεγαμε
τι σεξουλίνι που'ναι
ελα μ' ελα μ' τι σεξουλίνι που'ναι
και πόσο θα τον ήθελε
ο πρόβατος εκείνος
που για χάρη του εντύθηκε
σαν φραγκολεβαντίνος..
ελα μ' έλα μ΄σαν φραγκολεβαντίνος.
Και εκεί που πήγαινε να τον δεί
στα βάθη του Πανεπιστημίου
πιστεύοντας ότι θα παρευρεθεί
στα όργια του Πομπήιου,
ελα μ' έλα μ στα όργια του Πομπήιου
βαριά του ήρθε η κατακεφαλιά
(όχι επειδή είδε τον Καρρά)
αλλά η ερώτηση αυτή
για το τι είναι η μουσική
προτού να γίνει ήχος???
ελα μ' ελα μ΄προτού να γίνει ήχος.
Του κόπηκε του Προβατάκου η μιλιά
και δεν έφαγε απο τον μπουφέ
ούτε σταλιά
μόνο περπατούσε αργά
μέσα στο πλήθος
ψάχνοντας για απάντηση θεϊκιά
ενώ εκτελούσε τη διαδρομή
Κολιάτσου-Παγκράτι αργα-αργά!

Anonymous said...

Να διαβάσεις Κοϊντιλιανό
Φοβερό μπλογκ
Ευχαριστώ
START2

Anonymous said...

καλα καλε φυσικη δεν κανατε στο σχολειο? κατι για κυματα -οχι της θάλασσας- δεν εχεις ξαναματακουσει? αχ κε βανζέλ-προβατό θα σας μαλώσω... ντα...

Anonymous said...

α)Βραβείο Όσκαρ
βου)σεξάκοι
γου) χαζός, βλάκας, τενεκές (εγώ;)
Αμφις

Μπέμπης ||| said...

Γειά σου Προβατίνι μου!! Εγώ πάντως αν δεν κερδίσω σου κάθομαι άνετα για το μπλεϊντ! Τι θεϊκό σάουντρακ είναι αυτό;;;;

Όσκαρ!
Σεξάκοι!
Τενεκές!

Μάκιααα!!

Aphrodite said...

Αυτό που είπε ο equilibrium, ότι δλδ " ... το ρητό μεγάλων ανδρών "την μουσική… πριν γίνει ήχος" την έχω ξανακούσει από τον πιανίστα που τα είχα. Εκείνος εννοούσε τη μουσική σύνθεση που έχει στο μυαλό του κάθε φορά πριν την συνθέσει και την αναπαράγει ως ήχο." μάλλον πλησιάζει πάρα πολύ αυτό που ήθελε να πει ο V.

Δείτε το όμως και από την άλλη μεριά, τον ήχο πριν την (κυριολεκτική) μουσική εδώ...

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο γέρος Μπετόβεν άκουγε τη μουσική στο μυαλό του πριν καν γίνει ήχος, χωρίς να μπορεί μετά λόγω κώφωσης να ακούσει με τα αυτιά του αυτούς τους ήχους...

Σα να λέμε η ποίηση πριν τις λέξεις.

Υπάρχει πριν από αυτές, αλλά τις χρειάζεται για να βγει και να πάει να ευφράνει κι άλλους...

Μαγικό ποστ!

ΥΓ- δε θυμάμαι καν τις ερωτήσεις, εγώ στο τέλος θα δικαιούμαι... την σουπιέρα, τόσες φορές που κάνω στην άκρη στους διαγωνισμούς σου!

b|a|s|n\i/a said...

ο ποιητής επίσης ήθελε να πει ότι η μουσική προέρχεται από τα μαθηματικά. που προέρχονται σχεδόν τα πάντα. καλό βραδάκι! και με μουσική και με ήχους!

So_Far said...

Α, το Βαγγέλη.. κάτι έπρεπε να πει. Δεν είναι δικό του αυτό. Το πρωτοείπε και το προσπάθησε στη Γαλλία στη δεκαετία του '80, ο Ιάννης Ξενάκης.
Είχε χρησιμοποιήσει μάλιστα και σειρές Fourrier ( ναι, ξέρω ότι το όνομα θυμίζει σοκολατάκι αλλά είναι το όνομα ενός Γάλλου μαθηματικού )
Το αποτέλεσμα ήταν .... μουσικά στοιχειώδες, δηλαδή έβγαιναν ήχοι αλλά η μελωδία πρέπει να ήταν πολύ καλά κρυμμένη γιατί δεν την ανακάλυψε κανένα αυτή.
Ο Ξενάκης που εκτός από μουσικός ήταν και αρχιτέκτονας είχε εμπνευστεί τη συγκεκριμένη μουσική και ιδέα από τον Παρθενώνα.
***
Θα ήθελα να ήμουν εκεί να έβλεπα τον Κωστα Καρρά και τον Τέρενς όταν το άκουσαν αυτό...

Anonymous said...

Β,Α,Γ

θέλω δώρο σουπιέρας, απεγνωσμένα (καλά όχι τόσο απεγνωσμένα)