Friday, March 05, 2010

Μερικές παρατηρήσεις από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης


Έδωσε ο Θεός Νταηόνησους κ πήγα στο νέο μας απόκτημα. Κ έτσι, πέρασα ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον πρωινό από όλες τις απόψεις.

Καταρχήν να πω ότι ήταν μία απόφαση στιγμής, δεν το προγραμμάτιζα ούτε το είχα σχεδιασμένο, απλά βρέθηκα στην περιοχή για μία δουλειά, την οποία τελείωσα γρήγορα κ είπα να εκμεταλλευτώ τον χαμένο χρόνο για να πάω στο μουσείο. Θα μου πεις.... γιατί στο λέω τώρα αυτό; έχω λόγο, σκάσε - λοιπόν, επειδή πήγα πολύ τυχαία κ χωρίς να το έχω πρόγραμμα, δηλαδή πήγα με serendipity κ καλά, είχα μεγάλη ελπίδα ότι το μουσείο θα μου έκανε κάτι μεγάλο μέσα μου, θα συγκλονιζόμουν, θα έβαζα τα κλάματα, θα έπεφτα να προσκυνήσω τα πόδια της Αφροντάητα κ άλλα τέτοια. Δυστυχώς διεψεύσθην! αλλά, ας τα πάμε με την σειρά!

Φτάνοντας είδα ότι δεν είχε καθόλου κόσμο. Στα ταμεία, όπου ήμουν μόνος μου, έβγαλα το εισιτήριό μου, το οποίο δεν βγαίνει με πιστωτική κάρτα, χμφ χμφ χμφ, αυτό μάλλον πρέπει να είναι κάπως εντυπωσιακό, με την κακή έννοια, για τους τουρίστες από Δυτικό κόσμο που μέχρι κ το καφέ τον αγοράζουν από τα Αστεροδολάργιο με πιστωτική. 5 € έκανε, το βρήκα σχετικά κανονική τιμή, αρονό νομίζω όμως θα μας έπαιρνε να το είχαμε λίγο πιο ακριβό.

Αφού μπήκα στο μουσείο, τεμπέλιασα μπιγκ τάημ. Δεν διάβασα ούτε μία πινακίδα, δεν αναζήτησα ούτε μία πληροφορία, δεν έκανα ούτε ένα πχιοτικό κοίταγμα εκθέματος. Απλά γυρνοβόλαγα μέσα στο μουσείο ακολουθώντας την ενδεδειγμένη πορεία κ χάζευα γύρω μου, ρουθουνίζοντας κ μυρίζοντας την ατμόσφαιρα για να πιάσω την αίσθηση κ την αύρα του χώρου.

Κ τι είδα; χμφ χμφ χμφ χμφ. Βασικά, το μουσείο μου φάνηκε σαν.... σαν.... σαν την 2010 εκδοχή του Πολεμικού Μουσείου. Ξέρεις... πώς είναι το πολεμικό μουσείο στην Βασ. Σοφίας κ Ριζάρη, ένα μεγάλο τετράγωνο κτίριο, ογκώδες που όλοι βλέποντάς το πρέπει να πούμε ότι "ομαγκόντ, αυτοί που έφτιαξαν αυτό το κτίριο πρέπει να είναι πολύ αξιοσέβαστοι άθρωπες, με κύρος κ εξουσία κ ισχύ κ πχιότητα..."; Αλλά που τελικά το μόνο που μας μένει είναι η αίσθηση ότι έχουνε βάλει, ένας Ποσάηντον ξέρει γιατί, μία χοντροκομένη παπάρα δυσανάλογη με το γύρω γύρω;

ε αυτήν την αίσθηση μου έδωσε κ το νέο μουσείο.... το Acropolis είναι ένα πράγμα πολύ μπλοκέ, πολύ μεγάλο κ πολύ δυσανάλογο με ό,τι υπάρχει γύρω του. εντάξει, δεν είναι τόσο χάλια όσο το πολεμικό μουσείο, είναι πιο εκσυγχρονισμένο κ δουλεμένο κ σύγχρονο, αλλά επί της ουσίας είναι ένα πράγμα που βγάζει πολλή κ πολύ λάθος μεγαλοσύνη.

αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερό του πρόβλημα. Για μένα το μεγαλύτερο του πρόβλημα είναι ότι σαν αίσθηση κ τόνο φωνής κτιρίου είναι εντελώς ασύμβατο κ αταίριαστο, να μην σου πω κ εντελώς κόντρα με το περιεχόμενό του.

Γιου σει, σέξη βγιούερ, δεν ξέρω, μπορεί να κάνω κ λάθος κ να είμαι κ εντελώς άσχετος, αλλά εγώ σαν απλός άθρωπας, έχω από τα αρχαιοελληνικά την αίσθηση της χάρης, της ελαφρότητας, της "τσαχπινιάς", ενός κάποιου μινιμαλισμού... ελλάδα χώρα του λεπτεπίλεπτου του φωτός κ έτσι.

Όταν όλο αυτό το πράγμα μου το στεγάζεις με πολύ μαύρο, πολύ μέταλλο, πολύ γυαλί, βαρύ κ ασήκωτο, σε έναν μεγάλο κύβο που στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι το αρχηγείο της κομαντατούρ... ε τότε, επικοινωνιακά κ μόνο υπάρχει ένα λάθος. Νομίζω είναι πολύ πολύ σημαντικό πράγμα το πράγμα που στεγάζει/περιέχει κάτι να έχει τον ίδιο τόνο φωνής κ χαρακτήρα με το πράγμα ητσελφ.

Ε, κ η αίσθηση που με έδωσε το νέο μας μουσείο είναι ότι ένα πράγμα πολύ Βαρύ κ Ασήκωτο, στεγάζει κάτι που είναι Ελαφρύ Φωτεινό Χαριτωμένο. Κ αυτό είναι κόνφληκτ.

Αυτά, επί της αίσθησης που πήρα από το μουσείο. Για να ξαναγυρίσω στην εξιστόρηση των ωρών που πέρασα εκεί, πέτυχα ένα από τα σχολεία της επαρχίας που φέρνει με τα αεροπλάνα της η Aegean για να δούνε το μουσείο δωρεάν.

Οι μαθητές μου έκαναν εντύπωση, το εύρος των ηλικιών τους ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, κάποιοι μαθητές μου φάνηκαν κοντά στα 30!!!! γουανταφάκ, σκέφτηκα από μέσα μου;
Τελικά, λύθηκε το αίνιγμα όταν διαπίστωσα, κοιτώντας τα καρτελάκια που φορούσαν, ότι ήταν μαθητές ενός νυχτερινού σχολείου από την πρωτεύουσα ενός μεγάλου νησιού μας. Ε, όπως ξέρεις, στα νυχτερινά σχολεία, πηγαίνουν για να τελειώσουν το λύκειο άθρωπες 25 ή 30 χρονών οι οποίοι δεν είχαν τα μυαλά στο κεφάλι τους όταν ήταν πιτσιφρίκια κ μετά είδαν τα δύσκολα κ σου λέει άντε, ας πάω να το τελειώσω το ρημάδι.

Γενικά τα "παιδιά" ήταν μάλλον ψιλοαδιάφορα με αυτό που έβλεπαν, η κακομοίρα η ξεναγός είχε βγάλει κάκτους στην γλώσσα να τους εξηγεί, αλλά αυτά βαριόντουσαν να ακούσουν λεπτομέρειες. Ρίχνανε ένα γρήγορο βλέμμα στο έκθεμα, άμα τους γυάλιζε το κοιτάγανε μερικά δευτερόλεπτα περισσότερο, αλλιώς "πάμπαρακάτ" - ξέρεις, γενιά ADHD αγαπημένη. Μου έκανε όμως εντύπωση ένας "κύριος", δεν πρέπει να ήταν λιγότερο από 30 χρονών, μπορεί να ήταν κ παραπάνω, μαθητής, ο οποίος ήταν πολύ απορροφημένος από όλο αυτό που ζούσε... προσπαθούσε να ενσταλάξει μέσα του κάτι από το μεγαλείο της τέχνης, ελπίζω να τα κατάφερε κ ό,τι κέρδισε από την επίσκεψη στο μουσείο να μην χάθηκε την επόμενη που είδε όλη την Ελλάδα να μιλά για μία πορνοταινία.

Α, μετά πέτυχα κ ένα άλλο γρουπ, από κάτι γιαγιάδες όπου μία γιαγιά είχε πάρει το ρόλο της αρχιγιαγιάς κ τους έλεγε διάφορες μπαρούφες... προφανώς είχε αναλάβει να τους "εξηγήσει" διάφορα πράγματα άλλα μάλλον δεν τα ήξερε καλά, δεν τα θυμόταν καλά, πάνε κ τόσα χρόνια που είχε τελειώσει το Λύκειο, κ γύρισε κ τους είπε ότι ο λόγος που ο Έλγιν δεν έκλεψε όλες τις Καρυάτιδες είναι διότι είναι όλες ολόϊδιες ολόϊδιες ολόϊδιες μεταξύ τους κ γι αυτό πήρε μόνο μία ως δείγμα! Το οποίο φυσικά δεν ισχύει, οι Καρυάτιδες έχουν διαφορές μεταξύ τους, ας πούμε στο μαλλί (ναι, όντως έχουν, μην νομίσεις ότι κάνω gay χιούμορ, μπούρδα, χεχεχε!).

Μερικά εκθέματα πάντως μου άρεσαν πολύ, οι Καρυάτιδες κλασικά, κ διάφορα άλλα αγάλματα κ προτομές από γκομενάκια του τότενες ήταν πολύ σέξικα. αλλά όπως κ να έχει, επειδή το έριξα πολύ στο σορολόπ να προσπαθώ να "νιώσω" το κτήριο, θα ξαναπάω με πρότζεκτ να ασχοληθώ με τα αρχαία!

επίσης, όλο αυτό που λένε κ καλά ότι υπάρχουν γυαλιά που πατάς κ νιώθεις ότι είσαι στον αέρα.... ερμ ερμ ερμ, σόρη γκάηζ, μάλλον πρέπει να το ξαναδουλέψετε λίγο.

Έφαγα κ στο εστιατόριο του μουσείου, σαλάτα μπρόκολο με κάπαρη κ λιαστή τομάτα, κ διπλό εσπρέσσο, γενικά καλή φάση το λες, οι σερβιτόροι πολύ ευγενικοί, οι τιμές πάρα πολύ φιλικές, σχεδόν αστείες, κ η τοποθεσία του είναι σε ωραίο σημείο με ωραία θέα στην Ακρόπολη, το κτίρια που θέλανε να γκρεμίσουν δεν έχουν κανένα λόγο να τα γκρεμίσουν δεν θα άλλαζε κάτι, κάτω τα χέρια σας από τον περιβάλλοντα χώρο.

Τέλος πήρα κ μερικές μαλακιούλες από το κατάστημα του μουσείου, έχει μερικά ωραία πραγματάκια, με εντυπωσίασε που είχε κ πολλά Kids stuff!

Επίσης, να πω το εξής - πόσο απίστευτα άκυρο να υπάρχει μεταλλική κυλιόμενη σκάλα σε μουσείο; πόσο απίστευτα άκυρο; έλεος, σε μουσείο είμαστε, δεν είμαστε στην Γκαρνταρόμπα του Star Trek - γιατί έχουμε γίνει τόσο φραγκολεβαντίνοι; τι θέση έχει μιά σειρά κυλιόμενες σκάλες σε ένα μουσείο της Ακρόπολης;

Για όνομα του Χεφάεστους δηλαδή.

18 comments:

Α, μπα? said...

γιατί υπάρχουν και γέροι και ανήμποροι βρε προβατάκο! δεν είναι όλοι φρέσκοι νέοι και αλέγροι σαν κι εμάς

Hfaistiwnas said...

Αχ τώρα με κάνεις να έχω τύψεις που δεν έχω πάει ακόμη..

Giannis said...

χα χα, θυμαμαι οταν ειχα παει το καλοκαιρι, ητανε μια οικογενεια Ιταλων που κανανε απιστευτη φασαρια...

τελικα αποδεικτηκε οτι δεν ξερανε αγγλικα, και ζηταγανε καποιον για να τους εξηγησει ολα τα εκθεματα!

stassa said...

Ποιά πορνοταινία;

Σε διαβάζουμε και ξενιτεμένοι άνθρωποι βρε Πρόβατε, εξήγα τα και λιγάκι... :)

The_Fire said...

Γκρίνιαααααααα, α πα πα!

alximist said...

Ελα Πρόβατε... πολυ ωραια δουλεία έχει γίνει στο μουσείο, σε περικαλώ δηλαδής...
Βλέπεις όλα τα γλυπτά του παρθενωνα σε μια νοητή δομή, αντικρύζοντας και τον κανονικό Παρθενώνα...τα γυαλινα πατώματα, κλπ κλπ
Ο Ντανιελ μου, είχε να λέει για το μουσείο... μόνο το Λούβρο είχε παινέψει μέχρι σήμερα...

Anonymous said...

ares mares koukounares ...

Apektise i xaboyza ena toposimo alla emeis ethismenoi stin asximia theloume ton periballonta xoro apeiraxto !!

Krima diladi pou eixan apalotriosei ki ekeines tis kakasximes polykatoikies !!!!

Me ayti tin emmoni stin Ellada me tis "Klimakes", ola pia na einai se anthropini klimaka, mikri klimaka ktl, i Athina exei katantisei na moiazei me ena rimado kefaloxori. Oxi me mitropoli sygxroni. Se ligo ta Tirana tha exoun poly pio eyfantasti arxitektoniki (kai idi exoun perissoterous ouranoxystes!).

emeis omos oyte kyliomenes theloume, oyte ogodi ktiria, oute psila ktiria (jeez!) ...mono 9orofa ektromata antiparoxis kai ta aythaireta tou VANGELIS!

YG - ti bebilo na yparxei estiatorio kai gift shop se elliniko mouseio. Pou einai o TSYRIZA na ourliaxei! ma estiatorio ? Apapapapapapa !!!!!

sunnefoula said...

Καλησπέρα! έχω πάει κι εγώ στο μουσείο δυο τρεις φορές. Αν και εξωτερικά φαίνεται "κάπως" το αρχιτεκτονικό σχέδιο, παρέχει μέσα τον απαραίτητο χώρο ώστε να μην ασφυκτιούν τα εκθέματα (όποιος θυμάται το παλιό μουσείο Ακρόπολης κάνει εύκολα τη σύγκριση).
Είναι εντυπωσιακά τα αγάλματα όπου φαίνονται τα κατάλοιπα των χρωμάτων, μιας και στο μυαλό μας τα έχουμε όλα πολύ λευκά, αλλά και το στήσιμο στις Καρυάτιδες (ίνφο: η πλούσια κώμη τους, διαφορετική για την καθεμία, βοηθά ώστε να μη σπάσει ο λαιμός από το βάρος της στέγης μιας και επιτελούσαν ρόλο κολώνας. Επίσης, αν θυμάμαι καλά από άποψη στησίματος ποδιών είναι τρεις και τρεις χωρισμένες).
Στον επάνω όροφο με τα μάρμαρα του παρθενώνα είναι έντονη η έλλειψη αυτών που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο και αν πάει κάποιος κατά το ηλιοβασίλεμα, η αίσθηση είναι φανταστική. Βέβαια, πιστεύω πως χειριστήκαμε με πολύ τακτ την έλλειψη τόσων κομματιών (οκ, δε λέω να γράψουμε κλεμμένο, αλλά κάτι βρε παιδί μου...), ειδικά όταν στο Βρετανικό μουσείο έχουν σταντς με φυλλάδια "γιατί δεν πρέπει να γυρίσουν τα μάρμαρα στην Ελλάδα".
Κατά τ άλλα, ανακουφίστηκα που δε γκρεμίστηκαν τα γύρω κτήρια, τα οποία δε θα ενοχλούν καθόλου το μάτι με μια "πράσινη" παρέμβαση στο πίσω μέρος τους, ενώ παράλληλα "χωρίζουν" την Ακρόπολη από την υπόλοιπη "νέα" Αθήνα, το κτήριο του Μακρυγιάννη φανταστικό, το κυλικείο/gift shop πολύ καλό (ποιότητα/τιμές/ προϊόντα, καλή διαφήμιση για την Ελλάδα, ειδικά στο εστιατόριο έχουν αυστηρά ελληνική κουζίνα), οι φοιτητές δικαιούνται δωρεάν είσοδο και οι άρρενες τουρίστες είναι ευτυχισμένοι αν ανακαλύψουν κάποιο θηλυκό να περπατά με φουστάκι στα γυάλινα πατώματα από πάνω τους...

κόκκινο μπαλόνι said...

το έχω ξαναπεί νομίζω εδώ:
το κτίριο δεν μ'αρέσει καθόλου.
Μοιάζει με πρωτόλειο σχέδιο πρωτοετή φοιτητάκου της αρχιτεκτονικής που βαρέθηκε να προχωρήσει όλο το εξάμηνο την ιδέα και όταν έφτασε η εξεταστική απλά "έλυσε" την άσκηση βάζοντας όλο το κτιριολογικό πρόγραμμα στην αρχική σύλληψη, που δεν είναι δα και τίποτα φοβερό! Και σαν να μην έφτανε αυτό, είπε να γράψει στα π@π@ρι@ του τις δεσμεύσεις που του βάλανε εξ'αρχής για το ύψος του κτιρίου αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο και αρχισε να χτυπάει το πόδι του κάτω για να του δώσουν παραπάνω χώρο...και μετά ήθελε να περάσει και το μάθημα. Και εμείς τι κάναμε; Σαν καλοί χωριάτες του βάλαμε και τον καλύτερο βαθμό!!!
Αυτά, γιατί τα παίρνω κρανίο και με τον γελοίο αρχιτέκτονα και με τον γελοίο ανώνυμο από πάνω που έγραψε το σχόλιο!
Αδιάβαστε αρχοντοχωριάτη ανώνυμε:
πολιτισμός είναι να έχουμε κτίρια εντός κλίμακας. Τι να κάνουμε τώρα; Αρχοντοχωριατιά είναι να νομίζουμε πως παύει η Αθήνα να είναι χωριό όταν αποκτάει "τοπόσημα" μεγαθήρια από σουπερ σταρ αρχιτέκτονες που μας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και μας πουλάν για χαβιάρι τα αποφάγια τους. Γκε Γκε;

Anonymous said...

eipe to kokkino mpaloni pou katoikei sto megaloxori tis Athinas (ki isos pote den apektise astiki syneidisi alla koubalise apo to xorio tou to NOSTO kai me ayton poreytike xoris na agapisei pote ayti tin "poli" !!!). kai den antexei na tou xalane ton POLITISMENO emeto tsimentoy apo 9 orofes polykatoikies (O! ti klimaka !) , TOPOSHMA megalon arxitektonon. Stin pyra ki o Tschumi ki o Calatrava ki o Piano. Emeis theloume mia Athina san ekeini tin panemorfi ...tou MPEH !!!! Tora de me tis apergies tha itan teleio na bgoun - PALI - ta REO se rolo astikis sygoinonias. Etsi emeis oi Ellinares de tha trome apofagia, alla tha KRATAME amolynto ton politismo mas me TIS KLIMAKES tis balkanikis aytistikis KOMOPOLHS !!!!! alla etsi einai ta kokkina mpalonia ...xronontoulapo !!!

κόκκινο μπαλόνι said...

θες να γίνεις πιο συγκεκριμένος βρε ανώνυμε; Λες ότι θέλω την Αθήνα του Μπέη...και ότι μάλλον νιώθω νόστο για το χωριό μου. Αλλά συγκεκριμένα για το κτίριο του Μουσείου δεν μας λες και τίποτα. Γιατί σ'αρέσει; επειδή το σχεδίασε ο Τσουμί; Σκέτα;
Σόρρυ κιόλας αλλά αν αυτό δεν είναι επαρχιωτισμός, τι είναι;

υ.γ. Πρόβατε, σόρρυ για το ύφος!

Provato said...

ρε συ Α.μπα αγαπημένη για αυτό τον λόγο υπάρχουν τα ασανσέρ στο μουσείο! μία χαρά καλύπτουν αυτή την ανάγκη!
Μπεεε

Ηφαιστιωνάκο να πας - αλλά να μην έχεις τύψεις επειδή δεν πήγες, σιγά πια! xxxx

Gianni ούνα φάτσα ούνα ράτσα! καλά, γιατί δεν πήρανε ένα ηλεκτρονικό ξεναγό; ή μήπως δεν υπήρχε, δεν ξέρω, δεν το τσέκαρα! :-)

Stassa δεν έμαθες τι έγινε με την ταινία μίας ελληνίδας που έκανε το άλμα από πανέμορφη μοντέλα να γίνει πορνοστάρ; φαντάζομαι πια θα έμαθες!!!

The_Fire δεν έχεις κ άδικο, το τελευταίο διάστημα έχω αυξημένα γκρινιαρόνια, ελπίζω να μου περάσει, χεχεχε!

alximist Μου αγαπημένε! Ξέρεις όλα αυτά που λένε για το μουσείο μου θυμίζουν τις ερμηνείς που δίνουν ας πούμε για βιβλία! όπου όλο αυτό υπάρχει στο μυαλό μόνο εκείνου που ερμηνεύει κ κανείς άλλος δεν το καταλαβαίνεις! τι να πω, εγώ από όσα λες δεν κατάλαβα τίποτε - κ πιστεύω ότι αυτό θα έπρεπε να είναι αίσθητό εύκολα κ άμεσα, όχι αφού στο εξηγήσουν! (ωραίο γκομενάκι ο Ντάνιελ για πες, για πες;)

Provato said...

Ανώνυμε τοπόσημε είναι κ το πολεμικό μουσείο - αλλά κ το Ikea στο αεροδρόμιο τοπόσημο είναι!
Επίσης, σου θυμίζω ότι δεν θέλαν να γκρεμίζουν πολυκατοικίες άσχημες, αλλά μερικά δείγματα ωραίας πολυκατοικίας (μεταξύ άλλων).
τέλος, α πριόρι, ούτε τα εστιατόρια ούτε οι κυλιόμενες ούτε οι ουρανοξύστες είναι "πρόοδος" - εξαρτάται πως τα "χρησιμοποιείς! κοντολογίς λες βλακείες! θέγκζ για το σχόλιο όμως!

suneffoula you rock!!! τι τέλεια πληροφόρηση! :-))) Ναι, καλά θυμάσαι για τις Καρυάτιδες, πολύ καλά! xxxx

κόκκινο μπαλόνι, η παρομοίωση σου είναι όλα τα λεφτά λέμε! χεχεχε! συμφωνώ μαζί σου, αν κ δεν μπορώ να το θέσω με τόσο ωραίο τρόπο! xxx

ανώνυμε συνεχίζεις να λες βλακείες, δεν καταλαβαίνω γιατί το να αποδεκτώ ένα εμφανώς άσχημο κτίριο σημαίνει ότι έχω αστική συνείδηση!!! προφανώς, έχεις με κάτι άλλο νεύρα, κ μας πρήζεις τα παπάρια με το να λες ατεκμηρίωτες μαλακίες. γκρ γκρ γκρ γκ

κόκκινο μπαλόνι, τι σόρη, μια χαρά το θέτεις, κ περιμένω με μεγάλη αγωνία την απάντηση του ανώνυμου - που είμαι σίγουρος ότι δεν θα μας δώσει γιατί "είμαστε ΤΜΒ" κ απαξιεί! xxxxxxx

κόκκινο μπαλόνι said...

δεν πειράζει μικρέ μου προβατίσιους...δεν θα μας απαντήσει και θα μείνουμε στο σκότος αλλά θα τ'αντέξω! Ουανς ΤΜΒ, όλγουεϊς ΤΜΒ, δε βαριέ!

μα δεν είναι απίθανοι, πετάνε την μπαρούφα τους (σε άπταιστα Greeglish και με όλα τα στερεότυπα) και μετά δεν απαντάνε όταν τους ρωτάς με θετικό τρόπο να σου πουν τι τους αρέσει; Αχ αγαπώ ανώνυμα ΤΜΒ!!!

κι αγαπώ προβατο
πρόβατο=πχοιοτητα και οικονομία
xxxxxx

stassa said...

Ακόμη δεν έχω μάθει. Μόνο οτι τη λένε Τζούλια κι έχει βγάλει ένα βίντεο πορνό ξέρω.

Είδες για ν' ασχολιέμαι με μαλακίες, χάνω τα σημαντικά νέα :)

Anonymous said...

Ma giati koptesai gia apantisi kokkino mpaloni? Esy os klakadoros kai komparsos tou provatou mporei na theleis na to kaneis chat edo mesa, ego pali oxi. Eipa o,ti eixa na po se ena sxolio sto blog tou provatou.
Diko tou to blog o,ti thelei grafei, Ego aplos ekana kata-xrisi tou xorou tou. Kai tou eprixa ta paparia.
Exefrasa tin apopsi oti einai terastio blaxaki (sto paron thema alla kai se tosa alla). Toso apla. Den allazei. Thelei na baykalizetai oti i Kifissias einai etairiolandi (Xaxa!), ayto to thlivero TYPOU "city" Farsalon, me ta koutakia tou Vovou (afou blepeis i anegersi oyranoxyston apagoreyetai sto kefaloxori tis Athinas? Thelei na theorei anektimitis axias to spitaki tou Vangelis me tin athlia piso opsi kai to plastiko louloudi? Tou epese bary to neo mouseio eno i xabouza pou legetai Koukaki einai tiga stin astiki poiisi ? Me geia tou kai xara tou! Esy os groupie ti xtypiesai akribos se aptaista ellinika? Diafonoume. Toso dyskolo einai na ginei apodekto sto fasistiko anti-proodeytiko myaloudaki sou?

Apo arloympologies ("a priori" kai loipes kotsanes provatou) pixame. To na tou prizo ta paparia (ki eno kanei kai bubble psychology - ante me to kalo otan megalosei na ginei BAMBOUNAKH!), i' na akkizeste meta me xaritomenies metaxy sas (san mikra kakomathimena komplexika bullies) den me endiaferei.

Ante tora peite kai tin teleytaia koybenta os alles fat ladies (ti eironia!) gia na teleionei to themataki.

Chop-chop!

κόκκινο μπαλόνι said...

είσαι τεράστιο μικρό βλαχάκι ρε ανώνυμε....δεν απαντάς σε τίποτα από αυτά που σε ρώτησα.
ΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ;;;; Συγκεκριμένα!
υ.γ. ε, ναι είμαι γκρούπι πρόβατου. ε και; τι σχέση έχει αυτό με αυτό που συζητάμε; Δεν συμφωνώ πάντα με όσα λέει (και μάρτυς μου ο πρόβατος).
Αλλά σ'αυτό συμφωνώ!

Provato said...

(ανώνυμε έχει δίκιο το μπαλόνι, τι να κάνουμε τώρα, δε πα να χτυπιέσαι με τους Αγγλισμούς από σαλόνικα, έχει δίκιο λέμε)

stassa, τώρα έμαθες τι εστί Julia?? χεχεχε

κόκκινο αυτό που δεν συμφωνείς ΠΑΝΤΑ μαζί μου δεν είναι καλό, να το ξέρεις, χεχεχε :-))