Friday, January 28, 2011

Black Swan - η απόλυτη κριτική

Σο, αυτές τις μέρες πρεμιέρωσε στην Ελλάδα μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του φετεινού χειμώνα το Black Swan του Αρονόφσκι.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύ έντονο press για τη ταινία, αλλά και όσοι πρόλαβαν και την είδαν λένε τα καλλίτερα! Και δώστου "τι τέλειος ο Αρονόφσκι, αρονό, α ρήλη ρονό(-φσκι) αν έχει υπάρξει τόσο τέλεια σκηνοθεσία ΠΟΤΕ ξανά" (οκ ηρέμησε και κράτα τα άλογά σου) και "τι κουκλάρα η Πόρτλαντ" (συμφωνώ) και "τι ακόμα πιο κουκλάρα η Κούνις" (συμφωνώ ακόμα περισσότερο). [Α και με την ευκαιρία μικρά βλαχάκια η κοπέλα προφέρεται ΚΟΥΝΙΣ όχι Κιούνις, τζήζας δηλαδή, χεστήκαμε αν το ΚΟΥΝΙΣ σου φαίνεται κακόηχο, τι πά να πει, πρέπει δηλαδή να χώσεις ένα ιώτα, αφού ΚΟΥΝΙΣ την λένε τι να κάνομε τώρα, ε μα πια, έχω αγανακτήσει ο άθρωπας, μία με τον Χέστον, τώρα αυτό. Ας μην μακρυγορώ όμως, ας επιστρέψω στο θέμα μου που είναι το Black Swan.]

Όλοι λοιπόν εκστασιάζονται με το Black Swan και επιπλέον καταλαβαίνω ότι είναι μεγάλο πράγμα 5 υποψηφιότητες για Oscar και επίσης η αλήθεια είναι το trailer φαίνεται πολύ τσίλικο, όμως... όμως.... όμως κάτι δεν μου πάει καλά. Κάτι δεν μου γεμίζει το μάτι. Κάτι με τρώει.

είναι όντως το Black Swan τόσο σπουδαίο; καλά κάνουν οι φίλοι μας και πέφτουν το ανάσκελο από θαυμασμό ή μήπως είναι απλά θύματα του hype; κοντολογίς, υπάρχει ουσία σε όλο αυτό το χαμό;

ευτυχώς, στα μυστικά υπόγεια προβατίσια εργαστήρια υπάρχει τρόπος να το μάθουμε, κ μάλιστα πολύ εύκολος. θα κάνουμε ένα battle of the bitches! θα κάνουμε συγκριτικό τέστ στο Black Swan και αν νικήσει... τότε ναι, θα έχει νικήσει!

όμως δεν θα είναι απλό αυτό το συγκριτικό τέστ. Διότι ο αντίπαλος του Μπλακ Ζβαν, δεν θα είναι αμελητέος... κάθε άλλο. Μιλάμε για έναν ογκόλιθο των ριγκ, μιλάμε για το πιο αγαπημένο Σβαν από όλα.... το Ζβαν το Ζαμπονάκι:


αν το Ζβαν Μαυράκι καταφέρει να αντισταθεί στην υπέρτατη, διαγαλαξιακή, σούπερ τρέντη δύναμη του Ζβαν Ζαμπονάκι, τότε ναι, θα το παραδεχτώ. Θα του αξίζουν και τα 5 Oscars!

Πριν ξεκινήσω το συγκριτικό τεστ να δηλώσω ότι κατά την διάρκεια του, όπως και κατά την διάρκεια συγγραφής αυτού του ποστ κανένα λάντσεον μητ ή/και Μίλα Κούνις δεν τραυματίστηκε ή ταλαιπωρήθηκε και ότι οποιαδήποτε ομοιότητα με ανθρώπους ή καταστάσεις είναι συμπτωματική.

Και ξεκινάμε λοιπόν με το trailer του Ζβαν του Μαυράκι

Και εδώ, το trailer (διαφήμιση από την Αραβία) του Ζβαν του Ζαμπονάκι

συνεχίζουμε με poster του Ζβαν Μαυράκι
και εδώ το αντίστοιχο πόστερ του Ζβαν Ζαμπονάκι

η αλήθεια είναι ότι το Ζβαν Μαυράκι προς το παρόν κρατιέται πολύ καλά στο τεστ. Αλλά... αλλά... αλλά στην πραγματικότητα η μάχη είναι άνιση. Γιατί το ζαμπονάκι έχει κάτι που το Κυκνάκι δεν το έχει.... Το παρελθόν του, την ιστορία του!

Και το παρελθόν του Ζβαν Ζαμπονάκι είναι απλά ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

Τι να πρωτοθυμηθώ;

το γκομενάκι, όταν ήμουν 20χρονο πιτσιφρίκι, που στις πιο τρυφερές στιγμές μας με έλεγε "Ζβανάκι μου ζαμπονάκι πεντανόστιμο" και με γέμιζε ερωτική ΕΥΤΥΧΙΑ που όμοιά της έκτοτε δεν έχω ξανανιώσει;

ή μήπως να θυμηθώ τα φαντάρια που είχαν το σθένος να το παίξουν "κυριλέ" και να κάνουν τον δύσκολο στο πιάτο "πούστης με πατάτες" του στρατιωτικού μενού και να το παραμερίσουν με ξινισμένη μύτη "δεν θα το φάω, βαρέθηκα πια, βαρέθηκα" επειδή στον θάλαμο τους περίμενε μία κονσέρβα ζαμπονάκι Ζβαν που θα χόρταινε την πείνα τους;

ή μήπως να θυμηθώ τις υπέροχες διαφημίσεις του Ζβαν που βλέπαμε πιτσιφρίκια στα 80ζ, και ήταν ότι πιο τέλειο σε αναπαράσταση πυρηνικής οικογένειας αλλά και σε αναπαράσταση σάντουϊτς; Φακ μα φάμιλι φακ δεν μπορώ να βρώ καμία τώρα στο Youtube αλλά πιστεύω ότι αυτές οι διαφημίσεις, τόσο άσπιλες, τόσο υπέροχες, τόσο χορταστικές είναι η αιτία που η γενιά μου δεν κατάφερε ποτέ να κάνει ούτε οικογένεια ούτε σάντουιτς της προκοπής. Γιατί όταν κάναμε οικογένεια ή σάντουϊτς συγκρίναμε αυτό που είχαμε με αυτό που θυμόμαστε από τις διαφημίσεις Ζβαν και μία πίκρα, μία απογοήτευση τσάκιζε την ψυχή μας. Νιώθαμε τόσο λίγοι, τόσο ανάξιοι.... λυγμ. Να λοιπόν γιατί στην εποχή μας ταδιαζύγια πέφτουν βροχή...

ή μήπως να θυμηθώ την φάση που είχα κρύψει ένα Ζβαν στο σωβρακάκι μου, εκείνο το διάστημα που ήμουν κλεισμένος σε ένα κέντρο δίαιτας, και με αυτήν την μία κονσέρβα κατάφερα να μην λιμοκτονήσω to 15νθήμερο της κούρας μου; Είναι μεγάλη ιστορία το πως και γιατί έπρεπε να ρίξω το σέξυ κοιλάκι μου, θα σου πω την φάση κάποια στιγμή, πάντως ήμουν νομικά υποχρεωμένος... Τώρα απλά περιορίζομαι να αναφέρω ότι το σκηνικό, εγώ δηλαδή να περιφέρομαι με ένα Ζβαν Ζαμπονάκι κρυμένο στο σωβρακάκι μου, είναι η αιτία που η διάσημη star του Hollywood Γκλόρια Ζβαν-σον είπε την θρυλική ατάκα που πέρασε στην ιστορία "is that a Zwan in your pocket or are you just happy to see me?"

δεν περιγράφω άλλο, νομίζω είναι σαφές ποιός κερδίζει σε αυτή την μάχη. Λυπάμαι Αρονόφσκι, λυπάμαι Πόρτμαν, λυπάμαι Κούνις... αλλά το Ζβαν το Μαυράκι σας δεν πιάνει μία μπροστά στο Ζβαν το Ζαμπονάκι μας!

36 comments:

Αιθεροβάμων said...

Χαχχαχαχαχαχα αχ δεν πας καλά προβατάκι! Btw αυτή την ιστορία με το σβαν στο σωβρακάκι, λετ αλόουν τη νομική υποχρέωση - γουατ δε φακ?? - για το ρίξιμο του κοιλακίου, θέλω οπωσδήποτε να τη μάθω με λεπτομέρειες!

Το μαύρο κύκνο δεν τον έχεις δει ακόμα; Να τον δεις, εμένα πολύ μου άρεσε. Και όντως, κατ' εμέ, και η σκηνοθεσία και η φωτογραφία σε έβαζε με εξαιρετικό τρόπο στην ατμόσφαιρα και την πλοκή της ταινίας. (Ορίστε, θα κρατήσω τα άλογά μου όπως λες και δε θα πω υπερβολές.) Άντε να μας πεις κι εσύ με πόσα σβανάκια (ή ξεροψημένα μπουτάκια κοτόπουλο, ή πεάκια, γενικώς ό,τι προτιμάς) θα τη βαθμολογήσεις.

Τουρνέ στα νησιά said...

το τρέιλερ με έψησε για την ταινία!

υ.γ τρώνε Σβαν στην Αραβία? δεν απαγορεύεται το χοιρινό εκεί?

Anonymous said...

Ρε φιλε (σημειωση του μεταφραστη: Re mate) εισαι το πιο ΑΣΤΕΙΟ BLOG EVAHHH AND EVAHHH !!! Και διαβαζω πολλα πολλα μπλογκς εδω και πολλα πολλα χρονια (παθετικ αι νοου ιτ!)

Ελπιζω να γραφεις και καπου αλλου και να πληρωνεσαι γι' αυτο γιατι αλλιως αγορι μου ΧΑ ΡΑ ΜΙ ΖΕ ΣΑΙ και πρεπει να το ξεκινησεις Α ΜΕ ΣΑ!

Περιμενω και αλλα σουπερ ουαου ποστς που με κανουν να κραταω το στομαχι μου απο τα γελια (και μετα να το ξαναρουφαω μεσα!)

Γιου γκοου μποι!!! Γιου γκοου ιντιιιιντ!

Anonymous said...

Το zwan στο σωβρακάκι είναι σουρρεαλιστικό μεταφορικό σεξουαλικό υποννοούμενο;

Anonymous said...

πού να μπει στο παχνίδι και το swan το φιλτράκι...!

"sexy viewer"

Flonsavardu said...

χαχαχαχαχα, είσαι τρελόοοο. μπαίνω και εγώ η δύσμοιρη, λέω το προβατάκι θα έχει κάνει κριτική ποιοτικιά που πρέπει να την διαβάσεις εντατίκ και τι να δω; σαν δεν ντρέπεσαι!

μα καλά, ποιος τη λέει κιούνις; ότι αυτό είναι πιο εύηχο ας πούμε;

Duffyduck said...

χα χα καλά δεν παίζεσαι πια, δεν υπάρχεις πουθενά, αυτό ήταν, σε φτιάξανε και μετά σπάσανε το καλούπι!

Αλλά καλά βρε αγάπη, μια απορία: ΠΩΣ στο καλο ήσουνα στα 20 που σε έλεγε ο άλλος "ζβανάκι μου ζαμπονάκι μου" ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΕΣΕ ΚΙΟΛΑΣ;; παίζει φωτο από τότενες;;

Και παρακαλώ να επιλυθεί η απορία του φίλου -και συνάδελφου, αν καταλαβαίνω καλά - Τουρνέ στα Νησιά (+2 points για το ευφάνταστο όνομα): τι δουλειά έχει το ζβανάκι στην Αραβία;;; Μηνα το φκιάνουνε από μόσχο σιτευτό εκεί;

Nikos Lioliopoulos said...

Δεν παιθαινω για σβαν καθοτι μεγαλωσα με την ακομη πιο ανθυγιεινή μορταδελα Βεροιας, αλλα η ψιλομαλακια αυτη του Αρονοφσι (σκατοφσκι που ελεγε το ανεγδοτο) φαινεται ευκολος αντιπαλος...
Xi ημιχρονο δυπλό τελικο λοιπον
www.betliolio.com

Anonymous said...

εγώ (πάλι) έχω μπερδευτεί. νομίζω ότι το ζβαν που αγαπήσαμε και μας εξέθρεψε και γίναμε παληκάρια και κοπέλες ήταν φτιαγμένο από γουρουνάκι, στοιχείο το οποίο σαφώς και επέδρασε στον ψυχισμό μας και ίσως και στις συνήθειές μας. αλλά όλες αυτές οι αράβικες διαφημίσεις για ζβαν (που είμαι σίγουρος ότι είναι από πρόβατο-ντα σηπ) δεν νομίζω ότι πραγματικά μπορούν να ικανοποιήσουν τη σύνδεση της εικόνας με το λόγο. άλλωστε αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα, το άσχετο πλαίσιο. αν αυτό τώρα εσένα σου φαίνεται ξινίλα, το αποσύρω με χαρά.
Αμφίς

Drmakspy said...

Καλά έχω πάθει κόλλημα μαζί σου... Καλά λέει ο ανώνυμος πιο πάνω... Χαραμίζεσαι αν μείνεις μόνο εδώ... Και έχω την ίδια ηλίθια απορία!!! Χοιρινό στην Αραβία;;;; Αλλά και το Zwan στο σλιπάκι με πέθανε πάλι... Θα παω να δω αν έχω Zwan στο ντουλάπι... Σο άι 'λλ μπη χάπυ του σήηηη γιου!!!

stinky raccoon said...

Άτιμε άντρα ποιος τη χαιρετάει την Κούνις... Μας πετάς ένα προσεχώς για κοιλάκι και ζαμπονάκι σε βρακάκι για να μας κρατάς καθηλωμένους!!! Δώσε το ζαμπονάκι στο λαό!!!

Anonymous said...

Ζβαν και σουπα Κνορ που μύριζες και γευόσουν την χημεία... :)

Anonymous said...

kalos eisai agori mou,alla mia akous ti leei o kiklos ton thaumaston.
den eisai kai toso kalos.
eisai mallon glikoulis tha elega.
tora an to Black Swan(k) eixe ligo apo ipopsia apo Brokeback tha petages tin skoufia sou.katanoiton.
alla ntaksei.s auto to postaki tipopoiithikes san ti klassiki lougra me ta komplex tis apenanti stis ginaikes.lame but not the first.
won't be the last either!!!!!!!!
eyegraphic
ta sevi mou(kata vathos!lololololo)

despoina said...

latremeno provato mpes sto pirate bay na katevaseis to snl nomizo itan 8 ianouariou me parousiasti to jim carrey o opoios se ena apo ta sketsakia pou ekane ekane k tin kunis os black swan!an de thes na to deis olo to epeisodio des mono to sketsaki edo!


http://www.youtube.com/watch?v=bd7lttA5rVM

ds said...

Οι Έλληνες θεατές λατρεύουν το Αρονόφσκι, στο εξωτερικό είναι αλλιώς τα πράγματα. Στην ουσία ούτε κανένας σπουδαίος σκηνοθέτης είναι, ότι σπουδαίες ταινίες κάνει.

Το Zwan το λατρεύω - βέβαια από τα παιδικά μου χρόνια έχω να το φάω - υπάρχει ακόμα;;;

PS. Η άποψή μου: don't bother να δεις τον Μαύρο Κύκνο, θα χάσεις τον χρόνο σου (κριτική στο blog μου).

Dorian_Gray said...

Η ταινία είναι καλή, αλλά όχι τίποτα σπουδαίο.Κάποιες σκηνές είναι πραγματικά πολύ καλές, αλλά στο τέλος η ταινία με άφησε με την αίσθηση της υπερβολής για την υπερβολή και του δράματος για το δράμα.Μπαρόκ δηλαδή.

Άν είχε εντονότερα την αίσθηση θα του γκροτέσκου θα κέρδιζε πολλά.

Ζαμπονάκια δεν τρώω.Χορτοφάγος γαρ.

kstinion said...

εμενα μ αρεσε παρα πολυ η ταινια.θες γιατι το εχω ζησει το σκηνικο προβες σε μεγαλο θεατρο;θες γιατι η λιμνη των κυκνων ειναι απο τα αγαπημενα μου ορχιστρικα και το εχω στο κεφαλι μου απο παιδικα χρονια κτλ;θες γιατι εκεινες τις μερες διαβαζα αισθητικη της μουσικης οποτε το ειδα απο το πρεσπεκτιβ το πως βιωνει καποιος τον ρολο του κτλ κτλ;θες γιατι η ταινια εχει μεσα σκηνες και φασεις που θες να την ξαναδεις για να καταλαβεις τι εγινε;(περισσοτερες φορες προβολης μεγαλητερη διαρκεια αισθητικης εμπειριας αρα επιτυχια)...πολλα μπορω να σκεφτω.
απο κει και περα παντα μα παντα ομως οταν ενα πραγμα προκαλει ποικιλα σχολια διαφορων ειδων συνηθως ειναι κατι καλο.να τη δεις την ταινια οπωσδηποτε αλλα οχι ακομα.γιατι τωρα εισαι αρνητικα προκατελειμενος οποτε τσαμπα θα παει η προσπαθεια αισθητικης εμπειριας.εγω την ειδα χωρις να ξερω τιποτα για την ταινια.θα παω να τα σταξω απο βδομαδα για να την δω και στο σινεμα γιατι το αξιζει το 5ευρω.

Neverlandean said...

ΤΜΒ όποιος δε του άρεσε το Black Swan. Nuff said.

aremare said...

Πες μας τι παίρνεις, δε μπορεί αυτη η εμπευση να ειναι χωρις υποβοηθεια παραισθησιογόνων.
(Πάντως εγω προτιμούσα το τούλιπ)

Glayki said...

Aν ήμουν πολιτικός θα σε προσλάμβανα για διαφημιστη μου!με τη φαντασία που διαθέτεις ακόμα και τον πιο αντιπαθή θα τον παρουσίαζες αγγελάκι με χιούμορ!
φιλια!

veteks said...

to agoraki sto poster tou dromou me to zwan prepei na parei vraveio oscar. fovero fatsoni....tora pou aneferes zwan pantos...pos alazoun ta xronia..tote zwan tora exoume mathei oloi sto balsamiko kai sti roka...

κόκκινο μπαλόνι said...

δεν θα ξαναναρωτηθώ για 187368928στη φορά πώς το σύνδεσες όλο αυτό...περιμένω κι εγώ να μπει στο παιχνίδι και τα φιλτράκια SWAN.
λαβ γιου!
υ.γ. βρε Τουρνέ (και οι υπόλοιποι που αναρωτήθηκαν) αραβική χώρα είναι και το Ισραήλ (σας μπερδεύει επειδή είναι στο Eurobasket και στη Eurovision αλλά είναι χαλαρά αραβική χώρα) και αυτοί τρώνε χοιρινό. ;)

tr0l said...

νομίζω ότι το Μπλακ Σουάν είναι απλώς μια αντίγραφη του προηγούμενου έργου του Αρονόφσκι. Το αντίστοιχο Zwan δλδ που πουλάει το Λιντλ ορ σάμθνιγκ

Anonymous said...

Χαζζζζζάάάάά....

calathea said...

νταξει αυτο που μας κραζεις για την κουνις και γραφεις την πορτμαν πορτλαντ ειναι κορυφαιο.
προσωπικα συνταρασομαι με την ταινια αλλα: αλλα τα ματια του λαγου, αλλα της κουκουβαγιας.

Provato said...

αιθεροβάμων, όταν πάω να δω το έργο θα κάνω κριτική με πεάκια, χεχεχε. όσο για την ιστορία που με οδήγησε στο κέντρο δίαιτας.... μεγάλη, πολύ μεγάλη, θα στην πω εκ καιρώ! xxx

τουρνέ, νομίζω ότι το swan στην Αραβία είναι από μοσχαρίσιο κρέας, όχι; (είδες τον Κύκνο; πως σου φάνηκε;)

anonymous 01:32:00 AM 2011 αισθάνομαι σαν να πήρα το πούλιτζερ. και το νόμπελ! θέγκ γιου μαν!

happy pessimist όχι καθόλου, είναι πραγματικό περιστατικό, τι να κάνω ο άθρωπας, έπρεπε να ζήσω κ εγώ! θα πέθαινα από την δίαιτα αλλιώς.

Provato said...

sexy viewer μη μου βάζεις ιδέες, μη μου βάζεις ιδέες, αν εβαζα και τα φιλτράκια στο ποστ θα ήτο τρελή μπενχουριάδα ομαγκόντ δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι

Flon μα πόσο λίγο με ξέρεις τελικά χεχεχε! (κιούνις την άκουσα να την λένε σε ενα ράδιο να σου πω την αλήθεια μου)

ρε duffy είναι δυνατόν να σε λένε ζαμπονάκι τους και να μη σε αρέσει, θα μας τρελάνεις εντελώς εσύ μου φαίνεται! εντελώς xxx

lioliopoule λ(ι)ολ λ(ι)ολ εντατίκ, χεχεχεχ

Provato said...

αμφίς, να υποθέσω ότι διατυπώνεις πάλι κάποια βαθυστόχαστη θέση/απορία; πάρτο αλλιώς, δεν σε πιάνω καθόλου αχ βαχ

drmakspy α πα πα, κακός συνειρμός το ζαμπόν swan να οδηγεί στο πρόβατο, στο λέω! :-) xxxx

stinky raccoon μη, μη με πιέζεις, μη μη, είναι μεγάλη ιστορία και πολύ ντέρτη

α (anonymous 08:01:00 PM 2011) αχ αχτύπητος συνδυασμός αχτύπητος! :-)

Provato said...

anonymous 12:01:00 AM 2011 αααααα που τον είδες τον κύκλο των θαυμαστών, που; ΠΟΥ; ΤΟΝ ΘΕΛΩΩΩΩΩΩΩΩ

despoina αχαχαχαχαχαχαχαχ τέλειο θέγκζ λαβ xxxx

dynx ναι ναι το zwan υπάρχει, άρ γιου νατς, είναι κλάσικ! Θέγκζ για την ενημέρωση για τον Μαύρο Κύκνο, αλλά δεν γίνεται γμτ να μην το δω. Μπαδεγουέη, έχεις κερδίσει ένα βιβλίο πως θα γίνει να σου το στείλω; xxxxxx

Dorian Dorian, δεν έχω δοκιμάσει χορτοφάγο γκομενάκι ακόμα. Ενδιαφέρεσαι; xxxx

Provato said...

kstinion μα τι λες! εννοείται ότι θα πάω να την δω την ταινία και εννοείται ότι δεν έχω προκατάληψη, σάτιρα κάνομε, σάτιρα, αλλά ότι εκτιμάμε σατιρίζομαι, xxxxx λόβ

Neverlandean οκ οκ πόηντ τέηκεν! xxx

aremare, κ όμως, κ όμως, δεν παίρνω ουσίες - λίγο οινόπνευμα πότε πότε, αλλά μην φανταστείς. Τούλιπ μισούσα, δεν μου άρεσε το slogan του χεχεχε

Glayki αγαπημένη μου, αν ήσουν πολιτικός να με έβαζες στο δημόσιο παρακαλώ χεχεχεχε xxxx

Provato said...

veteks, Ναι ναι τέλειο το πιτσιφρίκι, δεν το συζητώ! χεχεχε όσο για το θέμα "πως άλλαξαν οι εποχές".... ο ντον γκέτ μη στάρτηντ, ντόντ! xxx


κόκκινο μπαλόνι, λοβ γιου του! (μην λες συνέχεια ανατρεπτικά στο κόσμο, σου έχω πει, χεχεχε)

τρολ λολ λολ λολ τρολ!

ανώνυμε 12:51:00 PM 2011όπα ρε αηστάη, συγγνώμη που σου χαλάσαμε την συγκέντρωση εξυπνάδας, μπεεεερπ (ρεύτηκα)

σαύρα, αχαχαχαχαχχα δεν το είχα προσέξει, ΟΝΤΩΣ νόμιζα ότι την λένε Πόρτλαντ, χοχοχοχο, όσο για το έργο, ακόμα δεν το έχω δει, πιστεύω θα με αρέσει, μακάρι και να με συνταράξει κιόλας, καμμία αντίρρηση! xxxx

amalthia said...

για να ήσουν κάπως δίκαιος πρόβατε θα έπρεπε να κάνεις ενα poll να ψηφίσουμε εμείς..το κοινό σου.

δεν αμφισβητώ τα αποτελέσματα αλλά σίγουρα όσο πιο πολλοί αποφασίσουμε τόσο πιο έγκυρα θα είναι...

(τι διαφήμιση εκείνη που τσούλαγε η κονσέρβα υπο τους ήχους της μελωδίας που επαναλάμβανε το σβαν συνέχεια!!!αυτή και του νέσ καφε φραπέ κάνε μια στάση μαγική ήταν οι καλύτερες της εποχής)

Crucilla said...

Μόνο μένα δεν άρεσε το Μπλακ ΣΒαν;; Με φάνηκε σαν να προσπαθούσε να με πείσει χώνοντας μου στον εγκέφαλο τάχαμου βαθείς συμβολισμούς με ψυχολογικές προεχτάσεις α λά σε φαστ φουντ ρυθμούς. Δες μωρή, είμαι μια ποιοτικιά ταινία! Δες, δες!

Fashionitsa said...

Μου θύμισες σχολική εκδρομή με κεφτεδάκια και κονσερβούλα...

Στιγμή-δράμα:
Όταν η "κορδελίτσα"-άνοιγμα στράβωνε στο τύλιγμα και δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε την κονσέρβα.

Πάντως, κριτική σου με κάνει να θέλω να τρέξω στο σούπερ μάρκετ για Zwan και όχι στο σινεμά για Swan!

Anonymous said...

Δεν μου άρεσε ο κύκνος. Ορίστε, το είπα. Να δείτε όμως το Winter's bone.

O korax said...

http://filmdrunk.uproxx.com/2011/02/man-killed-at-black-swan-screening-over-loud-popcorn-eating

Για προσέχτε τι λέτε εδω μέσα... χαχα

Μάπα το Winter's Bone αδερφέ anonymous άστο αμερικανοβλαχιά σε όλο της το μεγαλείο