Monday, May 24, 2010

Μυστικά του πλυσίματος των ρούχων

Κ όμως, αυτό το ποστ, με αυτόν τον τίτλο, είναι ακριβώς αυτό: Ένα ποστ με μυστικά του πλυσίματος των ρούχων. Πήρηοντ!

Δεν πρόκειται για κάποια περίεργη αλληγορία, δεν κρύβει κάποιο συμβολισμό, ο τίτλος ανταποκρίνεται ακριβώς σε αυτό που είναι το ποστ.

Θέλεις λοιπόν να μάθεις μυστικά του πλυσίματος των ρούχων; είσαι στο κατάλληλο site, το πρόβατο.

πρόβατο, το δεξί χέρι του καθαρού άθρωπα.

Φύγαμε, λοιπόν.

Υπάρχει μία σειρά από λάθη που κάνει ένας μέσος άθρωπας όταν βάζει πλυντήριο - τα περισσότερα γίνονται γιατί δεν το ξέρουμε, κ αν δεν τα κάναμε, τα ρούχα μας όχι μόνο θα ήταν πιο καθαρά, αλλά θα φθείρονταν κ πολύ λιγότερο, άρα οικονομία.

Το πρώτο λάθος είναι τραγικό. Πολλά ρούχα στο πλυντήριο. Τα περισσότερα πλυντήρια έχουν χωρητικότητα 5 κιλά, αλλά γενικά μιλώντας η καλλίτερη ποσότητα είναι γύρω στα 4,5 ώστε η συσκευή να μην δουλεύει στα όριά της. Πάνω από 5 κιλά είναι καταστροφή, τα ρούχα δεν πλένονται καλά, μυρίζουν περίεργα ακόμα κ αν τα έχεις φορέσει μόλις μία ώρα, ή ακόμα κ όταν τα μαζεύεις ή τα σιδερώνεις, κ βέβαια κουράζεται κ το πλυντήριο. Είναι λοιπόν βασικό να βάσεις τόσα ρούχα όσα λέει η οδηγία χρήσης, κ ένα τσικ λιγότερα. Πως το κάνεις αυτό όμως, πως υπολογίζεις πόσο βαριά είναι τα ρούχα που θες να πλύνεις;

Απλά! Ανεβαίνεις στην ζυγαριά σου, βλέπεις πόσα κιλά είσαι, κ μετά ανεβαίνεις πάλι κ βάζεις το στεφάνι σου να σου δίνει ρούχα για πλύσιμο. Όταν το βάρος σου φτάσει 4,5 κιλά παραπάνω από το πριν, το έχεις! αυτά είναι τα ρούχα που θα βάλεις για πλύσιμο. Επιπλέον μπόνους: είναι πολύ αστείο σκηνικό να σου δίνει το γκομενάκι ένα ένα ρούχα, να κοιτάτε την ζυγαριά, να αφαιρείτε κ να προσθέτετε, κλπ κλπ... έχει παρατηρηθεί ότι πολλά "γκομενάκια βοηθοί ζύγισης" παρασύρονται κ να δίνουν στο "ζυγιστή" κ το ρούχο που φοράν, όχι για να το πλύνει, αλλά για άλλους λόγους, χιχιχιχι - νέημλη ποιος κάνει σεξάκοι με ρούχα πια στις μέρες μας;

Δεύτερο μυστικό πλυσίματος. Η δόση του απορρυπαντικού κ του μαλακτικού. Φαίνεται κουλό, αλλά είναι απολύτως αληθινό: περισσότερο απορρυπάντικό ίσον λιγότερη καθαριότητα. Το επιπλέον απορρυπάντικό που μένει στις ίνες των ρούχων επειδή έβαλες μεγάλη ποσότητα γίνεται σιγά σιγά μάκα κ εμποδίζει κ το καλό στέγνωμα! Πρέπει να βρεις τρόπο να βάζεις τόσο απορρυπαντικό ή μαλακτικό όσο λέει το πακέτο. Πρόσεξε όμως τώρα τι γίνεται σέξη βγιούερ. Οι εταιρίες στην προσπάθειά τους να μας κάνουν να καταναλώσουμε περισσότερο, μας πιάνουν λίγο κότσους. Καταρχήν η συνιστώμενη ποσότητα είναι πάντα περισσότερη από όσο πραγματικά χρειάζεται για μία καλή πλύση. Κατά δεύτερον, το υγρό λέει επάνω στο κουτί του ότι πχ 50 ml ίσον μία δόση άρα αφού το μπουκάλι έχει 1 λίτρο αυτό είναι 20 δόσεις. Ωραία; ωραιά! Στις οδηγίες χρήσης όμως λέει κάτι του τύπου "ένα καπάκι αρκεί για μία πλύση". Όπου όμως το ένα καπάκι μπορεί τάχα μου αθώα να είναι 70 ml υγρού! εσύ λοιπόν βάζεις ένα καπάκι ήσυχος ότι έβαλες μία δόση, αλλά στην πραγματικότητα έχεις βάλει αρκετά περισσότερο. Αποτέλεσμα; Κ περιττή σπατάλη στο απορρυπάντικό, κ κακό πλύσιμο του ρούχου! Άρα, μην κολλάς στην δοσολογία "ένα καπάκι = μία δόση", ζύγισε (σε μία ζυγαριά κουζίνας) τόσα ml ή γραμμάρια όσα λέει το κουτί ότι είναι μία δόση κ βάλε ακριβώς τόσα - αν κ περίπου 10% λιγότερο να βάλεις, το ίδιο καλό αποτέλεσμα θα έχεις.

Τρίτο μυστικό πλυσίματος; Ξέρεις γιατί οι πετσέτες σου έχουν μία περίεργη α λα μούχλ μυρουδιά ακόμα κ όταν έχεις σκουπιστεί με αυτές μόνο μία φορά; χμφ χμφ χμφ χμφ.... διότι δεν τις στέγνωσες εντελώς, τις μάζεψες σχετικά νωπές, τις δίπλωσες κ η υγρασία έγινε όλεθρος. Άρα, μυστικό τρία, πάντα είμαστε 100% βέβαιοι ότι τα ρούχα είναι στεγνά εντελώς πριν τα μαζέψουμε. Αλλιώς η υγρασία θα μυρίσει. Αν, δε, το ρούχο έχει πλυθεί σε υπερφορτωμένο πλυντήριο, κ με περισσότερο απορρυπαντικό, κ μετά το μαζεύεις νωπό ε τότε μιλάμε για 3 στις 3 αιτίες μποχίκος!

Extra bonus: για να φύγει για πάντα η μουχλομυρουδιά από πετσέτες, πλύνε τες κανονικά στην μεγαλύτερη θερμοκρασία που επιτρέπει η ετικέτα τους, χωρίς απορρυπαντικό αλλά με λευκό ξύδι! ναι, ναι, λευκό ξύδι. Όταν το πλυντήριο ολοκληρώσει τον κύκλο του, ξαναπλένεις με τον κανονικό τρόπο αυτή τη φορά. Δηλαδή, με όσο απορρυπαντικό χρειάζεται, με το πλυντήριο όχι πολύ φορτωμένο κ ΦΥΣΙΚΑ όταν τις απλώσεις ΔΕΝ τις μαζεύεις πριν είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ στεγνές.

Τέταρτο μυστικό πλυσίματος: Θέλεις να σου πω μυστικό για να μειώσεις τον χρόνο που σιδερώνεις στο μισό; Κ να γίνονται τα ρούχα καλοσιδερωμένα με το μισό κόπο; Είναι πάρα πολύ εύκολο. Απλά, θα βγάζεις τα ρούχα για άπλωμα ή στέγνωμα αμέσως μόλις τελειώσει το τελευταίο στύψιμο. έτσι ώστε τα ρούχα μέσα στον κάδο να μην "κάτσουν" πάνω στο βάρος τους κ μείνουν έτσι κ τσαλακωθούν! Πραγματικά, κάνε αυτό το κόλπο μία φορά κ δεν θα πιστεύεις τα μάτια σου. θα μεταμορφωθείς στην κυρία πάνω στο μπουκάλι του Merito, κέφι χαρά μπρίο, γλέντι χορός... όλο!

Αν πάλι δεν είσαι σίγουρος/η ότι θα είσαι σπίτι όταν τελειώσει το πλυντήριο, βάλε ένα πρόγραμμα χωρίς το τελευταίο στίψιμο κ κάνε το το στύψιμο όταν γυρίσεις σπίτι κ ξέρεις ότι μπορείς να απλώσεις αμέσως μετά το τέλος του. γκέγκε;

συνοψίζω:
βάζουμε στο πλυντήριο λίγο λιγότερα ρούχα από όσο είναι η χωρητικότητά του.
βάζουμε τόσο απορρυπαντικό όσο λέει το κουτί σε γραμμάρια, όχι σε καπάκια, κ τόσο μαλακτικό όσο λέει το μπουκάλι σε ml, όχι σε καπάκια ξανά μανά
μόλις γίνει το τελευταίο στύψιμο, δεν αφήνουμε καθόλου τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο, τα βγάζουμε αμέσως αμέσως αμέσως. Με αυτό τον τρόπο γλυτώνουμε κ τσαλάκωμα λόγω βάρους, αλλά κ τη φρίκη του να ανοίγεις το πλυντήριο κ επειδή τα έχεις αφημένα τα στυμένα ρούχα με τις ώρες να μυρίζουν μούχλα!

Κ αν ρωτάς που τα ξέρω όλα αυτά.... πρώτον, είχα πελάτες μερικούς κατασκευαστές πλυντηρίων (όχι 29, 2 αλλά ήταν κ οι δύο από τις καλλίτερες μάρκες). δεύτερον, εκ πείρας - μου έχουν δώσει συγχαρητήρια για το πόσο καθαρά μυρίζουν τα ρούχα μου στο σιδέρωμα ΟΛΕΣ οι κυρίες που είχα για να καθαρίζουν το σπίτι (επίσης μου έχουν πει κ απίστευες ιστορίες βρώμας από άλλα σπίτια που πάνε, αλλά αυτό είναι θέμα άλλου ποστ, χοχοχο).

μην ξεχνάς βγιούερ: η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά! πόσο πια τζην με μάκα να αντέξει ένας άνθρωπος; κρίμα δεν είναι να βλέπεις έναν άθρωπα όλο πχιότητα κ αξιοπρέπεια κ να πλησιάζεις κ να μυρίζει το ρούχο του;

πρόβατο, το δεξί χέρι της νοικοκυράς, επίσης ήθελα να προσθέσω.

35 comments:

Pink_Fish said...

Θενκ γιου, θενκ γιου, θενκ γιου πρόβατε! Τι άλλο να κάνω για να σ' ευχαριστήσω, τι, τι, τι? βερι ναις ποστ αι μαστ σει :)

Ιφιμέδεια said...

Λατρεμένο προβατάκι,

πόσο χαίρομαι που τόσο ποταπά θέματα απασχολουν την διάνοια και άλλων ανθρώπων!!! Διότι, κυρίες και κύριοί, καλή η διανόηση, αλλά και η καθαριότης σοβαρό θέμα, σπουδαίο!
Αδελφούλη, βεβαιώνω και εκ πείρας τα όσα λες (αν και δεν τα τηρώ ευλαβικά!) χαχαχα

bernardina said...

Ε, όλα τα περίμενα στη ζωή μου, αυτό δεν το περίμενα!!!
And the Oscar πλυσίματος goes to.... Provato!!! Γιέιιιι!!!!
Και για τις οικολογικές ψυχές που δεν γουστάρουνε χημικά απορρυπαντικά και μαλακτικά, υπάρχει η θαυματουργή μπάλλα με τις κεραμικές μπιλίτσες που ιονίζουν το νερό. Γκουγκλίστε το και θα με θυμηθείτε!

Anonymous said...

Τι ωραία!
Εγώ φοιτητάκι που 'μαι και τα κάνω στο χέρι έχω καμιά ελπίδα να προκόψω;

Flonsavardu said...

Πρόβατε τα είπανε και οι παραπάνω: κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο ποστ! Τρομερά χρήσιμο και σεξι.

ysterografo said...

Επιτέλους! Βρέθηκε ο 30ος κατασκευαστής.

€lisavet said...

:( τα κάνω όλα τα λάθη που αναφέρεις.

Για τις χρωμοπαγίδες τι έχεις να πεις;

Για τις ειδικές σκόνες που υπάρχουν για μαύρα/χρωματιστά;

Anonymous said...

polu kalo!!!

Σουσουράδα said...

Αγαπημένο προβατάκι μας τσάκισες κι εμάς τις νοικοκυρές εδώ μέσα!

Επίσης, συμπληρώνω ότι οι χρωμοπαγίδες είναι πολύ αποτελεσματικές αρκεί να μην τελειώσει η πλύση κι εσείς λείπετε κι επιστρέψετε ύστερα από ώρες. Ε, τότε θα είναι το κόκκινο μπλουζάκι σας κολλημένο με το άσπρο φανελάκι, θα έχουν γίνει ροζ σε μερικά σημεία και άντε να βγει. (όποιος το πάθει έχω και το αντίδοτο να του πω γιατί είμαι νοικοκυρά αλλά έχω ξανθιές ανταύγειες...)

Καλέ, πολύ χρήσιμο το ποστ, μήπως να το γυρίσεις σε oikokyrika.blogspot ???

amalthia said...

τα στρινγκάκια πως να τα πλένουμε?
γίνε πιο συγκεκριμένος!

Dorian_Gray said...

Ναι...(γκλούπ)... θα το ομολογήσω κι ας φάω μεγάλο κράξιμο!

...Tα ρούχα μου τα στέλνω στη μαμά μου!!! (εξαφανίζομαι για να μην ακούσω το γιουχάρισμα)

ΗarryTsopanos said...

Η βεφα της καθαριοτητος....χι χι χι

maraki said...

Σε αυτό με τη ζυγαριά, αρκεί μία ζύγιση ή κάνεις τρεις και βγάζεις τον μέσο όρο; Πολύ θα ήθελα να το κάνω στον καλό μου!!!Εξαιρετικό το ποστάκι...

Έγραψα πάλι ο πούστης ... said...

Αυτό με τα νωπά ρούχα τό'χω πληρώσει ακριβά πολλές φορές λόγω βιασύνης μου να φορέσω κάτι ...

Θυμάμαι ήθελα να φορέσω ένα συγκεκριμένο μαύρο πουκάμισο και το έπλυνα στο πλυντήριο και βρεγμένο όπως ήταν άρχισα να το σιδερώνω...Εκτός απτο ότι έκανα γύρω στα 45-50 να το σιδερώσω και να είναι εντελώς στεγνό ( aka στέγνωμα με το σίδερο) χρειάστηκα μισό μπουκαλάκι YSL l;homme για να μην μυρίζει φρέσκια μούχλα !xaxaxaxaxaa

Nοικοκύρικο πρόβατο !μπεεε

sugababe said...

@ysterografo

LOL LOL LOL LOL

provatos: το μονο blog που σας χαριζει το λευκο του ROL!

bernardina said...

Dorian, βάζω το πλύσιμο, βάζεις το σιδέρωμα; χε χε χε
(για να γλιτώσει και η μανούλα από σένα) :-))))

Duffyduck said...

Να προσθέσω κι εγώ ο καλονοικοκύρης μια ακόμα συμβουλή για άψογο σιδέρωμα-Merito, αφού βεβαίως ΤΟΝΙΣΩ ξανά και μανά ότι είναι ΟΦ ΑΜΠΖΟΛΟΥΤΛΙ ΚΡΙΤΙΚΑΛ ΙΜΠΟΡΤΑΝΣ αυτό που είπε ο πρόβατος, δηλαδή ότι βγάζουμε και απλώνουμε τα ρούχα ΑΜΕΣΩΣ μόλις τελειώσει το πλυντήριο - ΑΜΕΣΩΣ ΕΙΠΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥ ΧΑΖΟΜΙΛΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΦΡΥΔΙ ΕΝΩ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΑΚΑΜΑΤΡΑ!

Εκτός τούτου λοιπόν τινάζουμε ΠΟΛΥ καλά το ρούχο πριχού το μανταλώσουμε, δηλαδή ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ σου λέω, αρκετές φορές, να ' ρθει να ξετσαλακώσει από το πλύντήριο και άμα είναι πουκάμισο του φτιάχνουμε και το γιακαδάκι, του ισιώνουμε τα μανικάκια, στρώνουμε λίγο την τσαλάκα με το χεράκι μας και το αφήνουμε να στενγώκει. Προαιρετικά μπορούμε να το σταυρώσουμε και να του πούμε και μια γλυκιά κουβέντα, γιατί μη νομίζεις, ψυχή έχει κι αυτό και ακούει.
Μπορεί να σου πάει λίγο παραπάνω να το απλώσεις, αλλά θα με θυμηθείς στο σίδερο. Έχω καταγωγή απο Σμύρνη, ξέρω τι σου λέω.

Βασικά όλο αυτό θα μπορούσα να το είχα πει με μία πρόταση αλλά μου βγήκε πιο φλύαρο, δεν ξέρω. Ευχαριστώ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ έφτασε μέχρι εδώ (εάν τυχόν κανείς...)

Dorian_Gray said...

Άχ bernardina, τι καλή που είσαι!!!

Εντάξει,... αλλά θέλω οπωσδήποτε τα λευκά μου ρούχα να αναδύουν ενα άρωμα ανοιξιάτικης αιγαιοπελαγίτικης αύρας, τα χρωματιστά μου να ευωδιάζουν λεβάντα-χαμομήλι και τα σούπερ σέξι εσωρουχά μου να έχουν ενα ανεπαίσθητο άρωμα πευκοδάσους μετά τη βροχή...

DonnaBella said...

Ωχ Παναια μου. καλειται επειγοντως η μαιρη Παναγιωταρα για σχολιο!

bernardina said...

Dorian, έγινε! Και οι καλτσούλες σου θα αναδίδουν μια διακριτική ευωδιά υλάνγκ-υλάνγκ που είναι και αισθησιακό.
Βάρδα μόνο να μη δω βλαχέ τσάκιση στο τζινάκι μου, γιατί θα διαμαρτυρηθώ έντονα στο μπέκι! Και μακριά από μέριτο, είμαι αλλεργική!
χε χε
χχχχχχχ
υγ. τον εξορκιστή τον κατέβασες τελικά; Θα τον δούμε; Άντε, ζεσταίνεται η κοκακόλα... χε χεεε

Duffyduck u r welcome.

βρε τι νοικοκυροσύνη είναι αυτή που αποκαλύφθηκε έξαφνα. Ευωδιάζει όλο το μπλογκ!

Hfaistiwnas said...

Αχα! Αυτό με το ξύδι πρώτη φορά το ακούβ και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση!
Πάντως μου έχει τύχει η ψιλομούχλα στις πετσέτες.. χάλι !!!

Anonymous said...

Καλά όλα,αλλά περιμένουμε λίαν συντόμως τις "ιστορίες απ' την κρύπτη" ήτοι ποστ με τις ιστορίες με τα βρωμόσπιτα που σου αφηγήθηκαν οι καθαρίστριες!!!

Constademon said...

Hello !!!
Βγήκα σήμερα μια βόλτα στην bloggoγειτονιά μετά από πολύ καιρό ε, και δεν κρατήθηκα να πω ένα γεια !!!
Όσο για τις συμβουλές σου, δεν το συζητώ, χρησιμότατες αγαπητέ πρόβατε ... θα τις προωθήσω άμεσα σε κάποιον που έχω στο μυαλό μου ... και ύστερα με βλέπω στην ζυγαριά αγκαλιά με τα μακω !!! ;ο) Kisses

Me:Moir said...

Αυτό το ποστ θα μπορούσαμε να το χουμε γράψει μαζί, να ξέρεις (δεδομένης της ψύχωσής μου με το πλυντήριο γενικότερα.....:)

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

και μην ξεχνάς μιά φορά το τρίμηνο να βάζεις μία πλύση στο μεγάλο πρόγραμμα (πάνω απο 60 βαθμούς) με δύο κουταλιές τις σούπας σόδα μαγειρική. Χωρίς ρούχα!
Καθαρίζει το πλυντήριο τέλεια και δεν μεταφέρονται άλατα και βρωμίτσες απο πλύση σε πλύση!

great pethera tip :)

kstinion said...

provataki kalispera tora eida to ekpliktiko afto post pou htan kai polu epimorfotiko mporo na po alla thelo th xrish sumboulh sou..ti kanoume se periptosh pou ta maura rouxa mas meta thn plish einai gemata stampes?perimeno me anipomonisia thn apantish sou!!!

Provato said...

Pink fish, κ που να δεις όταν αρχίζεις να εφαρμόζεις τις μαγικές συμβουλές μου πόσο κουλ κ όσομ θα είναι! :-)

Ιφιμέδεια, ε όχι, ε όχι κ ποταπό θέμα το πλύσιμο των ρούχων. Είναι για μένα τοπ πραηόρητη, τοπ, δεν μπορώ να απολαύσω το βιβλίο μου αν δεν το διαβάζω φορώντας το καθαρό μου μαύρο σωβρακάκι!
xxxxx

bernardina χμφ χμφ χμφ, κάνει καλή δουλειά αυτή η μπάλα; αρονό. αμφιβάλω λίγο. την έχεις χρησιμποήσει;

φοιτητάκι μου, το πλύσιμο στο χέρι είναι ό,τι καλλίτερο, του μερακλή, φυσικά κ έχεις ελπίδες, μη σου πω κ βεβαιότητες!

Flo αχ αχ ελπίζω να μην με κοροϊδεύεις - πάντως όντως με μερικές απλές κινήσεις μπορείς να χαίρεσαι ρούχα πεντακάθαρα!

Provato said...

Υστερόγραφο, λολ :-)))

ελισάβετ λαβ, αν σταματήσεις να κάνεις τα λάθη, δεν θα χρειάζεσαι χρωμοπαγίδες! Για τα μαύρα να θυμάσαι το βασικό κανόνα - επειδή το νερό είναι πιο κρύο, έτσι πλένονται τα μαύρα, να βάζεις λίγο λιγότερα ρούχα για να είναι πιο χαλαρή η πλύση, xxxxx

anonymous :-)

Σουσουράδα, άντε άντε πες κ το αντίδοτο! πες! xxxxx

Amalthia στο χέρι, αν είναι ακριβά κ καλής πχιότητας... ούτως ή άλλως δεν μένουν πολύ ώρα φορεμένα για να λερωθούν, χιχιχι

Provato said...

Dorian κανένα κράξιψο δεν θα φας.... (άντε καλά, λίγο μόνο ουουουουουουουουουουοο σιξ σιξ σιξ σιξ) όταν συγκατοικήσουμε θα τα πλένουμε σπίτι.

Χάρη, χεχεχε, επίσης κ η Βέφα του σεξ, χιχιχι

Maraki εγώ κάνω μία ζύγιση, εσύ πες του καλού να κάνετε 3 ή 6 ή 9.... χοχοχοχο! θα έχει πολύ πλάκα!

Έγραψες, ίου, ίου, σε παρακαλώ δεν είναι σωστό ένας λεβέντης σαν εσένα να μην προσέχει αυτά τα πράγματα, xxxx

sugababe μα τι να κάνω, να μην μοιραστώ την πληροφορία; δεν γίνεται!

Provato said...

bernardina δεν καταλαβαίνα πως είναι δυνατόν να περιμένεις από κάποιον που βαριέται να ΒΑΛΕΙ πλυντήριο, να μην βαριέται να σιδερώσει.... :-) άσε που υποψιάζομαιπως η μαμά δεν θα θέλει να γλυτώσει από τον Dorian.

Duffyduck πόσο πόσο πόσο χρήσιμο το ποστ σου; αυτό που μιλάς στα πουκάμισα το κάνω κ εγώ, ναι ναι ναι! xxxx θέγκζ θέγκζ εντατίκ!

Dorian, συνειδητοποιείς ότι μετά θα πρέπει να κάνεις το σιδέρωμα; είσαι σίγουρος; (καν γιου πληζ ελαμπορέητ όταν λες σέξυ εσώρουχα; κ μάλιστα σούπερ σέξυ;

Donnabella δες εδώ! http://provatos.blogspot.com/2007/01/blog-post_30.html χεχεχεχε

bernardina όπως είδες με το που ανέφερες το σιδέρωμα, εξαφανίστηκε ο Dorian χεχεχεχε!

Provato said...

Hfaistiwna θα ρίξεις δύο ποτήρια ξύδι λευκό στο πλύσιμο κ τίποτε άλλο, κ θα πλύνεις κανονικά. Μετά θα κάνεις πλύση με απορρυπαντικό! :-)

Ανώνυμε αχ αχ, έπεσες στο ουσιαστικό, θα γράψω κάποια στιγμή γι αυτό, αλλά να ξέρεις είναι ΠΟΛΥ αηδιαστικές. πολύ

constademon επιτέλους ξαναφάνηκες! πως πήγε το παιγνίδι με τη ζυγαριά; :-) xxx

Provato said...

Me:moir εγώ να δεις ψύχωση με το πληντήριο. κ μάλιστα όλες τις φάσεις, από την επιλογή μαλακτικού κ απορρυπαντικού, μέχρι το άπλωμα :-)

Μικρή Ολλανδέζα γιατί γιατί γιατί το μαθαίνω τώρα αυτό; τέλειο ακούγεται, θα το κάνω πολύ σουν!

eathill έχεις βάλει περισσότερο απορρυπαντικό, πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται, κ έχεις παραφορτώσει το πλυντήριο, εξ ου κ τα στίγματα. Νέξτ τάημ κάνε πλύσιμο με λιγότερα ρούχα κ βάλε όση δόση λέει το κουτί στο απορρυπαντικό! xxxx

Anonymous said...

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω παρατηρήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κίτρινους μικρούς λεκέδες σε πλυμένα ρούχα και υφάσματα γενικώς (καπέλα, μαξιλαροθήκες κλπ) Τί φταίει;

Unknown said...

Γειά σας! Να κάνω μια ερώτηση, μόλις πήρα ένα στεγνωτήριο πιτσος Α++ ενεργειακής κατηγορίας, το οποίο όμως για να στεγνώσει τα ρούχα θέλει 3 ώρες και όλοι μου λένε ότι είναι πολύ ώρα ότι κανονικά πρέπει να το κάνει πιο γρήγορα, εσείς τι ξέρετε για αυτό?

IOANNIS-ANDREAS said...

Πολυ ωραιο αρθρο.Μπορει να μου πει καποιος τι σημαινει Χωρητικότητα 8 κιλά πλύση / 4 κιλά στέγνωμα στο πλυντηριο-στεγνωτηριο που εχω.4 κιλα ρουχα για στεγνωμα πριν πλυθουν ή μετα???