Saturday, October 11, 2008

Πως να αποξενώσεις τους θεατές και να χάσεις όσους είχαν αρχίσει να σε συμπαθούν

Πέρυσι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν ήταν όταν πήγα και είδα τους ΗΡΩΕΣ, μία τύπου εναλλακτική επιθεώρηση στο Μικρό Παλλάς στην Βουκουρεστίου.

Εντάξει, η παράσταση δεν θα σταθεί και δίπλα στον Σεξάκοισπηρ, αλλά ήταν ευχάριστη και κυρίως "χαλαρή" και με κάμποσες καλές ιδέες.

(Μία από αυτές ήταν και ο ρόλος του Θανάση Αλευρά, ο οποίος πήρε για την ερμηνεία του το περυσινό βραβείο Χορν...)

Η παράσταση, λοιπόν, είχε έναν πρωταγωνιστή που πήρε το βραβείο Χορν, διάφοροι έγραψαν για αυτή με καλά λόγια... δεν ήθελε και πολύ να αποφασίσουν οι συντελεστές της ότι δεν υπάρχει λόγος να την ανεβάζουν μόνο κάθε Δευτερότριτο, αλλά κανονικά, όλη την βδομάδα...

Και αφού πια είχαν το Μικρό Παλλάς όλο δικό τους, έπρεπε να φωτογραφηθούν για να ντύσουν τις κολώνες στη οδό Αμερικής, γωνία με στοά Σπυρομήλιου.

Και φωτογραφήθηκαν. Και περνάς εσύ ανέμελος να πας στο γυμναστήριό σου και βλέπεις... 6-7 παιδιά σαν κι εσένα και σαν και εμένα, με μούρες παστωμένες στο μακιγιάζ και από πάνω επεξεργασμένες με την πιο πρόσφατη έκδοση του Photoshop, αυτή που χαρίζει στον φωτογραφημένο την φυσική χάρη του άσπρου καουτσούκ.

Ή για πιο συντομία βλέπεις crash course στην τεχνική του Φώτοσοπ.

Πραγματικά, ούτε οι φωτογραφίες της Ντενίση δεν έχουν τόση πολύ επεξεργασία... Η Βανδή δε, βγαίνει φυσική και απείραχτη αν το συγκρίνεις με αυτό που θα δεις έξω από το μικρό Παλλάς. Τι ασπρισμένα δόντια, τι χαμόγελα χωρίς ούτε μία ρυτίδα έκφρασης στο πρόσωπο, τι μέτωπα που ακτινοβολούν σαν να τα έχεις περάσει με extra δυνατό Viacal Casa, τι μάτια με έξτρα λάμψη γιαπωνέζικου κινούμενου σχέδιου, τι χειλάκια πετροκέρασο...

Μα καλά, γουνταφάκ ηζ χάπενηνγκ? Εγώ που μου άρεσε η παράσταση και την συμπάθησα, περνάω και βλέπω τις φωτογραφίσεις και πραγματικά με πιάνει μία αντιπάθεια για όλο αυτό... φαντάσου κάποιον που δεν την έχει δει τι θα παθαίνει με όλη αυτήν την ψευτίλα...

Άσε που οι φωτογραφίες όπως είναι στημένες δεν έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία σχέση με το πνεύμα της παράστασης (για να το εκφράσω με διαφημιστικούς όρους, είναι παράδειγμα πολύ πολύ πολύ κακού branding το οποίο είναι άσχετο με την ουσία του προϊόντος...).

Θα περίμενε κανείς τα νέα μυαλά που είναι ανακατεμένα στην παράσταση να μην πέφτουν θύματα της λογικής "α, θα βγάλω φωτογραφία που θα την δει το qοινό, φέρτε 40 μάστορες και 60 μαθητάδες του φώτοσοπ να φαίνομαι όμορφη...".

Αλλά που. Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και απαλλάσεται από την ανασφάλειά του.

11 comments:

Provato said...

ας αναγνωρίσω ωστόσο σε όλους ότι δεν φωτογραφήθηκαν με μούτες τύπου "εγώ είμαι πλασμένη για Ευριπίδη και Σοφοκλή, φέρε μου τον Μινωτή να του δείξω ΕΓΩ τι θα πει ηθοποιία" αλλά χαμογελάν σαν κανονικοί άνθρωποι που χαίρονται που παίζουν θέατρο και δη κωμωδία.

πάλι καλά!

Anorgymous said...

Ναι ε?δεν εχω δει ουτε την παρασταση ουτε τις αφισες αλλα για να το λες εσυ..........τισ αφισες θα τις δω ,την παρασταση μαλλον οχι.

Hfaistiwnas said...

Καλησπέρα! Δεν την έχω δει, ούτε ξέρω πρωταγωνιστές.. αλλά όταν παίζει διαφήμιση = λεφτά.. έτσι είναι τα πράγματα..

Parsifal said...

Κ το ερώτημα είναι ένα: Ο προβατάκος πηγαίνει στο Holmes ή στο Joe Weider της Κοραή??? Εεεε σέκσυ αναγνώστα? Τί πιστεύετε! Ψήφισε τώρα!

cobden said...

Δεν την έχω δει την αφίσα.Για την παράσταση μου έχουν πει όλοι τα καλύτερα, όλο λέω να πάω, αλλά συνέχεια το αναβάλλω

celsius33 said...

είδα την παράσταση πέρυσι και γέλασα πάρα πολύ, από τις αφίσες τώρα δεν έχω περάσει, αλλά μήπως αλλάξαν οι συντελεστές φέτος (δεν παίζει εκείνος ο ξερακιανός από τους άγαμους θύτες ή μου φαίνεται). Και μιας που το αναφέρεις πέρασε έξω από το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης μας πατησίων, δες απέναντι και θα δεις γιγαντοαφίσες με τον Στάθη Ψάλτη κλασσικά ντυμένο γυναίκα, γριά δεν ξέρω γω τι. ΘΑ ΦΡΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΣ.

I care. said...

ειδα κι εγω την παράσταση πέρισυ και μου άρεσε πάρα πολύ...
ειδικα σε εκείνο το κομμάτι οπου ο Αλευράς επαιζε ενα χωριατόπαιδο που ήταν γκέι...
τρομερο ψυχολογικό σκαμπανέβασμα...

υγ. προβατάκο σε διαβάζω ανελλειπως...εισαι απιθανος!

Anonymous said...

Αυτό που μου έμεινε είναι ότι πας στο Holmes.

Anonymous said...

nai, paei sto Holmes.... ekei katelhksa kai gw...
na ypothesw oti exei ki o provatos etairikh syndromh ???

paizei alhtheia tipota s ayto to gym, h tzampa paei o kosmos?

Anonymous said...

tzampa , tropos tou legein....

Provato said...

να χαίρεστε τις αστυνομικές σας δυνατότητες λαγωνικά!


είναι γνωστό τοις πάσι σε πιο τζημ πηγαίνω. μόνο ένα υπάρχει στο κέντρο που έχει σουήμιγκ πουλ, έλεος δηλαδή, μπλέξαμε με τους επίδοξους αστυνόμους μπέκες εδώ μέσα.


όσον αφορά την παράσταση, κρατάτε μικρό καλάθι όσοι πάτε να την δείτε. δεν είναι αριστούργημα... καλή είναι, αλλά όχι αριστούργημα.

celsius33 κάτω τα χέρια σου από το Στάθη, τον αγαπώ! :-)