Thursday, October 19, 2006

Μία μέρα ιστορική

Να κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Στην Μεγάλη Βρετανία εξελίσσεται μία εκστρατεία με σκοπό την καταγραφή της ιστορίας σε ένα άλλο επίπεδο από αυτό των σημαντικών ιστορικών γεγονότων.

Πως θα γίνει αυτό;

Με την δημιουργία του μεγαλύτερου blog στην ιστορία.

Όποιος θέλει, αρκεί να έχει κάποιο δεσμό με την Βρετανία, μπορεί να γράψει ένα post στο οποίο περιγράφει την κατάσταση του ή τι έκανε την 17η Οκτωβρίου.

Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί από τα διαφορετικά posts μία όσο γίνεται πιο μαζική εικόνα της ζωής στην Μεγάλη Βρετανία αυτή την ημέρα (που επιλέχθηκε διότι είναι μία μέρα στην οποία δεν έχει συμβεί κάποιο σημαντικό ιστορικό γεγονός - για τους Άγγλους, that is...).

Αυτή η μαζική εικόνα, δηλαδή τα διαφορετικά posts θα είναι διαθέσιμα στον ιστορικό και τον ερευνητή του μέλλοντος μέσω της Βρετανικής Βιβλιοθήκης που θα τα αποθηκεύσει, όπως ακριβώς είναι γραμμένα, για πάντα.

Δεν είναι απαραίτητο να είσαι πολίτης της Μεγάλης Βρετανίας ή να κατοικείς σε αυτή για να συνεισφέρεις... οπότε αν το σκέφτεσαι μην ντρέπεσαι.

Αρκεί να αφορά την 17η Οκτωβρίου.

(το ενδιαφέρον είναι ότι το χορηγεί ο Stelios όλο αυτό... όποια πέτρα και αν σηκώσεις έναν Κύπριο θα βρεις από κάτω... τισκ τισκ τισκ)

εδώ είναι faq's

εδώ είναι η αρχική σελίδα του εγχειρήματος (μπορείς να διαβάσεις και το μήνυμα του Stelios...)

No comments: