Saturday, December 31, 2005

Capote



Ο Phillip Seymour Hoffman στον ρόλο του Truman Capote είναι καταπληκτικός

Κεντάει - είναι μεγάλος υποκριτής!

Αν μπείτε στο site της ταινίας θα ακούσετε μία μεσήλικη γυναίκα να μιλά και να λέει διάφορες ατάκες από το έγο... η φωνή ανήκει στον Phillip.

Από αυτό και μόνο θα καταλάβεις πόσο καλά παίζει το ρόλο.

Το σενάριο επικεντρώνεται όχι σε μία συνολική εξιστόρηση της ζωής του Αμερικάνου συγγραφέα αλλά στα γεγονότα που οδήγησαν στο να γράψει το πιο επιδραστικό και επιτυχημένο βιβλίο του, το In Cold Blood. (το οποίο δεν το έχω διαβάσει, παρόλο που ο manifesto μου είχε μιλήσει πολλά χρόνια πριν για αυτό και το πόσο σπουδαίο είναι).

Ωραία ιδέα - διότι δείχνοντας τις συμπεριφορές και τις αντιδράσεις του Capote σε συγκεκριμένα γεγονότα σου δείχνει τελικά όλη του την ζωή και σε κάνει να υποθέτεις πράγματα τόσο για τα όσα προηγήθηκαν της περιόδου που εμείς βλέπουμε, όσο και για τα μετά.

Ο χαρακτήρας εξάλλου, είναι το πεπρωμένο του ανθρώπου - αυτό νομίζω είναι αυτό που δείχνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο η ταινία.

Η παραγωγή πολύ καλή, οι δεύτεροι ηθοποιοί άψογοι, η ατμόσφαιρα της ταινίας όπως πρέπει να είναι... σε κάνει να σκεφτείς το έργο, άρα είναι καλό έργο...

Να πάτε να το δείτε, λέει...

(λοιπόν, ξεκινάω για το σταθμό του τρένου που θα με πάει στη Βοστώνη - εκεί θα μπω στο μετρό που θα με πάει στο south station όπου στις 1 και 45 τοπική ώρα θα ξεκινήσει το τρένο με προορισμό την Νέα Υόρκη και το ρεμάλι... να περάσετε καλά, να μου φιλήσετε το 2006 που θα το συναντήσετε πρώτοι και να προσέχετε.... μπε μπεεεεε)

2 comments:

Ο Φοβερός said...

Provato gitonas eisai?
Mikros o kosmos!

Provato said...

pou eisai esi fovere?


mpe mpeeeee!