Thursday, November 13, 2008

Σινε πειραϊκή πατραϊκη σεντόνι του early adopter και απελπισμένου

Και όμως.

Απελπίστηκα.

Είδα και απόειδα με τις μαλακίες που έχω δει στο σινεμά το τελευταίο διάστημα και είπα να θυμηθούμε ότι εκεί έξω υπάρχει και καλός κινηματογράφος.

Δηλαδή έλεος - πραγματικά δεν θυμάμαι πόσο καιρό έχω να δω καλή ταινία...

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένω πως και πως το επόμενο διάστημα.

Για να ξέρεις κι εσύ και να είσαι ενημερωμένος. Είναι σούπερ σεντόνι, δεν θα το διαβάσεις, που να προλάβεις εξάλλου, αλλά τουλάχιστον το χάρηκα όταν το έγραφα (από τις αρχές της δεκαετίας του 80 δηλαδή...).

Πρόβατο - ποιότητα και ενημέρωση και στο σινεμά. Πρώτα από όλους.

Φύγαμε; Ναι, φύγαμε (πάρε μπομπονέλες να τρως όσο διαβάζεις, και πιτσίνια μεγάλο σακούλι):

Zack and Miri Make A Porno:
Ο σκηνοθέτης αυτής της ταινίας, που νομίζω ανοίγει σήμερα στην Ελλάδα, όταν ήταν 17 χρονών έκανε το clerks, το οποίο για κάποιο λόγο θεωρείται και καλά σημαντικό σαν τον Πολίτη Κέιν. Πρόκειται για κλασική αμερικάνικη Low budget κωμωδία με ωραίες next door φάτσες και ενδιαφέρουσα ιδέα που την καταλαβαίνεις από τον τίτλο.

Γιατί θέλω να την δω: ενδιαφέρον σενάριο - δύο αμερικανάκια αποφασίζουν να κάνουν πορνό για να πληρώσουν τους λογαριασμούς. ο Seth Rogen. το γεγονός ότι έχω να δω καλή ταινία στο σινεμά από την πρώτη προβολή του "μαριχουάνα στοπ"(ασταδγιάλα), οπότε έχω πεσμένα στάνταρζ.

Γιατί δεν θέλω να την δω: Πήρε κακές κριτικές. Δεν πήγε καλά ούτε στα ταμεία. Ο σκηνοθέτης της.

Valkyrie:
Ο μα γκόντ. Βαλκιουρία! Η ταινία που ή θα γκρεμίσει τον Τόμ μία και καλή σε δεύτερους ρόλους σε σήριαλ του Αντένα, ή θα τον ξανακάνει mega star. Βγαίνει στις 26 Δεκεμβρίου στην Αμερική, μετά από 12132352363547587 αναβολές στην ημερομηνία της πρεμιέρας της (οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα να κυκλοφορούν απίστευτες φήμες ότι η ταινία είναι τρελή φλόοοοοοοοοοπαααααααα).

Γιατί θέλω να την δω: Γιατί θέλω like hell να δω τον Τόμυ να ταπεινώνεται.

Γιατί δεν θέλω να την δω: Ο Τόμυ παίζει τον ρόλο ενός Γερμανού αξιωματικού στον Β παγκόσμιο, ο οποίος θέλει να σκοτώσει τον Χίτλερ. How more cheesy and corny can you go?

Seven Pounds:
Τα εκατομμύρια συντελεστά της ταινίας κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό το σεναριακό μυστήριο αυτής της μελούρας, για την οποία ισχυρίζονται ότι είναι σούπερ συγκινητική κλαψ λυγμ σνιφ. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Will παίζει έναν εφοριακό που προσπαθώντας να διορθώσει ένα θανάσιμο λάθος του παρελθόντος βοηθά 7 ξένους σε δύσκολες φάσεις της ζωής τους... και εκεί απάνω, γίνεται το μυστήριο... φακ

Γιατί θέλω να την δω: Το μυστήριο με ερεθίζει ρε πούστη μου σταδγιάλα.

Γιατί δεν θέλω να την δω: Ο Will Smith είναι απλά ο πιο υπερεκτιμημένος "ηθοποιός" όλων των εποχών. Τισταδγιάλα; Πως έκανε τόση καριέρα; πούλησε την ψυχή του στον Ozzy;

The Quantum Of Solace:
Ο νέος James Bond είναι ένα τεράστιο διαφημιστικό που έχει προμοταριστεί όσο χρειάζεται να προμοταριστεί μία μαλακία ολκής ώστε να μην καταποντιστεί.

Γιατί την είδα: Γιατί είμαι μαλάκας και κορόϊδο.

Γιατί δεν έπρεπε να την δω: Γιατί θα μπορούσα να νοικιάσω μία βιντεοκασέτα του Ταμτάκου Instead. (Μα κοίτα την σκατόφατσα του κακού της ταινίας.. είναι δυνατόν;).

Nick And Norah's Infinite Playlist:
Ψιλοεναλλακτική κωμωδία με πολύ μουσική, στην οποία σημαντικό ρόλο παίζουν τα cd που γράφει ένας καψούρης στην γκομενά του. (θυμάσαι που κάναμε κασέτες εμείς παλιά; ε τώρα στην Αμερική κάνουν cd).

Γιατί θέλω να την δω: Ο πρωταγωνιστής Michael Cera που τον λατρεύω. Είναι όλη γυρισμένη στην Νέα Υόρκη, την πατρίδα μου, γνωστός Μανχατανιώτης εγώ!

Γιατί δεν θέλω να την δω: ...γιατί μάλλον δεν θα βγει στην Ελλάδα ασταδγιάλα.

Milk:
Ο άνθρωπας που σάπιζε την Μετζένα στο ξύλο, ν΄ αγιάσει η γρουθιά του, παίζει τον πρώτο ανοιχτά gay δημοτικό σύμβουλο (πως είναι η Σακοράφα στο Μαρούσι; ε έτσι) του Φρίσκο στα 70ζ, τον οποίο 11 μήνες μετά που εξελέγη δολοφόνησε ο... ε, δεν σου λέω να πας να το δεις!

Γιατί θέλω να το δω: Ο Πεν είναι τέλειος, μάλλον χτυπά Όσκαρ (μετά που χτύπαγε την Μετζένα) για την ερμηνεία του. Επιπλέον, συγκινητική ιστορία με αδελφές, ότι καλύτερο.

Γιατί δεν θέλω να το δω: Σκηνοθετεί ο Γκας Βαν Σαντ - εγγύηση ότι θα πάει χαμένη ακόμα μια ευκαιρία το πλατύ κοινό να έρθει σε επαφή με την gay κουλτούρα.

Doubt:

Η ταινία που βρίσκει αντιμέτωπους τον Phillip Seymour Hoffman και την Meryl Streep. Enough Said! έχω πέσει και παίρνει ήδη ρησπέκτια!

Γιατί θέλω να την δω: Meryl. Phillip. Το γεμάτο ανατροπές σενάριο με θέμα την παιδοφιλία και τον ρατσισμό!

Γιατί δεν θέλω να την δω: Φοβάμαι μην παραείναι επιτηδευμένη και άρυθμη, λόγω σοβαροφάνεις και θέματος. Πάντως την περιμένω πως και πως.

Four Christmases:
Βασικά αυτή η ταινία βρίσκει θέση εδώ γιατί απλά το δίδυμο Whiterspoon - Vaughn είναι το μόνο που έχει το σθένος να κονταροχτυπηθεί ερμηνευτικά με την διάδα Meryl - Phillip της προηγούμενης ταινίας! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ...

....or not.

Γιατί θέλω να την δω: έχεις χρόνο να αρχίσω να σου λέω;

Γιατί δεν θέλω να την δω: sixsixisixisixisixisixisixisixisixisixisixisixisixisix!

Defiance 3 Λευκορώσοι Εβραίοι αδελφοί, κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, κρύβονται από τους Ναζί ενώ ταυτόχρονα.... μλκ, με πήρε ήδη ο ύπνος στο σινεμά και ακόμα δεν έχω μπει στην αίθουσα.

Γιατί θέλω να την δω: Παίζει ο ωραιότερος γκόμενος όλων των εποχών, Liev Schreider. Μλκ δες τον στην αφίσα αριστερά, φταίω που το έχω σκυλομετανιώσει που με παρακάλαγεγια μόνιμη σχέση και είπα όχι;

Γιατί δεν θέλω να την δω: Παίζει ο μαλάκας που έπαιζε σε αυτήν την μαλακία, τον τελευταίο James Bond.

The Day the earth stood still:
Ο Keanu Reeves πρωταγωνιστεί στην ταινία της οποίας όταν είδα το trailer πριν από μερικές βδομάδες έπαθα τρελή ανατριχίλα και ημικρανία σε όλο μου το κoρμί! Ρημέηκ θρυλικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας των 50ζ, έχει εμπλουτιστεί με εφέ σούπερ σύγχρονα, και μερικές αλλαγές στο πλοτ που υποτίθεται ότι την κάνουν πιο.... ΘΕΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

Γιατί θέλω να την δω: Με έψησε το trailer ρε μλμ τρελά. Είναι επιστημονική φαντασία με πολλούς συμβολισμούς και μπλα μπλα μπλα.

Γιατί δεν θέλω να την δω: παίζει το νιάνιαρο του Will Smith, έλεος ρε μλκ σαν μόλυνση εξαπλώνεται αυτό το σόι!

Australia
(τελειώνουμε, σκάσε...) Το έπος του τύπου που έκανε το Moulin Rouge υποτίθεται ότι θα είναι το Gone With The Wind της εποχής μας - και την Ωκεανίας. Πανάκριβο, σούπερ φροντισμένο, βγαίνει στην Αμερική την άλλη βδομάδα - μόνο που ο Baz Luhrmann ακόμα δεν έχει τελειώσει το μοντάζ!!! όπως δήλωσε σήμερα στο BBC...).

Γιατί θέλω να το δω: Οι φήμες λένε ότι στο τέλος της ταινίας η Nicole έχει άλλη φάτσα από ότι στην αρχή... γιατί άραγες;

Γιατί δεν θέλω να το δω: μυρίζει οβερχάηπ από χιλιόμετρα.

Και προς μεγάλη σου ανακούφιση αγαπημένε αναγνώστη, και σέξυ, φτάσαμε στην τελευταία ταινία του τάηνη γουήνη αυτού αφιερώματος που καθόλου δεν σε κούρασε ούτε βλαστήμησες την ώρα και την στιγμή που κλίκαρες και σκρόλαρες και σκρόλαρες.... ΤΑΤΑΝ:

The Curious Case of Benjamin Button:
Ίσως η πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς! Για χρόνια διάφοροι μεγάλοι και μεσαίοι σκηνοθέτες θέλαν να αναλάβουν το τιτάνιο έργο να κάνουν ταινία το διήγημα του Fitzgerald αλλά το παρατούσαν. Και ύστερα ήρθε ο Fincher που όχι μόνο το έφερε εις πέρας αλλά κατάφερε και την Blanchett και τον Pitt να παίξουν.

Γιατί θέλω να το δω: Η Kate. Το σενάριο (ένας άντρας που αντί να μεγαλώνει, όσο περνά ο καιρός μικραίνει...). Ο Fincher.

Γιατί δεν θέλω να το δω: γκίμι α μπρέηκ ρε! θα πάω την πρώτη μέρα, χεχε!

σε ευχαριστώ πάρα πολύ που διάβασες ως εδώ. ζετέμ! ελπίζω να σου άρεσε! :-)

22 comments:

alienlover said...

ah bravo kai variomoun na koitakso sto imdb. thnx re mpe, a kai sto post pou les discuss Υaloma, eheis kleisei ta sholia. filia kai kalo P-S-K mpeee

ps. sorry gia ta greeklish, anotera via.

kiss kiss

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα!
Αχ πρόβατε! Είδα μόνο τίτλους! Την πρώτη και την τελευταία θα ήθελα να δω!!!

Provato said...

yaloma τα σχόλια είναι ορθάνοιχτα και πολλά!!!!!!

hfaistiwnako καλό βράδυ!

Yannis said...

μέσα στην ενναλακτικούρα είσαι..

δες και τίποτα χολιγουντιανό για ξεκάρφωμα!

καληνύχτα!

Provato said...

όχι μόνο θα δω, αλλά ετοιμάζω και ποστ μέηνστρημ. καληνύχτα!

Giannis said...

probatako, des to gomorra,

lith kai apisteuta alh8inh tainia.

o suggrafeas krubetai me astunomikh prostasia giati ton exoune epikhru3ei!

kai den exei kamia sxesh me oles tis alles tainies me mafia.

Anonymous said...

ααν αρρωστια εξαπλωνεται το σοι!!αχαχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!Αυτη με τον Μπρατ Πιτ,το doupt ,το milk θελω να το δω .και αυτο με τη Κιντμαν αλλα αμα ειναι σα το cold mountain
που οταν δεν εδειχνε το κουκλο Τζουντ Λο ηταν μια βαρεμαρα και μιση δε παω πουθενα,

Pink_Fish said...

Ωραίο ποστ μαι φρεντ ντιαρ σιπ. Τη ταινία με τον Λιβ Σραιμπερ θέλω να τη δω κι εγώ. Ωραίος γκόμενος, όντως, τον έχει αγκαζάρει όμως αυτή η ξενέρωτη/ξεπλυμένη Αυστραλέζα και τον έδεσε και με το παιδί. Σταδγιάλα (αυτή, όχι το παιδί τους). Και αυτή με τον Φίλιπ Σειμουρ Χόφμαν θέλω να δω, τον λατρεύω αυτό τον ηθοποιό, σε ότι ταινία παίζει είναι super. Τζέμις Μποντ εν είδα, μ’ επηρέασες με τη κριτική σου, χε χε. A, και αυτή του Μπαζ Λούρμαν με την Αυστραλία θέλω να δω, λένε ότι είναι κάτι σαν το Gone with the wind

Pink_Fish said...

Ωραίο ποστ μαι φρεντ ντιαρ σιπ. Τη ταινία με τον Λιβ Σραιμπερ θέλω να τη δω κι εγώ. Ωραίος γκόμενος, όντως, τον έχει αγκαζάρει όμως αυτή η ξενέρωτη/ξεπλυμένη Αυστραλέζα και τον έδεσε και με το παιδί. Σταδγιάλα (αυτή, όχι το παιδί τους). Και αυτή με τον Φίλιπ Σειμουρ Χόφμαν θέλω να δω, τον λατρεύω αυτό τον ηθοποιό, σε ότι ταινία παίζει είναι super. Τζέμις Μποντ εν είδα, μ’ επηρέασες με τη κριτική σου, χε χε. A, και αυτή του Μπαζ Λούρμαν με την Αυστραλία θέλω να δω, λένε ότι είναι κάτι σαν το Gone with the wind

toymaker said...

Από όλες κρατάω το Milk (λόγω Van Sant που αγαπάω), το Doubt, το Defiance (λόγω Craig), το Australia (λόγω Kidman της οποίας η καριέρα έχει πάρει την κατιούσα) και το The Day the earth stood still...
Το Quantum of Solace μου άρεσε... αλλά δεν είμαι αντικειμενικός αφού μόνο το ότι βλέπω τον Craig στην οθόνη για μένα αρκεί...
Κάτι σε horror δεν πρότεινες και τον επόμενο χρόνο βγαίνουν αρκετές...
Να προτείνω εγώ μία;
"Last House on the Left"... το remake της κλασικής ταινίας του Craven σε σκηνοθεσία Ντένη Ηλιάδη τον οποίο επέλεξε ο ίδιος ο Craven...

bunnysuicides said...

αποσπασματικό το διάβασα να πω την αλήθεια..
θέλω να τις δω όλες εκτός από τις 4βλακείες που έχεις τη μία πίσω απ' την άλλη (Four Christmases-Australia)

κ συγγνώμη, κάτι έπιασε το μάτι μου για Liev Schreider? μλκ, τον βλέπω κ στη αφίσα... mein Gott, πόση, πόση, πόση κακογουστιά, έλεος! :)

Provato said...

gianni I will file! Θα το ψάξω να το βρω ασάπ! :-)

γκάηντλάην γιο! εγώ ωστράλια μάλλον δεν θα πάω, τώρα που είπες κολντ μάουντεν κρύο σήμερα ε;

Pink να συνεργαστούμε να γλυτώσουμε τον Λιβ από τα χέρια της σακαφιορέτ. Μετά, αφού χωρίσει θα μου τον παραχωρήσεις με την μεγαλοψυχία που σε διακρίνει. χεχε

επέλεξε ο ίδιος ο Craven??? How cool is that toymaker! xxxx

κούνελε ντάμ γιου ντέξ ντέξτερ ε όχι και κακογουστιά την Δευτέρα σπανκ ποπουλίνο, να περάσεις από το γραφείο για την τιμωρία σου. α, και σου παίρνω πίσω όλα τα κουπόνια για σεξάκοι που σου είχα δώσει. ε!

alienlover said...

tote pou ithela ego na afiso sxolio omws itan diplotriplokleidomena. shame on you.

Anonymous said...

Καλο post, ο προβατος παίρνει βραβείο ρεπορταζ κινηματογράφου, Δανικα Κουτσογιαννόπουλε (τι μακρύ ονομα θε μου) τρίζουν οι καρέκλες σας.

Χαιρετίσματα από τη Barcelona

bunnysuicides said...

:ΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

Anonymous said...

χάθηκαμε σε αίθουσες διαφορετικών σινεμά ή προβολών...

θ.γρ

psarianot said...

akolouthoume tyfla Seth Rogen & Michael Cera. Kai se ad gia panes.

Anonymous said...

αυτο δεν ηταν σεντονι,ηταν τεντα πειραικη -πατραικη!


Μορφη.

Anonymous said...

happy 17th november !
happy national technical university of athens !

;-))
καλύτερο δεν είναι απο το να λες ΖΉΤΩ η 17 νοέμβρη και ΖΉΤΩ το πολυτεχνείο ?

ΓΓ

Pink_Fish said...

Ααα..ντίαρ ντα σιπ, δε ξηγιέσαι σωστά. Δηλαδή άμα βρω τον Λιβ πρέπει να στον παραχωρήσω? Καλέ τι μας λες! Για να το ξανασκεφτώ….Τι λες για τις ζυγές ημέρες της εβδομάδας? Ε, ε? Τη σακαφιορέτ πες ότι ήδη την εξοντώσαμε

aura voluptas said...

Περιμένω πως και πως Milk, B. Button και Doubt . Το Ζακ και Μιρί πάει κατευθείαν για ντιβιντί διότι ο Κέβιν Σμιθ δεν είναι αυτός που ήταν κι εμείς μεγαλώσαμε κι αποκτήσαμε πιο λεπτό χιούμορ ( και καλά ! ) . Και μη λες κακές κουβέντες για την ταινία-σταθμό Clerks ( που ναι, ΔΕΝ είναι Πολίτης Κέιν ), πιπέρι !! Ελπίζω να την έχεις δει .

Καλέ ο κακός στο Quantum είναι ηθοποιάρα, για τα λεφτά το έκανε . Έπαιξε στο " Το Σκάφανδρο και η Πεταλούδα " και σάρωσε . Καταπληκτική ταινία !

Kisses xxx

Anonymous said...

μπομπονελες που θα βρω????
με γεύση coke παρακαλω!!!!!

εγώ παντως περιμενω το "PUBLIC ENEMIES" με J. Depp, C. Bale !!!