Saturday, January 06, 2007

Η αρχή των συγκοινωνούντων πούστηδων

Όταν ένα άνθρωπο τον συμπαθώ πολύ (και πάνω - τον αγαπάω, τον λατρεύω κ.ο.κ.) «συμπάθώ» το ίδιο σχεδόν πολύ και εκείνον με τον οποίο έχει αποφασίσει να νταραβερίζεται γκομενικά.

Αυτή την αρχή μου, μία από τις βασικές αρχές με τις οποίες διάγω την ζωή μου, την ονομάζω «αρχή των συγκοινωνούντων πούστηδων».

Μου φαίνεται ότι είναι πολύ σωστό, και συμπεριφορά φίλου, να φέρομαι στον γκόμενο του φίλου μου με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που φέρομαι και στον φίλο μου. Ακόμα και αν αυτό είναι κατασκευασμένο ή με αναγκάζει να είμαι προς τον φίλο μου ένα τσικ υποτονισμένος από είμαι συνήθως όταν είμαστε οι δυο μας.

Δεν γουστάρω ρε παιδί μου ο γκόμενος του φίλου μου να νιώσει διάκριση από μέρους μου - γιατί ξέρω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό να γίνει πρόβλημα είτε στην σχέση τους είτε στην σχέση την δική μου με τον φίλο μου.

Φυσικά, αυτό σημαίνει πως κατά καιρούς είμαι περισσότερο οικείος, ανεκτικός, φιλικός, συμπαθητικός, συγκαταβατικός και διάφορα άλλα από όσο θα ήταν ειλικρινές να είμαι απέναντι σε κάποιους ανθρώπους (μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις είμαι ένας σουίτι ντάρλινγκ με τύπους που το περισσότερο που θα χαράμιζα για χάρη τους είναι ένας ωραίος μυρωδάτος μποχίκος πόρδος... ... ...). Αλλά αυτό δεν με πειράζει.

Μου το έχουν κάνει να μου πουν, δικοί μου φίλοι, ότι δεν γουστάρουν κάθόλου το στεφάνι μου και το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου: καταστεναχωρήθηκα, πληγώθηκα, θύμωσα αφ’ ενός και για να αποφύγω τις τριβές, αφ’ ετέρου, ασυνείδητα απομακρύνθηκα για χρόνια από τον «εκλεκτικό φίλο». (του χρειαζόταν του αρχιδιού - βέβαια τα έχουμε ξαναβρει έκτοτε...).

Επίσης σκέφτομαι και το άλλο - στις δουλειές είμαστε όλοι «αναγκασμένοι» να συνυπάρχουμε, μην σου πω και να συνεργαζόμαστε αποδοτικά με ανθρώπους εντελώς ίουκ και μπλιάχ! Αν μπορώ να το καταφέρω αυτό για χάρη της εργασίας μου, ΣΑΦΩΣ αξίζει τον κόπο να το κάνω για χάρη της φιλίας.

Εννοείται ότι η αρχή τηων συγκοινωνούντων πούστηδων ισχύει και the other way round - δηλαδώ συμπαθώ ή κάνω ότι συμπαθώ και τους κολλητούς του εκάστοτε στεφανιού μου. Ρε πούστη μου, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για τον άνθρωπό μου!!! είπαμε να του προσφέρουμε κάτι του ανθρώπου, όχι να μπούμε ανάμεσα σε φιλίες. Εγώ φιλοχωρίστρας; ΠΟΤΕ.

Για να μην είμαι όμως και ψεύτης, έχω αντιμετωπίσει κι εγώ το πρόβλημα ο κολλητός του γκόμενού μου να είναι ένας άνθρωπος που θέλω να πάω κρυφά στο σπίτι του και να βάλω τσουκνίδες στο συρτάρι που έχει τα αφόρετά του εσώρουχα ώστε να γεμίσει φουσκάλες το τσουτσούνι του.

Πως το έλυσα; Δεν είπα κουβέντα - έχω πολλά και πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω από το να επικεντρώνομαι με αυτά που δεν μου αρέσουν γύρω μου και δεν μπορώ να τα αλλάξω: προτιμώ να ασχολούμαι με αυτά που μου αρέσουν. Έτσι, όποτε είχαν οι δυο τους συνάντηση, μου προέκυπταν κάτι πολύ βολικές επέιγουσες συναντήσεις στην δουλειά που με ανάγκαζαν να μην πάω. και έτσι no harm χιχιχι χοχοχο χεχεχε

και αυτά είναι όλα όσα έχω να πω για το θέμα.

Σημείωση: όταν η αρχή των συγκοινωνούντων πούστηδων αφορά ζευγάρια που αποτελούνται από ένα θηλυκό και ένα αρσενικό άνθρωπο τότε ονομάζεται «αρχή των συγκοινωνούντων γκόμενων».

4 comments:

Attalanti said...

Προβατάκι, νομίζω ότι το βλέπεις μια χαρά. Αν και τη συμβουλή με τις τσουκνίδες θα την κρατήσω στο μυαλό μου σα φυλαχτό. φιλιά!

Anonymous said...

ki ego kapws etsi to skeftomoun mehri pou irhtan ta pano katw kai egine enas kavgas trikouvertos kai ta lusame ta iparksiaka mas kai isihasame.
dustuhestata den eimai toso kali, upomonetiki k sugkatavatiki opos esi kalo mou, alla tha mou peis, ego den eimai kai provato.. auta ehei i zoi :p

Anonymous said...

Έλα και πες μου όμως τι γίνεται όταν ο γκόμενος του φίλου σου δε σε γουστάρει και γίνει αυτό "φιλοχωρίστρας"; (σούπερ η λέξη!) Μου έχει τύχει τύπος βαρύς κι ασήκωτος, ζηλιάρης μέχρι παράνοιας, που τα έφτιαξε με παλαιότερο κολλητό μου και μην τον (τους) ξαναείδατε. Αλλά και δικός μου "κολλητός" και καλά που από τότε που "δεσμεύτηκα" δε με ξαναπήρε τηλέφωνο, έχοντας δει τον δικό μου μόνο μία φορά (και από μακριά). Άβυσσος η ψυχή του γκέι κολλητού...

Anonymous said...

Kαλά όλ'αυτά, αλλά οδηγό για την αμφιφυλλόφιλη κολλητή που γίνεται επιθετική που θα βρώ;