Friday, October 29, 2010

Τοπ τεν με ενοχλητικές τσάντες για άντρες

αχ αγαπημένε αναγνώστη καιρό έχουμε να κάνουμε ένα προβατίσιο τοπ 10, και σκέφτηκα σήμερα και αποφάσισα να κάνω ένα, με θέμα τις διάφορες αντρικές τσάντες που βλέπουμε γύρω μας να φορά ο ανδρικός πληθυσμός και μας φέρνουν μία σχετική σκοτοδίνη. γιατί αυτή η επιλογή; γιατί θέλω να καταγγείλω, να στηλιτεύσω, να επιβραβεύσω, να πω "γιου γκο μπόη", να θάψω, να σχολιάσω και να αναρωτηθώ - και όλα αυτά, θέλω να τα κάνω μαζί σου sexy viewer.

διότι μη μου πεις ότι δεν έχεις και εσύ παρατηρήσει τελευταία το τσαντομάνι που λυσσομανάει γύρω μας, στα χέρια, τις πλάτες και τους ώμους αντρών. δεν ξέρω, αλλά εγώ ήξερα ότι ο άντρας τσάντα δεν κρατά. από παλιά, έτσι το είχαμε. τώρα, πως άλλαξε αυτό ξαφνικά και γιατί, ας το κρίνει ο κοινωνιολόγος του μέλλοντος.

εμείς, ας δώσουμε σε αυτόν τον αγέννητο ακόμα κοινωνιολόγο υλικό για την έρευνα του!
φύγαμε; φύγαμε!

νούμερο 10 - η σχολική τσάντα Για να πω την αλήθεια αυτή η τσάντα δεν είναι ενοχλητική, παρά μόνο όταν την κρατά κάποιος 40 ετών. Της αξίζει όμως η αναγνώριση "να μία τσάντα που μακάρι όλες να ήταν μη ενοχλητικές σαν και αυτή" γι αυτό και είναι στο τοπ 10. Αποτελεί την πρώτη τσάντα που κρατά στην ζωή του ένας άντρας, στα τρυφερά του χρόνια και δεν φεύγει ποτέ από την καρδιά και το μυαλό του, η ανάμνησή της τον ακολουθεί πάντα και παντού, ειδικά αν η τσαντα είναι και κάτι τύπου spiderman. Για παράδειγμα, εμένα ποτέ δεν θα φύγει από την μνήμη μου η τσάντα ghost busters που μου είχε φέρει η αδελφή μου από ένα ταξίδι στο εξωτερικό όταν ήμουν πιτσιφρίκι, γύρω στο 1989...

νούμερο 9 - το νεσεσέρ Σε αυτό το νούμερο, αγαπημένε βγιούερ, βρίσκουμε το νεσεσέρ, ξέρεις το τσαντί που βάζουμε μέσα την οδοντόπαστα, την οδοντόβουρτσα, το after shave, το ξυραφάκι, το αποσμητικό και όλα τα άλλα που είναι απαραίτητα για την προσωπική υγιεινή μας. Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν για το νεσεσέρ "άγει δε προς φώς την αλήθεια χρόνος και νεσεσέρ" δηλαδή ότι ο χρόνος και τα περιεχόμενα του νεσεσέρ ενός άντρα θα βγάλουν στο φως την αλήθεια για αυτόν: είναι gay; έχει στο νεσεσέρ κρέμα νυχτός και κολώνια Poison; συγχαρητήρια νεσεσέρ για την μεγαλη επιτυχία σου να είσαι στο νούμερο εννιά.

νούμερο 8 - το backpack το backpack, η ενήλικη εκδοχή της σχολικής σάκας, όταν είναι σεμνό κ ταπεινό είναι μία τσάντα που δεν σε ενοχλεί στην εξωτερική εμφάνιση του άντρα. βέβαια, πάντα παίζει ρόλο με τι το συνδυάζεις και σε τι περίσταση το κουβαλάς, αλλά γενικά δύσκολα ένα backpack θα σε ενοχλήσει, οπότε είναι χαμηλά στην λίστα, μόνο στο νούμερο 8!

Νούμερο 7 - η τσάντα γυμναστηρίου ok, δεν μπορώ να πω ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλητική, αν και όταν τη βλέπω να την κρατά κάποιος με κοστούμι και γραβάτα κάπως μου κάθεται. Περιέργως από όσα με ενοχλούν πάνω της αυτό που μου την δίνει είναι όταν είναι τεράστια και άδεια και κρέμεται σαν μαραμένο μαρούλι... αυτή η τσάντα, η τεράστια αλλά άδεια, έχει παρατσούκλι "η τσάντα κουμούτσα" και βρίσκεται στο νούμερο 7 του τοπ 10 μας.

νούμερο 6 - το messenger bag αυτό το τσαντί είναι ανεκτά ενοχλητικό, μεταξύ μας υπάρχουν κάποιες εκδοχές του που όχι μόνο δεν ενοχλούν αλλά είναι και πολύ ωραίες... αν όμως βρίσκεται εδώ, είναι διότι, πολύ απλά, πέφτει θύμα της τάσης που έχουν κάποιοι να το φοράνε χιαστί λες και είναι η Κοκκινοσκουφίτσα που πάνε φουντούνια στην γιαγιά και φοβούνται μην έρθει λύκος τσαντάκιας και τους κλέψει. Συνέλθετε αγόρια, ήδη είναι φο πα να έχετε τσάντα, μη το γαμάτε εντελώς βάζοντας την και χιαστί. έλεος

και μπαίνουμε στην πεντάδα της κορυφής....

νούμερο 5 - το μπρηφκέησ μη χέσω Στο τοπ τεν ενοχλητικών τσαντών που κρατάνε άντρες το μπρηφ κέησ περίμενα να πάει καλλίτερα. Γιου σει, μου την σπάει τρελά να βλέπω να κρατάνε τέτοια τσάντα με ένα ύφος λες και κρατάνε την τσάντα με την βόμβα που θα γκρεμίσει την Ακρόπολη. Όλο αυτό δε, με σοβαροφάνεια που κάνει τον Πρετεντέρη να μοιάζει χαλαρός.... οπότε το μήνυμά μου προς όσους έχουν μπρηφκέης είναι το εξής: ok ok, το ξέρω ότι είσαι σπουδαίος τσηλ άουτ - και ακόμα, μήπως την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να κουβαλήσεις χαρτιά να πάρεις μία τσάντα messenger? τζήζας δηλαδή, Ok ηφ γιου χαβ το χαβ α μπαγκ ας είναι λίγο μοντέρνα ρε παιδί!!!

στο νούμερο 4 - η μπανάνα εντάξει, αυτή η "τσάντα" είναι λάθος σε τόσο πολλούς ορόφους (wrong on so many levels). πραγματικά όταν βλέπω άντρα με μπανάνα πέφτω σε σπασμούς όπως Γιαπωνεζάκι που παίζει 3 βδομάδες Πλεή Στέησο άυπνο.... ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ! ειδικά όταν ο κύριος που την έχει κάνει την χαρακτηριστική κίνηση και βγάζει το πακέτο Μάλμπορο, τον αναπτήρα και το μασούρι με τα κλειδιά για να τα ακουμπήσει δίπλα στον φραπέεεεεεε.... πεθαίνωωωωωωωωωωωωωω όοοοοοοχι!

νούμερο 3 - η τσάντα ώμου designer's όταν βλέπω ένα παλικάρι να κρατάει μία τσάντα τόσο designer's με τόσο γκλίτερ και χρυσό και ασήμι και λογότυπο και λοιπά και λοιπά θέλω να του θέσω μερικές ερωτήσεις, όπως ας πούμε: 1 - δεν έχεις καθρέφτη σπίτι σου; 2 - για ποιό λόγο μισείς τόσο τον εαυτό σου ώστε να θες να τον χαντακώνεις; 3 - είναι αλήθεια ότι η θήκη για το μέηκ απ είναι πολύ πρακτική;

φτάνουμε στην κορυφή και στο νούmερο 2 έχουμε... την πουστιέρα πρόκειται για το θρυλικό τσαντάκι, εξαιρετικά διαδεδομένο τις δεκαετίες του 70 και του 80 οπότε δεν υπήρχε το ήντερνετ και οι άθρωπες δεν είχαν κανένα τρόπο κουλών γνωριμιών παρά μόνο τον πραγματικό του να πάνε να μιλήσουν σε κάποιον - το τσαντάκι αυτό αποτελούσε κωδικοποίηση που έστελνε το μήνυμα στο αθώο διαβάτη "ναι, ακούω Barbra Streisand και ΠΟΛΥ Μαρινέλλα, μην κοιτάς που έχω μουστάκι" και "ναι, την χτυπάω την ομελέτα, μην κοιτάς που έχω μουστάκι". Μετά η τσάντα αυτή χάθηκε στην αφάνεια, ήρθε το ίντερνετ και τα gay sites γνωριμιών, δεν χρειάζονταν πια σύμβολα.... στις μέρες μας, πότε πότε, σε κάτι παράδρομους της Σόλωνος, σπάνια βέβαια, μπορείς να πετύχεις κάποιον που ακόμα την κρατάει αυτή την τσάντα.

και ήρθε η ώρα για το νούμερο 1 αγαπημένε μου αναγνώστη... όπου στο νούμερο 1 έχουμε μία τσάντα που πρέπει να έχω δει 2 η 3 φορές όλες και όλες, αλλά η εικόνα με έχει σημαδέψει όσο καμία - πως να χωνέψω ότι ένας άντρας κρατάει....

....τσάντα δίχτυ για την λαϊκή;
ναι, το είδα και αυτό και πως να το χωνέψω; τις 2-3 φορές που συνέβη ήταν παλιά, που έμενα στο Εξάρχειο και πότε πότε πήγαινα στην λαϊκή της Καλλιδρομίου... εννοείται ότι κάθε φορά άφηνα ένα κομμάτι του εαυτού μου να πεθάνει από πνιγμό στα δίχτυα, όπως πέθανε η Ναθαναήλ στο Εκείνο το Καλοκαίρι. τι να πωωωωω, άξια η πρώτη θέση, άξια!!!!

και εδώ sexy viewer ολοκληρώνεται το τοπ 10 ενοχλητικών τσαντών για άντρες, ελπίζω να πήρες το μήνυμα και να λάβεις τα μέτρα σου, δηλαδή να κουβαλάς τσάντα μόνο όταν ΠΡΕΠΕΙ πολύ απαραιτήτως! ελπίζω να συμφωνείς με την αξιολόγηση, να σου άρεσε το ποστ κ σε ευχαριστώ που διάβασες! :-) α, κ φυσικά αν έχεις κάποια άλλη τσάντα που αγνόησα/αμέλησα/λησμόνηα λετ ας νόου, feel free, ναι;

33 comments:

Giannis said...

οκ οκ οκ το παραδεχομαι εχω παρα πολλες απο τις τσαντες που αναφερεις (δηλαδη ειμαι η απολυτη ΞΕΦΤΙΛΑ ετσι).

Την αριθμο νο 8, την εχω για την δουλεια, λαπτοπ δουλειας, εγγραφα δουλειας και το γεγονος οτι κινουμαι με ποδηλατο την κανει την απολυτη βολικη τσαντα. Ειμαι ερωτευμανος με αυτην!

την τσαντα νο5 την εχω για ταξιδια επαγγελματικα και μη, δηλαδη οταν ερχομαι ελλαδα να εντυπωσιασω την μανα μου οτι εχω και γαμω τις δουλειες!

και τωρα η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ, το ονειδος... ειμαι ΚΑΙ κατοχος της τσαντας νο 1

αλλα πάταξον μεν, άκουσον δε. Η τσαντα νο1 χρησιμοποιειται οταν παω στο σουπερ μαρκετ γιατι αλλιως θα πρεπει να αγορασω τις πλαστικες σακουλες και δεν ειναι σαν τον Μαρινοπουλο που στην μια σακκουλα βαζεις το γιαουρτι 2% ενω για το γαλα χρησιμοποιεις διπλη σακουλα μην τυχον και τρυπησει. Εδω γαμωτο οι σακουλες κοστιζουνε!

επιπλεον εχω και αλλη τσαντα παρομοια του νο1. Τις πανινες με μεγαλο χερουλι, η δικια μου εχει και λογοτυπο, I love shopping και ενα χαμογελο!!!

ΥΓ1. Και πριν με πεις μεγα τσιγκουνη, πρεπει να σου πω οτι τα 200 γρ. μονο φετας, αυτο το πλαστικο πραγμα που πουλανε εδω κανει 2 € !!! δηλαδη μονο για την φετα, χαλαω το μισο μισθο μου!

ΥΓ2. καπου στο πατρικο μου πρεπει να υπαρχει και η τσαντα νο4 καλα που μου το θυμισες!

καλο σαββατοκυριακο να εχουμε προβατακο

200 days 2 six-pack said...

Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα, ειδικά με την μπανάνα, θα διαφωνήσω με την τσαντα γυμναστικης γιατί με το κατάλληλο physique και ντύσιμο είναι sexy! :-)

Hfaistiwnas said...

Από το 5 και κάτω συμφωνώ απόλυτα! Στα άλλα είμαι έτσι και έτσι, μιας που που κουβαλώ την 6 φυσικά και όχι χιαστί! λολολολ!

Neverlandean said...

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ είναι καλύτερη από ΟΛΑ τα τσαντικά ανεξαρτήτως μάρκας που τα κρατάνε τα τσόκαρα λες και τους κουλάθηκε το χέρι.

Παράδειγμα, το υπερτσόκαρο.

Angelis said...

η μπανάνα τα σπάει!
αν την φορά και καμιά γκόμενα δε, και την φοβάμαι και τη σέβομαι, για την απίστευτη καγκουριά της.

διαφωνώ λιγάκι μόνο για την 6η (αυτήν του Ταχυδρόμου). πολλές φορές που είμαι κουρασμένος και σέρνομαι, αλλάζω θέση στο λουρί, πότε στον έναν ώμο, πότε χιαστί, πότε στον λαιμό, πότε την κρατάω αγκαλιά και πότε φτάνω στο παρατσάκ να την πετάξω!

βέβαια εσύ μάλλον, αναφέρεσαι στο στυλιζαρισμένο χιαστί, οπότε εκεί δε με βρίσκεις αντίθετο:)

(ακούς εκεί, τί καθόμαστε και συζητάμε! αυτό θα πει άνθρωποι χωρίς προβλήματα:))

Anonymous said...

Πω πω κράξιμο και πολύ καλά έκανες! Έχω κι εγώ κάτι φίλου ςπυ περπατάνε ακόμα με την "πουστιέρα",τρελή τσάντα! Μήπως ξέχασες το τσαντάκι για νραδυνές εξόδους ή σε αυτό θα αφιερώσεις άλλο ποστ;
Σμουτς και μπεεε

phantom said...

Συμφωνώ με όλα εκτός από το κραξιμο στην τσάντα μπανανα! Με βολεύει απίστευτα, banana for the win! Αν δεν είχα και αυτην, θα έπρεπε να γεμίζω τις τσέπες μου με πορτοφόλια, κλειδιά, κινητά, hands free κτλ, που μόνο αν είχα την ζώνη του Μπατμαν θα τα χωρούσα όλα!

Αιθεροβάμων said...

Θέλω κάπου εδώ να μιλήσω για το οικογενειακό μου δράμα. Πρόβατε και λοιποί ελπίζω να κατανοήσετε την κατάστασή μου και να μη με περιγελάσετε διότι η κατάσταση είναι πράγματι σοβαρή - και φοβάμαι, μη αναστρέψιμη πλέον.

Ο τίμος, στρέιτ, πλην όμως εντελώς αστοιχείωτος πατήρ μου, την τελευταία δεκαετία και πλέον κυκλοφορεί (ευτυχώς όχι μόνιμα, αλλά ψέματα δε θα πω, ενίοτε κυκλοφορεί....) με μια πουστιέρα. Ο άνθρωπος που μέχρι τότε κυκλοφορούσε άνευ οιουδήποτε είδους τσαντικού, μετά από εντατική παρότρυνση/πρήξιμο/σπαζαρχιδίαση της μάνας μου "να έχεις κάπου τα πράγματά σου μαζεμένα άνθρωπέ μου" κατέληξε στο εν λόγω...αξεσουάρ να το πω; διότι "δε θέλει να τα κουβαλάει όλα σκόρπια". Προσπάθειες παρέμβασής μου απέβησαν άκαρπες, καθότι προσέκρουσα στην εξίσου αστοιχείωτη μάνα μου η οποία σε πείσμα κάθε έννοιας αισθητικής διατείνεται πως πρόκειται για "ωραιότατη αντρική τσάντα".

Αν λοιπόν δείτε στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά έναν κύριο φαλακρό 60-φεύγα ετών, άνευ μουστακίου, άνευ άλλων σημαδιών γκεϊοσύνης, να κατευθύνεται προς τράπεζα ή δημόσια υπηρεσία κρατώντας πουστιέρα στο δεξί του χέρι, μην παρεξηγείτε. Ου γαρ οίδε τι ποιεί. Είναι απλώς βαθιά νυχτωμένος.

Υ.Γ. Με το δεδομένο ότι η μάνα μου στα νιάτα της έφερνε ολίγον τι στη Μαρινέλλα, να αρχίσω μήπως να αναρωτιέμαι;

Lina said...

ποποοοο, θα πληγωθεί το "μπανανοφόρο" μωρό μου αν το διαβασει =ΡΡΡ

Συμφωνώ με το υφάκι "έχω χαρτοφύλακαααααα!", και πάντα θυμάμαι ένα συγκεκριμένο στιγμιότυπο. Το 90 είχαμε πάει Γερμανία οικογενειακώς και είχαν αγοράσει οι γονεις μου ένα σερβίτσιο πιάτων. Για να μην βγούμε με υπέρβαρο σκαρφιστίκαμε ένα σωρό χαζομαρίτσες. Π.χ. ο μπαμπάς μου κουβαλούσε το μισό σερβίτσιο μέσα σε χαρτοφύλακα, σαν χειραποσκευή. Το βάρος ήταν τόσο μεγάλο, που ο πατήρ φαινόταν και πολύ άγριος γιάπης =Ρ

υ.γ. το δίχτυ στη λαϊκή είναι οικολογικό!

Dorian_Gray said...

Εγώ πάλι δεν έχω κρατήσει ποτέ τσάντα, πλήν της σχολικής.
Μπορώ να έχω τα πραγματά μου σε τσέπες του παντελονιού, σε τσέπες του μπουφάν, κάτω απ΄τη μασχάλη, σε χαρτοφύλακα στα χέρια, αλλά ποτέ σε τσάντα ή τσαντίδιο, είναι κάτι που με εκνευρίζει.

Άν πάλι έπρεπε οπωσδήποτε να πάρω τσάντα θα αγόραζα μια πουστιέρα χρώματος πράσινο του δάσους.

Υ.Γ Αλήθεια, εσύ στο λύκειο είχες τσάντα gost busters ?

KitsosMitsos said...

Αχαχαχα! Και περίμενα να δω πού θα καταλήξεις! Χαχαχα!
Ακούς εκεί διχτάκι για τη λαϊκή...

Ωραία Ελένη said...

τσάντα gost busters? Μην λες τέτοια και δείχνουμε την ηλικία μας!! Πολύ καλό το τοπ τεν! Γέλασα πολύ! Πολλά φιλιά και καλημέρα!!

stella said...

'όταν βλέπω άντρα με μπανάνα πέφτω σε σπασμούς όπως Γιαπωνεζάκι που παίζει 3 βδομάδες Πλεή Στέησο άυπνο"


κοντεψα να γεννησω απο τα γελια (και δεν ειμαι καν εγκυος )
κι εγω αν δω μπανανα νομιζω πως βγαζω σπυρια μεχρι και στο δαχτυλακι του ποδιου
ειναι οτι ποιο κανγκουρικο εβα εντ εβα (κι αδαμ)

Πασχαλίτσα Τιμωρός said...

Θα σε άφηνε πραγματικά άφωνο, πιο πολύ και από απόπειρα επικοινωνίας με παίχτη του big brother, ο συνδιασμός τσαντάκι μέσης (και ούτε καν δερμάτινο) με τσάντα πλάτης, κάτι ενδιάμεσο της τσάντας του spiderman και της ενήλικης. Κοινώς σακίδιο πλάτης με δυχτάκια για να πιάνονται τα στυλό κλπ κλπ.
Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με το αντρικό γούστο. Ότι και να πεις η μόνη απάντηση που θα πάρεις είναι "με βολεύει-είναι πρακτικό".

DonnaBella said...

sorry, alla esy ama thes na kouvalhseis mazi sou xartia klp pairneis ton proswpiko sou vatszo? :-P

amalthia said...

εγώ τον άντρα τον κοιτάζω στο παπούτσι? έχεις κάνει τοπ 10 παπουτσιών?


ps.ψέμματα,στον κώλο τον κοιτάω αλλά κάτι έπρεπε να πω.

ProFyLaKtiKo said...

αχ καλά δε σε πιστεύω με το δίχτυ και την πουστιέρα. για την τσάντα σχεδιαστού δε καταλαβαίνω απόλυτα. συνδυάζεται με το ύφος "πάω μαγκαζέ για καφέ με τις φίλες μου".

γενικά προτιμώ τις ταχυδρομικές, γιατί είναι πιο εύκαιρες αν θες να βγάλεις πορτοφόλι, προφυλακτικό ή κάτι άλλο. τα backpacks είναι καλά επίσης και δεν πιάνεται ο λαιμός.

πάντως θεωρώ πως για κάθε άνδρα, υπάρχει το είδος τσάντας που του ταιριάζει, δε συμφωνείς?

Anonymous said...

τι ειναι ΚΗΙΧΕΜΤΑ?????

An-Lu said...

Καλα, με το διχτακι λαϊκής εχω παθει κι εγω κατι τις! Οπως ειπε και καποιος προλαλησας (γουαου) ξεχασατε τις "οικολογικες" επαναχρησιμοποιουμενες τσαντες για το σουπερ μαρκετ που ειναι το νεο τρεντ αγαπημενε μου!

fevis said...

Καλά, η μπανάνα και η πουστιέρα είναι άουτ εντ αγουέη, δεν το συζητώ.. Η τσάντα του ταχυδρόμου σε κάποιες εκδοχές μου αρέσει και μένα.. Όπως και το briefcase αρκεί να δένει με την γενικότερη εμφάνιση εκείνου που το κρατάει.. Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω καν... Έχω όμως την ίδια απορία με την DonnaBella.. Αν κάποιος θέλει να κουβαλήσει πέντε πράγματα μαζί του, που να τα βάλει? (Και πρόσεξε, δεν θα δεχτώ υπονοούμενα ως απάντηση..:-))))

sCaTterBraiN said...

σωστή η Fevis! εγώ πάντως κυκλοφορώ με το #8, το backpack, αν και έχω και κάτι ανάμεσα σε #3 και #6 (προς το #6 τείνω - αλλά την κουβαλάω χιαστί και αντίρρηση δε θέλω).
φιλάκια και καλό μήνα!
:-)

man about town said...

Εχω υποπεσει στα αμαρτηματα 6 και 3 (ναι ακομα και στο σχολειο ειχα designer bag) αλλα ουτως ή αλλως εχω κανει χειροτερα πραγματα σ'αυτη τη ζωη οποτε τα fashion crimes τα θεωρω πταισματα :-)

Anonymous said...

Εχω εναν σεκσι καθηγητη με τσαντα eastpack χρωμματος καφε. Πιανει για νο 10 ή 8???
επισης νομιζω οτι στην κορυφη θα επρεπε να ειναι οι πανινες τσαντες σουπερ μαρκετ που μερικοι γκεοι τις κουβαλανε στο Γκαζι Σαββατοβραδα!!!!
ευχαριστω :)

next_day said...

Λατρεύω Νο. 7, αλλά με τις προυποθέσεις που λές! Ειδικά αν συνοδεύεται και απο ένα καλογυμασμένο σώμα, με τα μούσκουλα του και τα όλα του, τότε λιώνω....

Νο.2, την έμαθα απο τον προϊστάμενο μου.. κάποτε πρέπει να ήταν σκούρο καφέ με χρυσές λεπτομέρειες.... τώρα πια είναι χρώμα σκατί με γρατζουνισμένες χρυσές λεπτομέρεις!! ΑΠλά την σιχαίνομαι!!

Πολλές καλημέρες!!!!!!!!!

tsok said...

Ξέχασες το θρυλικό τσαντάκι του Πασόκου!! Ελάτε, μην κάνετε πως δεν το θυμάστε, όλο και κάποιος θείος σας είχε αυτό το παραλληλόγραμμο δερμάτινο τσαντί σε χρώμα μπορδοροδοκόκκινο, καφέ, ταμπά ή μαύρο με το χρυσή αγρκάφα και το λουρί στη μία άκρη, το οποίο στόλιζε την αμασχάλη, έδενε με τη χρυσή καδένα στο λαιμό και εκτός από sooo 80s ήταν απαραίτητο αξεσουάρ στις κλαδικές του κόμματος...

Anonymous said...

Ο μπαμπάς μου το Νο.2 το έλεγε "πουστοθήκη". Με συγκίνησες βρε!

Anonymous said...

Την μπανάνα, 8 στους 10 που βλέπετε (ειδικά αν είναι εντελώς μαλακισμένη και άσχετη και την κρατάνε περασμένη στον ώμο και όχι στην μέση) την φοράνε τα μπατσάκια που νομίζουν οτι τους κυνηγούν να τους σκοτώσουν αυτοί που γράφουν για κράνη-ζώνη. Αφού μεγαλώσουν και καταλάβουν οτι όλοι τους έχουν χεσμένους, ή φάνε καμιά καμπάνα από τον διοικητή τους για παράνομη οπλοκατοχή, σταματάνε να την χρησιμοποιούν. Μπανάνα = όπλο.

Anonymous said...

Με αυτο που ειπες για την τσαντα-briefcase επεσα απο τα συννεφα. Παντα σε φανταζομουν σαν μελαχρινο γκομενακι να πηγαινει στη δουλεια σου με briefcase και κοστουμι!! Εχω πεσει πολυ εξω??

Anonymous said...

η μπανανα ειναι πολυ βολικη. Οι κοπελες να μη σχολιαζουν για τσαντες με τοσα εκτρωματα που εχω δει να κουβαλανε καθε μερα. Lol

Anonymous said...

O.K. ..... έχω κλειδιά αυτοκινήτου - μηχανής - δουλειάς, πορτοφόλι, κινητό. Πές μου ΠΟΥ να τα βάλω αν δεν υπάρχει μιά μπανάνα. Και καλά τώρα το χειμώνα έχουμε και το μπουφάν, το καλόκαίρι που να τα χώσω όλα αυτά.
Please.... δώσε οδηγίες, απάλλαξε με από την καγκουριά.

xrilou said...

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.scv.gr/FILES/album/tsantes-ntosie/tsantes-xeiros/slides/1640.jpg&imgrefurl=http://www.scv.gr/FILES/album/tsantes-ntosie/tsantes-xeiros/index.html&usg=__pb6U1S_Hyn-AhDFWLGlayhnQ_MU=&h=500&w=500&sz=22&hl=el&start=0&zoom=1&tbnid=IbxSftjJWc_zxM:&tbnh=166&tbnw=183&prev=/images%3Fq%3D%25CF%2584%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25B9%2B%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2582%2B%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF%26um%3D1%26hl%3Del%26sa%3DN%26biw%3D994%26bih%3D641%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=351&vpy=75&dur=2264&hovh=225&hovw=225&tx=93&ty=174&ei=fTTdTMqnE4ed4Qbsqrj-DA&oei=fTTdTMqnE4ed4Qbsqrj-DA&esq=1&page=1&ndsp=12&ved=1t:429,r:1,s:0

xrilou said...

Στο παραπάνω link και η πουστιέρα νυκτός που θα έπρεπε να συμπεριληφθεί..

tsok said...

xrilou!!! βρήκες το τσαντάκι του πασόκου!!