Monday, February 09, 2009

Ανασκόπηση ενός Σαββατοκύριακου

Τα ξημερώματα του Σαββάτου η αδελφή αϋπνία μου έκανε ένα μεγάλο δώρο. Με έμαθε να φτιάχνω [άσχημα χιχι] ταινιάκια με την μουσική που μου αρέσει και με φωτογραφίες της ζωής μου. Το πρώτο που έφτιαξα είχε soundtrack το καινούργιο τραγούδι των Pet Shop Boys που μου αρέσει τόσο όσο πάρα πολύ καιρό είχε να μου αρέσει τραγούδι τους. (εδώ το κατεβάζεις το τραγουδίδιον και διαπιστώνεις τι τέλειο είναι, μικρό έρλη αντοπτεράκι μου)

Το δεύτερο ταινιάκι που έφτιαξα, θα το δεις στο τέλος του ποστ. Ελπίζω να σου αρέσει.

Το βράδυ του Σαββάτου ήμουν καλεσμένος σε ένα σπίτι. Πέρασα ωραία, με ωραία παρέα και φροντίδα. Κόψαμε και πίτα. Δεν μου έκατσε το φλουρί. Όμως επειδή το φλουρί έκατσε στο κομμάτι του οικοδεσπότη, εκείνος αντί να κρατήσει το δώρο, που πολύ ευγενικά είχε αγοράσει για να δώσει σε όποιον κερδίσει, το έδωσε... σε μένα! γιες! (ήμουν ο μικρότερος της παρέας, πλας απείλησα αν δεν μου το δώσει θα σκοτωθώ και αυτό το εννοούσα εκείνη την ώρα).

Έτσι βρέθηκα με υπέροχο ριγέ γαλάζιο σετ γραβάτα, μανικετόκουμπα και μαντηλάκι για την επιστήθια τσέπη (εντάξει, αυτό δεν θα το φοράω).

Μετά το πάρτι πήγα σε ένα γκέη κλαμπ και με αφορμή αυτά που είδα σκεφτόμουν πόσο αδικία είναι που στην Ελλάδα αρχίζει και διαμορφώνεται μία πραγματικότητα ότι bear=άθρωπας που εγκαταλείπει τον εαυτό του, άσχημος, σαπιοκοιλιάς, με μαύρους κύκλους, που βρωμοκοπάει καπνίλα. Ε, λοιπόν καμμία σχέση. Τα bears είμαστε οι ωραιότεροι άντρες, ακόμα και αν δεν είμαστε σφίχτες... Μην σου πω ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή δεν είμαστε σφίχτες! - και αυτό απαιτεί θυσίες, να προσέχεις τον εαυτό σου, να κάνεις υγιεινή ζωή, μάνι, πέτι και να μην τον εγκαταλείπεις.

το ξαναλέω, Bear δεν θα πει αφημένος και παρακμιακός χοντρέλας. ασταδγιάλα πια.

Αυτή την βδομάδα επιβεβαιώθηκε ακόμα μία φορά αυτό που ήξερα πολύ καλά. Την έλλειψη καλού ύπνου όχι μόνο δεν την αντέχω σωματικά αλλά την πληρώνω ακριβά και ψυχολογικά. Όλη σχεδόν την βδομάδα κοιμόμουν αργά, γύρω στη 1, κάποιες μέρες το έφτασα και στις 2... την παρασκευή, δε, και το Σάββατο ξεπέρασα τις 4... Το αποτέλεσμα: Μία ανορεξία, μία κούραση μόνιμη, όλες τις τελευταίες μέρες. Και σήμερα το μεσημέρι ξύπνησα με μία διάθεση απερίγραπτα κακή. Και μία θλίψη μεγάλη. Και ενοχή που δεν προσέχω τον ύπνο μου και κούραση βαθιά αρχετυπική.

Αλλά "έσφιξα τα δόντια"... βγήκα από το κρεβάτι και κατάφερα να πάω ως το γυμναστήριο όπου έκανα 2600 μέτρα, και μάλιστα με σωστή, προσεκτική τεχνική και καλή ταχύτητα. Μετά, δόξα τω Θεώ, αισθανόμουν καλλίτερα, πολύ καλλίτερα.

Εκεί στο γυμναστήριο διαπίστωσα ότι μάλλον αυτόν τον καιρό νιώθω μοναξιά - άκου πως: ήταν ένας συμπαθητικός κύριος στην ηλικία μου που κολυμπούσε κοντά μου και έπιασα τον εαυτό μου να εύχεται να μου πιάσει κουβέντα, έτσι για να πω καμία μαλακία. Αυτό δεν μου συμβαίνει γενικά συχνά, παρά μόνο όταν κάπου έχω χάσει την μπάλα στην επαφή με τους ανθρώπους. Άκου τώρα. Πάντως, δεν (μου έπιασε).

Δεν έχω όμως παράπονο. Μετά το γυμναστήριο πήγα για φαγητό με μία συνάδελφο και είπα λέξεις μπόλικες. ...όμως... όμως, ένα πράγμα ρε παιδί μου που με πιάνει. Καμία φορά θα ήθελα να ταίριαζα περισσότερο με τους ανθρώπους που κάνω παρέα.

Γύρισα νωρίς στο σπίτι - και από τότε χαζεύω τηλεόραση, σερφάρω... επίσης , έφτιαξα και αυτό:



πολύ μου αρέσει! αλλά αυτό μάλλον δεν είναι αντικειμένικο, απλά έχω χαρεί που έμαθα κάτι καινούργιο. δατς όλ.

Γίναν και άλλα τις τελευταίες μέρες. Μερικά ήταν απογοητευτικά και στεναχωρητικά. Άλλα όχι. Στην δουλειά είμαι λίγο ανήσυχος, δεν ξέρω τι περιμένουν από μένα και αυτό με αγχώνει πολύ. Σε σημείο αγωνίας. Σύγκρουση: Από την μία δεν θέλω να φαίνομαι αδιάφορος, από την άλλη δεν θέλω να μοιάζω και σπασικλάκι. Δυστυχώς η προσπάθεια να κάνεις πράγματα προάκτιβλη παρεξηγείται - ή μπορεί να παρεξηγηθεί. Και έχω μπλέξει σε ένα περίεργο σχήμα, "θέλω αλλά φοβάμαι" από την μία, "φρενάρομαι αλλά ανασφαλιάζω" από την άλλη. Θα προσπαθήσω να βρω την ισορροπία και πιστεύω θα τα καταφέρω...

Τέλος, ανακάλυψα ένα ακόμα πάτερν συμπεριφοράς μου. Με ενοχλεί λοιπόν απίστευτα οι άνθρωποι να κρίνουν και να επικρίνουν συμπεριφορές που έχω αναπτύξει ως μηχανισμούς επιβίωσης. Παράδειγμα: είμαι σχετικά νευρικός άνθρωπος. Πρόσεξε, δεν είμαι νευρικός εναντίον ανθρώπων, αλλά είμαι γενικά στην τσίτα, δυστυχώς πολύ συχνά. Αυτό είναι αποτέλεσμα κάποιων αγωνιών που είχα, όπως όλοι σε ένα βαθμό, για πολύ καιρό και τις οποίες προσπαθώ να τις χειριστώ. Το καταφέρνω μέχρι κάποιο σημείο. Όταν κάποιος μου την πει επειδή είμαι νευρικός, λοιπόν, με πιάνει απίστευτη πίκρα και θλίψη και αδικία... και τότε επιτίθεμαι άσχημα. Σκέφτομαι αρνητικά, πόσο ανόητο είναι να σου λέει ο καλοπερασάκιας ότι είσαι στην τσίτα όταν δεν ξέρει την ιστορία σου ή ακόμα χειρότερα όταν την ξέρει... και πως αν εγώ ήμουν καλοπερασάκιας θα ήμουν σαν τον Γκάντι και άλλα τέτοια... Ή λέω "ρε πούστη μου, δικοί μου άνθρωπες είναι, δεν καταλαβαίνουν πόσο το "προσπαθώ"; Θα μου πεις, εγώ το προσπαθώ να καταλάβω τα αντίστοιχα των άλλων; Μπα, φοβάμαι πως μπα. Ενηγουέη όλα αυτά δεν τα λέω για να βγει κάποια άκρη, τροφή για σκέψη και μελλοντική μέριμνα είναι.

Πάντως οι άνθρωποι είναι περείργοι, to put it mildly. Και έχουν ατζέντες. Θυμάμαι πριν από μήνες πολλούς, είχαν έρθει κάτι γνωστοί μου στο σπίτι μου και είχαν βαλθεί να μου λένε πόσο κακό και αρνητικό είναι που [όταν είμαι με άλλους ανθρώπους και δεν έχω κακή διάθεση] προσπαθώ να τους κάνω να περάσουν ωραία, να γελάσουν, κάνω αστεία, ασχολούμαι μαζί τους, τους πειράζω κ.λπ. Προσπαθούσαν να με πείσουν λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί που είχα καλέσει στο σπίτι μου σου θυμίζω, ότι είμαι "πειραγμένος" που το κάνω αυτό. Στην αρχή είχα επηρρεαστεί πολύ, ευτυχώς όμως μετά κατάλαβα τη μαλακία και αντέδρασα και κάπως τα κατάφερα και τους έβαλα στην θέση τους. Μου έχει μείνει όμως η εικόνα, δύο άνθρωποι που ελάχιστα με ξέραν και δεν είχαν ιδέα για μένα, να προσπαθούν να με πείσουν ότι ένα από τα καλά χαρακτηριστικά που έχω είναι στην πραγματικότητα πρόβλημα. Άκου τώρα. Πάντως εγώ αν είχα τόσο πρόβλημα με την συμπεριφορά ενός άθρωπα δεν θα έκανα προσπάθεια να τον αλλάξω και να του την πω. Απλά δεν θα τον έκανα κομμάτι της ζωής μου. Aλλά τι ζητάω κι εγώ...

τέλος πάντων, ευτυχώς ξεμπέρδεψα με την τόσο ξένη από μένα άποψή τους για την ζωή. δυστυχώς όχι αρκετά νωρίς και όχι αρκετά αναίμακτα, αλλά ξεμπέρδεψα.

επίσης: αχ γαμώτο, έχω να απαντήσω σε σχόλια εδώ περίπου 2432425536366 χρόνια. υπόσχομαι να γίνω καλό παιδί. μην με ξεσυνερίζεσαι, ναι;

ας τελειώσω με χαρούμενη νότα. Έπαθα τρέλα με το τραγούδι που ακούγεται στην διαφήμιση του TOYOTA IQ (αν είχα λεφτά θα το έπαιρνα αυτό το αμάξι τώρα, ΤΩΡΑ, τώρα) το οποίο είναι το Empty Streets των Late Night Alumni (Seamus Haji & Paul Emmanuel Remix). άμα θες να το ακούσεις ιν ήτς φουλ γκλόρη κάνε κλικάκι εδώ. μιλάμε για τρελή κομματάρα, πληζ πληζ πληζ ντιτζέης οφ Άθενζ αρχινήστε να το παίζεται, ιτ ρόξ, μην είστε μικρά βλαχάκια.

32 comments:

Anonymous said...

οχι οχι οχι !
δεν μπορει να μας αρεσει το ιδιο αμαξι!
σε μισω !


επισης χαρηκα που στην ειπαν οσο δεν λεγετε!

Επισης ειναι στανταρ οτι απειλησες πως αν δεν σου δωσουν το δωρο εσενα θα βγεις εξω με σκισμενη σκελεα και θα πεις πως πηγαν να σε βιασουν!!


και τιμωρια τωρα!
σκεψου να κολυμπουδαμε στην ιδια πισινα.

σκεψου μπουλη αντεεεεεε!

Hfaistiwnas said...

Γειά σου βρε Πρόβατε με τα ωραία σου!
Το σπίτι που παίζει στο πρώτο βίντεο γιατίνομίζω ότι κάπου το έχω δει; Είναι κανενός γνωστού; Επίσης το δεύτερο με τα αγάλματα πολύ καλό! Πολύ γυμνό!!! Ωραία τα έφτιαξες μπράβο!!!
Αν θέλει κάποιος να σε αλλάξει και δεν είναι τουλάχιστον boyfriend είναι άθλιο, αν δεν σου αρέσω go away!!!!

Provato said...

ανώνυμε δεν κολυμπούσαμε στην ίδια πισίνα, δεν είδα καθόλου πλαστικά βυζιά τριγύρω. λολ - αυτό το "χαρηκα που στην ειπαν οσο δεν λεγετε" είναι ωραίο για να το λέμε όταν σηκώνουμε το τηλέφωνο. και είναι καλό και για το κάρμα σου. α, και τέλος, θα σου ευχόμουν να σε πηδήξει κανένας μπούλης σαν και εμένα, αλλά οι πραγματικοί άντρες δεν πάνε με πλαστικά ξόανα. λολ φιλάκια μωρό μου.

ηφαιστίωνα, το σπίτι μάλλον το αναγνωρίζεις διότι τις φωτό τις έχω ανεβάσει εδώ παλιά. χαίρομαι που σου άρεσαν τα αγάλματα ("Πολύ γυμνό";;;; μλκ πόσο καιρό έχεις να κουνήσεις την αχλαδιά;;)

Hfaistiwnas said...

χεχε σχεδόν 5 μέρες Πρόβατε, είναι μάλλον που τα είδα μαζεμένα!!!

Provato said...

Μωρό ήταν ρητορικό το ερώτημα, δεν χρειαζόταν να απαντήσεις, δεν με ενδιέφερε πραγματικά χεχεχε!
ε μα πια, άκου "πολύ γυμνό";

Hfaistiwnas said...

:)

Anonymous said...

πανε ομως οι στρειτ που τοσο πολυ ζηλευεις που δεν εχεις !!
επισης δεν ειναι κακο να εχεις πλαστικα βυζια,ειδικα αν σου πανε!
σε λιγο θα μας πεις και μπαζα!!
τουλαχιστο απο αξιοπρεπεια και μονο να αναγνωριζεις την υπεροχη του αλλου.

another said...

σου παν οτι εχεις προβλημα επειδη εισαι χαρουμενος και θελεις να περνας καλα? δεν το καταλαβα.
προβλημα ειναι αυτο? η μηπως a gift?
εμενα δηλαδη που μου τη λενε οι φιλοι μου που ειμαι μουντρουχλω ωρες ωρες τι θα πρεπε να σκεφτω???
ο κοσμος βγαζει το κομπλεξ του με πολυ ηλιθιους τροπους τωρα τελευταια. εγω αυτο ξερω.

αυτο το empty streets πρεπει να το ακουσα προχθες σε club. Have faith my dear provato!

SK said...

Aναμένω κι εγώ να αγοράσω το νέο άλμπουμ των PSB. Καλά να περνάς!

jg said...

we <3 bears

Tanila said...

"ήμουν ο μικρότερος της παρέας"


Mπράβο!
Τι κομψός τρόπος να πεις ότι έκανε κοπή πίτας το ΚΑΠΗ του Δήμου σου και είσαι τακτικό μέλος.

Anonymous said...

Α και γω το ίδιο θα έκανα να κερδίσω το δώρο της πίτας(ε μα πια!!τοσο καιρό έχω να κερδίσω φλουρί.χεχε!!
ειναι πολύ σπαστικό να προσπαθούν να σε αλλάξουν σε πράγματα που δε χρειάζεται.Στο συγκεκριμένο καλά έκανες και δε τους άκουσες.

spirou said...

"Καμία φορά θα ήθελα να ταίριαζα περισσότερο με τους ανθρώπους που κάνω παρέα."
Τι ωραία που τα λες μερικες φορές βρε προβατάκο...Γιατί,όντως μερικές φορές κάνεις παρέα με κάποιους ανθρώπους που δεν ταιριάζετε,αλλά εχετε περάσει πολλά μαζί ή γιατί μένουν κοντά σου,δουλεύετε μαζί,κάνατε παρέα στο λύκειο κτλ. Λάθος βέβαια αυτό,αλλά συμβαίνει πολύ συχνά.Και αναρωτιέσαι μετά εσυ,γιατί να μην ταιριάζω περισσότερο με αυτούς που κάνω παρέα;
Τα λες τόσο απλά αλλά σωστά.
(Σε θαυμάζω :p)

Anonymous said...

μου έφτιαξες την ήδη καλή μου μέρα. σε ευχαριστώ

Anonymous said...

Nai nai nai to tragoudi ta spaei!!!(to amaksi den mas endiaferei)provatako oi djs einai vlaxakia distixos tha perasei kana eksamino gia na to paiksoun
eftixia

bunnysuicides said...

πρόβατε μου, κουλ ναι; πολύ ωραίο το βιντεάκι σου! χάλια το δώρο που απείλησες κιόλας για να το πάρεις!
:)

BLUEPRINTS said...

ωραία λοιπόν (ναι, ξαναπέρασα στο λακωνίζειν λόγω κούρασης των ημερών)

Anonymous said...

Αγαπημένο προβατάκι,

ο στίχος "beautiful, but it hurts..." είναι πολύ ωραίος, γιατί πραγματικά όλα τα ωραία πληγώνουν.

Κρίμα όμως που δεν το σκέφτηκαν και οι Pet shop boys όπου στο "Love etc" λένε "beautiful, but it helps..."

Ps Μην αφήσεις κανένα να σε αλλάξει. Σε διαβάζουμε γι αυτό που είσαι, για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις και την ζωή γενικότερα.

Με λένε Μιχάλη
...και μόλις τελείωσα.

Anonymous said...

prwth fora mpainw sto blog

kai exw na pw to ekshs:

POTE 8A VGALEIS BIBLIO ?!?!?

ProFyLaKtiKo said...

αχ πόσο ωραία γράφεις! και βλέπω εμένα σ εσένα κάποιες φορές.

υπομονή θα πω! έρχονται καλές μέρες (μουαχαχαχαχαχαχα)

xomeritis said...

Συμφωνώ με την άποψή σου για τους bears.

Go with the flow στη δουλειά. Μη πιέζεις καταστάσεις.

Φτιάξε ωράια videos να τα κάνω embed, με credit φυσικά.

Anonymous said...

http://www.kgadgets.gr/product.asp?catid=926

να στο παρω δωρο?
μπας και ηρεμισεις.
οχι πεμε εχω αδικο .πε πε!

Anonymous said...

Slourp!!!

To empty streets einai to agapimeno mou tragoudi edo kai 2 1/2 xronia
Kai afto giati eimai trelo toksotaki kai eimai poliiii mprosta xexexe...Oi pet me exoun afisei afono to Love etc einai poli poli good leme! Episis tha diaskevasoun tsai-kofski sto neo album!

alienlover said...

λύσε μου μια απορία..

γιατί οι φώτοζ στα βίδεό σου "ανεβοκατεβαίνουν";

αυτοί που κάλεσες σπίτι σου ήταν κάγκουρες, μη μασάς.

xxx

alienlover said...

α και επίσης τις διαφημίσεις της ΤΟΥΟΤΑ τις φτιάχνει ο ίδιος τύπος που φτιάχνει του Jumbo. :S

Anonymous said...

Πολύ ωραία και ταιριαστή η δουλίτσα στους πετς..Και το τραγούδι σούπερ.
Όσο για εκείνους που κρίνουν τους μηχανισμούς επιβίωσης.. εξαρτάται τι μηχανισμός επιβίωσης ειναι αυτός. Πρόχειρα μου έρχεται στο μυαλό ένας φίλος που όταν έχει ένα νέο υπερφιλόδοξο σχέδιο του στυλ "εξαντλητική κουραμπιεδοφαγεία υπο τους ήχους οπερέτας μπροστά σε ημιθανείς Σομαλούς" σε ζαλίζει τόσο με το ευγένες του όραμα και μ'ενα μπαράζ ατέλειωτων ερωτήσεων σου βγάζει το δικό σου όραμα (είτε επειδή δεν υπάρχει, είτε επείδη είναι ταπεινό και κοινότυπο)μικρό, χαζό και γελοιό.. Οταν πίσω απο αυτές τις άμυνες υπάρχει η μανία του να πέισεις όσους μπορείς για τα "σωστά σου" και να ψιλομηδενίζεις την άλλη πλευρά, να τους βράσω τους μηχανισμούς... Για εκείνο που λες όμως, είναι δύσκολο να είσαι ο ατακαδόρος διασκεδαστής- ψυχή του σπιτικού πάρτυ και όλα τα ερπετά καλέσμενοι που δεν το'χουν, θα βρουν κάτι να ψεξουν

κόκκινο μπαλόνι said...

Το διάβασα 3 χτες, το ξαναδιάβασα και σήμερα άλλη μία.
Πρόβατε, με αυτό το κείμενό σου με έκανες δικιά σου για πάντα.
Προσπαθώ να boldάρω τα κομμάτια από το κείμενο με τα οποία ταυτίστηκα, αλλά είναι τόσα που θα είναι σαν να ξαναποστάρω το κείμενο σου στο σχόλιο μου.
Αλήθεια λέω!
Να'σαι καλά βρε πρόβατε!
(θα με παρεξηγήσουν πια πως κάνω γλυψ γλυψ εντατικ τον τελευταίο καιρό αλλά δε φταίω εγώ, εσύ τα κάνεις όλα)

dsquared said...

Nomizo oti sou xreiazete ypnos, mia sini8ismeni mera mas periegrapses derling, min skiazesai akomi kai gia tous an8ropas pou stin lene, etsi kanoyn/kanoume oloi mas ores-ores. Ftaine ta astra, ti na sou po, diabaze pou kai pou ta zodia...
to ayotkinhtaki me aresei pollan opos kai to asma, to agalmatenio videaki trers chik.
A, agoraza apo laiki to sabbato mob zoympoulia kai se 8ymi8ika, exei pnixtei sto aroma to saloni mou leme.

din

Anonymous said...

Χριστέ μου, είχα ξεχάσει πόσα κόμμεντ μαζεύει η αφεντιά σου. :S
Πάντως στο βιντεάκι με τις σκίες στο περιστύλιο έπρεπε να βάλεις και τις δικές σου τις ημίγυμνες μέσα στο αρχαιολογικό μουσείο. Θα κάνανε seamless blend που λέτε κι εσείς.

Και επειδή πλέον η Sikia τάζει σεξ δεξιά και αριστερά, λέω να εξαργυρώσω τα κουπόνια μου τώρα που θα 'ρθω από Δευτέρα στην πρωτεύουσα. Ελπίζω να έχεις κοιμηθεί την προηγούμενη, γιατί είναι 3 μαύρες σακούλες τις Vileda γεμάτες. ;-)

apparos said...

Πρόβατε, πάτα γερά και μην αμφισβητείς τον εαυτό σου ούτε για δευτερόλεπτο για λόγια άλλων που βλέπουν άσπρο-μαύρο μόνο!

celsius33 said...

όμορφα πρόβατε, να σαι καλά!!!!

celsius33 said...

όμορφα πρόβατε, να σαι καλά!!!!