Wednesday, September 26, 2007

Sign o The Times

Σήμερα βγαίνει στην κυκλοφορία το πιο πολυαναμενόμενα video παιγνίδι όλων των εποχών, το Halo 3 (χάλο θα πει φωτοστέφανο).

Η Microsoft που το βγάζει υπολογίζει πως θα έχει, σήμερα μόνο, έσοδα 140 εκατομμυρίων δολαρίων από την πώλησή του. Αυτό είναι πολύ περισσότερο από τις εισπράξεις του πιο επιτυχημένου ανοίγματος κινηματογραφικής ταινίας. ...Ενδεικτικό της φοβερής δυναμικής των τομέα των video games.

Το Halo 3 είναι το τελευταίο μίας τριλογίας παιγνιδιών στα οποία ο ήρωας (ο απλός, καθημερινός, ταπεινός παίκτης, δηλαδή) παίζει τον ρόλο ενός super duper στρατιώτη που ηγείται της μάχης των ανθρώπων εναντίον μία γαμωομάδας γαμωεξωγήινων που θέλουν να μας γαμωεξοντώσουν ή να μας πάρουν για γαμωδουλάκια στο γαμωπλανήτη τους.

Η εταιρία παραγωγής του Halo 3, η Bungie, ετοίμαζε το παιγνίδι τρία χρόνια. Δεν χρειάζεται να σου πω ότι προσφέρει φοβερές δυνατότητες στον παίχτη… κάτι διαβάζω για τρομερά μούμπλε μούμπλε και απίστευτα σκεψ σκεψ και διάφορα καταπληκτικά σνιφ σνιφ κλαψ λυγμ (σόρη ρε γμτ, δεν τα κατέχω τα τεχνικά – αλλά αν πραγματικά θες λεπτομέρειες, στο internet μπορείς να βρεις τεράστια πληροφορία…).

Όσο για την καμπάνια διαφήμισής του… εκεί και αν έπεσαν χοντρά φράγκα. Θα σου πω μόνο η πρώτη teaser διαφήμιση για αυτό βγήκε τον …προηγούμενο Δεκέμβρη στην Αμερική, δηλαδή 10 μήνες πριν την κυκλοφορία του.

Θες επιπλέον στοιχεία ότι η βιομηχανία παιγνιδιών σε λίγο καιρό θα είναι μάλλον η πιο στιβαρή στον τομέα ψυχαγωγίας; Θα σου πω μόνο ότι ο Peter Jackson, ναι αυτός ο χοντρούλης που του ρίχναμε καρπαζιές στο Λύκειο και που γύρισε το Lord Of The Rings, έχει ήδη συμφωνήσει να γυρίσει ταινία βασισμένη στο Halo… how cool is that? Και κυρίως how different γίνεται ο κόσμος μέρα τη μέρα;

Πάντως θα ήταν γαμώ τις δουλειές να δουλεύεις το σενάριο video παιγνιδιών… γαμώ. Αν σε ενδιαφέρει να ξέρεις ότι όλες οι εταιρίες παραγωγής κάνουν κρα για να ανακαλύψουν ανθρώπους που θα μπορέσουν να προχωρήσουν το story – telling των video games στο επόμενο, λιγότερο linear και πιο «ώριμο» στάδιο.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε ένα στέλεχος εταιρίας, «…το story telling των video games χρειάζεται έναν Orson Wells, έναν Hitchcock για να προχωρήσει στο επόμενο level η βιομηχανία. Πάντως αυτή τη στιγμή είμαστε ακόμα στην εποχή του Βuster Keaton…».

…πάντα πίστευα ότι οι βασικές ανάγκες των ανθρώπων για επικοινωνία, story telling, ψυχαγωγία κ.λπ. δεν αλλάζουν επί της ουσίας. Απλά αλλάζει ο τρόπος που καλύπτονται. Κάποτε ήταν το βιβλίο, μετά ο κινηματογράφος, μετά η TV και σύντομα το video games.

Η πίτα δεν αλλάζει μέγεθος. Γαρνιτούρα αλλάζει μόνο.

Σου βρήκα και την διαφήμιση για το Halo 3.
Μου αρέσει. Είναι καριολίκι, σε πιάνει υπόγεια και ύπουλα.

5 comments:

Είδωλο said...

E δεν τρελλαθηκα, μια διαφημιστκη μακετουλα απο πλαστελινη
Σαν το πρωτο Σταρ Τρεκ που το διαστημοπλοιο ητανε τυπου MAtchbox σε μαυρο φοντο...
Οσο για τα VideoGames, μου ειναι τοοοοοσο αδιαφορα, τα βρισκω απιστευτα χαζα, το fun βγηκε απο τοτε που εμφανιστηκαν αυτου του τυπου τα games, ξερεις τι κεφι τον εκανα εγω τον Super Mario με τα μανιταρακια του?

Anonymous said...

Simcity rush hour EXΩ ΠAIΞEI MONO KAI EXΩ φάει ΚΟΛΗΜΑ. KAΛA εννοείτε KAI TA κλασικα sonic mario arcades

Anonymous said...

Το ζησαμε και αυτό ,ο πρόβατος ασχολείται ΚΑΙ με videogames .Τι άλλο θα δω Παναγία μου!!!

guerrero7,62 said...

Και με στρατογκαυλα πολεμοχαρη videogames μαλιστα....ειναι σε καλο δρομο...

Provato said...

έλα ρε x-oyranoy είναι πολύ απλή στην παραγωγή, αλλά εξαιρετικά ιδιοφυής στην στρατηγική της. είναι σαν να σου λέει ότι "τα στρατιωτάκια που έπαιζες μικρός" (καλά, όχι εσύ κι εγώ, οι str8... χαχαχαχα) "τώρα είναι σαν γίνονται ζωντανά... αρκεί να πιστέψεις...". μπεεε

xipaki εγώ είμαι πολύ του tetris. Λόγω Ρωσίας. μπεεε :-)

aenae αφού το ξέρεις. ποτέ δεν θα σταματήσω να σε εκπλήσω. καλό μήνα ρε και καλή αρχή. :-))

guerrero είπαμε, είμαι ένα αγόρι γεμάτο εκπλήξεις. μπεεε όπως πάντα!