Wednesday, January 26, 2011

IKEA

Σο, αποφασίζω να πάω στο IKEA, να ξεβαρεθώ αγοράζοντας περιττά πράγματα που υποψιάζομαι ότι ο λόγος που έχουν τόσο χαμηλή τιμή είναι πως αυτοί που τα φτιάχνουν πληρώνονται πολύ πολύ πολύ λίγο... τόσο λίγο ώστε το να τα αγοράσουν, αυτά το τόσο φθηνά πράγματα, είναι όνειρο απατηλό (και αυτά και κάποια τρόφιμα και διάφορα άλλα που εμείς θεωρούμε δεδομένα).

Από την πρώτη πρόταση καταλαβαίνεις με τι διάθεση πήγα - ήμουν κάτι μεταξύ γέρου με ποδάγρα και ξυνίλα, κουμμουνιστή που θέλει να κάνει τρελό σεξάκι στο σύστημα αλλά και συνειδητοποιημένου δυτικού καταναλωτή - και φυσικά η βόλτα δεν μου βγήκε σε καλό. επέστρεψα με ακόμα μεγαλύτερη τρικιμία στο κρανίο.

Γενικά κάθε φορά που πάω στο IKEA ο μικρός κοινωνιολόγος μέσα μου παθαίνει αμόκ. Περισσότερο διασκεδάζω (με την μαζοχιστική έννοια) με αυτά που βλέπω γύρω μου, παρά με την απολαυστική, για τον πίθηκα μέσα μου, διαδικασία "ψώνια". Μου κάνει, ας πούμε φοβερά εντύπωση η προθυμία των πελατών να υπακούσουν στις οδηγίες του Σουηδού μεγάλου αδελφού ("βάλε εδώ το δίσκο" ή "πάρε από εδώ μολύβι και σημείωσε τι θες" ή "περπάτα προς αυτήν την κατεύθυνση" ή "κάτσε να να δοκιμάσεις την καρέκλα, ΚΑΤΣΕ ΕΙΠΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΓΚΝΕΘΑ ΜΟΥ μέσα ΓΑΜΩ").

Μα, ούτε ένας δεν θέλει να παρακούσει τις εντολές; Κανενού δεν του έρχεται να πάει βόλτα στο μαγαζί σε αντίθετη φορά από την συνηθισμένη, να μην βάλει το δίσκο του εκεί που θέλει ο Μπγιόρν, να μην κάτσει στην καρέκλα; Τόσο πολύ τους έχει πείσει η παραμύθα "κάνε ΣΤΑΤ ότι σου λέω γιατί γιατί αν κάνεις ότι και όπως σου το πω μειώνονται τα κόστη άρα θα συνεχίσουμε να είμαστε φθηνοί"; Λέεεεεεεημ!

εμένα πάντως όλα αυτά μου έρχονται, και ακόμα περισσότερα! Έτσι ΚΑΙ το μαγαζί το εξερευνώ ανάποδα, ΚΑΙ το δίσκο μου ΠΑΝΤΑ τον παρατάω στο τραπέζι αφού φάω (και όχι, αυτό δεν είναι εναντίον του εργαζόμενου, το εντελώς αντίθετο, αλλά θα στο εξηγήσω κάποια άλλη φορά γιατί, και μάλιστα με χάρντ έβηντενς) ΚΑΙ δεν κάθομαι στην καρέκλα για να την δοκιμάσω. Ειδικά για αυτό το τελευταίο τυχαίνει να ξέρω ότι η ανθρώπινη "ψυχολογία" (διάβαζε ικανότητα να συλλαμβάνει και να επεξεργάζεται ερεθίσματα) όταν βρίσκεται σε φάση τεσταρίσματος πράγματος/ανθρώπου/χουότέβερ είναι εντελώς διαφορετική από την ρεαλιστική φάση χρήσης του, άρα, όχι, δεν έχει νόημα να κάτσω στην καρέκλα γιατί όταν θα κάθομαι στο σπίτι μου θα είναι εντελώς άλλες οι περιστάσεις και οι ικανότητες μου αντίληψης... Γουατέβερ όμως - αν εσένα σου δίνει την ψευδαίσθηση του ελέγχου το να κάθεσαι 12 σεξ (secs) σε ένα πράγμα που όταν το αγοράσεις θα κατσικώνεσαι πάνω του για, πολλές φορές, 2 ώρες, μπη μαγκέστ!

Επίσης, μόνο εγώ το έχω προσέξει, αλλά μήπως, ΜΗΠΩΣ λέω, τα πράγματα του IKEA είναι σούπερ καλογυαλισμένα όταν τα βλέπεις στο κατάστημα αλλά εντελώς τσουρούτικα και ντεκαβλέ όταν τα βάζεις σπίτι σου; πήρα ας πούμε τις προάλλες ένα πράγμα ασημένιο για να στέκονται οι οδοντόβουρτσες όρθιες (ναι, ναι, είναι γνωστό ότι παθαίνουν τρομερό nausea όταν τις έχεις ξάπλα στο λαβομάνο τις οδοντόβουρτσες, μη χέσω...). Μα ήταν, θέμου, τόσο κιουτ στο μαγαζί - πλας έκανε μόνο 6,99, μην σου πω και λιγότερο... Και το φέρνω όλος χαρά στο σπίτι (ok, λέμε τώρα, μην φανταστείς ότι τραγουδούσα και το "τι γλυκό να σ αγαπούν" καθώς επέστρεφα) και το βάζω στο μπάνιο και ξαφνικά μου φάνηκε τόσο τσίπικο, τόσο εξιενενηνταεννιάρικο... χμφ χμφ χμφ χμφ - θα μου πεις, και θα έχεις και απόλυτο δίκιο, τι περίμενα να μου φανεί, σαρανταπέντεογδονταοχτώ αφού 6,99 έκανε, εξιενενηνταεννιά θα μου φαινόταν.

Το πράγμα, δε, έγινε ακόμα χειρότερο την άλλη μέρα το πρωί όταν είδα πάνω στο ασημένιο καινούργιο οδοντοβουρτσοστάντ λεκέδες από το άλατα που αφήνει το νερό όταν στεγνώνει! Είχε πιτσιλιστεί το προηγούμενο βράδυ που έπλενα το δόντι μου και το νερό είχε στεγνώσει και είχε φύγει, αλλά δυστυχώς, δεν είχαν φύγει και τα άλατα. ΓΟΥΑΝΤΑΦAΚ; δηλαδή οι τύποι έχουν φτιάξει πράγμα που η φυσική του θέση είναι δίπλα στο νεροχύτη του μπάνιου και δεν έχουν φροντίσει να μην πιάνει άλατα; Τζήζας, how more bad-product-development can you go??????? Όχι, όχι σου λέω το έχω τσεκάρει, ότι μοιάζει ωραίο στο ΙΚΕΑ δυστυχώς δεν είναι, τουλάχιστον πάντα, το ίδιο ωραίο στο σπίτι σου.

Και μιλώντας για το σπίτι σου, θα ήθελα να σου υπενθυμίσω πως ο,τιδήποτε έχεις από το IKEA το έχουν και μερικές ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη, και σίγουρα κάποιες χιλιάδες στην Ελλάδα. Που θα πει πως όταν έρχομαι επίσκεψη σπίτι σου πρώτη φορά, αν το έχεις φτιάξει α λα Σουηδέζα, η ξενάγηση είναι.... ερμ ερμ ερμ περιττή, του πουτ ητ μάηλντλη. Σόρη, αλλά όλα τα έχω όλα ξαναδεί, σε πολλά άλλα σπίτια. Σέηβ γιορ ένερτζη για να να είναι τουλάχιστον το φαγητό που μας μαγείρεψες κάπως ορήτζηναλ. Διότι η διακόσμηση του σπιτιού σου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. μπορεί να είναι πρακτική, μπορεί να θυμίζει το διαμέρισμα Ουπσαλιότη προύχοντα, μπορεί να είναι φθηνή ή οικονομική (εις βάρος του Κινέζου που το έφτιαξε με μισθό πείνας, πιθανόν) αλλά ορήτζηναλ ΔΕΝ είναι. Ούτε εμπνευσμένη.

Α και που είσαι, επειδή σε βλέπω έτοιμο να πετάξεις επιχείρημα υπεράσπισης εαυτού, ακόμα και αν συνδυάζεις πράγματα από το ΙΚΕΑ με έναν τρόπο που τον θεωρείς δικό σου και ιδιαίτερο και πρωτότυπο.... σόρη, ρογκ άνσερ εγκέην, αλλά όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αντικειμένων από το IKEA έχουν ξαναγίνει και ξαναγίνει και ξαναγίνει και ξαναγίνει και ξαναγίνει. Σαντ, α νο. Μπατ τρου.

άλλο θέμα, σχετικό, για τους φωστήρες της φυσικής επιστήμης εκεί έξω. μάλτιπλ τσόισ κουέστχιον, ο νικητής κερδίζει έναν κατάλογο IKEA εντελώς δωρεάν. χωρίς λεφτά δηλαδή.
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Τι είναι το πιο βαρύ πράγμα στο σύμπαν;
ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:
Α - το κέντρο μία μαύρης τρύπας που έχει μέγεθος 4 φορές τον γαλαξία μας
Β - η οδός Νεφέλης 88 της Χαρούλας Αλεξίου
Γ - τα κεφτεδάκια του IKEA

αν απάντησες το Γ, μπράβο, γιου γκό γκέρλ! γιου γκο μπόη, αζ γουέλ! Δηλαδή, αυτά δεν είναι κεφτεδάκια, είναι βόμβες που μπορούν, μία μόνη, να ρίξουν την οχύρωση της Ιεριχού, έλεος βρε παιδιά. Aπορώ πως μπορούν οι μάγειροι στο IKEA και σηκώνουν όλα αυτά τα ταψιά με τους κιοφτέδες, δεν πληγιάζει η μέση τους από το βάρος; Ήρωες, τέλος λέμε! Ακόμα περισσότερο, δε, απορώ πως ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ φορά που πάω στο IKEA και παρά το γεγονός ότι έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν θα το ξανακάνω, τρώω όχι 5, όχι 10, αλλά 20 κεφτεδάκια, μαζί με τις πατάτες τους. Και μετά, επιβιώνω για να το διηγηθώ. δηλαδή, πόσο πάουερ είναι το στομάχι μου, αρχίζω και το φοβάμαι... α κρηέτηντ α μόνστερ μαλάκα!

Έχω ακόμα να καταγγείλω με αφορμή την σημερινή μου επίσκεψη στο IKEA ότι:

το να πάει ζευγάρι μαζί στο IKEA έχει γίνει σημείο καμπής στην σχέση. Πως ας πούμε κάποτε όταν το πράγμα σοβάρευε γνώριζαν ό Μήτσος τους γονείς του Μανώλη και αυτό σήμαινε κάτι, ότι το πάνε σοβαρά, ότι αγαπιούνται; Ε τώρα πια, ο Μήτσος με τον Μανώλη αντί για τα πατρικά τους πάνε στο IKEA. Και στέκονται πάνω από έπιπλα και σκέφονται εαυτούς να είναι αγκαλίτσα κάτω από κουβρ'λι με την μίνιμαλ σκανδιναβίλα/διακόσμηση... και εσύ που στέκεσαι ανυποψίαστος λίγο πιο πέρα και το βλέπεις όλο αυτό απλά ξερνάς. Α! και μην νομίζεις ότι επειδή είσαι ετεροφυλόφιλο ζευγάρι την γλυτώνεις, το ίδιο εμετικό είναι το θέαμα (ok, αν υπάρχει κατηγορία πληθυσμού που δεν θα αποξενωθεί μετά από αυτό το ποστ, θέλω να τον γνωρίσω... αυτόν τον ένα άνθρωπο χεχεχεχε).

Και το πιο σπούκη από όλα που μου συνέβη σήμερα: Βλέπω γκομενάκι στο σέξιον γραφείο και πέφτω ανάσκελο "αυτό είναι" λέω "μάνα βάλε τον πατέρα να σφάξει τον μόσχο τον σιτευτό, παντρεύομαι, πάω να προβάρω ταξήντο". Κάνω ματάκια με πεάκια και όλα τα σχετικά τεχνάσματα κατάκτησης γκομενακίου - και στα πλαίσια της στρατηγικής, προχωρώ λίγο προς τα κάτω, αφήνοντας το γκομενάκι πίσω, τάχα μου να κάνω και λίγο τον αδιάφορο, με την σκέψη ότι δεν έχει παρά να με ακολουθήσει αναγκαστικά, αυτό είναι το καλό του IKEA, κανείς και τίποτε δεν χάνεται. (ναι, καλά μάντεψες για να ακολουθήσω το γκομενάκι αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω και ακολουθήσω την διατεταγμένη ροή εξερεύνησης του μαγαζιού, ντάμητ).

Περνάνε λοιπόν μερικά λεπτά, εγώ είμαι στο μεθεπόμενο σέξιον, και ανέμελα κοιτάζω γύρω τον κόσμο μαζεύοντας πράγματα να ψέξω (ίσως από τις πιο εύκολες ασχολίες στο σύμπαν) οπότε όπως το περίμενα σκάει το γκομενάκι. Και παθαίνω την τρελή πλάκα διότι, ερμ ερμ ερμ ερμ είναι ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ άσχημο, δηλαδή μιλάμε για απίστευτο τέρας. Μη φανταστείς, μία χαρά ήταν ρε παιδί μου απλά εντελώς off my taste ιν γκομενάκια. Ναι, ναι, αυτό το γκομενάκι που 10 λεπτά πριν ήταν το στεφάνι μου, 10 λεπτά μετά, κάτω από τον ίδιο φωτισμό και εν πολλοίς υπό τις ίδιες συνθήκες ήταν τόσο αδιαφοράσχημο που ούτε να μου σιδερώσει το σωβρακάκι δεν θα δεχόμουν. Πως το εξηγείς τώρα αυτό, μου λες;

εντάξει, μου έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν να αποστραφώ γκομενάκι αλλά τότε η ξαφνική αποστροφή ήταν απόρροια του ότι το σέξικο γκομενάκι είχε κάνει το λάθος να ανοίξει το στόμα του να μιλήσει! συνέχισα δηλαδή να το βρίσκω ελκυστικό σωματικά αλλά το άλλο ήταν τόσο χάλια που ακύρωνε όποια σωματική έλξη...

σήμερα όμως το πράγμα πήρε άλλη μορφή, νομίζω ότι έκανα ένα μεγάλο breakthrough σέξη βγιούερ, που η ιστορία θα δείξει τις επιπτώσεις του στο μέλλον.

Μυστήριο η ψυχή του άθρωπα. Και δη του γιορζ τρούλη. δεν περιγράφω άλλοοοοοο, δεν μπορώ

44 comments:

man about town said...

Αυτο που θα αναβαθμισει καθε διαμερισμα ασχετως διακοσμησης, ειναι να εχει ενα προβατο μεσα. Ειδικα στο μπεντρουμ. Μα πως δεν το σκεφτηκαν οι Σουηδοι;

Provato said...

αυτό που αναβαθμίζει κάθε διαμέρισμα είναι τα τζήνιους δώρα από το εξωτερικό....

stinky raccoon said...

1ον Κανείς δεν έχει κάνει συρμάτινη συρταριέρα γραφείου κομοδίνο δεν παίζει... Ακόμα φωνάζει η μάνα μου ότι βλέπει ο καθείς που μπαίνει στο υπνοδωμάτιο τα βρακιά μου...
2ον Αγαπώ το πιο βαρύ πράγμα στο σύμπαν ειδικά αν μετά χτυπήσω και παγωτό μηχανής μέχρι να φέρω το αυτοκίνητο να το φορτώσω..
3ον χώρισα γκόμενο 3 μέρες αφού πήραμε το γνωστό πανό με το φιλί του Κλιμτ και μέχρι σήμερα 2 χρόνια μετά δεν έχει βρεθεί γκόμενος να τον αγκαρέψω να βάλει δυο μαμημένα ούπα με το black n decker για να το κρεμάσω...

Provato said...

1 - η μαμά έχει δίκιο να μου την φιλήσεις
2 - από ότι φαίνεται και εγώ το αγαπώ
3 - καλά να πάθεις που προκαλούσατε εμετό στον κόσμο ζαχαρώνοντας πάνω από τον Κλιμτ xxxxxx (εγώ είμαι ο τέλειος ό άντρας που εκτός από λογοτεχνία ξέρει και από ούπα) xxx

Anonymous said...

Μετά από αυτό νοιώθω ακόμα πιο περήφανη που:
- δεν έχω πάει ποτέ στο ΙΚΕΑ
- δεν έχω φάει κεφτεδάκια από το ΙΚΕΑ
- δεν έχω αγοράσει ποτέ τίποτα από το ΙΚΕΑ
- δεν μου έχουν κάνει ποτέ κανένα δώρο ΙΚΕΑ
- δεν υπάρχει για κανένα λόγο τίποτα μέσα στο σπίτι μου που να είναι από το ΙΚΕΑ
- όλα τα παραπάνω επειδή έχω δει ΙΚΕΑ σε άλλα σπίτια και φαίνονται όλα - μα όλα - πολύ τσίπικα όντως...
Σε περιμένω για ξενάγηση ;)

Provato said...

ουάου, σούπερ κουλ! (ξανασκέψου το παρόλαυτά για τα κιοφτεδάκια)

μα καλά πως γίνεται να μην έχεις ούτε ένα δώρο από ΙΚΕΑ μήπως δεν το ξέρεις; χμφ χμφ χμφ χμφ χρειαζόμαστε ένα λαγωνικό να ερευνήσει

δέχομαι την ξενάγηση, χοχοχο!

stinky raccoon said...

Συμπαθεί τη μαμά μου, αγαπά κεφτεδάκια και ξέρει κι από ούπα... Mon Dieu τι άνδρας!!!

Provato said...

Και που να τον δεις και γυμνάκι, εκεί να δεις "τον ντιέ" εντατίκ

An-Lu said...

Απ οτι καταλαβα, η μεγαλη σου ανακαλυψη δεν ηταν οτι τα πραγματα αλλιως μοιαζουν εντος του ΙΚΕΑ κι αλλιως εντος της οικιας σου, ΑΛΛΆ οτι μπορει να γινεται η αλλαξοκωλιά ακομα και απο σεκσιον σε σεκσιον του αυτου καταστηματος!

Το πιασα ή να φύγω;!

Provato said...

φυγέεεεεεεεεε



(αλλά να ξανάλθεις)

Lina said...

η αλήθεια είναι ότι μετά τα φοιτητικά χρόνια, το απομυθοποιείς το ΙΚΕΑ.
Παρόλα αυτά, το σκαμνάκι τους ΔΕΝ συγκρίνεται με κανένα άλλο. Αυτό με το σκαλάκι, που χρησιμοποιείται ως σκαλίτσα και ως σκαμνί αζ γουελ. Μέχρι και η γιαγιά μου πίνει νερό στο όνομά του, που η γιαγιά δεν χαρίζει κάστανο σε κανέναν, όσον αφορά την πρακτικότητα.

Provato said...

έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου! (γιαγιά σου, στην προκειμένη περίπτωση)

εννοείται ότι το έχω αυτό το σκαμνί είναι δημπέστεστ αν έχεις βιβλιοθήκες κ έτσι. αφού να φανταστείς το έχουν και μεγάλα βιβλιοπωλεία στην Αθήνα, είνα τόσο τέλειο!

(Lina σε πεθύμησα...)

Provato said...

άσε δε που κάνει όντως 3,99 or something yey!

Anonymous said...

Πήρες γυαλιστερό μεταλλικό πράμα για το μπάνιο; Προσπαθείς να μας πείσεις ότι είσαι 16 μα ντήαρ; Τίποτε δεν έμαθες τόσα χρόνια;

Anonymous said...

Υπερβολικό και άδικο σε βρίσκω. Στο ΙΚΕΑ βρίσκεις απίστευτα bargains που πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους. Έχω καναπέ άσπρο, με αφαιρούμενα καλύματα, που τον έχω ξεπατώσει. Κάθεται όπως καθόταν πριν από 5 χρόνια που τον αγόρασα, είναι πάντα πεντακάθαρος και γενικώς έχει το απίστευτο value for money (τετραθέσιος, ~€600,00). Έχω και άλλα πράγματα από εκεί και γενικώς τα ψιλοχαίρομαι όλα (ή σχεδόν όλα). Σίγουρα δεν είναι το μαγαζί των 1.000.000 ευκαιριών, αλλά με μια σχετική επιλεκτικότητα πραγματικά αξίζει τα λεφτά του. Επίσης, έχει σώσει κόσμο. Δεν μιλάω για τους φοιτητές, αλλά για ανθρώπους σαν εμένα που όταν πήγα σε δικό μου (νοικιάρικο) σπίτι ξόδεψα εξαιτίας του το 1/3 των χρημάτων που μου ζήταγαν οι έλληνες αντιπρόσωποι ή κατασκευαστές για πολύ χαμηλότερης ποιότητας έπιπλα/αντικείμενα. Ας πήγαινες μια βόλτα πριν 2-3 χρόνια από SATO πλευρά και θα έβλεπες τα πραγματικά χάλια... Τέλος, μην ξεχνάς οτι όλα αυτά τα χρόνια αποδίδει τρελούς φόρους στο κράτος, εν αντιθέσει με πολλούς έλληνες "επιχειρηματίες" (και αυτό δεν το λέω τώρα λόγω κρίσης κλπ., πάντα μου έδινε στα νεύρα το να μου παίρνουν τον φπα και να τον βάζουν στη τσέπη τους).

Υ.Γ. IMHO, θα έπρεπε να μιλήσεις για τις απίστευτα ακριβές τιμές που έχει το ΙΚΕΑ σην Ελλάδα συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, απόρροια της αντιπροσώπευσής τους από τον Φουρλή - αυτό είναι το σοβαρό θέμα.

Provato said...

happy pessimist σε μισώ σε μισώ σε μισώωωωωωωωωωωω. τη δευτέρα με τον κηδεμόνα σου, σπανκ χοχοχοχο

ανώνυμεεεεε Α χήρ για, α χήρ για, η αλήθεια είναι ότι για αρχή ζωής και για φοιτηταριό το ΙΚΕΑ "λέει". επίσης, μην ξεχνάμε, και το απο πάνω αναφερθέν σκαμνάκι "λέει" σε ότι φάση ζωής και να είσαι και τέλος "ΚΑΤΩ Ο ΦΟΥΡΛΗΣ!!!". είδες όλα τα χατήρια σου έκανα, κάνε μου και εσύ ένα να μην με παίρνεις πάντα ΕΝΤΕΛΩΣ στα σοβαρά, χεχεχε θέγκζ φορ δη κόμεντ

Αιθεροβάμων said...

Λοιπόν δηλώνω κι εγώ ευθαρσώς ότι δεν έχω έπιπλα από IKEA, επίσης δεν έχω φάει ποτέ κεφτεδάκια από IKEA. Ωστόσο με θεωρώ γενικά ΙΚΕΑ-friendly, "έχω φίλους που ψωνίζουν από τα ΙΚΕΑ", "δεν έχω πρόβλημα με τα ΙΚΕΑ απλώς δεν έτυχε", "με το κατάλληλο επιπλογκατζετοτιναναι μπορεί και να το σκεφτόμουν", ξέρεις τώρα.

Αυτό με το γκομενάκι μπορείς να το κρατήσεις ως ορολογία, "he totally IKEA-ed me", ας πούμε.

Provato said...

you go girl! you go indeed!!!! keep up the good work και κράτα γεράααααα!

εν τω μεταξύ άσε, πόσα πράγματα μπορούν αν γίνουν Ikea ρήμα είναι απίστευτο, από που να αρχίσωωωωωωωωω
xxxx

Provato said...

(για τα κεφτεδάκια ξανασκέψου τό)

Σκουλουκούιν said...

Κι εγώ πάντως ότι αγόρασα από το ΙΚΕΑ ήταν μέτριο. Ένα τραπεζάκι συγκεκριμένα το πήρα πίσω και μου το άλλαξαν και ξανάκανε το ίδιο πρόβλημα. Άσε που όταν πάω ξεποδαριάζομαι από το περπάτημα.

Provato said...

κύριοι ένορκοι
κύριοι δικασταί
κύριε πρόεδρε

ο μάρτυς Σκουλουκούιν ήταν, πιστεύω, σαφής


δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω, σας ευχαριστώ!

Yey!

Τουρνέ στα νησιά said...

άσε ρε πρόβατο, τρεις ώρες μας έφαγε η συναρμολόγηση της βιβλιοθήκης του Γιωρίκα με τα γυάλινα πορτάκια! (γαμώ τους μεντεσέδες μου μέσα)

Υ.γ τα κιοφτεδάκια πολύ με αρέσουν όμως!

Takis X said...

Δεν αλλαξες την διατροφή σου? Ακόμη με πλαστικούς μπίφτεκους τρέφεσαι? Αισχος.

Και τρέχεις στους διαδρόμους του ξένου μαγαζιού και μπανιζοκοζαρεις αθωα ατριχα μωρα (η τριχωτά? Για ολα πια είσαι εσυ ικανός(που δεν σου αρεσε το ομορφο παλικάρι ,τριχωτή νεραιδα ,κοιταξε μην ερθω στην στανη και γίνει ο τρελλός χαμός ,ακούς εκεί,δεν του αρεσε λέει στό φως,και δεν θα καταδεχοσουν ούτε το σωβρακακι σου να σου σιδερώσει, που να με πάρει ο διάολος εμένα και την Λίνα Νικολακοπουλου μαζί, που αμα επισκεφτώ το προβατομαγαζο σου να σου πέσουν τα μαλλιά.

Να γίνεις ατριχος σαν και μένα μπας και σ`αγαπησω και γω καποια φορά.

un (presque) Français à Londres), said...

Ξέχασες να αναφέρεις επίσης αυτά τα εύκολα και πιασάρικα ονόματα που δίνουν στα έπιπλα τους. Παίρνεις τηλέφωνο για να μάθεις αν έφτασε το τραπέζι σου και σε ρωτα ο υπάλληλος : "το φλουxτ αγοράσατε η το μπλίξ με τα τρία πόδια?".

Έλεος

Anonymous said...

Πρόβατε,

Το ΙΚΕΑ ειναι σκληρός διαπραγματευτής προς τους προμηθευτές του. Απο εκείνους έχω ακούσει πραγματικά αστείες ιστορίες για το πως συμπεριφέρονται και τι απαιτούν απο αυτούς. Πάντως είχαν έρ8ει και στο σημείο να ζητάνε τσάμπα φιλική συμβουλή κατασκευής προιόντων παρ'ολο που το όλο ντιλ ειχε χαλάσει. Τους είχε πέσει ο τουπές βέβαια..
Εχω πάρει 2-3 πραματάκια κατα καιρούς. Οπως λέτε. Αλλά καλά άλλα για πέταμα. Παντως πράγματα που που έχουν να κάνουν με υγεία απο μακριά (πχ κουζινικά) .... ;-) ...

tina said...

αμ εκείνο το γοκ? που θα 'φτιαχνα νουντλζ εγώ με καλαμπόκια μπεμπέ.

μπεεε μου, πρώτα το fbook, μετά τα ikea, αχ, όλους τους ογκόλιθους του πολιτισμού μας απαξιώνεις- δεν πιστεύω να πας να μονάσεις και να μας αφήσεις...xxx

κόκκινο μπαλόνι said...

εγω πάλι δηλώνω πως ψωνίζω από ΙΚΕΑ...καταραμένη φτώχια!!!
Και έχω κάνει και κάτι ενδιαφέρουσες συνθέσεις κατά καιρούς.
Ναός κατανάλωσης είναι το άτιμο και μόνιμο πεδίο μαχών με τον καλό μου τον Αρκούδο που το σιχαίνεται και με πηγαίνει πού και πού για να μη κάνω μούτρα!
Γεια σου μπεεεε μου

Provato said...

τουρνέ, ό, μην μου θυμίζεις το μπλέξιμο της συναρμολόγησης, μη μη μη, ας μείνουμε στους κιοφτέδες για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας! :-)

takis, άτριχος εγώ; και να ήθελα δεν θα μπορούσααααααα (που φυσικά, ΔΕΝ θέλω χοχοχοχοχο)

un (presque) Français à Londres, α πα πα. το είχα ξεχάσει εντελώς αυτό, σου λέω ναι ναι, εντελώς έλεος, μα είναι δυνατόν σειρά επίπλων χέμνες, τζήζας δηλαδή!

Provato said...

ανώνυμε μα είναι δυνατόν να μην μας λες τις αστείες ιστορίες αυτές, θέλουμε θέλουμε θέλουμε θέλουμε θέλουμε να τα ξέρουμε όλα πες μας πες μας πες μας!

tina, α το πήρες πρέφα ε; όχι, όχι μην ανησυχείς, δεν μονάζω εγώ, είμαι παιδί της πόλης και της ζωής xxxxx (αυτό με το γουόκ πολλοί και πολλές το έχουν πάθει, ποτέ δεν έχουν κάνει ούτε ένα κινέζικο, συνεχίζουν να το παραγγέλνουν χεχεχε)

μπαλόνι μου κόκκινο να στείλεις του αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στον Αρκούδο σου και να του πεις "δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε" χοχοχοχο xxxx

amalthia said...

καλά αναρωτιέσαι γιατί μέσα σε 10 λεπτάκια άλλαξες γνώμη για το εξωτερικό ενός ανδρός?ενός ξένου??

χαχαχαχα εγω δεν απαντάω.δεν είμαι αρμόδια ρε παιδί μου.μην επιμένεις.εγώ βγαίνω απο το σπίτι μου και στον καθρέφτη λέω "φτού σου κοπελάρα μου,θα γαμήσεις απόψε!" και στον γυρισμό λέω στον ίδιο καθρέφτη "με αυτά τα μούτρα βγήκες όξω?".

κατάλαβες τώρα?

Anonymous said...

το γεγονός ότι ο douglas coupland είναι το πολιτιστικό ισοδύναμο του ΙΚΕΑ στη λογοτεχνία, το έχεις σκεφτεί? δεν λέω, καλό είναι το μέρος που αραδιάζεις τον κώλο σου πρέπει να το προσέχεις, και όπως λέει και κάποιος σχολιαστής/τρια να μην μαγειρεύεις σε σκεύη από το ΙΚΕΑ αλλά και αυτά που διαβάζουμε θα πρέπει να έχουν ένα κάποιο ειδικό βάρος. λέμε τώρα...
Αμφίς

Just an Ordinary Pontios said...

και που να πας στο ικεα με τη γυναία μου. όταν βγαίνεις είναι νύχτα.

astronaftis said...

εύγε! άψογο post. σύμπτωση; http://astronaftikalinixta.blogspot.com/2011/01/blog-post_26.html

Anonymous said...

Γεια σου
αυτο ειναι το δικο μου TOP 10 γι' αυτη την εβδομαδα :
http://anisixos.blogspot.com/2011/01/anisixos-top-10_26.html

Αν θες κανε κι εσυ ποστ με το δικο σου TOP 10 σχολιαζοντας τα τραγουδια που επελεξες και σχολιασε αν θες και το TOP 10 των αλλων μπλογκερ.

Provato said...

amalthia, επιμένω αυτό που μου συνέβη είναι πιο σκέρη, πιο σκέρη

Αμφίς, επίσης με το σχόλιο μου επιβεβαίωσες μία ακόμα υποψία, ότι το πολύ ΙΚΕΑ μέσα σε ένα σπίτι κάνει τον κάτοικό του ξυνίλα. λολ

Pontie αχχαχαχαχαχαχαχα, ελπίζω να μην δει το σχόλιό σου αυτό (και την απάντησή μου): πάτα πόδι, νέξτ τάημ αρνήσου να πας! yey!

αστροναύτη, see τα μεγάλα πνεύματα συναντιόνται, θέγκζ, υπέροχο και το δίκο σου ποστ ηντήντ! :-)

Γειά σου ανήσυχε, φακ γμτ δεν πρόλαβα να ακούσω 10 τραγούδια αυτήν την βδομάδα α γουόζ α μπητ μπήζη, θέγκζ όμως για την πρόσκληση

Pastaflora said...

Τρία μάλλινα χαλιά πήραμε οι νεόπτωχοι από το ΙΚΕΑ και επί 4 χρόνια έχουμε βαρεθεί να μαζεύουμε χνούδι, ακόμα και από τα φωτιστικά... Αλλά τα κεριά με άρωμα βανίλια, είναι τόσο μα τόσο μα τόσο σαίκση!

mADman said...

Έγραψες πάλι!!! 3 συντομα σχόλια:

1. Η ανάποδη βόλτα είναι super χάρμα! Ξεκινάς με άδεια σακούλα εκεί που οι άλλοι σπρώχνουν καρότσια τίγκα στην αχρηστίλα και σου φεύγει η όποια όρεξη να φορτωθείς κι εσύ τα ίδια ... το μόνο που θα έλεγα προσωπικά ότι αξίζει είναι τα (πάμφθηνα σε σχέση με άλλα καταστήματα) αυτοκόλλητα ρολάκια για την αφαίρεση της γατότριχας απο τα ρουχαλάκια ... όποιος έχει γάτα με νοιώθει πιστεύω ...

2. Από πότε τα κατεψυγμένα πλαστικά κεφτεδάκια θεωρούνται σπεσιαλιτέ της Σουηδίας;;;

3. Το τέλειο δώρο που σου αξίζει γι' αυτό το post ξέρεις ποιο είναι, έτσι;;; http://www.neolaia.gr/wordpress/index.php/2010/12/07/ikea-10-xronia-stin-ellada/

Unknown said...

Αχ τα σιχαίνομαι τα ΙΚΕΑ! Αι ντου, αι τρουλυ ντου! Αν θέλω να ψωνίσω οτιδήποτε μπιχλιμπιδουποτυπώδες προτιμώ Zara home, από έπιπλα οι εκπτώσεις στο Entos by SATO ποτέ δεν απογοήτευσαν κανέναν!
Τώρα μόνο περιμένω να έρθει ο πρίγκηψ στο φτωχικό μου σατώ, γιατί αυτή η μοναξιά του να περιφέρομαι σε 83 ολόκληρα δωμάτια μόνος δεν αντέχεται!!

Υ.Γ. "Light is faster than sound. That is why some people appear to be bright until they open their mouth."

Voltsek said...

Εμένα πάλι μου αρέσει να πηγαίνω για βόλτα στα ΙΚΕΑ αλλά εκνευρίζομαι που δεν έχω λεφτά να αγοράσω κάτι. Εκτός από hot dog, το οποίο ήταν πολύ νόστιμο μπορώ να πω, δεν έχω φάει κάτι άλλο εκεί αλλά θέλω καποια στιγμή να δοκιμάσω. Τουλάχιστον είναι φθηνά.

Anonymous said...

Αγαπω IKEA μόνο κ μόνο για το γεγονός ότι επιτρέπει σε όλους μας να έχουμε διακοσμητικές ανησυχίες και όχι να "πεθάνουμε" με τα έπιπλα παππούδων κ γονιών.
Άσε που δεν σε νοιάζει τι θα πάθουν από τη χρήση ή τις μετακομίσεις γιατί έτσι κ αλλιώς θα θες να τα αλλάξεις μετά από καιρό! Bad bad sheep!!!

im-half-sick-of-shadows said...

προβατε οσο και να μισεις τους τριαντα κεφτεδες που χλαπακουασες δεν σε ακουσα να λες τιποτα για την λεμον παι. πηρα που λες κατι ωραια πλεχτα καλαθακια οπως επισης και πανινα συρταρακια για να τα βαζω μεσα στα συρταρια και το καλο που εχουν ειναι οτι παιρνουν οτι σχημα θες και βαζω μεσα καλτσακια και λοιπα πολυ σουπερ.
επισης ειναι πολυ ωραιο και το χταποδι κρεμαστρα με τα πλοκαμια με τα μανταλακια για να κρεμας τα προβατοκαλτσοσωβρακα χωρις να πιανεις ολο το συρμα. αμα τα βρεις παρε, θα με θυμηθεις.

Hfaistiwnas said...

ααααα
Δηλ. δεν ήξερες ότι τα γιαλιστερά πιάνουν άλατα; Ακόμη και ανοξείδωτο να είναι και 200 ευρώ να το πάρεις, αν το βάλεις στο μπάνιο την έκατσες.. ποιός είδε το βιακάλ και δεν το φοβήθηκε!
Μήπως έχουν όλοι την άνεση να τα παίρνουν από τα εντός και από τα 120!!! ααααααα!
Και εδώ που τα λέμε, χέστηκα αν τα έχουν και τα υπόλοιπα σπίτια, όχι πως δεν το σκέφτηκα όταν πήγα να αγοράσω, αλλά οκ, εγώ στο δικό μου θα τα βλέπω, στα άλλα who cares!!!

Provato said...

αχ pastaflora μου αγαπημένη, κ εγώ την έχω πατήσει με χαλί ΙΚΕΑ, κάποια στιγμή βαρέθηκα το πολύ χνούδι και το μάζεψα οπότε γλύτωσα! Όσο για τα κεριά, εγώ λατρεύω τα πράσινα, τα μηλένια, ΑΓΑΠΩ υπέροχη μυρωδιά! (100% συμφωνία, όπως κατάλαβες)

Madman σε λατρευώωωωωωωω ΤΕΛΟΣ λέμε, χεχεχε υπέροχο δώρο το βιβλίο ΙΚΕΑ, ΚΌΠΗΚΑ δεν θέλω τίποτε άλλο

George, 83 δωμάτια; this is prince calling, μάρη μη! xxxx

Provato said...

Voltsek ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δοκιμάσεις κιοφτεδάκια, ναι; :-)

Anonymous WTF???? Λατρεύω έπιπλα παπούδων και γονιών, λατρεύω. ειδικά αν είναι αρτ ντεκώ! γκρ γκρ γκρ γκρ

in half sick χμφ χμφ χμφ, ωραίες ιδέες μου βάνεις, το πιστεύεις εν τω μεταξύ ότι δεν έχω δοκιμάσει λέμον πάη; άκυρο; και να σκεφτείς ότι λατρεύω λέμον! χμφ χμφ χμφ ξανά μανά

hfaistivna ok ok μη μου φωνάζεις και είμαι ευαισθητούλης γμτ γμτ γμτ, α πα πα, μην πω μία κουβέντα!