Thursday, July 25, 2013

TV χουήθ μπρέηνζ

Το PBS είναι το μη κερδοσκοπικό, δημόσιο κανάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες (η δική τους ΕΡΤ, καλή της ώρα... αχέμ). Όπως όλα τα κανάλια που το budget και η κερδοφορία δεν είναι το πρωταρχικό κριτήριο λειτουργίας, δίνει έμφαση σε εκπομπές πολιτισμού, πιο καλοφτιαγμένες, με πιο ουσιαστικά θέματα, με έρευνα, με δημοσιογραφία, με αντίκτυπο - όχι με στόχο να κολλήσει η αμόρφωτη Οκλαχωμιότισσα. Γιατί αυτό γίνεται όταν είσαι δημόσιο κανάλι, ακόμα και οι υπερκαπιταλίστες Αμερικάνοι το ξέρουν, αυτό που κάνει "ποιότητα" το στηρίζεις. Τέσπα ας μην συγχιστώ.

Το PBS όμως δεν πάει να πει ότι δεν έχει χιούμορ, επειδή είναι των γραμμάτων και των τεχνών (μεταξύ άλλων εκπομπών, να πω εδώ, δικό του είναι και το υπερλατρεμένο Sesame Street, πάμε όλοι μαζί τώρα να μετρήσουμε ανάποδα τραγουδιστά 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1....). Έβγαλε πρόσφατα στον αέρα μία διασκεδαστική διαφημιστική καμπάνια, για να ζητήσει την στήριξη του κοινού με δωρεές, αλλά και να δηλώσει τι είναι ακριβώς. Με ένα ζμπάρο δγιό τρυγώνια. Σμαρτ εν σέξυ. Σαν το πρόβατο καλή ώρα γκούχου γκούχου. 

Η σειρά από τηλεοπτικά, που τρέχει ΜΟΝΟ στο Internet είναι πανέξυπνη, ανατρεπτική, και βέβαια έχει γίνει μεγάλο σουξέ. Η αγαπημένη μου από τις τρεις διαφημίσεις:

Η δεύτερη αγαπημένη μου


πρόσεξε τι λένε οι "πρωταγωνιστές" και βέβαια ο εκφωνητής, πόσο τέλεια καλογραμμένο και βγαλμένο από τον κόσμο της reality tv είναι... και μετά, δες και το μήνυμα (όταν σκάει η κλασική μουσική, αμ πως....)

αυτά, πίσω στην καλοκαρινή ραστώνη τώρα. 

1 comment:

Unknown said...

Έξυπνη ιδέα και έξυπνο hashtag :)