Friday, May 15, 2009

Χτες το πρωί αγόρασα καινούργιο κράνος

Φαντάσου. Φοβερά νέα.

βασικά, δεν ξεκίνησα για κράνος. Αρχική μου σκέψη ήταν να πάω μέχρι τον ΟΑΕΔ να πάρω την βεβαίωση για την φορολογική δήλωση. Άλλα όταν έφτασα εκεί είδα ότι η ΑΔΕΔΥ είχε απεργία , άρα ο ΟΑΕΔ ήταν σε υπολειτουργία, άρα, σκέφτηκα σκεψ σκεψ, "ευκαιρία να πεταχτώ μέχρι το Praktiker να πάρω καινούργιο κράνος για το μηχανάκι" γιατί το παλιό ήταν πολύ παλιό. 4 χρόνια το είχα.

Φτάνω λοιπόν στο μεγάλο πολυκατάστημα και παθαίνω σοκ. Τι ΠΚΑ (Παγκόσμιο Κέντρο Ασχήμιας) ήταν αυτό; Ζαλάδα και πυρετός με έπιασε! Το μαγαζί ήταν άδειο σχεδόν, άντε να συνάντησα όσο το τριγύριζα για να βρω τα κράνη 15 άτομα... ήταν όμως όλα... Ο πιο νόστιμος ήταν ασχημότερος από το Γκόλουμ. Όσο για τον πιο άσχημο... ίουκ δεν μπορώ καν να τον θυμηθώ. (αναφέρομαι στους πελάτες, όχι τους υπαλλήλους).

Θα μου πεις, στο Praktiker πήγα, όχι στο ΚΜΕ (Κέντρο Μοντέλων Ελλάδας) αλλά και πάλι... Και δεν είναι μόνο ότι ήταν άσχημοι, βρωμούσαν κιόλας! Από 10 μέτρα απόσταση! Πρωί πρωί. Φαντάσου κατά τις 3 το μεσημέρι δηλαδή τι θα γίνεται...

Τι να πω... πού παλιά, που η εργατική τάξη είχε στιλ και λεβεντιά και άμα λάχαινε έριχνε και καμμία ζεμπεκιά αλλά Μεταξόπουλος μπροστά στην εκκλησία στην Κέρκυρα. Τώρα, αυτά τα ξεχνάμε, δεν υπάρχουν. Τώρα η κατώτερη μορφωτικά τάξη είναι πολύ κάτω. Αχ βαχ.

Πράγμα που με φέρνει στο εξής: Ότι τελικά στην εποχή μας έχουμε φτάσει στο σημείο που η κοινωνική τάξη δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά παιδείας και καλλιέργειας. Μπορεί ο άλλος να μην έχει παρά μόνο μία Vespa και να χρωστάει όλα τα μιστά του για τα επόμενα 40 χρόνια, αλλά παρόλα αυτά κοινωνικά να είναι σε ανώτερη τάξη από έναν που έχει βίλα στο Ζητούνι, τεσσάρι στην Κηφισά και 2 BMW. Το οποίο είναι φοβερό σημάδι των καιρών.

Και τι θα πει "υψηλή κοινωνική τάξη"; Θα το όριζα, πολύ ανοιχτά, ως έλεγχο στην ζωή. Κάποιος είναι σε υψηλή κοινωνικά τάξη όταν μπορεί να επιλέξει, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά που κάνουν τις ζωές μας. Τι δουλειά θα κάνει, που θα μένει, τους φίλους του και τις παρέες του... επίσης υψηλή κοινωνική τάξη πιστεύω ότι είναι και η πρόσβαση σε πράγματα που μεγαλώνοντας σε κάνουν καλλίτερο άθρωπα. ...ξέρεις, η τέχνη, η γνώση, η μουσική, τα βιβλία, τα ταξίδια.

Φιου πολλά κοινωνιολογόνια, τι με έπιασε. χμφ χμφ χμφ.

Τέλος να καταγγείλω ότι έκανα τρελή γουρουνιά στο Praktiker και έχω απίστευτες τύψεις από χτες το πρωί. Μπαίνοντας στο κατάστημα άφησα το παλιό κράνος στην υποδοχή - μάλιστα μου έδωκαν και ένα πολύ μπιχλερό χαρτάκι για να το πάρω φεύγοντας. Αμ δε! Αφού πλήρωσα το καινούργιο κράνος, άφησα το παλιό εκεί που το είχα δώσει και έφυγα κύριος.

Μην με καταδικάσεις. Το έκανα από ευαισθησία. Δεν θα μου πήγαινε με τίποτε η καρδιά να το πάρω κ να το πετάξω σε κάποιο κάδο εκεί στην Πειραιώς (εν τω μεταξύ ξέρεις τι φρικτή φήμη έχουν οι κάδοι στην Πειραιώς για τον τρόπο που συμπεριφέρονται). Όμως αυτή τη στιγμή όσο σκέφτομαι το παλιό μου κράνος να είναι μέσα στο τεράστιο άδειο Praktiker, να κοιτά με τεράστια υγρά θλιμμένα μάτια δεξιά και αριστερά περιμένοντας τον άνθρωπο του να φανεί σπάει η καρδιά μου. Σπάει. λυγμ λυγμ σνιφ σνιφ σναφλ σναφλ.

...άραγε, θα ελπίζει ότι θα φανώ; Τι θα σκέφτεται αυτήν την στιγμή; Και πως πέρασε την νύχτα του; Ήταν άγρυπνο και γέμιζα χαρά και προσμονή όταν ακούγε βήματα του νυχτοφύλακα πιστεύοντας ότι είμαι εγώ; Και κυλούσε ένα δάκρυ από τα μάτια του κάθε φορά που διαπίστωνε ότι, όχι δεν ήμουν εγώ, αλλά ο φύλακας;

...άραγε θα παίζει μέσα στο μυαλό του την σκηνή του ξανασμιξίματός μας; Θα φαντάζεται ότι είναι πάνω στο κεφάλι μου και απολαμβάνει τον αέρα καθώς ανεβαίνω την Κηφισίας, ενώ ακούγεται από τεράστια ουράνια ηχεία το "σ αγαπώ, σ 'αγαπώ σ' αγαπώ η αγάπη αυτή με πεθαίνει, σ αγαπώ σ αγαπώ σ αγαπώ, η αγάπη αυτή με ανασταίνει...";

ΘΕ ΜΟΥ ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ!!! θε μου... λυγμ. Ευτυχώς το καινούργιο κράνος θα με βοηθήσει να ξεχαστώ.

17 comments:

Anonymous said...

Πολύ φοβάμαι ότι το παλιό κρανάκι το χαίρεται πια κάποιος από τους υπαλλήλους του Praktiker! Ελπίζω μόνο ο συγκεκριμένος να αγαπά το σαμπουάν αλλιώς το κακόμοιρο το κράνος θα πάθει πολιτισμικό σοκ....
Με γειά το καινούριο, καλές (*και ασφαλείς) βόλτες!!!

Anonymous said...

οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε αυτους που συμπεριφέρονται με ευγένεια και συντροφικότητα στο παληό τους κράνος (που τους προστάτευε τοσο καιρό) και σε αυτους που το εγκαταλείπουν!!!
αμαρτωλό πρόβατο , πέφτεις σε λάθη τι έχεις πάθει???
Οσο για τις κοινωνιολογικές σου αναλύσεις να ανατρέξεις στον όρο νεόπτωχοι! Που έχουν μέν δύο αμάξια αλλα αγοράζουν ληγμένα η σχεδόν απο το λιντ, και τσουρέκια του ενός ευρού!
Ο χριστός κι η παναγία δηλαδή. και τα ταίζουν και στα παιδιά τους!!
dirtyoldwoman

Anonymous said...

για να γίνω ομως λίγο δικηγόρος του διαβόλου, αυτοι που κατονομάζεις ως εργατική τάξη, δεν έχουν την πρεμούρα τη δική σου (η τη δική μου ) για το πως φαίνονται στα μάτια σου(μου).
Νοιώθουν και ειναι αναλώσιμοι.
Κι αυτο ειναι μεγάλο φορτίο φίλε πρόβατε.
dirtyoldwoman ξανά.

ένας στρατολάτης said...

Άθρωπά μου, είσαι καλλιτέχνης! Το έργο σου επανακαθορίζει τη σχέση χρήστη και αχρήστου, Χριστού και Άχρηστου. (Με βάρεσαν τα κοινωνιολογόνια σου στην υπόφυση.)
Θα το πετάξω όμως το λερωμένο χαρτομάντηλό μου και θα παλέψω με θάρρος τις τύψεις για την αδόκητη μοίρα του.

ΦΟΥΛΗ said...

Τι να πω ρε παλιοπρόβατε!!!
Πως κοιμάσαι τα βράδια μετά από αυτό που έκανες;;;;;
Στο τέλος, τέλος,ας μου το έδινες
εμένα πιο καλή μοίρα θα είχε......
Το δικό μου έχει γίνει σα μπουργάνα, και δεν θα στεναχωρηθεί καθόλου αν το πετάξω, γιατί εχει
ψοφήσει μήνες τώρα....

guideline said...

Πάλι καλά που δε το πέταξες σε κάδο!!ευχομαι να ειναι ευτυχισμένο σε καλύτερα χέρισ πια και να του είσαι μια ανάμνηση!!χα!

Anonymous said...

για τις ενοχές τέκνο μου
νηστεία, προσευχή και αποχή από το sex!
έχεις ακόμα ενοχές;

[Germanos] said...

τα κρανη του πράκτικερ ειναι Γερμανικά.
Καλη επιλογή

dsquared said...

Εχω αμφιβολίες για την ποιοτητα των συγκκριμένων κρανων.
Απορω ειδικά με το θέμα που έχεις για το πως φαίνεσαι πως και δε καβάτζωσες vespa originale κρανάκι που είναι και γαμώ!
DAN

Κοκκινοσκουφίτσα said...

Έχεις μεγάλη ιδέα για το κεφάλι σου τελικά :PPPPPPPPP

Marvin said...

Διαφωνω με το να βλεπουμε κοινωνικοοικονομικες προεκτασεις στην ομορφια η την καθαριοτητα των ανθρωπων που στην τελικη κανουν χειρωνακτικες εργασιες τις οποιες εμεις δεν καταδεχομαστε. Αλλα τεσπα αυτο ειναι δικη σου αποψη.

Δεν μπορω ομως να μη συγχαρω την dirty old woman για το φεστιβαλ κομπλεξισμου. Αγαπητη μου, η αναλωσιμοτητα του ατομου δεν παραγραφεται με τσουρεκι ντελικατεσσεν απο το Βασιλοπουλο. Κι αν θες να δεις αναλωσιμους νεοπλουτους περνα ενα βραδυ απο τη Λυρικη. Εκει να δεις πρεμουρα για την εμφανιση τους, τοσο που γινεται ντεφιλε το οικημα. Η αναλωσιμοτητα μπορει να ντυθει εξισου καλα με ντεπιες του Κοστετσου οσο και με φουστα της Μαριας της μοδιστρας.

Αι σιχτιρ κρινει ο καθενας την αξια του αλλου...

Είδωλο said...

βρε κουτο
ειχανε παρτυ στα Πρακτικερ
γτ δεν με πηρες ενα τηλ?

Ητανε Lordi night
αφιερωμενοι στην Eurovision

Anonymous said...

εγω πειραζει που στενοχωρηθηκα για το κρανακι? κλαψ!

Fashionitsa said...

Ανέβασε και μια φωτογραφία με το καινούργιο κράνος να σε καμαρώσουμε!

Provato said...

ανώνυμε ευχαριστώ ευχαριστώ, μακάρι το κρανάκι να πέσει σε καλά χέρια, χμφ χμφ χμφ

βρωμιάρα παλιόγρια δεν ξέρω τι έχω πάθει αλήθεια, δεν είμαι πολύ καλά τον τελευταίο καιρό... (πολλά δεν είναι 1 ευρώ για ένα τσουρέκι; εμένα μου τα κάνουν τσουρέκια συνέχως κ δεν μου δίνουν ούτε πέντε σέντς). α, και να σου πω, αναλώσιμοι είμαστε όλοι, αλλά και όλοι δεν είμαστε κιόλας..

ρε συ στρατολάτη, δεν είναι το ίδιο ένα χαρτομάντηλο της μίας χρήσης με ένα κράνος που σε υπηρετούσε τόσα χρόνια τόσο πιστά!

φούλη το κράνος μου ήταν γκέη, δεν θα τα πηγαίνατε καλά μαζί...

Provato said...

guideline ναι, τουλάχιστον δεν το πέταξα σε κάδο χεχε

ανώνυμε κάνω ήδη αποχή από το σεξ, για άλλους λόγους... χμφ χμφ χμφ να ανησυχώ;

Γερμανέ εγώ συμφωνώ - οι εβραικές κοινότητες της πρώην ανατολικής ευρώπης όμως;

dan ε όχι και να πληρώσω 45367775 χιλιάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να είμαι ασορτί, ε όχι.

κοκκινοσκουφίτσα, δεν φταίω είμαι χοντροκέφαλος.

Provato said...

μαρβηνάκο με την χειρωνακτική εργασία δεν έχω τίποτε, με την έλλειψη καθαριότητας έχω μόνο - η οποία είναι και (λίγο έστω) κοινωνικά καθοριζόμενη αφού έχει να κάνει με την παιδεία ενός άθρωπα. άρα, δεν έκρινα την αξία των ανθρώπων, αλλά την αξία του να μην πλένονται το πρωί. το ίδιο θα με ενοχλούσε και αν ήταν πλούσιοι διανοούμενοι... λύσσαξες πάλι

x-oyranoy σε πήρα αλλά κοιμόσουνα. λολ

ανώνυμε φυσικά και δεν πειράζει... αχ, που να είναι τώρα άραγες... ;

fashionitsa φοβάμαι το μάτι χιχιχιχι! xxx