Wednesday, April 21, 2010

Αποχαιρέτα την, την Ελευθεροτυπία που χάθηκε....

Δεν πα να χτυπιούνται όσοι κ όσο θέλουν... η ουσία είναι μία.

Η προσωπική βεντέτα της ιδιοκτήτριας με τον υπουργό, [την οποία οι αναγνώστες της εφημερίδας την βιώνουν στο πετσί τους, διαβάζοντας τα χυδαία σχόλια της ιδιοκτήτριας που απευθύνονται σε αυτόν στην παραπολιτική στήλη] ήταν ο μοναδικός λόγος που εχθές δεν δημοσιεύτηκε η είδηση στην (πρώην) μεγάλη εφημερίδα.

Αλλά ακόμα κ έτσι να μην ήταν/είναι, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή υπάρχει το πρηγούμενο κ η "υπόνοια" από πολλούς, θα έπρεπε να δημοσιευτεί η είδηση... Για να μην δωθούν δικαιώματα, αν μη τι άλλο!

[ναι, ναι, είναι το παλιό ρητό "η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει μόνο να πηγαίνει κομμωτήριο. Πρέπει να φαίνεται κ ότι πήγε επιλέγοντας κόμμωση που να το φανερώνει".]

Πάντως, λέει πολλά για την κατάντια της σύγχρονης πραγματικότητας αλλά κ του μυαλού ΟΛΩΝ ΜΑΣ κ το ότι μία εφημερίδα "επιλέγει" να μην δημοσιεύσει μία είδηση - αλλά κ το ότι μέχρι κ άνθρωποι σαν κ εμένα ας πούμε, που δεν είμαι κ κανένας σούπερ διεφθαρμένος το θεωρώ όχι κ τόσο αφύσικο...

Όπως επίσης είναι τραγικό ότι ούτε για ένα δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου δεν πίστεψα τις δικαιολογίες ότι κ καλά "η είδηση δεν δημοσιεύτηκε για να υπάρξει σεβασμός στα δικαιώματα των κατηγορούμενων". Επιπλέον, δεν με σοκάρει ΟΥΤΕ ΚΑΝ το γεγονός ότι για να δικαιoλογήσουν την μεγαλύτερη πατάτα όλων των εποχών, "καπηλεύτηκαν" την έννοια "κανείς ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου"...

χμφ χμφ χμφ χμφ χμφ... Γενικά, άστο καλλίτερα, ας μην το αναλύω περισσότερο, γιατί θα πέσω στην μαύρη θλίψη... Πάντως, σε ακρότητες δεν θα φτάσω, Ελευθεροτυπία θα ξαναπάρω... όταν βγάλει μία καλή προσφορά, εννοείται. :-)

τι άλλο θα δούμε ακόμα; θα δούμε....

28 comments:

Hfaistiwnas said...

Δεν κατάλαβα που αναφέρεσαι..!
Καλό απόγευμα!!

Anonymous said...

ούτε κι εγώ.. πλιζ ελάμπορεϊτ..

Anonymous said...

Εγώ που κατάλαβα όμως δεν μπορώ να δεχθώ ότι είδηση είναι τα χαρτάκια που μοιράζει η αστυνομία δεξιά και αριστερά... είδηση είναι το ρεπορτάζ... είδηση είναι η γνώμη του δημοσιογράφου.
Μακάρι να έβγαιναν τόσο εύκολα οι ειδήσεις!. Δεν θα είχαν γίνει όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν σήμερα

Provato said...

εχθές η ελευθεροτυπία αποφάσισε να μην δημοσιεύσει την είδηση της ανακάλυψης της γιάφκας. Έγινε χαμός ακόμα κ από τους δημοσιογράφους της ίδιας της εφημερίδας - τελικά η ιδοκτησία απήντησε ότι δεν προχώρησε στην δημοσίευση διότι "δεν ήταν σίγουρη ότι η γιάφκα ήταν όντως γιάφκα".

αλλά η αλήθεια είναι ότι η ιδιοκτήτρια της εφημερίδας έχει προσωπική βεντέτα με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ προφανώς για να μην τον προβάλλει, έθαψε την είδηση.

ανώνυμε 3, έχεις δίκιο, δεν διαφωνώ. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, όχι;

Hfaistiwnas said...

α ώστε έτσι! Μα χαζή ήταν; Αφού θα έπεφτε η πώληση..

Dorian_Gray said...

Ξεφτίλα!Απ΄το γεγονός και μόνο μπορούμε να αντιληφτούμε πόσο απέχει η πραγματικότητα απ΄την πραγματικότητα που παρουσιάζουν τα Μ.Μ.Ε.Και μή μου πείς ότι αυτή η διαστρέβλωση (μικρή ή μεγάλη) δεν υπάρχει παντού γιατί δε θα σε πιστέψω!

Pink_Fish said...

δηλαδή...λογόκρινε τους δημοσιογράφους της? Απαράδεκτο, μήπως ν' άλλαζε τίτλο η εφημερίδα? Still, όταν βλέπεις τέτοιες μεμψιμοιρίες μπορείς-πάντα-να σταματήσεις ν' αγοράζεις αυτό το έντυπο ή όποιο άλλο τελοσπάντων πράττει κατ' αυτόν τον τρόπο. Ούτε καν για τις προσφορές, ούτε...

Dorian_Gray said...

Υ.Γ.
Τελικά μια κάποια λύση για αντικειμενικότητα θα ήταν να ακούσουμε όλους τους ψέυτες. Η κοινή βάση των ψεμμάτων τους μάλλον είναι η αλήθεια.

Αβαδιστη said...

Η ιδιοκτήτρια έχει "κληρώσει" εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οσοι ήμαστε του επαγγέλματος το ξέρουμε εδώ και περίπου ένα χρόνο. Απλώς τώρα το βγαλε και πρωτοσέλιδο.

Provato said...

τι θα πει "κληρώσει";

Lina said...

Προσφατα συζητούσα με τους γονεις μου για το ότι μας έχει γίνει βίωμα να νομιζουμε πως ο,τι είναι έντυπο το παίρνουμε στα σοβαρα. Ακουμε ειδησεις ή τις διαβαζουμε και τα θεωρουμε έγκυρα όσα ακουμε.

Ξεχνάμε ότι είναι επιχειρήσεις.

Αλέξανδρος said...

Γιατί εγώ πιστεύω οτι η εφημερίδα τίμησε τον τίτλο της;

Αβαδιστη said...

Σερί... Εχει κληρώσει: από το κληρώνω τον πρώτο λαχνό, αλλά στην προκειμένη τον πρώτο λαχνό σε παράνοια, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά κλπ.

Η ανιψιά του Μπαμπινιώτη

Pastaflora said...

Μια εφημερίδα σε επαναστατική εμμηνόπαυση...

βετέκς said...

pastaflora poso kala to eipes. akoma kai anepiveveotes na einai oi plirofories i eleftherotipia tha borouse na to eixe grapsei me tetoio tropo oste να περναγε στον αναγνώστη το μύνημα αυτό, ότι οι πληροφορίες δεν είναι σίγουρες ακόμα αλλά υπάρχει υπόνοια γιάφκας. απορώ πώς οι δημοσιογράφοι της Ε δεν την έχουν κάνει ακόμα.

stassa said...

Συμπέρασμα: όσο οι αρχές τά 'χουν καλά με τον τύπο, ο τύπος είναι το φερέφωνο των αρχών (εφ' όσον ισχύει τ' ανάποδο...).

Anonymous said...

Mono egw den katalava gt to leei auto o alexandros?

bernardina said...

Το θάψιμο της είδησης -με ή χωρίς εσαγωγικά-, και όχι η δημοσίευσή της έστω συνοδευόμενη από την έκφραση δυσπιστίας ως προς την αλήθεια της -για να δώσω μια έμμεση απάντηση στον Αλέξανδρο-, ανήκει στην ίδια τάξη σιχαμερής "δημοσιογραφίας" όπως και η "πατάτα" του Βήματος να δημοσιεύσει πριν απο καιρό ανύπαρκτη αλλά λεπτομερέστατη συνέντευξη με τον Ερντογάν, που δεν είχε πατήσει καν το πόδι του στην Αθήνα. Καμιά φορά το "αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι" είναι τόσο μα τόσο αληθινό. Δυστυχώς ο χώρος δεν μου επιτρέπει να αναφέρω παραδείγματα από την προσωπική μου πείρα για το πώς κατασκευάζεται ή θάβεται μια είδηση. Όποιος έχει τη Σημειολογία στην Καθημερινή Ζωή του Ουμπέρτο Έκο ας ξαναρίξει μια ματιά στο κομμάτι που αναφέρεται στα Μέσα Ενημέρωσης...
Στάσα, το έπιασες το νόημα.

stassa said...

Ναι αλλά προσοχή, μην αναφέρουμε το όνομα του Έκο επί ματαίω!

Christophorus said...

@ Stassa:

...or the Honorable Jorge may poison us!

Πρόβατε, η εν λόγω φημερίς δεν κάνει ούτε για να απλώνω το φαϊ των γατιών μου επάνω... Αφού σου λέω, προτιμούν να μείνουν νηστικά, παρά να φάνε από 'κει...

Α, Χριστός Ανέστη! Εξεχάσθην...

bernardina said...

εγώ, το όνομα του μεγάλου Ουμβέρτου επί ματαίω; Να πέσει φωτιά να με καύσει, στάσσα μου!!!
:-))

tsok said...

"είδηση είναι η γνώμη του δημοσιογράφου"!! ελπίζω να μιλάς ειρωνικά.. η γνώμη του δημοσιογράφου και η δική σου και η δική μου, είναι η γνώμη του δημοσιογράφου και η δική σου και η δική μου. Και είδηση είναι αυτό το οποίο σχολιάζει (bold θα έβαζα εδώ αν είχα) η γνώμη του δημοσιογράφου και η δική σου και η δική μου. Κι επειδή δεν διαβάζω εφημερίδες παρά μόνο αθλητικές (υφιστάμενη τη χλεύη των δήθεν σοβαρών φίλων μου) δεν έχω ιδέα για το τί μιλάτε, τα σχόλια ωστόσο με παραπέμπουν σε μία καραμπινάτη περίπτωση "είδηση είναι ό,τι εγώ αποφασίζω ότι είναι/δεν είναι αρμόζον να θεωρηθεί είδηση", ήτοι: η γνώμη του εκάστοτε δημοσιογραφ(ισκου)

Provato said...

Hfaistiwna βρήκες τελικά άκρη;

ανώνυμε, εσύ;

ανώνυμε 2:48 πιστεύω ότι είδηση δεν είναι η γνώμη του δημοσιογράφου. είδηση είναι η αναφορά του γεγονότος σε πρώτη φάση, με όσο το δυνατό πιο αντικειμενικό τρόπο. κ μετά, έπονται οι αναλύσεις, που είναι υποκειμενικές κ "ερμηνεύουν"....

Dorian σαφώς κ υπάρχει παντού η διαστρέβλωση, δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώσω εγώ - από την άλλη το τελευταίο "απρόσεκτο" της εφημερίδας μου φαίνεται λίγο άνω ποταμών, όχι;

Pink, δεν έχεις καθόλου άδικο, ίσως πρέπει να σταματήσω να αγοράζω τις προσφορές!

Provato said...

Dorian κ όμως το περίεργο είναι πως δεν υπάρχει κοινή βάση, πολλές φορές.

Αβάδιστη-ανηψιά Μπαμπινιώτη, κ γιατί δεν την μαζεύουν; ε;

Lina Νομίζω πως με αρχή την γενιά μας, οι μικρότεροι έχουν γνώση της όλης φάσης, όχι;

Αλέξανδρε, μάλλον από απροσεξία (;), τι να πω.... πάντως δεν συμφωνώ μαζί σου καθόλου

Pastaflora πο πο τι είπες τώρα.... :-)

Provato said...

veteks πολύ σωστά τα λες. ακόμα κ αν υπήρχε δικαιολογημένη αμφιβολία για την αλήθεια της είδησης, έπρεπε να γραφτεί με την αμφιβολία να βγαίνει στην είδηση, σωστός, σωστός γιου γκό μπόη!

stassa εντάξει, μην γινόμαστε κα σχετικιστές, υπάρχουν κ μέσα που είναι αλλιώς οργανωμένα, όχι;

ανώνυμε 2:47 κ εγώ δεν κατάλαβα!

bernardina το έχω το σημειολογία του Έκο, θα το διαβάσω άμεσα, γιες, θέγκζ! :-)

stassa εδώ αναφέρουμε το όνομα "ελευθεροτυπία" επί ματαίω, στον Έκο θα κολλήσουμε;

Provato said...

Christophorus τα γιατιά σου είναι πολύ μάγκικα, χεχε. Αληθώς ο κύριος φίλε μου!

bernardina η φωτιά να κάτσει στα αυγά της - γουή νήντ γιου! :-)

τσοκ, φαντάσου την κατάσταση, να σε καταλαβαίνω που βρίσκεις παρηγορία στις αθλητικές, χεχε! να σου πω, πως αντιμετωπίζεις την χλεύη; ελπίζω να βρίζεις σαν χουλιγκάνη! :-)

Hfaistiwnas said...

Ναι βρήκα!!!

bernardina said...

μπέκι, you move me to tears, darling. σμουάτς