Thursday, August 20, 2009

Διακοπή 2009! Εντυπώσεις από το εξωτικό Χανιό.

Κανονικά δεν σκόπευα να πάω στα Χανιά, αλλά μία φίλη έκανε εκεί τους γάμους της (ναι, πληθυντικός, κ μάλιστα επίτηδες) κ είπα "αφού θα πάω που θα πάω, δεν κανονίζω να μείνω κιόλας κανένα 10ήμερο; τι νόημα έχει να γυρίσω πίσω κ να ξαναφεύγω μετά για αλλού;"

Κ έτσι την πήρα την απόφαση, κ πρωί πρωί το Σάββατο 25 Γιούλη ανέβανα τα σκαλοπάτια του αεροσκάφους της Aegean. Ευτυχώς φορούσα λάκ ελνέτ κ ο αέρας από τις έλικες δεν χαλούσε το τέλειο κοκκοράκι στο μαλλί μου.

Οι πρώτες μέρες της διακοπής, αφιερώθηκαν στον γάμο. Ήταν ένας κρητικός γάμος με τα όλα του. Τα τρία πράγματα που θυμάμαι περισσότερο είναι:

Α - Την απίστευτη ζέστη που έκανε την ώρα της τελετής. Ήταν εκείνη την Κυριακή στα τέλη Γιούλη που είχε 40 βαθμούς. Ήμουν με κουστούμι κ πραγματικά δεν έχω περάσει χειρότερη εμπειρία ζέστης στην ζωή μου ποτέ! Α γουαζ σο χατ, α κουλντ μέηκ α καρήαρ ην πορν ήνταστρη.

ΒΟΥ - Το απίστευτο φαγητό που είχε στο τραπέζι του γάμου. Είχαν βουλώσει οι αρτηρίες μου από το πολύ φαγητό, κ ακόμα ήμασταν δύο πιάτα πριν να έρθει το ορεκτικό. Ναι, για τόσο φαγητό μιλάμε. Είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα πετάχτηκε ήταν αρκετό για να κρατήσει χορτασμένο όλο τον πληθυσμό της Γουατεμάλας για 4 βδομάδες!

ΓΟΥ - Στο τραπέζι του γάμου το Κρητίκι που έπαιζε λύρα κ τραγουδούσε μαντινάδες καλούσε κάθε λίγο κ λιγάκι διάφορους για χορό πάνω στην πίστα, σε γκρούπ. Ας πούμε, έλεγε: "Κ τώρα να χορέψουν οι φίλοι του γαμπρού" κ δώστου να πετάγονται με άγχος από όλες τις γωνιές του μαγαζιού οι φίλοι του γαμβρού να φτάσουν έγκαιρα στην πίστα. Κ μετά έλεγε "και τώρα ένας χορός για την οικογένεια της νύφης" κ νά σου όλοι από την οικογένεια της νύφης να τρέχουν σαν τρελοί να φτάσουν στην ώρα τους στην πίστα. Κ ύστερα "τώρα χορεύουν οι φίλοι του πατέρα του γαμπρού" κ.λπ. κ.λπ. Αυτό μου φάνηκε σούπερ αστείο κ περίεργο. ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ: Αν ανήκες στην κατηγορία που είχε μόλις λάβει την εντολή να κάνει την έφοδο στην σκηνή, ήταν τεράστιο αμάρτημα να μην πας, δεν θα εκπλαγώ αν μάθω ότι ίσως είναι κ παράνομο από το νόμο (σίγουρα θα έχει φροντίσει κάποιος Κρητικός βουλευτής....). Μόνο ένα πράγμα ήταν πιο αμάρτημα από το να μην πας να χορέψεις: ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙΣ ενώ δεν είσαι στο γκρουπ που έχει κληθεί!!! Μιλάμε για μεγάλος κάγκουρας, τέλος, φτου σου ρε, φτου σου ρε, ζητιάνε του χορού, ου να χαθείς!

Πάντως όλο αυτό με έβαλε σε τρελό σκεψ σκεψ εντατίκ. Εξάντλησα όλη την προβατική μου δημιουργικότητα να φαντάζομαι άλλα γκρουπ καλεσμένων που θα μπορούσαν να κληθούν να χορέψουν, όπως ας πούμε:

Φίλοι της Νύφης αδελφές με αποτρίχωση στο ποπουλίνο.
Εχθροί του γαμπρού που ζηλεύουν που παντρέυτηκε τέτοια λεβέντισα
Σουσέλ της Νύφης που της μιλάνε ακόμα
Σουσέλ της Νύφης που δεν της μιλάνε γιατί ήθελαν σκέση κ αυτή τους είχε στυμένη λεμονόκουπα
Παρσέ του γαμπρού από το στρατό
Φίλοι του γαμπρού που μαλακίζοταν μαζί στην εφηβεία....

κοκ, σου λέω μεγάλο κέφι έκανα μέσα στο θολωμένο μου μυαλό.

Πάντως γενικά πέρασα πολύ ωραία στον γάμο, να ζήσουν τα παιδιά συμπέθερε κ συμπεθέρα, όλα τα καλά του θεού να έχουν.

Και τώρα αγαπημένε sexy viewer πάμε στο κανονικό ποστ, κριτική της Κρήτης ως μέρος διακοπής!

Λοιπόν, τα Χανιά είναι όμορφα... αλλά όχι, δεν τρελάθηκα. Ναι, ωραία είναι η παλιά πόλη με τα ωραία σοκάκια της κ τα χρώμα το τοπικό της... Αλλά, η Κέρκυρα με την παλιά της πόλη με αναπαύει περισσότερο... γιατί άραγε; A! το βρήκα! Μήπως επειδή όλα τα σοκάκια της δεν είναι, όπως στα Χανιά, γεμάτα μαγαζάκια που πουλάνε παραδοσιακά κρητικά αυτοκόλλητα για το αυτοκίνητο με φράσεις "bitch is coming, move over asshole" κ παραδοσιακές κρητικές θήκες για το κινητό κ άλλα τέτοια, κρητικά πάντα, σουβενίρ; Ναι, ίσως.

Οι κρητικοί είναι, κάποιοι τουλάχιστον, πάρα πολύ ωραίοι άντρες. Κ παίζει το μάτι τους μπήγκ τάημ. Μπηγκ μπηγκ. Μη σου πω κ χιούτζ! Αντίθετα....

...οι κρητικές δεν είναι ωραίες γυναίκες (οι φίλες μας εξαιρούνται χιχιχι). Πολύ τσαούσες κ μαυριδερές κ κάπως τριχωτές. Το να είσαι αγριωπός είναι ωραίο στον άντρα, όχι στην γυναίκα. Αποτρίχωση κορίτσια, δεν το ξεχνάμε ποτέ. Ειδικά την τουριστική περίοδο γιατί τρομάζει ο τουρίστας, σκέφτεται τα χειρότερα όταν σε βλέπει με την καγκουρότριχα στο πρόσωπο.

Ευτυχώς, ευτυχώς, ευτυχώς που έκατσε κ πήγα από τις 25 Γιούλη. Κατάφερα να περάσω μερικές σχετικά ήρεμες μέρες... διότι όταν μπήκε ο ευλογημένος Αύγουστος, απλά κ ειλικρινά στο λέω, το τι μαζεύτηκε στην πόλη, δεν περιγράφεται. Τόση ασχήμια κ μικροαστικίλα κ καφρίλα κ γυφτιά, θέμου κ ομητζή! Η επέλαση του Ελληνάρα με τα όλα της... Λυπάμαι, μη με πεις σνόμπ, μη με πεις ψώνιο, αλλά έσπασε η καρδιά μου με κάτι συμπεριφορές κ στάσεις κ κουβέντες που αντελήφθην... Ο Θεός να μας φυλά από τον χειρότερο εαυτό μας, εμάς τους κατοίκους αυτής της γωνιάς της μεσογείου. Κ δεν έχω, ούτε κ θέλω, τίποτε περισσότερο να πω επί του θέματος.

Τα Χανιά έχουν το καλό ότι μπορείς να κάνει ωραίες βόλτες με το αυτοκίνητο εκεί γύρω ή κ λίγο μακρύτερα. Πήγαμε στην Παλαιοχώρα (όμορφη αρκεί να μην έχει αέρα) στην Λαφόνησο (όμορφη αρκεί να μην έχει τόσο πολύ κόσμο - δηλαδή να πας φλεβάρη) στα Φαλάσερνα (η καλύτερη παραλία της περιοχής, τέλος. Όσο κόσμο κ να έχει, που έχει πολύ, λές "χέστηκα" γιατί το νερό είναι παραδεισένιο όμητζη πάω για ακόμα μία βουτιά").

Όλες, όλες όλες οι παραλίες, έχουν πέσει θύμα του ελληνικού μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης του 21ου αιώνα. Δηλαδή: Aπλώνουμε 30 ομπρέλες, βάζουμε από κάτω από δύο ξαπλώστρες κ είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μπήζνα! Αυτό είναι καλό γιατί πας στο παραλίο κ έχεις όλες τις ανέσεις σου... αλλά κάπου νοσταλγώ τις εποχές (ναι, τις πρόλαβα) που οι παραλίες είχαν μόνο πετσέτες πάνω τους. Α. κ κάτι άλλο, γιατί ακούω διάφορες μαλακίες. Οι ξαπλώστρες είναι πολύ πιο μικροβιοφόρες από την άμμο... δεδομένο.

Στις δημοφιλείς παραλίες με ξαπλώστρες γίνεται εννοείται μάχη για μία από αυτές. Έπεσα σε σκηνή φοβερού καυγά ανάμεσα σε Ελληνική οικογένεια κ ζευγάρι ξένων που έκαναν το λάθος να μην δουν ότι τις μοναδικές άδειες ξαπλώστρες που υπήρχαν διαθέσιμες τις είχε κοιτάξει πριν απο μισή ώρα η ελληνίδα νέα μάνα κ τις είχε καπαρώσει (στο μυαλό της)... δεν θες να ξέρεις τι επακολούθησε. Ένα θα σου πω. Οι φαρσοκομωδίες του Σεφερλή είναι Μπέργκμαν αφαιρετικότητας κ μινιμαλισμού μπροστά στην σκηνή που είδα.

Είδα πολλές νέες οικογένειες, γονέων γύρω στα 30 με παιδάκια 2-3 χρονών. Κ μου γεννήθηκε η απορία. Τι παθαίνουν όλα αυτά τα κουλ φατσάκια τα τόσο τρέντηκα κ εξευγενισμένα; Γιατί γίνονται το χειρότερο είδος έλληνα όταν κάνουν παιδιά; Είναι μηχανισμός επιβίωσης να αυξάνονται τα κατινόνια κα τα αγενόνια στο αίμα τους; Φοβούνται ότι αν είναι ευγενικοί θα γαμήσει κάποιος την οικογένειά τους; Μάλλον... τι να πω. Μόνο αυτό: Σναπ άουτ οβ ήτ μπήτσης. Η ευγένεια είναι μακροπρόθεσμα πιο ισχυρό όπλο επιβίωσης από την αγένεια. Ξεφορτωθήτε τα ελληναρόνια από το αίμα σας ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ τώρα!

Οι κρητικοί το παίζουν πάρα πολύ έξυπνα το χαρτί της Κρητικής κουζίνας. Τα μενού τους είναι διαφορετικά από ότι έχεις συνηθίσει, γιατί ξέρουν ότι όποιος έρχεται στην Κρήτη περιμένει να φάει κάτι διαφορετικό! Κ η αλήθεια είναι ότι στο νησί τρως καλά. Κ τα φαγητά τους είναι ωραία, κ το έθιμο των κερασμάτων είναι τέλειο (σε κανένα εστιατόρια δεν πληρώνεις φρούτο κ γλυκό - στα φέρνουν από μόνοι τους κ είναι κερασμένα), κ γενικά όλα μία χαρά. Αλλά, να ξέρεις ότι κάτι "θαλασσινά αγέρια" κ δεν συμμαζεύεται διάφορα άλλα εστιατόρια που υποτίθεται ότι έχουν ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΟΥ ΛΕΩ φαγητό κ όλοι τα συνιστούν, έχουν πέσει θύτες της επιτυχίας τους κ έχουν καταλήξει η χειρότερη επιλογή. Προφανώς ο εστιάτορας σου λέει "αφού θα έλθει ο μαλάκας ούτως ή άλλως, επειδή είμαι γνωστός, σιγά μην προσέξω το σέρβης κ την πχιότητα". Αζ σήμπλ αζ δατ! Σπαστικό αλλά εντάξει δεν έγινε κ τίποτε, μικρό το κακό, απλά δεν φάγαμε καλά 2 από τις 10 μέρες.

Συγκινήθηκα στον τάφο του Βενιζέλου. Γιατί, εντελώς στο άσχετο θυμήθηκα, το τέλος του Six Feet Under κ δάκρυσα. Αυτό με έκανε να καταλάβω ότι δεν ξέρω πράγματα για την ζωή του "εθνάρχη", γιατί κανονικά θα έπρεπα να νιώσω κάτι που ήμουν εκεί, κ ότι πρέπει να μάθω οπωσδήποτε. Οπότε, έρχομαι κ σε ρωτώ σέξυ βγιούερ! Ξέρεις καμία βιογραφία του ΕλΒελ που να μην τον αγιοποιεί κ να μην είναι εθνικιστική αλλά να λέει τα figs figs κ το laundry laundry? Discuss. and suggest.

Έκανα περίπου 1300 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο. Πλάκα είχε, πρώτη φορά οδηγούσα τόσο πολύ μέσα σε τόσο λίγο διάστημα! Πολύ μου άρεσε! Η πιο περιπετειώδης "διαδρομή" ήταν από την Παλαιόχωρα στην Λαφόνησι από τον παραλιακό δρόμο, μέσω φοβερού καρόδρομου σε σεληνιακό τοπίο! Το αμάξι έγινε σύχρηστο από την σκόνη κ όταν φτάσαμε σε κατοικημένη περιοχή ο Γιώρζ Τρούλη αισθανόταν τουλάχιστον σαν τον Μαγγελάνο, κ βάλε! χιχιχιχιχι

Η Κρήτη έχει άπειρα κ τεράστια θερμοκήπια όπου μεγαλώνουν καρπούζια, ντομάτες, κολοκυθάκια κ λοιπά κ λοιπά. Κάποια στιγμή, φτάνοντας στα Φαλάσερνα που βλέπεις πολλά κ πολύ μεγάλα, το ένα δίπλα στο άλλο, με έπιασε μία φρίκη. Μπήκα σε μουντ Matrix κ σκεφτόμουν: "μήπως είναι αδικία που μεγαλώνουμε τα κολοκυθάκια με τον ίδιο τρόπο που οι μηχανές μεγάλωναν ανθρώπους σε κοιτίδες στο Μάτριξ;" Γιατί αν το καλοσκεφτείς αυτό ακριβώς κάνουμε, μεγαλώνουμε πλάσματα φυλακισμένα σε θερμοκήπια για να τα χρησιμοποιήσουμε για παραγωγή ενέργειας/τροφή. Με έπιασε μία φρίκη. μετά σκεφτόμουν ποιο κολοκυθάκι θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του Κιάνου Ρηβζ των κολοκυθακίων - ξέρεις, το κολοκυθάκι που διαλέγει το μπλε χάπι κ αρχίζει την επανάσταση. Μπρ σύγκρυο με έπιασε από το ενδεχόμενο. Κ το βράδυ παράγγειλα στην ταβέρνα μία κολοκυθάκια τηγανητά, έτσι για να επιβεβαιώσω την κυριαρχία μου στο είδος τους κ να τους κόψω τον αέρα. δεν είμαστε τώρα για μαλακίες με τα κολοκυθάκια.

Η Συναγωγή είναι ωραίο μπαράκι. Τα 2 Λουξ όχι. Σόρη, α αμ τζάστ μπήην σαμπτζέκτηβ χήαρ. Όσο για αυτό που μου λέγανε διάφοροι ότι είναι γκέη φρέντλη (τα 2 λουξ), ναι ισχύει. Αρκεί η προηγούμενη εμπειρία σου από gay friendlyness να είναι τα κεντρικά γραφεία της Κου Κλουξ Κλαν. Δηλαδή έλεος. Καθόλου γκέη φριέντλη δεν είναι, είναι μία καφετέρια συνηθισμένη. Που δεν έχεις κανέναν ιδιαίτερο λόγο να πας.

Αχ, από όλα τα παραδοσιακά κρητικά ταβερνάκια το πιο αγαπημένο μου ήταν το Starbucks. Η ανακούφιση που αισθάνθηκα όταν το είδα μπροστά μου κ κατάλαβα ότι επιτέλους θα πιω εσπρέσο της προκοπής ήταν τεράστια! (φωνή σέξη βγιούερ: ναι, κ στο χωριό σου εσπρέσους έπινες ΤΜΒ ε ΤΜΒ!!! απάντηση πρόβατο: ζηπ ητ μπήτς!).

Πήγα στην Κνωσό. Εννοείται. Ομητζή. Πολύ πολύ εντυπωσιακή μέρα. Γεμάτη εκπλήξεις. Αποφασίσαμε να πάρουμε ξεναγό κ πέσαμε σε μία πολύ ιδιαίτερη, πολύ πολύ ιδιαίτερη - ήταν διαβασμένη κ μας έλεγε κ διάφορες συμπληρωματικές πληροφορίες που μας έδιναν την δυνατότητα να δούμε το μπήγκ πίκτσουρ κα τα νεφελήμ. Μας είπε ότι οι Μίνωες ήταν στην ουσία Μεσοποτάμιοι, από εκεί ήρθαν κ αποίκησαν την Μεγαλόνησο (χένσ οι Κρητικοί είναι μαυριδεροί), μας είπε ότι όλα αυτά που ξέρουμε ως απομεινάρια της Κνωσού στην πραγματικότητα δεν ήταν τότενες στην Κνωσό αλλά πρόκειται για αναστυλώσεις από τον Έβανς (φωνή σέξη βγιούερ: τι περίμενες ηλίθιο πρόβατο; να υπάρχουν ακόμα κόκκινες κολώνες κ τόσο έντονων χρωμάτων τοιχογραφίες τόσες χιλιάδες χρόνια μετά την κατασκευή τους;) κ μας είπε κ ότι ο Μινωικός πολιτισμός καταστράφηκε μεν από τις εκρήξεις του ηφαιστίου της Σαντορίνης, αλλά την χαριστική βολή την έδωσαν... οι Μυκηναίοι.... χμφ χμφ χμφ... Σκεψ σκεψ εντατίκ. Με σόκαραν αυτά τα τρία δεδομένα πολύ. Αρονό γουάη

Πάντως γενικά πρέπει να υπάρχει μία συνειδητούλα προσπάθεια από τους Κρητικούς να μην πολυλένε ότι όλα αυτά που βλέπουμε στην Κνωσό είναι τσιμεντένιες αναστηλώσεις ηλικάς περίπου 100 χρόνων (κ μάλιστα ίσως όχι κ πιστές στο πρωτότυπο). Λογικό το βρίσκω, φαίνεται ότι η τοποθεσία μαζεύει απίστευτα εκατομμύρια των εκατομμυρίων επισκέπτες. Μας είπε κάποια στιγμή η ξεναγός ότι υπάρχουν μέρες, όταν αδειάζουν τεράστια κρουαζιερόπλοια, που απλά δεν μπορείς να περάσεις απο τα χιλιάδες πλήθη... χμφ χμφ χμφ.

Το Ηράκλειο για κάποιο λόγο το είχα στο μυαλό μου ως την ασχημότερη πόλη της Ελλάδας (αυτή η φήμη το συνοδεύει κ εγώ γνωστός στερετυπάκια την πάτησα). Από το λίγο που είδα την μέρα που πήγα στην Κνωσό, δεν το πιστεύω πια αυτό. Συγγνώμη Ηράκλειο που σε αδικούσα τόσο καιρό. Συγγνώμη ειλικρινά (απάντηση Ηρακλείου: για όνομα του θεού προβατάκο! μεταξύ μας τώρα, δεν σε παρεξηγώ!).

Στα Χανιά είναι θαμένη μία πολύ πολύ πολύ αγαπημένη φίλη της αδελφής μου, που πέθανε πολύ νέα, στα 30 της. Ξέρω, εντελώς ω φακ. Ζούσε στην Αθήνα, ήταν συμμαθήτρια της αδελφής μου, αλλά επειδή είχε καταγωγή από τα Χανιά ετάφη εκεί. Αφιέρωσα ένα πρωινό να πάω στον τάφο της και να πω ένα πάτερ ημών. Ήταν μία λαμπρή μέρα, ζεστή κ αξέχαστη. Μπήκα στο νεκροταφείο, Άγιος Λουκάς λέγεται, αν δεν κάνω λάθος, κ ρώτησα στο γραφείο: καλημέρα, ψάχνω τον τάφο της Τάδε Ταδοπούλου. Ο ευγενέστατος ιερέας μου τη βρήκε στο κομπγιούτερ (αχ αυτά τα κομπγιούτερ, παντού είναι παντού...) κ σιγά σιγά πήγα προς τα εκεί που με κατεύθυνε. Μέχρι να φτάσω, κοιτούσα δεξιά κ αριστερά τα μνήματα. Τις ζωές τις συμπυκνωμένες σε μία γραμμή τύπου ΑΑΑΑΑ ΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓ 1935 - 1999. Κ πότε πότε κ μία φωτογραφία του νεκρού. Δεν πρωτοτύπησα σε κάτι από αυτά που αισθανόμουν/σκεφτόμουν: Στεναχωριόμουν λίγο για κείνους που πέθαναν μικροί ή νέοι, εντυπωσιαζόμουν με τις έντονες κ βαριές εκδηλώσεις λατρείας προς κάποιον μακαρίτη (ξέρεις, τάφοι Λας Βέγκας, με συντριβανάκι, μαρμαράκι με ποιηματάκι από γλυπτά γράμματα, πλαστικά λουλούδια, καγκελάκια κ.λπ. κ.λπ.), αισθανόμουν λίγο κ περιέργεια... τι να πήρε άραγε τόσο νέους όλους αυτούς τους ανθρώπους στην από κει πλευρά; Χου νόουζ. Αχ

έφτασα στον τάφο της Β. Τα τυπικά... πάνω στο μάρμαρο το ονοματεπώνυμο κ η ημερομηνία 1970 - 2000. Που περικλείει όλη την ζωή της, αλλά δεν περικλείει κ τίποτα από την ζωή της. Στο μικρό μαρμάρινο "ντουλαπάκι" στο πάνω μέρος του μνήματος, μία φωτογραφία της. Αυτή με έτσουξε λίγο να πω την αλήθεια μου. Μόλις την είδα, σχεδόν αμέσως τράβηξα το βλέμμα ενοχλημένος κ χρειάστηκε να περάσει κάμποση ώρα μέχρι να την ξανακοιτάξω. Έπιασα τα "διαδικαστικά". Άφησα δύο κεράκια, να τα ανάψει ο επόμενος επισκέπτης, κ καθώς έλεγα το πάτερ ημών λιβάνισα (γιου γκό μπόη! ή ξέρουμε παράδοση, ή δεν ξέρουμε). Όση ώρα περίμενα εμφανίστηκαν κ δύο γατάκια, αδεσποτάκια που αρχίσαν να παίζουν πάνω στο μάρμαρο του οικογενειακού τάφου. Άκου τώρα... Μετά από λίγο έφυγα, για να επιστρέψω στις διακοπές μου. Αυτά περί του θέματος. Τίποτε άλλο. Μην περιμένεις ρητό κ δίδαγμα σέξη βγιούερ. δεν υπάρχει.

Κ το ΟΣΚΑΡ Καλύτερης Στιγμής Των Διακοπών 2009 πηγαίνει στην.....

Η πιο σπουδαία κ μεγάλη υπερηφάνια μου για τις διακοπές 2009 είναι που έμαθα σε κάποιον να βουτάει το κεφάλι του στην θάλασσα κ να αγαπάει το νερό γενικότερα! Ναι, ναι, το έκανα αυτό κ είμαι πολύ πολύ υπερήφανος! Κ μάλιστα, το μαθητούδι μου όχι μόνο εξοικειώθηκε με το νερό, όχι μόνο έμαθε να κολυμπάει, κ να βουτάει το κεφάλι μέσα στο νερό, κ να πλατσουρίζει κ να απολαμβάνει την θάλασσα, αλλά τα κάνει όλα αυτά κ μόνο του, χωρίς να είμαι εγώ κάπου εκεί δίπλα, δίχτυς ασφαλείας. Γιες! Γιου γκό σηπ! Διότι όπως λέει κ το ρητό "μην χαρίζεις το ψάρι σε έναν πεινασμένο - μάθε τον να ψαρεύει!"

άντε, κ του χρόνου! ελπίζω να πέρασες κ εσύ όμορφα!

α, και, να πας στο Χανιό. Αλλά με προσοχή, ε;

(τώρα, να σου ένα εκατομύριο των εκατομμυρίων ευχαριστώ που διάβασες όλην αυτήν την σεντονούμπα, πιστεύω θα είναι πολύ λίγο... αχ αχ ρησπέκτ ρησπέκτ εντατίκ, κ είναι κ λίγο)

47 comments:

Ιφιμέδεια said...

Βαριέμαιθανάσιμα να διαβάζω αφηγήσεις διακοπών των άλλων...


.....

......



......

.....ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ ΛΑΜΠΡΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ!!!

Τέλεια αφήγηση! Με αρώματα, με γεύσεις, με λίγο δάκρυ να στραφταλίζει εκεί στον κανθό, με τα όλα της!

Αν και τα γράφεις ωραία, κατά βάθος χαίρομαι που δεν διάλεξα Χανιά για φέτος αν και έπαιξε κάποια στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.. Δεν είμαι σε mood να αντέχω ζευγαράκια 30ρηδων με παιδάκια. Κυκλοφορώ και δολοφονώ.


Υ.Γ. Έχω άγνωστες λέξεις: σουσέλ, παρσέ και ΤΜΒ. Παρακαλώ απαντηστε ενταύθα!

Υ.Γ. 2
I was so hot I could mak a career in porn industry?

(are you fucking for real? -τέλεια ατάκα! ανταπαντώ με τα ωραία μου αμερικάνικα...)

Flonsavardu said...

προβατάκο το διάβασα όλο και μου άρεσε. 2 πράγματα θα σου πω μόνο. ΠΩΣ ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΓΙΟΥ ΜΠΗΤΣ, που θα έλεγες και εσύ, να μην γράψεις τίποτα για το ρέθυμνο; αυτό που το έχετε όλοι του χεσίματος ποτέ δεν θα το καταλάβω! και δεύτερον και πιο σημαντικόν, μην απατάσαι για το ηράκλειο. τα 3 τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τόσο πολύ, extreme make over- city edition. γι' αυτό και δεν παρεξήγησε. :)

άντε να σου πω και τρίτο. δεν το ήξερα αυτό για την κνωσσό και εδώ που τα λέμε είμαι σίγουρη ότι πολλοί δεν το ξέρουν. ρωτάω εδώ το boyfriend που είναι αρχαιολόγος και του φαίνεται γελοίο που δεν το ξέρουμε. μας κορόιδεψε και λίγο, την αλήθεια μου θα την πω.

Hfaistiwnas said...

Βρε προβατούκο! Τι κατεβατό είναι αυτό;;; χαχαχα! απολαυστικό όμως!
αααα σε ποιό γκρουπάκι ήσουν;;;

margarita said...

"Όσο για αυτό που μου λέγανε διάφοροι ότι είναι γκέη φρέντλη (τα 2 λουξ)"

Κανονικά θα έπρεπε να γράψεις διάφορη γιατί δεν νομίζω να στο είπε άλλος χριστιανός/ή ;P

Κρίμα που δεν πήγαμε στο εργαστήρι του καρόλου, ανοιξε φέτος και το μαθα φέτος.
Αλλά δεν ξέρω αν ειναι gay friendly
φακ

Litanie des Saints said...

+1 στη Φλονς για το Ηράκλειο, την τελευταία πενταετία το κάνανε κούκλα (πιο πριν ήτανε πανούκλα). Πάντως εξακολουθώ να προτιμώ Χανιά.

bunnysuicides said...

τι σεντονάρα ήταν αυτή θέμου!
έχε χάρη που πέθανα με τα παρσέ του γαμπρού απ' το στρατό, κ κάτι άλλα που δεν τα θυμάμαι, γιατί έχει περάσει κ μισή ώρα από τότε που άρχισα να διαβάζω

(έπαθα σοκ με την αναστύλωση?)

SK said...

Ωραίο το ταξιδιωτικό σου κείμενο. Εasy reading :-)

sCaTterBraiN said...

μια χαρά ήταν το κείμενο, μπράβο προβατούκο. δε θυμάμαι βέβαια τα πάντα γιατί πέρασε και λίγος καιρός μέχρι να φτάσω στο τέλος, αλλά και εγώ γουστάρω κρήτη. πολύ.

Anonymous said...

Έγραψες sexy viewer! Ο μι τζι έχω πάθει σοκ.

Και να πηγαίνεις πιο συχνά διακοπές να έχουμε τέτοιες... χμμμ... γλαφυρές περιγραφές άλλων τόπων.

Κίσηζ.

ProFyLaKtiKo said...

και διάβαζα, διάβαζα, διάβαζα... ωραίο ήταν πάντως. χαίρομαι που πέρασες καλά. τα ξεροτήγανα στο γάμο δεν ήταν όνειρο?? εεεεε??

ΓρεγΚ* said...

Καλά τα'κανες τα σκατοκολοκυθάκια! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τα σιχαίνομαι!


Απολαυστικότατο το ποστ σου! :-)

Tanila said...

@ Ιφιμέδεια: παρσί είναι αυτός που έχεις πάρει ε; Που τον πήγες βέβαια δε ξέρω
ΤΜΒ είναι τεράστιο μικρό βλαχάκι = ο πρόβατος
Σουσέλ να απαντηθεί πάρ'αυτα διότι δεν είμαστε καλιαρντες αλλά κιουρίες και δε μπορεί το κάθε τυχαίο αμνοερίφιο να εγείρει απορίες και να βάζει άγνωστες λέξεις.

Jirashimosu said...

στα Χανιά έφαγα ως ναύτης ολόκληρο το περσινό καλοκαίρι.
Η σχέση μου είναι μια διεστραμένη μισοαγάπη (ή αγαπομίσος;)

Στα stracbucks Χανίων πέρασα 63723 ώρες και 2534 καφέδες διαβάζοντας 29832 σελίδες.

Λέω σε 12 χρόνια να ξαναπεράσω μια βόλτα...

Σοφία said...

Αγκαιν γιου ρόουτ!

spirou said...

Αυτό με τα κολοκυθάκια με τρόμαξε λίγο, έχεις δίκιο, πολύ μάτριξ. Αλλά μετά από τόση σκέψη και φιλισοφια να πας και να τα φας τηγανητά το ίδιο βράδυ...ντροπή σου!

DonnBella said...

i love you sheep! :-)
to sousel to etymologhsa gallisti, sous-elle, k o syneirmos htan sxesh - milate k gallika polymathestate provatouko, h egw eimai entelws out?

Αβαδιστη said...

http://www.reuters.com/news/video?videoId=110002&videoChannel=4

OMG on twitter

Αθήναιος said...

Η Κνωσσός, Προβατούκο μου, είναι ο αρχαιολογικός χώρος με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη χώρα. Πιο πολύ κι από την Ακρόπολη! Καρατσεκαρισμένο αυτό που σου λέω!

Αθήναιος said...

Στην Εβραϊκή Συναγωγή, πήγες; Αν όχι, εσύ που είσαι και θρήσκο προβατάκι, έχασες!

Gi Gaga Kouni Beli said...

Αγαπημένη η Κρήτη αλλά φέτος θα προτιμήσω βουνό (πήρα τα βουνά που λένε..ε κάτι τέτοιο!)

maryalice said...

τι σημασια εχει το μεγεθος? σημασια εχει η πχιοτητα...γιου γκο μποι!

Anonymous said...

"sousel" vlepe "aslanis". Kante tis 2 lexeis search sto google, sta ellinika kai tha mathete. Amorfotoi.

kangerlussuaq said...

Απεχθάνομαι τα σκηνικά με τις αθάνατες ελληνικές οικογένειες στις παραλίες μας! Χαίρομαι όμως για τη σύγκριση των σκηνικών αυτών με τις Σεφερλειάδες και το Μπέργκμαν!

Anonymous said...

Καλωςήρθες, καλό υπόλοιπο καλοκαιριου και διακοπων

Υπάρχουν πολλές απόψεις για τους Κρητες των Μινωικών χρόνων. Οι επικρατέστρες υποστηρίζουν οτι πρόκειται για αυτόχθονες. Δυο Ισπανοι (Βάσκοι νομίζω) υποστηρίζουν πως πρόκειται για κατοίκους της περιοχής της Σαχαρας, που με την ερημοποίηση πέρασαν στην Κρήτη. Αλλοι πως πρόκειται για μεσοποτάμιους.
Θυμίζω πως είχαν εξαιρετικές σχεσεις με την Αιγυπτο των Φαραώ.
Με την μυκηναικη εξάπλωση, αφομοιώνονται με τα ελληνικά φύλλα.Δωρική παρουσία, η Γόρτυνα απ όπου έχουμε και γραπτό τεκμήριο.

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ

Anonymous said...

κνωσος sucks...χιλιες φορες να αφιερωνες το χρονο σου για να πας στο μουσειο του Ηρακλειου.Εχει τα πιο καταπληκτικα-φοβερα-σουπερ ντουπερ εκθεματα: τη θεα με τα φιδια,το δισκο της Φαιστου,τις τοιχογραφιες της Κνωσσου και πολλα αλλα που μαλλον μικρος εβλεπες στα σχολικα βιβλια

veteks said...

lol.

'Οι κρητικοί είναι, κάποιοι τουλάχιστον, πάρα πολύ ωραίοι άντρες.' lol 2. nai einai to black look me to moustaki, to gegonos oti odigoun san treloi, exontas sti diapason to mpouzoukotragoudo (80s style).

...οι κρητικές pολύ τσαούσες. poli relevant afto. apo tin kriti den itan i kopela (fanouraki)pou erikse sambucca sta genitals tou agglou tourista kai tous evale bourloto? tora prosfato itane.

YO!Reeka's said...

εχω κι ΄εγώ άγνωστες λέξεις!
ΥΓ. περιοχή έξω από το χανιό είναι αίσχος, σαν Φαληράκι επί 15

dsquared said...

εχω τρελαθει στο γελιο με φιλη που εχουμε παρευρεθει σε γαμηλιο γεγονος. Ωντας Αθηναιες μας πηρε χρονο να καταλαβουμε τι στα κομματια εκαναν και χορευαν οι μαυροπουκαμισαδες. Αλλα το καταυαριστηθηκαμε στο τελος. Το τι σχολιο ριξαμε δεν περιγραφετε.

din

Μάγισσα Κίρκη said...

Σήμερα ήρθε ο αδερφός μου από Χανιά και μου μετέφερε τα εξής:
1. Τρελλή αισχροκέρδεια, για 3 πιάτα κι ένα κρασί σε ταβέρνα δεν πλήρωναν κάτω από 40 ευρώ.
2. Στη Μονή Πρέβελη έπρεπε να πληρώσεις είσοδο 1.50 ευρώ για να μπεις μέσα (πως δεν είχαν και πορτιέρη στην πόρτα να ρωτάει "πόσα άτομα είστε;")
3. Τα Φαλάσερνα απίστευτα όμορφα.
4. Η πόλη των Χανίων είναι χειρότερη κι από Ομόνοια.

Αλλά εγώ όλα αυτά τα προσπερνάω γιατί οι μαυροπουκαμισάδες είναι τρελλά γκομενάκια και κούκλοι και γουστάρω!

dsquared said...

και συνεχιζω τον σχολιασμο... διαβαζω αποσπασματικα το post (κατι σαν Αρλεκιν) συμφωνω απολυτα οτι τα Φαλασερνα ειναι η καλυτερη παραλια. Το ματι των κοπελιων οχι απλα παιζει, με ενα καλησπερα σε εχουν βαλει κατω και δεν ξερεις απο που να φυγεις. Το καλυτερο φαγητο στην λεβεντογέννα το τρως στα χωρια προς βουνο μερια.

din

εμμανουέλα said...

Χαίρομαι που σου άρεσαν (όσο σου άρεσαν) τα Χανιά. Κρίμα που δεν συναντηθήκαμε (έχουμε κοινή φίλη που ήταν εδώ σχεδόν την ίδια περίοδο με εσένα. Αν ξανάρθεις προσπάθησε να είναι Μαϊος, Σεπτέμβρης ή καταχείμωνο. Θα περάσεις πολύ καλύτερα!
εμμανουέλα

dsquared said...

μεταξυ μας τον Ελ τον θεωρω λιγο λαμογιο... αμα βρεις την βιογραφια που θα τον κραζει σφυρα μου.
din

dsquared said...

περσι ειχα παει Ρεθυμνο (μου αρεσε περισσοτερο απο χανιο) η πιο κοντινη παραλια ηταν 3/4 με αυτοκινητο, σε καταλαβαινω για το fun της οδηγησης στην κρητη.
Λοιπον το Ηρακλεο εχει φτιαξει τον τελευταιο καιρο. Το 1994 που ειχα παε ηταν χαλι μαυρο.
Πηγες σε κανενα πανηγυρι στα χωρια? Οχι? Εχασεςςςςςς τρελο γελειο.
Μπραβο κυρ-προβατε για την εκμαθηση κολυμπιου! Αι φιλ σοοι πραουντ φορ γιου.
din

p.s. τα καταφερα το διαβασα ολο μεσα σε λιγες μερες.

Unknown said...

χαίρομαι που πέρασε καλά το ντα σηπ! εγώ την Κρήτη δεν την προτιμώ! τόσα χιλιόμετρα πήγαινε έλα για να κάνω ένα μπάνιο ΤΣΟΥ! Δεν το δέχομαι. Δέχομαι όμως να πηγαίνεις εσύ και να διαβάζω τέτοια κείμενα στην επιστροφή σου! Αυτό που έχω ακόμα να δηλώσω είναι ότι σε ζηλεύω θανάσιμα που κατάφερες και πήρες άδεια τον Γιούλη!:P

Pan said...

Καλησπέρα.

Διόρθωση:'τα figs figs κ το (ΤΗΝ) laundry laundry'.

Και ο γιες, το διάβασα ολόκληρο!!!

Anonymous said...

καλωσήρθες κι ευχαριστούμε για το σεντονακι ;)

Provato said...

Ιφιμέδεια μπλογκική αδελφή, όλο καλά λόγια είσαι τελευταία κ πολύ μου αρέσει. θα νομίζουν ότι έχουμε καμία συγγένεια όμως! xxxxxxx όσο για τις απορίες σου, απαντήθηκαν άμεσα, όπως θυμάσαι! xxxx

flon μου, τι να πω, πέρασα έξω από το Ρέθυμνο, καθ΄ οδόν προς το Ηράκλειο κ πρέπει να πω ότι στο τσακ ήμουν να το επισκεφτώ. Θα μου πεις, με τα λόγια χτίζω ανώγεια με τα λόγια κ κατώγια!!
φιλιά πολλά!

Ηφαιστιωνάκο δεν μπορώ να σου πω σε τι γκρουπάκι ήμουν, ντρέπουμαι κ μας διαβάζουν κ παιδιά. Άντε καλά, θα σου πω ήμουν στο "σούπερ σέξοι φίλοι της νύφης κ του γαμπρού ταυτόχρονα" χιχιχιχι

μάρτζ, γουάρη νατ, κ για το 2λουξ έγραφε κ το ήντερνετ ότι είναι τζέη φρέντλη. οπότε δεν φταις δεν φταις. Άσε που χάρη στις πληροφορίες σου τις αλλές, είδα τόσα πολλά κ ωραία! xxxx

Litanie, ναι Χανιά, αλλά με λιγότερο κόσμο! έλεος

Hfaistiwnas said...

α και στα δύο! Και καλά έκανες!!! χεχεχεχε!

Provato said...

κούνελε λολ, μόνο εσύ θα κατάφερνες να με προσβάλεις κ να με τιμήσεις ταυτόχρονα! λολ γκρ γκρ γκρ γκρ

SK thank you so much! :-))

scatterbrain, Κρήτη ρούλζ, γιες ηντήντ κ ευχαριστώ τα μάλα! :-)

Happy pessimist ου, ομητζή, τι τιμητικό, χίλια ευχαριστώ, χεχεχε xxxx

Prof όλα στο γάμο ήταν όνειρο, και ναι, το ξεροτήγανα λίγο περισσότερο! xxxx

Provato said...

gregory πρέπει να βρούμε τον Κηάνου Ρηβς τους να τον ξεπαστρέψουμε, ετοιμάζουν στάση σου λέω! xxx

Τανίλα, ότι θα γίνεις το δεξί μου χέρι ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου. γκρ γκρ γκρ γκρ

Jira ναι, αλλά φαντάσου να ήσουν ας πούμε ναύτης όχι στην κρήτη αλλά σε κανένα όχι τόσο ωραίο νησί, όπως ας πούμε το Καρπενήσι!!! σοκ!

Σοφία θέγκζ α λατ, γιου γκο γκέρλ! :-) xxxx

Spirou τα έτρωγα γιατί προστάτευα την ανθρωπότητα! μη με αδικάς λολ

Provato said...

Donna όχι, το σουσέλ το ξέρω από τον Α-Σλα-Νι, τότε που είχε γίνει το σκάνδαλο με τα τεκνά κ το έλεγε σε κάποιες κασέτες. xxxxx μωρό μου :-))

αβάδιστη θέγκ γιου σοοοο μάτσ μουτς

Αθήναιε, το πιστεύω αυτό για την Κνωσό, γίνεται μου είπαν χαμός! όσο για την συναγωγή, έχουν βάλει είσοδο 1 ευρώ οι κάγκουρες; Γιατί; Μου έκανε κακή εντύπωση κ τελικά δεν μπήκα. Αλλά αν έμπαινα χωρίς είσοδο θα άφηνα περισσότερα σε "κεριά". :-))

Gi Gaga περιμένουμε ανταπόκριση απο τα βουνά! οκ; xx

maryalice γιουγκό γκέρλ!!! λολ xxxx

ανώνυμε μη βρίζεις θα σου κάνω σπανκ το ποπουλίνο.

Provato said...

kangerlussuaq (θε μου, τι νικ είναι αυτό, έλεος, πολύ δύσκολο, τι θα πει;) μα είδες πως κάνουν το μυαλό να λειτουργεί αυτές οι οικεγένειες! μπεε

ΑΝΩΝΥΜΕ αχ με κάνεις υπερήφανο! Αυτός είναι αναγνώστης. όχι μόνο σέξυ αλλά κ γεμάτος γνώσεις! όχι σαν τους άλλους τα ρεμάλια που μόνο για τα σουσέλ νοιάζονται! χίλια ευχαριστώ για το σούπερ ενδιαφέρον σχόλιο! :-))

ανώνυμε 02:09:00 μου το είπαν κ άλλοι αυτό, αλλά προτιμώ τους φυσικούς χώρους... νέξτ τάημ άη πρόμης!

veteks είναι πολύ, πολύ ιδιαίτεροι ράτσα, τέλος. τρελοί κ αλλοπαρμένοι! :-))

Yo!reeka ε όχι κ εσύ άγνωστες!!! έλεος που πάμε, που είναι το κράτος, τι κάνει η παιδεία; λολ

Provato said...

din 1 - οι κρητικοί γάμοι είναι η αποθέωση του σχολίου, τέλος! που είναι το e channel; xxxx

Μάγισσα Κίρκη συμφωνώ σε όλα, πρέβελη δεν πήγα, αλλά μέημπη νεξτ τάημ! πολλά φιλιά, κ στον αδελφό!

din 2 - ναι, ναι ισχύει για το φαγητό, για τους μαυροπουκαμισάδες δεν παίρνω κ όρκο... έχε χάρη που δεν μπορώ να μιλήσω... χεχεχε

εμμανουέλα, πες το κ έγινε. νέξτ τάημ θα είναι Σεπτέμβρη. κ ελπίζω να καταφέρουμε να συναντηθούμε! :-)) Ποιά είναι η κοινή φίλη;

din 3 - εννοείται!!!! :-)

Provato said...

din 4 - είσαι ηρωίδα, τέλος δεν το συζητώ!!! όχι μόνο το διάβασες το τρελό σεντόνι, έχεις κ τα σχόλια να το αποδείξεις!!! μπεε φιλιά πολλά!! :-))

chichipiru, αχ ελπίζω να πέρασες απίστευτα καλά κ εσύ, όπου κ να πήγες, μην νομίζεις θα μάθω, χεχεχε :-))) xxxxxxxxxx

pan ζητώ συγγνώμη δεν θα επαναληφθεί! θέγκζ φορ δε υπομονή, χεχεχε

kihli εγώ ευχαριστώ! μα τι γλυκιά!!! :-))

dsquared said...

Το επιασα το υπονοουμενο για τους μαυρο-πουκαμισο boys... συμφωνω. Εχω ακουσει ιστοριες και εχουν δει τα ματακια μου.
din

βιριδιάνος said...

Αχ βρε πρόβατε τα μπέρδεψες!
Κόκκινο χάπι είχε πάρει ο Neo,όχι βαγιάγκρα!έλεος!χεχ :)))

Provato said...

din θέλω γκράφηκ ντητέηλζ! χεχεχε

βιριδιάνε τι να πω, ντροπ ον μη, είμαι πολύ κάγκουρας! χεχεχε :-)