Wednesday, March 21, 2007

Γελείος Χαρδαβέλας


...δεν ξέρω αν έχεις πάρει πρέφα τι γίνεται με τον ξαφνικό καϋμό που έπιασε τον Χαρδαβέλα να ασχοληθεί με την ιστορία της Έλλης Λαμπέτη και του παιδιού του οποίου ήταν ανάδοχος μητέρα για κάποια χρόνια την εποχή που γεννιόμουν, την δεκαετία του 70...

είναι μία πολύ γελοία και στεναχωρητική ιστορία. όχι η τότε υπόθεση αλλά το πως αναμεταδίδεται τώρα.

παρακολούθησα αρκετά μεγάλο τμήμα και των δύο εκπομπών που αφιέρωσε ο Χαρδαβέλλας στο θέμα και με έπιασε λύπη και ανησυχία.

Δεν θέλω να γράψω πολλά: Η εκπομπή της προηγούμενης Τρίτης ήταν αφιερωμένη στην πλευρά της οικογένειας Πισσάνου, των φυσικών γονέων του κοριτσιού - ενώ η χτεσινή εκπομπή ήταν αφιερωμένη στην πλευρά της Λαμπέτη... για αντικειμενικότητα και καλά (my ass...)

Η ιστορία ξεκίνησε γιατί λέει στο σήριαλ που μεταδίδει ο Alpha με την ζωή της Λαμπέτη, δείχνουν ότι το παιδί οι φυσικοί του γονείς το παραμελούσαν και το έκλειναν σε ιδρύματα όπου το κακοποιούσαν.

Ο Πισσάνος (ο τύπος που έδωσε το παιδί στην Λαμπέτη) τα πήρε και βγήκε την προηγούμενη Τρίτη να πει ότι δεν ήταν έτσι "το παιδί δεν το παραμελούσαν, το αγαπούσαν και το αγαπάνε, το φρόντιζαν και το φριντίζουν".

Είμαι εντάξει με αυτό.

Ο άνθρωπος ήθελε να υπερασπιστεί την φήμη του απέναντι στους λίγους που ήξεραν ποιος είναι... (βέβαια συνειδητά δεν γίνομαι "αυστηρός" και δεν επισημαίνω το ότι με το να βγει στην τηλεόραση και μάλιστα στον υποδημοσιογράφο Χαρδαβέλα έκανε πολύ περισσότερο ρεζίλι την οικογένειά του από όσο θα "ήταν" αν δεν έβγαινε στην tv). δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πρέπει για να διαφυλάξει την εικόνα της οικογένειάς του να πει τέτοιες χοντράδες για τη Λαμπέτη.

Αυτό με το οποίο λοιπόν δεν είμαι εντάξει είναι να γυρνά και να υπονοεί αυτός ο χαζοΠισσάνος ότι τάχα η Λαμπέτη ήθελε πάση θυσία το παιδί για να του βουλώσει το στόμα επειδή αυτό είχε ακούσει, όσο ζούσε μαζί της, πράγματα σχετικά με την βίλλα των οργίων που ενοχοποιούσαν και εκείνη αλλά και άλλους. (η βίλλα των οργίων ήταν ένα σκάνδαλο των 70s στο οποίο προσπαθούσαν να μπλέξουν και την Λαμπέτη...)

Επίσης δεν είμαι καθόλου εντάξει να βγαίνει η μητέρα του παιδιού (αυτή η ίδια που το έδωσε επειδή ήταν 17 χρονών και δεν ήθελε να χαλάσει τη ζαχαρένια της, να δώσει τις μάχες της) και να λέει ότι τάχα η Λαμπέτη της έλεγε ψέματα ότι ο Πισσάνος την απατούσε για να χαλάσει την σχέση τους.

Δεν είμαι καθόλου εντάξει με το να λέει ο Πισσάνος ότι η Λαμπέτη δεν αγαπούσε το παιδί και ότι το ήθελε εγωϊστικά κοντά της, για το γινάτι της. Είναι γελοίο να κρίνει τον τρόπο που αγαπά κάποιος, ένας άνθρωπος που ενώ ήταν παντρεμένος και με παιδιά, έκανε σχέση με μία ανήλικη, την άφησε έγκυο και το παιδί τους το έδωσε σε μία γυναίκα που ο ίδιος λέει ότι δεν ήξερε καλά.

Δεν είμαι εντάξει με το να βγαίνουν διάφοροι ηθοποιοί και να "υπερασπίζονται" την Λαμπέτη λέγοντας ότι τάχα δικαιολογείται να κάνει υπερβολές αφού ήταν εξαιρετική ηθοποιός και παθιασμένη σε ότι καταπιανόταν. Όχι μόνο γιατί αυτό που λένε είναι μπούρδες, αλλά κυρίως γιατί δίνουν εγκυρότητα σε έναν γελοίο δημοσιογράφο σαν τον Χαρδαβέλα - ο οποίος κοντεύει τα 70 και έχει ελάχιστο σεβασμό στον εαυτό του και στο λειτούργημά του.

... όσον αφορά την ιστορία αυτή καθ' αυτή... είμαι σίγουροι ότι και οι δύο πλευρές έκαναν τα λάθη τους, έκαναν πράξεις που αν τις ψειρίσεις θα βρεις αρνητικά. Αλλά τώρα πια τι νόημα έχει να το ψάχνουμε και να ασχολούμαστε με αυτό; ακόμα... δεν είναι απάνθρωπο και γελοίο να μιλάμε έτσι για μία νεκρή;

Είμαι σίγουρος ότι η οικογένεια του Πισσάνου έπεσε στην παγίδα κάποιου δημοσιογράφου. θα μπορούσε να μην ασχοληθεί καθόλου. θα είχε προστατεύσει καλύτερα την οικογένειά του.

(το πιο στεναχωρητικό από όλα είναι ότι το κοριτσάκι περί ου όλη αυτή η ιστορία, έδωσε πριν μερικές μέρες συνέντευξη στην οποία κατηγογορούσε την Λαμπέτη ότι την παραμελούσε, δεν την πρόσεχε, την άφηνε συνέχεια μόνη και διάφορα τέτοια... -φαντάσου να ζούσε η Λαμπέτη και να την διάβαζε την συνέντυξη αυτή-)

είναι άραγε αλήθεια όλα αυτά; δεν θα ήμουν δικαιολογημένος να σκεφτώ ότι στο κοριτσάκι έκαναν οι φυσικοί του γονείς πλύση εγκεφάλου ώστε να διαμορφώσει την χειρότερη ανάμνηση για την αναδόχο μητέρα του; τέλος θέλω να επισημάνω και μία σύμπτωηση - η εφημερίδα που δόθηκε η συνέντευξη αυτή είναι εργοδότης του Πισσάνου ο οποίος γράφει άρθρα εκλαϊκευμένης επιστήμης...)

4 comments:

Anonymous said...

ma einai dynaton na ginetai tora oli afti i istoria gia ena vivlio pou kykloforei dekaeties tora kai gia mia seira tis tv???
ma tora???
i sygrafeas dilonei oti i seira ksefevgei poly apo to vivlio eno to onoma tis paramenei sta credits!!
o pateras leei to agapouse kai i Lampeti to eixe gia vitrina.
i meria tis Lampeti leei ta antitheta.
nomizo oti apla den eixame kati na asxolithoume kai vrikame mia diasimi nekri gynaika gia na ftiaksoume to senario tis pityxias.

enteka said...

εξαιρετικά θλιβερή η εκπομπή χαρδαβέλα. θλίψη μεγάλη...
η οικογένεια του κοριτσιού έκανε κακό χαμό επειδή δημοσιοποιούνται προσωπικά τους δεδομένα στη σειρά και τελικά βγαίνουν αυτοί και τα λένε όλα μόνοι τους. υποτίθεται ήθελαν να κρατήσουν μυστικές τις ταυτότητες και τώρα τους μάθαμε όλοι.
τα υπόλοιπα τα είπες εσύ δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι.

:)

alienlover said...

eemmm.... nomizo pws an zouse i makaritissa den tha ginontousan ola auta... i tha ginontousan se polu mikroteri ektasi kai sigoura i sunenteuksi tou koritsiou den tha ginotan..

igkros said...

Αγαπητέ πρόβατε,

συμφωνώ απολύτως μαζί σου σε όλα όσα λες (αν και ο Χαρδαβέλας στην καριέρα του έχει και μερικά ευχάριστα διαλλείματα). Τόση φασαρία για το τίποτα και πολύ περισσότερο για να βγάλουν δημοσιοτητα και παντεσπάνι λίγοι κακομοίρηδες.