Monday, September 25, 2006

empire falls δε μίνι σειρ.

πριν από περίπου 1 χρόνο είχα γράψει για ένα βιβλίο που μου είχε αρέσει πάρα πολύ, το "Όνειρα και αυταπάτες στο Empire Falls" που αγνοήθηκε μεν στην Ελλάδα, αλλά στην Αμερική όχι μόνο πήρε Πούλιτζερ μα γυρίστηκε και σε μίνι σειρά από το αγαπημένο μου τηλεοπτικό κανάλι, το HBO.

εχτές την είδα την σειρά, μετά από έναν χρόνο που είχα ευχηθεί να έρθει παναγία μου κάποτε και στην Ελλάδα... η υπομονή ανταμοίβεται.

την πέτυχα, εντελώς αναπάντεχα, στο dvd club και την άρπαξα σαν πεινασμένο όρνιο που αρπάζει μόλις πεθαμένο κουτάβι λαμπραντόρ με φρέσκο αίμα.

Την είδα μέσα σε ένα βράδυ.

Φοβερό cast: Απoστόλης Newman, Ed Harris, Φίλιππος Seymour Hoffman (αμέσως πριν το σουξέ του Capote)


Robin Wright Penn που είναι κουκλάρα και καλή ηθοποιός
ξεπεσμένη Theressa Russel, ξεπεσμένος Aidan Ouinn και σοκαριστικά ξεπεσμένη Helen Hunt (πως την πάτησε έτσι ρε παιδιά αυτή μετά που πήρε το Oscar; γιατί δεν έχει παίξει σε ένα εκατομμύριο μεγάλες ταινίες;).
(Όταν τους λέει ξεπεσμένους, δεν αναφέρομαι στο ταλέντο τους ή στο πως παίζουν το ρόλο τους, αλλά στο ότι είναι λίγο σοκαριστικό να παίζουν τόσο λίγο... θα μου πεις, είναι πολύ "δυνατοί" δραματουργικά οι ρόλοι τους - και ίσως τελικά να είμαι λίγο κομπλεξικός που υπολογίζω το ρόλο με βάση το μέγεθος...).

να το δεις. άμα θες. είναι τρεισήμιση ώρες διάρκεια. αλλά αξίζει.

3 comments:

enteka said...

καλά, τι all star cast ειν' αυτό!
(aidan quinn πολύ ξεπεσμένος)

amvro said...

καλή βδομάδα προβατιούκ!

άσε τις αμερικανιές καλέ μου , είμαι σε τρελό ανατολικοευρωπαικό τριπ αυτή τη βδομάδα. άργησε πολύ αλλά μου 'ρθε επιτέλους. άρχισα σήμερα με λεττονική σοφία. ρίξε και συ κανένα μες τη βδομάδα :)

Provato said...

Hey enteka! Μπεεε

αμβρόσιε αμβροσίοβιτς καλή βδομάδα! είδα το ωραία τσιτάτο (τσιτάτο: ρώσικη λέξη...)

θα συνεχίσω κι εγώ το γαιτανάκι. φιλί μπεεε!