Sunday, July 12, 2009

Μερικές παρατηρήσεις από trip-lightning στο Manchester

(πριν αρχίσω με τις παρατηρήσεις, επίτρεψε μου να αναρωτηθώ: γιατί δεν λέμε κ στα αγγλικά "ταξίδι-αστραπή" δηλαδή trip lightning? Δεν το έχω ακούσει ποτέ κ είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Είναι πολύ ωραία φράση κ από σήμερα θα κάνω σταυροφορία να γίνει, επίσημα, μέρος της Αγγλικής γλώσσας! Yeah!).

Έφυγα την Πέμπτη το απόγευμα κ επέστρεψα σήμερα τα ξημερώματα. Το λες λίγο, το ξέρω, αλλά από την άλλη ήταν παραπάνω από αρκετό για μία πρώτης τάξης ανανέωση μυαλού.

Δεν υπάρχει πιο γελοίο πράγμα, και πιο καγκούρικο, από μία διαφημιστική αφίσα της Μπύρας Μύθος, αμέσως μόλις μπεις από το λεωφορείο που σε φέρνει από το αεροπλάνο στο κτίριο στις αφίξεις του ΕλΒελ, η οποία δείχνει μία ξαπλώστρα σε μία παραλία με το σλόγκαν Welcome to Paradise. Φαίνεται τόσο ψωνίστικο κ κακομαθημένο κ γελοίο να λέμε εμείς οι ίδιοι για τους εαυτούς μας "είμαστε ο Παράδεισος"!!! Συγγνώμη, αλλά το γνωστό κλισε "αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ, αφήνω να το πουν οι άλλοι" δεν είναι τυχαίο ότι το ακούμε συνέχεια από τους ανθρώπους με αγωγή... Κάποιος λόγος υπάρχει. γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ! Μα "γουέλκαμ του Παραντάησ;" κ να το εννοείς, να μην είναι ειρωνία; Μου κακοφάνηκε απίστευτα, απίστευτα πολύ, είναι υπερβολικό κ ψηλομύτικο κ κραυγαλέο, ντράπηκα που το έβλεπαν διάφοροι Εγγλέζοι που κατέβηκαν από το ίδιο αεροπλάνο - κ είμαι κ Ελληνάκι, άρα υποκειμενικάκι, φαντάσου πόσο άσχημο θα φαίνεται στα μάτια ενός ξένου. Μα ποιοι νομίζουμε πως είμαστε επιτέλους; Ε, όχι, δεν είμαστε!!! Δεν ξαναπίνω μύθο, τέλος.

Ολυμπακή γελοία. Είχα να πετάξω 355637897979335 χρόνια και παρόλα αυτά κατάφερε να μου την κάνει την στραβή! Η βαλίτσα μου ήταν σόκιν γουέτ όταν την παρέλαβα σήμερα το ξημέρωμα. Βρεγμένα τα ρούχα μέσα, βρεγμένα όλα, προφανώς επειδή έβρεχε στο Μάντσεσταα κ είχανε αφήσει το τρόλει με τις βαλίτσες όξω. Η μαλακία είναι ότι είχα βάλει μέσα κ μερικά βιβλία που αγόρασα στο Γιου Καίει κ καλά για προστασία. Δύο από αυτά, το ένα από τα οποία είναι δώρο, βράχηκαν πολύ. Γαμίδια.

Τι αγόρασα από Γιου Καίει: Στο HMV, απίστευτες τιμές, πήρα το DVD Juno μόνο 4 λιρουλίνια! You go Boy! Επίσης αγόρασα την τέταρτη σεζόν Desperate Housewives (ναι, ναι, ξέρω, απίστευτο μικρό βλαχάκι, το ομολογώ!!!). Επίσης πήρα κ το Bad κ το Dangerous του Michael Jackson (ναι, ναι, ξέρω, ακόμα πιο απίστευτο μικρό βλαχάκι, τι να πω κύριε πρόεδρε του κούλνες, δικάστε με, καταδικάστε με, ότι κ να πείτε δίκιο έχετε, με σκυμένο κεφάλι μετάνοιας θα πάω στην φυλακή Κάγκουρα με ισόβια).

Τι αγόρασα από Γιου Καίει 2: Βιβλία! Πήρα 3 συλλογές διηγημάτων της νέας μου αγαπημένης διηγηματογράφου Alice Munro, που όποιος γράφει είτε για δουλειά είτε για hobby κ δεν την έχει διαβάσει θα του κάνω σπανκ πουπουλίνο κ στερεί από τον εαυτό του πολλά. Επίσης πήρα μία ακόμα συλλογή διηγημάτων ενός τύπου που γράφει για τηλεόραση - μου άρεσε ο τίτλος της, tiny deaths. Τέλος πήρα κ το διάσημο Buy-ology. Για την δουλειά. Αχ με τα βιβλιοπωλεία στο εξωτερικό παθαίνω τόσο πολύ αμόκ που πρέπει να βρούνε νέα λέξη για το αμόκ. Απορώ πως κρατήθηκα κ πήρα μόνο 5 βιβλία, είμαι σούπερ πράουντ για την αυτοκυριαρχία μου.

Τι αγόρασα από Γιου Καίει 3: Το νέο τεύχος Hello με εξώφυλλο Michael Jackson και τέκνα. και ναι είναι εντελώς επίσημο: Είmαι εντελώς ΤΜΒ (Τεράστιο Μικρό Βλαχάκι).

Τι αγόρασα από Γιου Καίει 4: Από Gap, που είναι σαν τα Gap στην Ελλάδα, δηλαδή δεν έχουν τίποτα (ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνονται εμένανε - ξέρεις αν έχεις ζήσει την εμπειρία καταστήματος Gap στην USA, απλά, όλα τα άλλα είναι συμβιβασμός, (...είπε εκείνος κ έβαλε ένα μωλτ ουίσκι που ήπιε με θεληματικό πηγούνι στην τσέστερφιλντ δερμάτινη πολυθρόνα) πήρα: Τέλεια βερμούδα σε χρώμα γαλάζιο μωρουδιακού δωματίου. Κ τέλειο ζακετίνο πορτοκαλί με φερμουάρ. Επίσης πήρα φλοιπ φλωπς για την πισίνα.

Στο Γιου Καίει είχα πάει πριν από 10 χρόνια πρώτη φορά - κοντά στο Newcastle. Η χώρα έχει πολλές διαφορές από την ελληνική πραγματικότητα και, στην ουσία της, παραμένει μία αραιωμένη εκδοχή της Αμερικής. Τα Malls είναι λίγο μικρότερα, τα σινεμά το ίδιο, οι αγορές το αυτό, οι δρόμοι, οι αγορές.... Στο μόνο πράγμα που το Γιου Καίει είναι "καλλίτερο" είναι ότι το κέντρο των πόλεων είναι πιο γεμάτο από fast food αλυσίδες από ότι η μαμά πατρίδα του fast food. έλεος αγάπες, χαλαρώστε το λίγο, έχετε γίνει βασιλικότερες του Βασίλη Καρά.

Το gay village του Μanchester είναι ο πιο μεγάλος ευφημισμός που έχω ακούσει ποτέ. Καθόλου χαρούμενο, αλλά καταθλιπτικό. Οι ίδιοι φαλάκρες, βρωμοκοπόντες μπυρίλα μεθυσμένοι Βρετανοί που ήταν κ στα άλλα μπαρ, ήταν κ εκεί. Τα 4-5 gay bar από τα οποία πέρασα απ έξω, δεν είχαν αυτό το κάτι που θα με έκαναν να μπω μέσα (δήλαδη πχιότητα). Κ γενικά η Βρετανίδα αδελφή είναι λίγο ασχημούλα, εδώ που λέμε. Αν εξαιρέσεις κανα δύο τρία τουινκάκια οι υπόλοιποι ήταν... ΊΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ! Ορκίζομαι να μην ξανακοροϊδέψω ελληνάκι gay στο Γκάζι, ορκίζομαι.

καλά, αν ξανακούσω ψωνάκι να μου λέει τι "εμπειρία shopping είναι το Harvey Nichols κ το Selfridges" θα του φέρω το μπλόγκ στο κεφάλι!! Ο Κάπα Μαρούσης πριν καεί, ήταν χίλιες φορές καλλίτερος. Έλεος. Ούτε τρία λεπτά δεν πέρασα μέσα σε κάθε μαγαζί, κ πολύ τους αφιέρωσα.

Καθώς περπατούσα στο κέντρο του Μάντσεστερ κ απολάμβανα την καθαριότητα κ την φροντίδα των δημόσιων χώρων έπαθα τρελή συνειδητοποίηση: Πέρα από λόγους αισθητικής κ υγείας κ καθαριότητας, υπάρχει κάτι ακόμα που κάνει ανεκτίμητη την αίσθηση ότι ζεις σε ένα δημόσιο χώρο περιποιημένο - το συναίσθημα που σου δίνει πως είσαι μέρος ενός μεγαλύτερου πράγματος, μίας κοινότητας που χαρακτηρίζεται από σεβασμό κ από αμοιβαίες προσπάθειες να λειτουργήσει καλλίτερα το όλο μέσα στο οποίο λειτουργούμε... Αυτό μου λείπει πολύ από την Ελλάδα. Κ πιστεύω ότι αν υπήρχε θα ήμασταν πιο δεμένοι μεταξύ μας. Ναι, ναι, αν ζούσαμε σε πιο περιποιημένους δημόσιους χώρους κ κατ επέκταση σε πιο ώριμη δημόσια ζωή, θα ήμασταν πιο δεμένοι ως λαός.

Πέσε κ παίρνε τα τρελά ρησπέκτια για χάρη μου. Γιατί; Γιατί είπα σε υπαλλήλα ρεσεψιόν, που ακόμα προσπαθεί να καταλάβει τι την χτύπησε, την φράση, από τηλεφώνου. "Could you possibly tell me (ήθελα κ Αγγλισμούς το βλαχάκι) where the little gun is?" (μετάφραση: θα μπορούσατε να μου πείτε που είναι το πιστολάκι;). You go Boy! ...έχεις πέσει κ παίρνεις ΗΔΗ εννοείται, σέξυ βγιούερ, ε;

Τι θα κάνω με αυτήν την πίκρα που με πιάνει όταν έρχομαι σε επαφή με όλους αυτούς τους Ελληνάρες στις αίθουσες αναμονής, εκεί στα ταξίδια επιστροφής από το εξωτερικό; Είμαι ψωνάκι ή όντως είμαστε πια απίστευτα ανάγωγοι κ φασαριόζοι κ γουρούνια; αρονό... α ρήλη ρονό.

Στο μουσείο επιστήμης κ βιομηχανίας Mosi είδα τον παππού του κομπγιούτερ στο οποίο εγώ τώρα γράφω κ εσύ τώρα διαβάζεις! Έπιανε χώρο ενός μεγάλου δωματίου κ έκανε 21858563654353 τρις λιγότερες λειτουργίες. Αλλά, ήταν ο πρόγονος του slick and fast μηχανήματος που τώρα διαβάζεις! Και, άκου να δεις τι γελοίο, συγκινήθηκα, ένα δάκρυ κύλησε πάνω στο θεληματικό πηγούνι (όχι κατευθείαν, πέρασε από το μάγουλο πρώτα, δεν είναι στο πηγούνι τα μάτια μου, ντον γουώρη). Ποιος είπε ότι η τεχνολογία δεν έχει λυρική πλευρά;

Επίσης στο ίδιο μουσείο, MOSI, να πας να το δεις αν ποτέ πας Μάντσεσταα, είδα κ ένα αεροσκάφος από αυτά που χρησιμοποιούσαν οι Καμικάζε, καθώς κ ένα από τα πρώτα ποδήλατα ππου φτιάχτηκαν ποτέ. How cool is that!!!! Πολύ εντυπωσιάστηκα, πολύ.

Πήγα κ στον καθεδρικό ναό της πόλης, όπου μου συμβήκε κάτι που, ξανά μανά, με συγκίνησε - δες προηγούμενο ποστ. Γενικά σε αυτό το ταξίδι ήμουν πολύ λυγμ σνιφ, δάκρυσα στον καθεδρικό, δάκρυζα στο μουσείο, δάκρυσα στο HMV με τις χαμηλές τιμές, δάκρυζα στο δρόμο με την καθαριότητα, δάκρυζα στο αεροδρόμιο με τους ελληνάρες, δάκρυσα στο ξενοδοχείο όταν έγινα ρεζίλι στην υπαλλήλα με το Little Gun... χμφ χμφ χμφ σκεψ σκεψ εντατίκ. Το μπορεί να σημαίνει που είμαι έτσι ευσυγκίνητος; μάλλον πέρναγα καλά κ μου άρεζε που ήμουν ταξίδι κ είχα χαλαρώσει. σνιφ

Εννοείται ότι όταν φτάσαμε στο ΕλΒελ, ως ταξιδιώτες από Γιου Καίει, μας πέρασαν μπροστά από το ειδικό μηχανήμα-κάμερα για να δούμε μήπως έχουμε τον πυρετό της γρίππης των Χοίρων. Ήταν πάρα πολύ χάη τεκ το όλο πράγμα, αισθανόμουν πολύ σούπερ τρόνικ κ σάη φάει, πίστευα ότι θα έρθουν κ ανθρωποειδή να μας κάνουν πιο αναλυτικές εξετάσεις αλλά μάταια... σνιφ ξανά μανά.

Οι Βρετανοί που δουλεύουν σε δουλειές τύπου σερβιτόροι, ρεσεψιονύστ κ λοιπές υπηρεσίες είναι πολύ ευγενικοί αλλά κ απίστευτα βλάκες. Δεν ξέρω τι να πω, έπεσα στην περίπτωση (επί 15); Παρατήρησα απίστευτη έλλειψη κοινής λογικής - αφού το έλεγα ότι δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτή η χώρα έχει βρεθεί στην 5 πιο προηγμένες του κόσμου κ υπήρξε αυτοκρατορία κ μπλα μπλα μπλα. χμφ χμφ χμφ...

Από τις πιο ωραίες στιγμές του ταξιδιού ήταν όταν πήραμε afternoon tea σε ένα πολύ λουκζούριους ξενοδοχείο. Ακολουθήσαμε όλη την ιεροτελεσ-tea-α (χιχι...) με σαντουιτσάκια με σολωμό, τυρί ή αυγοσαλάτα (μλκ λατρεύω αυγοσαλάτα, μαρή Θεία ντόνα δώσε συνταγή να μάθουν να μου την κάνουν!!!!) κ μετά ωραία γλυκάκια κ από μία τσανάκα με τσάι στον καθένα. Πολύ μου άρεζε, δεν είναι βέβαια κ για χόρταση σαν εμπειρία (όλη μέρα κατούραγα το τσάι μετά) αλλά κουλ.

Πλάκα είχε που φάγαμε σε τεράστιο κινέζικο από αυτά τα 24ωρα στο κέντρο της πόλης. Επίσης είχε και αγωνία γιατί άντε να καταλάβεις τι σου λέει Κινέζος που μιλάει Αγγλικά με Βρετανική προφορά, το βλέμμα του νεκρού μυρηκαστικού στα μάτια μου. Εδώ δεν καταλάβαινα τους Βρετανούς με την προφορά τους, φαντάσου τους Κινέζους. Το μαγαζί γεμάτο Κινέζους, σε λίγα χρόνια όλοι θα βουρτζίσουμε τα μαλλιά Κινέζας Νομεκλατουρίστριας για ένα κομμάτι ψωμί να το ξέρεις, θα κατακτήσουν τον κόσμο.

Οι Εγγλέζοι δεν ξέρουν να φτιάχνουν espresso, άσε που τον λένε κ εξπρέσο. ναι μωρή, σιγά μην είναι κ εξπρές σέρβισ έσο. λολ

Αχ βαριά μου έπεσε η επιστροφή στην ζέστη, πάω πισινάκι να κολυμπήσω λίγο. Α, κ μπράβο μου που δεν πήρα κιλά καθόλου! χιχιχι!

Αλήθεια, πως ζούσαν οι άθρωπες παλιά παλιά που δεν έκαναν ταξίδια; αρονό.

22 comments:

Lina said...

όμορφα τα ταξιδια αστραπή, σε ανανεώνουν =)

δυστυχ'ως οι περισσότεροι Έλληνες, όπως και πολλοί Ασιάτες, είναι φασαριόζοι στους χωρους αναμονής, εστιατόρια, μέσα μαζικής μεταφοράς κτλ.
συμφωνω πολύ όσον αφορά την καθαριότητα των δημοσιων χωρων.

στο τελευταιο που ρωτάς, νομιζω ότι οι πιο πολλοί δεν ήξεραν καν ότι η ζωη ειναι διαφορετική στο εξωτερικό, οποτε δεν τους ένοιαζε, όσοι το ξερανε είχανε συνηθως μια άλφα άνεση (εξ ου και η πληροφορηση), οποτε ταξίδευαν.

κι όσοι ήταν απλά φιλομαθείς, όπως ο παπούς μου, αλλά από λεφτά τίποτα, διαβαζανε τόσο πολύ που όταν ταξίδευε κάποιος γνωστός τους κάπου αυτοι τους έδιναν οδηγίες για το τι να δουνε και πληροφοριες για την ιστορια του τόπου, λες και πηγαν οι ίδιοι.
(νοερά, είχα κανει με τον παππού μου αμέτηρτα ταξίδια. μου διάβαζε απ τον Άτλαντα, βλεπαμε και φωτό και φανταζόμασταν "πώς θα ήταν αν.." =) )

Anonymous said...

ο θεος μας φυλαξε και δεν εκατσες περισοτερο.
Φτου φτου φτου γκαρλικς
καρα-ανανεωμενο και εμπνευστερο πυκνομαλλο ινκλις αμνοεριφιο σημερις.
επισης τι νομιζες μωρη χαμουρα οτι δεν σε παρακαλουθω επιση δεν εσφηνω σχολιανα?
κουνια που σε κουναγε....
φιλι?
ζουπηχτο?
προβατενιο?

stassa said...

Βλέπω τό 'κανες κανονικά reclaim εκείνο το "βλαχάκι" ε; Πώς το λέμε το "reclaim" στα Ελληνικά; Ρεκλάμα; :P

Για τη καθαριότητα των Βρετανών ως λαού, θα διαφωνήσουμε. Οτι είναι καθαροί οι δρόμοι τους, δεν είναι δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης, αντιθέτως εδώ είναι που τρώγονται συνέχεια μεταξύ τους κι είναι ο καθένας για την πάρτη του. Απλά τους έχουνε λυσσάξει στα πρόστιμα και προσέχουνε.

Για τους Άγγλους ως γκόμενους, θα συμφωνήσουμε. Ξεπλυμένοι, άγαρμποι και κακομαθημένοι. Πάλι καλά πού 'χουνε "πρόβλημα με τη μετανάστευση" κι εδώ.

Anonymous said...

Πρόβατο πρώτη φορά σε διάβασα χτές. Θεωρώ ότι είσαι μεγάλο ταλέντο! Ενα τεράστιο ρισπεκτ

Α, μπα? said...

τέλειο το ποστ σου πρόβατε, απόλαυση,και τρελό ρησπέκτ για τα σχόλια περί δημόσιου χωρου, είσαι μεγάλο μυαλό και θα πας πολύ μπροστα, τόσο μπροστά που θα έισαι ακριβώς κάτω από τη σκηνή λεμε

Soraya said...

Αχ βαριά μου έπεσε η επιστροφή στην ζέστη, πάω πισινάκι να κολυμπήσω λίγο. Α, κ μπράβο μου που δεν πήρα
κιλά καθόλου! χιχιχι!

βρε προβατίσιους όυτε εγώ δεν βάζω κιλά σε δυο μέρες!λολ...
πάντως κάπως έτσι πήγα κι εγώ φέτος τον μάρτιο στην λόντρα, για 3 μερούλες και πέρασα όπως κι εσύ πολύ ωραία!γενικά μπαντ αρ δε λάιζ, τα ταξίδια λενε. πολλά!

κόκκινο μπαλόνι said...

πόσο πολύ μπορεί να σ'αγαπάω; ε; εεε;;
έχω καταλήξει πως είσαι ο αγαπημένος αδερφός μου που μας χώρισαν μικρά στο μαιευτήριο και βρεθήκαμε τυχαία να γράφουμε βλογς και να μένουμε σε κοντινούς δρόμους (άτιμε Ξανθόπουλε, όλα μέσα από τη ζωή βγαλμένα, τα πάντα λέμε)
έχω πέσει τόσο μόνιμα σε ρισπέκτια που δεν έχει άλλο!
σμουτς!
υ.γ. λιτλ γκαν!!!!!!!!!!!!!! ΛΟΛ

Anonymous said...

Γιού καίει...

Πού τα σκέφτεσαι;...

Anonymous said...

Ευχαρισττω προβατε για το express tour guide, παω το Σαββατο manchester για εξαημερο congress, και βαριομουν να ψαξω πληροφοριες.
Πως το λετε αυτο, βουτυρο στο ψωμι μου αυτο το ποστακι

bunnysuicides said...

αγχώθηκα, δεν ξέρω τι να πρωτοσχολισω. κ μένα με πιάνει αυτό αμόκ με τα βιβλιοπωλεία έξω. είναι τόσο φθηνά που λυπάσαι να αφήσεις κάποιο πίσω. αλλά αυτό με τα ρούχα έλεος, έχουμε κι εμείς μικρό μου τσελιγκάκι. επίσης, εμένα μ' αρέσει που κάνουμε φασαρία στα αεροδρόμιο κ γενικά. όσο για τους σερβιτόρους, πήγαινε ισπανία να δεις αεκιού, είχαμε θέμα σε κάθε καφέ! τι άλλο; εξωτερικό θα κάνω πολύ καιρό να πάω κ η αυγοσαλάτα βρωμάει, κανόνισε!
μμμμμμουτσ

Me:Moir said...

...μα ούτε μία τόση δα φωτογραφία?

Anonymous said...

σου χρέωσαν διπλό κάθισμα φαντάζομαι,λόγω κιλών!


επίσης μπουτονιέρες αγόρασες χρυσή μου?

wilma said...

Ευχαριστώ, Ευχαριστώ χίλιες φορές καλό μου πρόβατο! το Little gun μου έφτιαξε τη μέρα. Δάκρυσα από τα γέλια.

Επίσης σκεφτόμουν (ω ναι!) αν προσθέσεις ένα "lol" μετά το "welcome to Paradise", δεν το σώζεις;

xomeritis said...

Νομίζω ότι ψωνίσαμε από το ίδιο δισκάδικο και το ίδιο βιβλιοπωλείο.

Σχετικά με του gays εκεί, έχεις δίκιο ίσως είναι λιγότερο ελκυστικοί - περί ορέξεως - αλλά σίγουρα λιγότερο δήθεν από τους του "γκέιζι". Τουλάχιστον έχουν αναπτύξει αυτό που λέγεται "community". Και πρόβατό μου, at the end of the day που λένε, αυτό είναι που μετράει.

annabooklover said...

Πέρασα να δω τι καλά νέα μας φέρνεις και βρήκα τα καλύτερα!
Από το αγαπημένο Madchester μάλιστα! Αλλά δεν είδα πουθενά αναφορά στα λαίβ, το Band on the Wall δεν υπάρχει πια;
Για τα βιβλία, άσε μην το συζητάς...μεγάλη αρρώστια. Κανένα κεμπάμπ έφαγες; Γενικά το φαγητό ήταν ένα ζήτημα στο Μαντσεσταααα....είτε θα έκλειναν στις 7 τα εστιατόρια είτε θα ήταν πανάκριβα είτε θα ήταν Μακ.
Κατά τα λοιπά συμφωνώ κι επαυξάνω ειδικά για το μουσείο με τον υπολογιστή!

Tanila said...

Little gun?!?!?!
You no speak english?

Ιφιμέδεια said...

"Could you possibly tell me where the little gun is?"

Μόλις δημιούργησες άλλο ένα κλασικό. Just like that.

Αγάπη, είμαι τόσο πολύ κοντά να αρχίσω να χαστουκίζω την άσπρη φυλή της Αφρικής όπου την συναντάω.. σε αεροδρόμια, σε μουσεία έξω, κλπ. Τόσο κοντά...

Dastardly Kinkajou said...

πρόσεξες όμως που στο δρόμο του gay village, ονόματι canal street, έχουν σβήσει το c από την πινακίδα; αυτό θα πει βρετανικός αυτοσαρκασμός! αααχ Μάντσεστερ, πόσο πίσω με πήγες!

Provato said...

αχ Linaki μου γλυκό, τι τυχερή που είχε τέτοια παππού γι αυτό μας βγήκες τόσο πρωτευουσιάνα με ψιλοτάκουνα xxx

θεία, σε λατρεύω αγάπη, τέλος! :-) xxxx

stassa γλυκειά, δεν είπα ότι είναι καθαροί λόγω κοινωνικής αλλυλεγύης, είπα ότι απλά ένας φροντισμένος δημόσιος χώρος είναι εμπνευστικός για την έννοια του community. xxxx

ανώνυμε/η 07:42:00 ω! χίλια ευχαριστώ, χαίρομαι που χαίρεσαι το διάβασμα πολλά φιλιά :-))

α μπα μπευχαριστώ χιχιχι τι να πω, είσαι η καλλίτερη χεχε

Provato said...

vivi δεν ξέρεις τι εστί προβατίσιους, είμαι ικανός να πάρω 2κιλά σε δύο ώρες, πως το έκανα νομίζεις το σέξυ κοιλάκι, λολ xxxx

κόκκινο μπαλόνι γλυκό κ τρυφερό. τι να πω, πολύ χαίρουμε που είμασε συνέταιροι στο έγκλημα xxxx τεράστιο φιλί! :-)

happy τι που τα σκέφτομαι, χεχεχε αφού γιού καίει λέγεται η χώρα στην γιουροβίζον! xxxx

ανώνυμε 04:08:00 PM το πρόβατο είναι πχιότητα κ στον ταξιδιωτικό οδηγό, ελπίζω να πήγε καλά το ταξίδι σου κ η δουλειά σου κ να έκανες κ καμία βόλτα, τα φιλιά μου τα προβατικά

κούνελε πρέπει να πάμε μαζί σε βιβλιοπωλείου του εξωτερικού, τέρμα. κ μην παραπονιέσαι, έκανες πρόσφατα σούπερ σέξικο ταξίδι, xxxx

Provato said...

Me:moir τι να πω, έχεις δίκιο έβγαλα πολλές φωτό, κ περίεργες αλλά βαρέθηκα να ανεβάζω, χεχε που ξέρεις όμως μπορεί! ;-))

ανώνυμε 03:13:00 καλά φαντάζεσαι, μπράβο μπράβο.

wilma θα το βάλω το lol την επόμενη φορά που θα περάσω μπροστά από την σκατοαφίσα, με μαρκαδόρο. κ αν όχι εγώ ελπίζω να το κάνει κάποιος σέξυ βγιούερ! xxx ευχαριστώ :-))

thomas λύσσιαξες πια με το community, αμάν, σου λέμε "κοίτα ένα ωραίο γκόμενο" κ μας απαντάς "είναι αρκετά αγωνίστρια" αμάν χριστιανέ μου! xxxxx

annabooklover εντελώς χάλια τα εστιατόρια στο μάντσεσταα αχ τυχερή που έχησες εκεί όμως :-))

Provato said...

τανίλα now you learn it?

ιφιμέδεια όταν ξεκινήσεις τις μπάτσες πάρε με τηλ να έλθω να βοηθήσω! :-) xxxx

dastardly αχ μα ναι, άκου anal street θέ μου αυτός ο σαρκασμός είναι που τους σώζει! πολλά φιλιά χάρηκα που πόσταρες κόμεντ! :-)